Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Színes LCD + PIC

Témaindító: pici, idő: Feb 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 46
(#) pici válasza pici hozzászólására (») Dec 14, 2008 /

Közben amíg az autópályán száguldoztam, kitaláltam a tuti megoldást, hogyan lehetne folyamatossan eljutni $000000-ból $FFFFFF-be. (nem GPS-el Most le is teszteltem működik.
A lényeg, hogy ismételni kell a biteket.
A 8bites R2R1R0G2G1G0B1B0 -ból a R2R1R0R2R1R0R2R1,G2G1G0G2G1G0G2G1,B1B0B1B0B1B0B1B0
Azaz fraktálszerüen ismételni kell, így a színátmenetek között ugyan akkora lesz a különbség és 00-ból FF-be megy.
(#) pici hozzászólása Dec 17, 2008 /

Bevált ez a fraktálszerű bekötés. Jól látható a színárnyalatok finomabb átmenete.
Készítettem egy képet is a különbségről...

Kicsi az ATMEGA32 RAMja (2k) és egy teljes 480x272x24bit az 383Kbyte
8 bitesen is 128K kellene.
De ha már megy, a teszt cucc, akkor csináljon is valamit. pl, ha karakteres lenne...
480x272 ben a 5x7-es karakter az 80x34=2720 ez is nagyobb 2K-nál
Legyen akkor nagyobb karakter, de az most nincs tervezve.
2K ba belefér a pl 7x11 karakter, ami 60x25=1500 ez már jó lesz.
Elővettem a kép átalakítós programom, és PS-ben beírtam a fontos karaktereket és konvertáltam.
Megírtam a progit, hogy 60x24-be rakja ki amit a RAM-ba talál.
Irtam egy megszakításos USART kezelést (karakterek, enter, kódok, scroll) amit a RAMba tölt.
Rákötöttem az NGW100 demopanelt, amin LINUX fut. A boot RS232-n is megy kifele.
Gondoltam erre jó lesz az LCD.
Erről is raktam fel pár képet.
(#) pici hozzászólása Dec 18, 2008 /

Érdekel valakit ilyen képkonverziós program?
(#) rogers válasza pici hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Hello... Igen engem érdekelne. Szereztem két bontott kijelzőt rakok fel képet róla este hogy milyenek. Adatlapot nem találtam róluk. Az eggyiken SONY chip van és elvileg 40 lábu csati van rajtuk.Ja és jól néz ki a kep 24 bites szinekkel.
(#) pici válasza rogers hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Szia
AVR vagy PIC a favorit nálad?
(#) istvanpal16 hozzászólása Dec 19, 2008 /

Helo!
Van egy motorola V360-as LCD-m es ahoz szeretnek egy ilyen megoldast Tudnatok segiteni ( leginkabb szamitgephez szeretnem kotni)
Udv
Istvan
(#) WaRL0 hozzászólása Dec 19, 2008 /

Nekem meg van 1 Siemens C75os es egy Samsung C300 as LCD-m lehet ezekkel valamit kezdeni ?
(#) rogers válasza pici hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Pic. Ma felrakom a képeket a kijelzőről.
(#) Istike88 hozzászólása Jan 3, 2009 /

Sziasztok!

Nokia 6101 külső kijelzőjének a csatiján a Vf pin mit takar? mit kell vele kezdeni?
Mi a vezérlő ic típusa?

Előre is köszi

Üdv
(#) pici válasza Istike88 hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

A külső LCD vezérlője: PCF8833
A Vf pedig VFLASH1 az adatlapon, ez megy a belső kijelző ledjére, de mivel ennek nincs saját ledje, feltételezem, hogy nem is kell bekötni.
De kösd össze a melette lévő VDD-vel és úgy biztos megy.
A Vout-ot meg 1µF kondival kösd a GND-hez.
(#) Istike88 válasza pici hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Köszi szépen!
(#) pici hozzászólása Jan 20, 2009 /

Ismét itt
A nagy 480x272 után kipróbáltam pár 3,5" 320x240-es LCD-t.
Ezek felbontása kisebb, ezért a frame/sec közel kétszeresére növelhető.
Volt pár adatlap, ami elég szigorú feltételeket diktált, de találtam 2 fajta LCD-t aminek lazábbak voltak a követelményeik. (pl nincs alsó határa a dotclocknak!)
Múlt hétvégén nekikezdtem panelt gyártani és nyaggatni az LCD-t. Akkor egy Pac-Man játék kezdetéig jutottam.
Tegnap "befejeztem".

Így néz ki a működő LCD

4 probléma volt amivel küzdeni kellett.
- Az LCD szinkronos, tehát minden framet újra és újra ki kell küldeni az LCD-nek
- ATMEGA32-nek kicsi a RAMja (bár szinte mindnek). Egy teljes kép (csak) 8 bites szinkezeléssel 320x240=76800 ez többszöröse a rendelkezésre álló 2k-nak, tehát framebuffer vagy videómem nem jöhet szóba.
- A játékban a szellemek véletlenszerűen mozognak. Timer vagy frame számláló is kevés volt. van olyan szakasz ahol beregadt, ezért trükközni kellett.
- Sprite megoldás. Na ez nem lett tökéletes, Ezen még dolgozni kell, mert a spriteok a pályán jól mozognak, de egymás közelségét nem bírják Erre majd kitalálok egy jó megoldást.

Az egészet (uC+LCD+gombok) egy panelre lehetne tervezni, aksival szépen elketyeg.
Most 16Mhz-n megy és gyorsnak mondható. Beszereztem 20Mhz-es kontrollereket, azok gyorsabbak lesznek.
(#) watt válasza pici hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Nagy varázsló vagy! Gratula!
(#) misike válasza pici hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Elkel ismerni hogy nem semmi amit ki hozol az LCD-böl.
(#) Dudus válasza pici hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Ismerős a DEMO board- od Tagja vagy a team-nek?
(#) pici válasza Dudus hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Sajna nem ismerem őket.
Peppe kollégámnak kellett pár cucc és erre cseréltük el.
Nekem megérte
(#) Dudus válasza pici hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Nagyon értelmes fejlesztőcsapat!

Itt lehet róluk olvasni!

Én is ilyen DEMO paneleken tesztelem az ötleteimet.

Üdv.:
(#) pici hozzászólása Jan 21, 2009 /

Felbátorodtam
Volt a "sarokban" 2db 8,4 colos (21cm) LCD
Ezek is szinkronosak, de amikor anno az adatlapon megláttam, hogy minimum 20Mhz kell neki, jól el is ástam őket.
640xRGBx480-as felbontás...
Szépen (igazából rondán) ráforrasztottam a csatikat az LCD-re és átírtam a tesztelő progimat.
És a kontakthibás csatlakozás szívásai után megy a kijelző hmmm.. (tesztcsíkok a képen)
Már csak egy baj van vele, hogy a háttérvilágítás nem ledes.
Azaz neoncsöves

Ki tudna segíteni, hogy lehet ekkora fesz értékeket előállítani? (ha lehet nem elméleti síkon, hanem aki már csinált is ilyet, köszi)

Kép,adatlap csatolva...
(ha nincs más, akkor ledekből gyártok hátteret, abból van pár száz darab)
(#) source2 válasza pici hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Lehet venni hozzá invertert (chipc@d), vagy bontani más kijelzőből /szkennerből. [spec. trafó van benne, olcsóbb venni, mint csinálni (legalábbis szerintem)]

üdv
(#) rogers hozzászólása Jan 21, 2009 /

Találtam itthon két kijelzőt, adatlapot is kerestem hozza hogy lehetne meghajtani de nem találtam róla. Ha jól vettem ki Pici szavait akkor 20mhz ről el lehet hajtani 1 18f-es picről. Felrakok pár képet hátha van valakinek ötlete (kapcsolás vagy adatlapra). Thx.
(#) Shoo hozzászólása Jan 21, 2009 /

Hali!
Egy régebbi hozzászólásban olvastam, hogy viszonylag könnyen lehet beszerezni jó kijelzőket. Az érdekelne, hogy esetleg tudtok-e olyan helyet (neten vagy személyesen Pesten), ahonnan jó áron lehet kijelzőt venni? Jelenleg csak érdeklődés szintjén érdekel, de majd érintőképernyősök kellenek Van itthon két egyforma SE T230 teló, amit szerintem jobb szétszedni, mint beadni valahova, mert így többet ér. Valaki tudna a képernyőjéhez bekötési rajzot adni?
Előre is köszi mindent!
(#) pici válasza rogers hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Szia
20 Mhz-et az AVR-re írtam. Pic nem megy ennyivel (azaz 48Mhz ből lesz 12Mhz-es utasítás végrehajtás)
Amit felraktál, abból egyik linken azt írják PAL bemenetes... Az RGB-s lenne a könnyebben kezelhető.
(#) Peppe válasza pici hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Szia Pici!!

Ezekhez CCFL inverter kell venni és kész.
Készen lehet venni SOS electronicnál. Anno én vettem egy 320X240 kék fehérLCD-hez.

Ha kell kölcsönbe oda adom!!! LCD-stől
(#) Peppe válasza pici hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Remélem ezen is lesz PacMan játék
(#) rogers válasza pici hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Aha értem. Kerestem másik tipust IL9320 as vezérlő van benne és lehet kapni a chipcad-nél.

http://www.techtoys.com.hk/Displays/TY320T240320/PIC18LF4550/Result...50.JPG

Rgb-s. Elég gyors lessz hozza vajon 1 Pic 18f széria?
(#) source2 válasza rogers hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Attól függ mire akarod használni, mondjuk azt nem értem ha van benne vezérlő hogy lehet rgb-vezérléső, de ettől eltekintve, neked csak inicializálni kell és a ramot feltölteni azt pedig bármilyen sebességgel megteheted(maximális értéke azért van), mivel 8 vagy 16 bites adatbusszal is használható, viszonylag gyorsan fel lehet tölteni a ramot, de sok függ a megírt program optimalizáltságától.
(#) Ktulu válasza Dudus hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Ezeket meg is lehet vasarolni valahol?
Mi az aruk?
(#) rogers válasza source2 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Ja ja hüje vagyok meg most kezdek csak ismerkedni az lcd-kel. Nem RGB-s hanem saját MCU-ja van.

Köszi az infókat. (Pici,Source2)
(#) Tys23 hozzászólása Jan 27, 2009 /

felbontás nagy 1024 felett
éritö képernyö
(n141x6)
Ezt elcserélném 3db 20x4-es lcdre
amit lptröl tudok müködtetni
sandorgenius@hotmail.com

ABCD0001.JPG

(#) pici hozzászólása Jan 27, 2009 /

Pipi kollégától kaptam infót, hogy a scannerekben is neoncsöves cucc van és azok invertere lehet jó lesz.

"Leselejteztettem" egy scannert cégnél. Van is benne inverter. Újfajta scanner, kicsi alkatrész. Pipi szerint lehet nagyobb feszt ad ki, így óvatosságból már meglévő másik LCD-k (grafikus mono) CCFL neonján teszteltem.
3 V-ról lassan tóltam neki a feszt, 8V körül szépen mentek a különböző neonok.

A 8,4" LCD-re is rákötöttem, egyszerre a kettőt. És működik... bár egyszer megharapott a delej, kicsit malacpörköléses szag volt, de megy az LCD.
Raktam pár tesztképet.
640xRGBx480 + ATMEGA32@16 noRAM
Következő: »»   14 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem