Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézer érzékelő

Témaindító: spider, idő: Dec 15, 2005
Lapozás: OK   1 / 1
(#) spider hozzászólása Dec 15, 2005 /

Helló!

Vettem egy radar-lézer detektort, reménykedve, hogy talán megúszok néhány
gyorshajtást. A radar része tényleg jó, érzékeny és szelektív. A lézer
viszont már más megoldást kíván. Mivel rájöttek, hogyha a szélvédő helyett a rendszámon tükrözik a sugarat, akkor a szélvédő mögött lévő detektor sz!rt sem ér. Ezt 300m alatt megtehetik, mert akkor max 40cm a lézer átmérője.
Nem vagyok túlzottan jártas az elektronikában, gyenge közepesne nevezném
magam, ezért HELP! Lényegében egy 800-1100 nm hullámhosszon érzékelő áramkör lenne a megoldás, aminek a "szeme" a rendszám környékén
lenne elhelyezve. Úgy gondolom, hogy modulálják is a jelet, infom szerint 30MHz környékén.
Persze erre is létezik gyári megoldás,40e Ft-tól kezdődik a rablás. Ezek elvileg még azt is tudják, hogy a fenti hullámhosszon zavarják is a mérő
lézert.
Persze nem biztos, hogy ennyiért működik is, mert 180e ért is kapni ilyet. De az biztos, hogy töredékébe kerül az előállítása.
Bármilyen segítség jól jöhet...
(#) Sebi válasza spider hozzászólására (») Dec 16, 2005 /

Sztem szedd szét, nézd meg milyen az érzékelő és mi van körülötte (áramkör).Leg1szerűbbnek az tűnik, hogy az előerősítővel együtt kidrótozod az érzékelőt.
(#) spider válasza Sebi hozzászólására (») Dec 22, 2005 /

Erre gondoltam én is először, de megkértem ismerős rendőröket, hogy világítsanak rá. Ez a szar még annyira sem lát mint Steve Wonder.
Egyenlőre ott tartok, hogy egyszerű infra érzékelő ( vevő) áramkör lenne a
megoldás. Vannak olyan vevő ledek, amelyek szélesebb sávban (800- 1100nm)
hullámhosszban látják az infra fényt. Tulajdonképpen egy kapcsoló áramkör
kellene, amit nem zavar az sem, ha a fény modulált akár 30Mhz-el. Ez
kapcsolna egy hangjeladót. Sajna annyi tudásom nincs, hogy egy ilyen -
egyébként alapszintű- kapcsolást megtervezzek. Lehet, hogy van valami
hasonló, amit át lehet alakítani.
(#) ndavid87 válasza Sebi hozzászólására (») Okt 19, 2006 /

Sziasztok!
Ha valaki ismer ilyen radar - lézer detektoros kapcsolást az kérem jelezze.

Köszönöm!
(#) Einstein hozzászólása Máj 5, 2008 /

Üdv mindenkinek!
Én egy olyan lézeres dolgot szeretnék készíteni amely
egy postaládába kerülne. Amikor a postás a lyukon bedob egy levelet akkor a lézerfényt megszakítaná és a házban eszt jelezné, vagy a post. ládára szerelnék led-et és az világítana ilyenkor.
Ebben szerenék segítséget, kapcsolást.

(#) jozyt hozzászólása Feb 26, 2009 /

Helló
Véletlen akadtam erre a témára. Találtam anno egy kapcsolást lézer érzékelőnek, hátha valakit érdekel esetleg. Nekem még nem sikerült kipróbálni, mivel állandóan csak vinnyogott, lehet valamit félrekötöttem benne, mivel csak összeforrasztgattam nagyjából: http://images.flitsservice.nl/techniek/html/zelfbouw.htm
(#) boldivi válasza jozyt hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Sziasztok!

Készítettem egy időzítőt/vezérlőt vízcsepp fotózáshoz. Egy weboldalról vettem az ötletet lézer fény detektálására. Ott egy infra "adó" LED-del oldották meg, ami a mikrokontroller egyik komparátor bemenetén van, ha megvilágítom hagyományos fénnyel vagy egy távirányítóval, érzékeli azokat.
Kaptam egy egyszerű piros lézer pointert, de hiába világítom meg vele a LED-et, jó ha néhány mV-ot termel. Kipróbáltam 5mm-es sárga leddel is. Ha megvilágítom egy 3mm-es fehér leddel, több mint 1V-ot mérek rajta. A lézer pointerrel megvilágítva semmi.
Hab a tortán, hogy láttam egy videót a youtube-on, ahol a figura összekapcsol egy IR LED-et egy látható fényű LED-del, megvilágítja piros lézerrel és a LED világít. Természetesen nekem nem ez a célom, elég lenne ha 20-30 netán pár 100 mV eltérést produkálna a LED.
Hol a hiba? Erősebb lézer vagy más érzékelő?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem