Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   42 / 309
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Mondjuk ebben van valami, igazad van.
(#) kiborg válasza Frankye hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Hát igen, nekem volt szőnyegem is, melegebb érzésű, mint a PVC és társai, de sokkal nehezebb tisztántartani.
Gondolok pl a blankoláskor lehulló elemi szálakra vagy a lecsöppenő ónra.
Meg ha valami leesik akkor lehet vadászni. Kedvencem volt, hogy leesik az smd kondi és keresd meg, mert az utolsó darab.... (hozzáteszem, hogy a szőnyeg sárga alapon barna mintás volt).
Szóval nem egy leányálom.

Üdv Kiborg

Ajánlom helyette a vastag (3-5mm) PVC-t.
(#) KTobi válasza kiborg hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Az elosztótáblát akarom bemutatni, csak arról nem mentek el a képek, újra kell húznom a gépet 99%.
Szöveget már írtam.

Igen, pincében dolgozok. Beton van alul, nekem jó. Igaz mindig csizmában, nyáron papucsban dolgozok. Ilyenkor is jól felöltözve, mert hideg van.
Nem panaszkodok, jól mén a sorsom. Az egyik legnagyobb muhellyel rendelkezok közé tartozik. ~6*4mes. De tele van. És még máshol is vannak dolgok amik bontásra várnak. Épp néztem a régi képeket, mikor még sokkal több helyem volt. Most szereztem egy fénymásolót, 50 oldalt még lehúzott, csavarhúzó alá esik. Még anyagból van, pár aprósága van csak kikopva. Egy teljesen kiszáradt ólomgél akut élesztek újra közben, megtöltöttem vízzel, majd lassan töltöttem, sütöttem, most már kezd felvenni 500mA töltoáramot a 5-6 helyett; 7,2Ah. Van még egy, meg hozzá az UPS, egy FET hiányzik, valószínuleg más baja nincs is. Minden felé állnak már a bontásra való, vagy kis hibás szemétnek szánt készülékek. Ha látnátok szaladnátok.

A szkópot a HEStoreban vettem, az osszel, már pár éve nézegettem szkópokat. Nekem ez olcsó volt, mert itt ezé a pénzért ha analógot kapsz újonan. Ahogy látom 300Euró alá ment az ára. Majd ha kicsit rendet rakok, vagy lesz újdonság még rakok fel képet.
(#) Doncso válasza KTobi hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Tobi báttya, miért nem nyomsz be egy hősugárzót? Én is azzal nyomulok, 20 fokot csinál kinn, azért az nem rossz.
(#) KTobi válasza Doncso hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Hát van is egy, amit még nem érkeztem kimérni, van-e baja. Az a gond, hogy általában kinyitom az ablakot és még mellé az ajtót is (az udvarra). Így huzatot csinálok. Ma ráfogtam, két-három órát szórakoztam, felöltöztem (még egy bluz, +zokni, +csizmában). Nyitott ajtó mellett takarítottam, most fél műhelyben már túlzásnak számít a rend. Kész csoda, hogy ekkora rendet tudtam rakni, de a másik fele még úszik (lehetne még pár dolgot szépen elpakolni, átpakolni, de már ekkora rend egy éve nem volt).

A megszólítást átvitt értelemben kell venni? Mert igen is bátyó vagyok, de nem hiszem, hogy neked is. Elég fiatal vagyok, már lehet sok fiatalabb is van nálam is, így már öregnek hatok?

100_4914.JPG

Én is pont ma rendezkedtem a műhelyben, lerámoltam az egész asztalt, új polcot építettem mert már nem volt lég az egymás tetejére pakolás, aztán mindent az új helyére, lefotózom majd ha lesz mivel. Egyenlőre nincs.
A "Báttya" az remélem nem számít felétek sértésnek, mifelénk haverkodásnak számít, nincs köze a korhoz, annyit jelent nálunk mint cimbi, vagy ilyesmi.
Jó lett a kapcsoló szekrény is, nekem is össze kéne már egy normálisat hozni.
(#) KTobi válasza Doncso hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Természetesen nem sértődtem meg és nem is számít annak, csak kicsit meglepett.

Ha lesz kedvem folytatom holnap a rendrakást, lehet megpróbálok egy panorámaképet készíteni.
Gyűjtöm az orvosságos dobozokat, hogy abba válogassam szét az ellenállásokat, mert kupacból nem tudok dolgozni. Meg még sok mindennek kellene fiók, doboz. Majd egyszer, ezután...

Én is elkezdtem az ellenállás válogatást, kb 500db ig jutottam 2 nap alatt, akkor mondtam azt hogy állj, inkább vettem 3500.ért válogatott új 1%-os E-24 sorozatot.
(#) Frankye válasza KTobi hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Én e célra a szögletes, vajas műanyag dobozokat használom. (Persze, kimosva!)
Előnye, hogy szépen halmozhatóak, és egyformák, továbbá könnyen lehet címkézni őket.
(#) KTobi válasza Frankye hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Van nekem s mindenféle kimosott dobozom, de kerekek. Ezek szép szögletes, egyforma méretű, nem is kicsi dobozok, simán elnyel 6-8 20Wos ellenállást is. Már van vagy 30 darab, inkább több, lassan gyűlik. Végeredményben valami növényi kivonatú tabletta van benne, ezt használjuk torokfájásra, megfázásra. Mindannyian mozgunk, minden felé. Én is a buszra, haza, ide-oda, sose tudom mikor milyen idő lesz. Fél-egy órát várni a buszra, utána enyhe torokfájás még kis büntetésnek számít. (egyesek a tüdőgyulladást kockáztassák 5perc állással, úgy öltöznek)
(#) Doncso hozzászólása Feb 9, 2009 /

A napokban építettem egy polcot a sok kacatnak, már nem volt elég az egymásra pakolás módszere, gondoltam lekattintom, végre tudtam szerezni egy valamire való fényképezőt. Itt épp egy FBI ledes villogót építünk a barátommal, tehát nagy rend nincs épp munka közben.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Ejj, Ejj Doncso!
Az a sok műszer
Gratulálok hozzá...

Üdv!
UI.: Milyen az a villogó?
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Köszi, a villogó az ilyen nem is tudom hogy mondjam, ez az , elvileg úgy villog, piros*2 majd kék*2, még nem üzemeltük be,
Üdv.

Az atom jó lehet!
Ilyen kell nekem is
Csak nem tudom mire használnám
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Még mi sem nagyon tudjuk, de jól el ökörködtünk, miközben építettük,

Hehe....
Akkor sikeres építgetést..
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Én is megépítettem, és nagyon jó! Nagy fényerejű LED-ekkel készítettem, és iszonyat fénye van.
Igaz, hogy nem szabad, de az autó ablakába téve marha jó!
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

nekem valami nem stimmel, pedig a nyák jó, az alkatrészek újak, a kondik nem de mértem őket, jók, az a baj , hogy nem villog csak világít, lehet az a baj hogy 442 helyett BD136-ot használtam?

Nem. Az a baj, hogy rettenetesen érzékeny az áramkör a beállításokra.
Ha biztosra akarsz menni, akkor ez a Te kapcsolásod!
Ez pontosan azt tudja, amit Te szeretnél.
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

pedig helitrimert használtam, próbáltam szépen állitni de összevissza reagált, volt hogy vibrált a kék a piros világított, stb. lehet megnézem a másik kapcsit köszi

Igen, én is így voltam ezzel. Azután kínkeservesen sikerült belőnöm, de olykor elmászott... Végül a másikat építettem meg, az már rendben működött.
(#) zoly15 hozzászólása Feb 14, 2009 /

Szép délutánt mindenkinek!
Én reggel 10- től lomoltam a műhelyben...
Az eredményt láthatjátok...
A lomolás közben találtam egy pár bordát azt is felteszem..
Az asztalon 2db 10.000µF 40V os MM kondi formázódik (1971-esek a kicsikék)

Üdv!

(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Szia!
Látom nagy jégkrém fogyasztó vagy.
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Micsoda?
A jégkrémes dobozokra gondolsz?
20 dobozom van

Üdv!
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Ejejj, Zoly báttya, alakulgat a műhelyed, egész kezd berendeződni, nekem tetszik! Pláne a sok borda, az rám is rám férne, kezdek kifogyni .
A fekete táp mellett mi az a szürke valami?
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

A táp és a csavarbehajtó között gondolod?
Ha igen az egy automata akkukisütő 1-12 celláig..

Üdv!
Hát alakulgat de csak "gat" :no:

(#) nagy hoho válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Helló ! Hagy az 1971-es kondikat van a rádiós magnó tetején két db késöbbi évjáratu tudsz róla ? Jó a MÜHELY ! Csak nagy a rend !
(#) Doncso válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Rend a lelke mindennek.
(#) zoly15 válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Köszi...
Idézet:
„Hagy az 1971-es kondikat van a rádiós magnó tetején két db késöbbi évjáratu tudsz róla ?”

Átolvastam 3X de nem értem mit akarsz közölni velem
Igen nagy a csend én is néztem hogy senki sem ír..
Vagy egy "d" betűt lehagytál a "hagy" szóról?
Tudom hogy a rádiós magnó tetején van még 2db kondi azok is meg vannak formázva..
Azok 1981 és 1982 -esek...
Van még több régi kondim is
4Db 2200µF 100V
6Db 4700µF 25V
és még ezek..

Üdv!
(#) nagy hoho válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Helló ! Csak vicceltem ,hogy ne vesződj a régi kondikkal mert a polc tetején vannak újabbak ! Igen a "d" lemaradt.Bocs ! Én nem merem a műhelyemet bemutatni mert nagyon pici 1,8 x 1,8 m és állandó a rumli mindent gyűjtök mert életem során többször szanáltam már és utána mindig az kellett amit kidobtam. Emiatt kis dobozokban gyűjtöm a szétbontott alkatrészeket. A polcok tele vannak és lassan az asztalon sincs hely. Arról nem beszélve ,hogy jelenleg építek egy labortápot egy fémkeresőt és egy NiMH töltőkisütőt.Ezek is foglalják a helyet.
Következő: »»   42 / 309
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem