Fórum témák
» Több friss téma |
Az attól függ. Ha a nullát is ki akarja írtani akkor gáz, de ha nem, akkor modósítani kell a táblázatot hogy nullánál 1-et írjon a kijelzőpre.
Kösz mindenkinek. Közben már én is rájöttem mi a nyüge!
üdv: aderka
egyébként jobban jársz ha számláló határolására schmitt-triggert használsz...ennek kimeneti impilzusa hasonló mint az ohne-shot funkció és máshova is elágaztatható szükség esetén
Értem.. Néha ezt néha azt szoktam használni Mikor milyen kedvem van, de megfogadom a tanácsodat.
A következő kérdésem ez a PWM kérdés. Tudna valaki egy konkrét példát küldeni rá, hogy mire is jó, mire is használják. üdv: aderka
PULSE WIDTH MODULATION pwm azaz impulzusszélesség moduláció.Motor fordulatszámszabályozásra fényerőszabályzásra használják
Csabi már tett fel példát a pwm-re (az én kérésemre )
lapozz egy kicsit visszább !
Nem nagyon találom. Nem töltenéd fel inkább?
köszi! aderka
Úgy döntöttem, inkább megpróbálkozom saját gombokkal. Azt szeretném megvalósítani, hogy adott mondjuk 2 gomb. Ha megnyomom az 1-est akkor a LCD kijelzőre írja ki hogy 1. Ha megnyomom a 2-es gombot akkor a 2-est írja ki. Ha több gomb lenn akkor mondjuk megnyomnám a 2-es után az 5-ös gombot akkor az 5-öst írja ki. Nekiálltam de szerintem rossz úton/logikán haladok. Ehhez kérek segítséget.
Én valahogy így oldanám meg (csak 3 számra rajzoltam szerintem így is érthető) És tovább feljeszthető De
hangsúlyozom csak egy ötlet !
Nem rossz!
Kis szépséghibája, hogy elszámol addig az értékig De mondjuk, a szimulációban a 20ms nem ilyen lassu. Szerintem ez menni fog. Köszi! üdv: aderka
Üdv!
Bocs, hogy beleszólok, szerintem ennél egyszerűbb nincs.
Ez csak egy has érték volt (kitöröltem2db 0-t ) de szerintem is jobb lenne mondjuk 100ms
Igazad van ez nagyon egyszerű :de nem csak a kijelzésre van szükség ! az adatra is
Igen, 2 gombra ez is jó megoldás. De nekem több, kell. Thowra megoldása egyszerű és jó is. De köszönöm a segítségedet!
Meg lehet oldani több gombra is, igaz így már bonyolódik a dolog. Igaza van kaqkk-nak, jó és egyszerű is a Throwa féle megoldás, de önmagában nem lehet sok mindenre használni.
Ez sem rossz megoldás. Tudom a Thowra megoldása egyszerű, de önmagában semmi, mert egy szöveget írok végül is ki az LCD-re. Nekem ezeknek a számoknak később majd fontos jelentősége lesz.
Üdv!
Ez így van, amit mutattam az az lcd re ír ki egy számot, ha használni is kell a kiírtakat akkor mindenkép más megoldás kell, kivéve, ha pl egy gombnyomás indít valamit a one shottal adott impulzusra. Baloghzoli1 megoldása szerintem megfelel minden célra, a tábla értékein kicsit válzoztattam, szerintem ilyesmire gondoltál. 2 változatot csináltam.
Üdv!
8 ig igen, nem 'n' számú gombhoz csináltam, hanem valami végeshez, ha van konkrét gombszám akkor lehet tovább fejleszteni a dolgot.
Kösz Thowra, ezek a megoldások tetszenek. Ugye az első ötlet az volt ha visszaolvasol, hogy egy adott kódot bevigyek a PIC-be. volt egy nagyon hosszú 42 bit-es bineáris kódom amit szerettem volna ha a PIC felismer valahogy. De az nem jött össze, ezért gondoltam egyszerűbb lesz ha én rendelek egy értéket egy saját gombhoz.
üdv:aderka
Sziasztok!
Ha én két nyomógombbal fel-le szeretnék léptetni egy számlálót úgy, hogy ha folyamatosan nyomva tartom a gombot, akkor a számláló is folyamatosan számláljon addig amíg fel nem engedem a gombot, akkor hogyan tudom pergésmentesíteni a nyomógombot? Mert ugye ennél nem használhatom a One-Shot objektumot.
Nézz körül ezekben, ezek jelenleg is müködő projektek...
Az egyik menüt is kezel... több oldalas... lapozás szám billentyükkel... Találhatsz benne még ötleteket.
vagy esetleg ez is alkalmas arra...
az alsó 4 one-shot közül az egyik középső elhagyható. szimulációban enélkül nem számlál hátra A bemeneteket, élőben a nyomógokhoz invertáld...
Köszi, ilyenre gondoltam! A többit is átnézem, de ezek nekem még kicsit bonyolultak, értelmeznem kell még őket.
A te tervednél a bemeneteken használhatsz monostabilt +sr tárolót
pergésmentesítésnek de az órajelet vedd lassúbbra
Ha jól tévedek a Flowcode nevű progi az avrt is tudja
(és van itt a HE-n témája) |
Bejelentkezés
Hirdetés |