Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   34 / 244
(#) pl13 válasza frissadam hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Mert mágnesezettség függő az ellenállása, és mert elég nehezen alakítható vasmagnyi méretekben. Van rá módszer, de szerintem nincs olyan érv mellette, ami miatt megérné a szenvedést.
(#) frissadam válasza pl13 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

És akkor milyen anyagból éri meg csinálni ami nem ez?
(#) Pyte válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Sajnos semmit nem tudok róla de volt egy tag aki megépítette és azt nyilatkozta ,hogy nagyon jó szól !csak annyi van 5cm el szélesebbre kell csinálni!Én ahogy nézem ezt a dobozt szerintem kielégíteni a te elvárásaidat mert a csövel úgy hangolod ahogy tetszik ,de szerintem 50-60Hz től megindul
(#) V L hozzászólása Feb 15, 2009 /

Sziasztok
Ezen a fórumon talán akadnak otthon is a hangvisszaadás minősére adó hangosítással foglalkozók, tőlük kérnék segítséget ötleteket.
1-Milyen hangfalon szeretnék sztereó ( ez alatt én a természetes térhatást értem) zenét hallgatni?

Két utas 20....25cm szélessávú mélyközép F=40Hz-4Khz 0-3dB és 20....30mm-es dóm / esetleg ribbon/ magas F= 2Khz-16Khz -3dB
S= 94...97dB érzékenységű hangszórókkal épített (mégjobb ha aktív) kb. 40....80l-es hangfalakon. Az 5cm-nél mélyebb tölcsért én nem
szeretem ezért nem szimpatikus a KLIPSCH megoldása, persze a mély az tökéletes lenne, de hogy nézne ki azt még modifikálni....?(90Eft/db).
Szóval segítséget kérnék minőségi hangszórók felkutatására. -Ha esetleg ilyen kész dobozt is lehet kapni az is szóba jöhet.
Eddig Reflex 10R150 D= 250mm mélyközép, és a Monacor valamelyik Dómja a szimpatikus, az aktív doboz miatt a 91dB érzékenység is elég a magasnak.
2- Az aktív hangváltó digitális szűrőkkel megvalósított
változatának utánépítésében tud valaki segíteni?
3- Kapcsolóüzemü HIGHEND végfokIC-kel megvalósított 20-40W-os megoldások érdekelnének.
A tapasztalatoknak kapcsolásoknak örülnék.
Igen ezt a stúdiómonitorokat is esetleg leiskolázó megoldást hobbiból magamnak ittonra szeretném de millióim nincsenek rá.
Köszönet minden jó ötletért VL.

(#) V L válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Szevasz a pontos típust add meg hogy a paraméterei
alapján valós műszaki segítséget adhassunk.
Egyébbként a labirint tőlcsérekkel lehet a legnagyobb nyereséget elérni, de azért az Fs<35 Hz, S>90dB f=40Hz-nél, Xmax>10mm D=>18" lenne az igazi egy 200nm diszkó subnak.Ha már a hazait favorizáljuk
akkor én ezt választanám:és akkor nem kell 6 személyes láda
18R400 Átmérő: 18"
Teljesítmény (RMS): 400 W
Teljesítmény (Program): 800 W
Érzékenység: 98 dB / 1W / 1m
Frekvencia tartomány: 30-1500 Hz
Lengőcséve átmérője: 4"
Fs= 36 Hz, Vas= 300 liter, SPL= 98 dB/1W/1m
Qts= 0,37, Qms= 8,84, Qes= 0,39
Pe= 400 W, Re= 5,5 Ω

Udv. V L
(#) pl13 válasza V L hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

tölcsérnél csak a méretek számítanak, kis méretekkel, BL tölcsérrel, nem lehet jó mélyátvitelt elérni, legfeljebb 70Hz környékét sikerülhet megcélozni.
(#) pl13 válasza V L hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

a 250-es Reflex hangszórót gyártják még egyáltalán?

Ezeknek a hszeknek viszont nem a középtartomány az erőssége... szóval ha két út, akkor másfelé kell nézelődni szerintem. A monacor csak azért nem ajánlott, mert náluk meg nem lehet tudni előre, hogy mit veszel meg, sok visszásság van az adatlapok körül.

Azért egyvalamit biztosan mondhatok, ha ilyen 97dB körüli érzékenységet akarsz, akkor a jó mélyátvitelnek búcsút mondhatsz, mert egyszerre a kettő nem fog teljesülni.
(#) hapro hozzászólása Feb 16, 2009 /

Sziasztok!

valaki tudja, hol van a garry hangszórók gyártása helyileg?
Vagy a fő-fő hivatalos márkaképviselet, nem csak egy kis helyi boltocska.

Ha van köztetek ilyen, akkor az ne tartsa magában.
(#) V L válasza pl13 hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Szia pl13
Igazad van, még nem találtam meg az ideális hanszórókat kétutas dobozhoz, ezért kérek segítséget. Tudom a 20cm-es hangszórók általában jobbak a magas tartományban, de akkor az 50 Hz alá menni még problémássabb. Azóta az eminence BETA 10 CX változatát is felfedeztem, ez 5Khz-ig OK, persze másban gyengébb, és a beszerzés is problémásabb.
Szóval várom a segítséget.
(#) pl13 válasza V L hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Az Beta 10 CX mély része úgy 2k-ig használható, fölötte már rezonáns.
Egyébként ekkora mélyközépnél az irányítottság is egy nehezen megoldható probléma lesz.
Inkább maradnék két darab kevésbé érzékeny 200-as hsznél, aminek jó mélyátvitele van, és a középtartománya is rendezett, illetve könnyebb két útban magashszt találni hozzá.
(#) V L válasza pl13 hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Kössz a választ pl 13.
Valóban majd minden gyártó ezt választja, ilyet kár építeni biztos olcsóbb megvenni. Ráadásul szívem szerint az egy széles sávú hangszórós ( kb. 130mm) is szimpatikus, ott viszont se mély se 10K feletti szép magas, de csodás a térhatás mert nincs hangváltó.
Kérdés lenne, hogy látott már valaki 200Hz-es és 10Khz-es hangváltási frekvenciával működő háromutas megoldást?
(#) pl13 válasza V L hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Hát nem tudom, miért lenne kár. Az közel sem biztos, hogy azok a gyártók jól is csinálják. Lehet hogy olcsók... de nem az árcédula szól.
Szélessávban is léteznek elfogadható kompromisszumok, a felső oktáv és a mélytartomány is elérhető egyszerre.

Namost a váltót mindig a hangszórókhoz vagy kénytelen igazítani, nem úgy működik a dolgo, hogy te eltervezed, hogy majd 10k-nál és 200Hz-nél váltasz, aztán vadászol ehhez való hangszórókat.

Kicsit úgy tűnik, mintha még nem tudnád igazán, hogy mit szeretnél. Vagy rosszul látom?
(#) CD-R válasza hapro hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Helló hapro.Talán nézd meg a Garry oldalán
:google:
üdv Zsolti
(#) hapro válasza CD-R hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Aha..idáig eljutottam én is, de a gyártási helye érdekelne elsősorban.
(#) norbbie válasza hapro hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Hello!
Szerintem a gyár nem magyarországon van. Én úgy látom.
(#) hapro válasza norbbie hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

köszi...akkor nem erőltetem magam miatta.

cégkivonat.eu-n utána nézhetsz, van két bejegyzett cím google-earth-al nézve egyik se gyár. Aztán én is tévedhetek...

fűűűű. ez már több mint segítség! köszönöm

Esetleg ha még az igazgatóhelyettes lábméretét meg tudnád mondani valami kémcucc segítségével, akkor...

fűűűű! akkor elmész a két címre és meglátod hogy gyár vagy nem az egyik az bemutató terem tehát kizárásos alapon elsétálsz a másikhoz és megnézed ennyi.

Te! ezt ne kötekedének vedd. Tényleg köszön a segítséget, csak meglepett az, hogy mennyire alapos vagy, még senki sem segített ennyire alaposan nekem itt ez a 1,5 év alatt mióta írkálok ide.
(#) CD-R válasza hapro hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Helló harpo.Nos mint mondtam a Garry oldalán találsz infót....én találtam ....íme:
Š relay 2009. feb. 24. 17:16 | Válasz | #5770
Sziasztok.Tudja valaki,hogy a Garry hol gyártatja a hangszóróit helyileg?
Š Amatőr 2009. feb. 24. 20:04 | Válasz | #5771
Régebben helyben szerelték össze, de vsz. most is így van. Persze pl. a lengőket nem tekergetik.
Š ziki83 2009. feb. 24. 21:20 | Válasz | #5773
Helyben gyártják szerintem, mert amikor mentem a hangszoróért akkor még óvatosan hozta mert még nem száradt meg...

üdv Zsolti
ui.:jössz egy sörrel
(#) norbbie válasza CD-R hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Akkor ezek szerint itthon csinálják, de lehet, hogy csak az 1-x darabig mennyiséget ha meg ezer darabokról van szó akkor mennek kínába?
(#) hapro válasza CD-R hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

A fogadó u 3-ban lenne akkor a gyártás ezek szerint?
(#) norbbie válasza hapro hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Van még 1 székhelyük
(#) lex85 hozzászólása Feb 26, 2009 /

Üdvözlet mindenkinek!

Eminence Kappa 15"-os hangszóróról szeretném tudni a paramétereit, de nem bírom beazonosítani.
Ismeri valaki ezt a típust?

ERRE gondoltam, hogy talán ez lehet, mivel a ráírt 8 Ohm-mal ellentétben 4 Ohm-os. Érdekesnek találom a 2,4mm-es Xmax-ot...
(#) sound.man hozzászólása Feb 26, 2009 /

Ti találtatok már a neten Porkoláb hangfalakról valamit? Mert én csak használtan aki eladja. Meg ugyan úgy a Pálfi audio végfokairól se nagyon találtam semmit. Nincs oldaluk se? Nem szeretnék venni, csak érdekel.
(#) V L válasza karpi hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Sziasztok
Kedves karpi. Soká tartott míg számomra világossá vált, hogy a zenész fülek milyen gitárhangokat szeretnek.
1. A hangszer szerves részét képezik a teljes lánc.
Ez alatt azt értem, hogy nem csak a húr és gitártest rezgései, hanem a hagszórómemrán, láda rezgései is
döntő mértékben befolyásolják a hallottakat, a hozzá kapcsolt erősítő kivezérlés függő torzításaival együtt.
Természetesen a mai digitális technikával sokmindent egész jó közelítéssel lehet szimulálni. Mégis olyan ez mint a cukor helyett az édesítő szerek... valami nem az igazi.
Üdv. VL
(#) pl13 válasza lex85 hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Nem gond, a kis mechanikai terhelhetőség, ez nem szub hangszóró.

Legbiztosabb akkor lehetsz, ha megméred a T-S-t. A neten talált adat lehet, hogy nem hasonlít a tidére.
(#) V L válasza pl13 hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Egyet értünk teljes mértékben hogy a hangszórókhoz kell a hangváltót optimalizálni, pont ezt találom a legnagyobb kihívásnak, és ezért keresem a minél jobb hangszórókat a 20-30EFt/ db árig.
A kevesebb hibával, nagyobb átfedéssel az átvitelben,
fülre is kellemesebb hangú hangszórók megtalálása a közvetlen cél. És nem a sokadik párra kifizetett újabb tanulópénz után szeretném ezt elérni ezért érdekelne más tapasztalata.
Egy kölcsön kért aktív profi hangváltó amiket hangosításoknál is használnak, például sokat segíthet megtalálni a legkedvezőbb hangváltást egy- egy kiválasztott pár esetén.
Üdv. VL
(#) pl13 válasza V L hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Sztem ne hangszórókat keress, első lépés, hogy behatárold, pontosan mire is van szükséged. És ha teljesíthető, akkor keress az adott feladathoz hangszórót.
Következő: »»   34 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem