Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lézer érzékelő
Helló!
Vettem egy radar-lézer detektort, reménykedve, hogy talán megúszok néhány gyorshajtást. A radar része tényleg jó, érzékeny és szelektív. A lézer viszont már más megoldást kíván. Mivel rájöttek, hogyha a szélvédő helyett a rendszámon tükrözik a sugarat, akkor a szélvédő mögött lévő detektor sz!rt sem ér. Ezt 300m alatt megtehetik, mert akkor max 40cm a lézer átmérője. Nem vagyok túlzottan jártas az elektronikában, gyenge közepesne nevezném magam, ezért HELP! Lényegében egy 800-1100 nm hullámhosszon érzékelő áramkör lenne a megoldás, aminek a "szeme" a rendszám környékén lenne elhelyezve. Úgy gondolom, hogy modulálják is a jelet, infom szerint 30MHz környékén. Persze erre is létezik gyári megoldás,40e Ft-tól kezdődik a rablás. Ezek elvileg még azt is tudják, hogy a fenti hullámhosszon zavarják is a mérő lézert. Persze nem biztos, hogy ennyiért működik is, mert 180e ért is kapni ilyet. De az biztos, hogy töredékébe kerül az előállítása. Bármilyen segítség jól jöhet...
Sztem szedd szét, nézd meg milyen az érzékelő és mi van körülötte (áramkör).Leg1szerűbbnek az tűnik, hogy az előerősítővel együtt kidrótozod az érzékelőt.
Erre gondoltam én is először, de megkértem ismerős rendőröket, hogy világítsanak rá. Ez a szar még annyira sem lát mint Steve Wonder.
Egyenlőre ott tartok, hogy egyszerű infra érzékelő ( vevő) áramkör lenne a megoldás. Vannak olyan vevő ledek, amelyek szélesebb sávban (800- 1100nm) hullámhosszban látják az infra fényt. Tulajdonképpen egy kapcsoló áramkör kellene, amit nem zavar az sem, ha a fény modulált akár 30Mhz-el. Ez kapcsolna egy hangjeladót. Sajna annyi tudásom nincs, hogy egy ilyen - egyébként alapszintű- kapcsolást megtervezzek. Lehet, hogy van valami hasonló, amit át lehet alakítani.
Sziasztok!
Ha valaki ismer ilyen radar - lézer detektoros kapcsolást az kérem jelezze. Köszönöm! ![]()
Üdv mindenkinek!
Én egy olyan lézeres dolgot szeretnék készíteni amely egy postaládába kerülne. Amikor a postás a lyukon bedob egy levelet akkor a lézerfényt megszakítaná és a házban eszt jelezné, vagy a post. ládára szerelnék led-et és az világítana ilyenkor. Ebben szerenék segítséget, kapcsolást. ![]()
Helló
Véletlen akadtam erre a témára. Találtam anno egy kapcsolást lézer érzékelőnek, hátha valakit érdekel esetleg. Nekem még nem sikerült kipróbálni, mivel állandóan csak vinnyogott, lehet valamit félrekötöttem benne, mivel csak összeforrasztgattam nagyjából: http://images.flitsservice.nl/techniek/html/zelfbouw.htm
Sziasztok!
Készítettem egy időzítőt/vezérlőt vízcsepp fotózáshoz. Egy weboldalról vettem az ötletet lézer fény detektálására. Ott egy infra "adó" LED-del oldották meg, ami a mikrokontroller egyik komparátor bemenetén van, ha megvilágítom hagyományos fénnyel vagy egy távirányítóval, érzékeli azokat. Kaptam egy egyszerű piros lézer pointert, de hiába világítom meg vele a LED-et, jó ha néhány mV-ot termel. Kipróbáltam 5mm-es sárga leddel is. Ha megvilágítom egy 3mm-es fehér leddel, több mint 1V-ot mérek rajta. A lézer pointerrel megvilágítva semmi. Hab a tortán, hogy láttam egy videót a youtube-on, ahol a figura összekapcsol egy IR LED-et egy látható fényű LED-del, megvilágítja piros lézerrel és a LED világít. Természetesen nekem nem ez a célom, elég lenne ha 20-30 netán pár 100 mV eltérést produkálna a LED. Hol a hiba? Erősebb lézer vagy más érzékelő? A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |