Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, ez is ötletes megoldás. Az órajelet csak a szimuláció miatt állítottam ennyire.
Az órajel(én nem figyeltem először hogy200ms nálad )
maradhat ! én egy időzítőbe terveztem így léptetést és 100ms ra van belőve az órajel.Az lcd -n szépen látszik a számlálás.
Szerintem teljesen mindegy mi van ráírva, arra a soklábú "feketére", a legfontosabb, hogy könnyű szerrel lehessen használni...
Rajzoltam egy kódzárat csak az érdekesség kedvéért
felteszem . 10 sec alatt kell beírni a helyes kódot, ha rossz gombot nyom azonnal riaszt egy sziréna szerű hanggal , és csak a helyes kód beütése után hallgat el
Egy gyenge pontja lehet, a hosszú időzítések hatással lehetnek egymásra...
Próbáld ki PIC-el is és az időzítéseket tedd ki kimenetekre és leddel figyeld... Ha egy db timert használsz pl:10ms és ezt leosztod számlálóval több helyre is akár, akkor ez nincs... (tapasztalatból írtam)
Szia!Tudnál feltenni példát a leosztásra?köszi
Szia.
Bocs, hogy beleírkálok, de egy ötlet. Üdv.: mgabesz
Ezen jobban láthatók a kimenetek változásai.
Üdv.
Ez nem biztos, hogy szerencsés, mert újra három időzítő
van benne.Mindjárt rajzolok egyet... Itt van egy kicsit feltuningoltabb... erre ár tettem fel egyébként példát, nézegessétek a régebben felrakott projekteimet sok mindenre van bennük megoldás...
Szia .
A kimeneten lévő monostabok elhagyhatók. Azért tettem bele, hogy jobban lehessen látni a működést. Üdv.
Nem teljesen...
az én elgondolásaimnak az a lényege, hogy egy viszonylag gyors "ütemadó" pl10-20ms...és ezeket osszuk le számlálókkal, amennyi időzító csak kell. Valamilyen feltétellel set (RS), és ez engedélyezi a számláló bemenetre az impulzusokat, ha elérte a beírt értéket, akkor reset RS...Az előbbit korrigálnám, kimaradt egy One-shot... Az előző oldalon van hasonló a H_U_P file...
Kezdem érteni a gondolatmenetedet , itt csak egy időzítő van a többi számláló csak az értékek megadásáért és a léptetésért felel
Szia Csabi.
Légyszi mondd el, hogy miért nem jó az én verzióm? Ott is egy időalap van és számlálók értékei alapján keletkeznek a kimeneti impulzusok. Előre is köszi. mgabesz
Üdv!
Nézegettem ezeket a példákat, egy kérdésem lenne, ezek a Label-ek mire valók igazából? Mire használjátok a Parsicban? Mi az értelme?
Én igy szoktam az órajelet leosztani.
Szerintem arra való, hogy ha két vagy több lapon készíted el a programodat, akkor az egyes lapok között ezzel tudsz kapcsolódási pontokat létrehozni, jeleket átvezetni másik lapokra. Nézd meg a Hőfok05 példát a kettővel ezelőtti oldalon.
sziasztok honnan tudom leszedni a parsic nevű progit? arról a helyről ami ide be van linkelve nem tudom, hiába várok fél órát is semmi nem történik
Ha jól tudom az impulzusok előállítása is timer segítségével történik...
ilyen rövid impulzusnál egy két darabnál biztos nincs észrevehető hatás. Viszont ha sec nagyságrendű impulzisok és késleltetések vannak használva, azok meg tudják rendesen fogni a programot...-ezt tapasztalatból írtam...azért javaslom illetve kinálom fel altarnatívának, mert bonyolultabb programoknál megtréfálhat bennünket...
A sec hosszúságú időzítésekre is felhozok egy
"ellenpéldát" (nem kötekedés képpen ) Éppen egy hete megy egyfolytában az asztalomon Most tesztelem eddig nem volt vele semmi probléma
Ha megy akkor semmi gond...
Ha jól látom, egyidőben csak egy időzítés megy...vagy max kettő... Próbálj egy olyant rajzolni, ahol egyidőben több megy... és utána próbáld is ki a valóságban is... mondjuk 5-6 db-ot PL: TR MF modulokat vegyesen és az MF-et impulzusként is meg késleltetésként is, hosszabb/rövidebb időállandókkal. Legyen benne amiket kivülről nyomógombbal indítasz... a kimenetüket meg vezesd ki egy-egy ledre, és próbálgasd mi történik, tartják-e a az elvártakat. Amiért más megoldást is ajánottam már régebben az az, hogy pár oldallal visszafelé, egyesek tettek fel olyan gyakorló áramköröket, ami tele volt 5-10 másodperces időzítésekkel, meg késleltetésekkel...Ráadásul belső oszcillátorral. Egy másodperc meg 10-20ms az nem okozhat gondot
Szia.
A "label"-ek arra jók, ha több oldalas a rajz, akkor az oldalak közötti kapcsolatot tudod velük megvalósítani. Bár én egy oldalon belül is szívesen alkalmazom őket, mert szerintem sokkal áttekinthetőbb a rajz velük mintha csak össze vissza vezetékeznénk. Ha megnézet mindegyiknél be tudod állítani, hogy forrás vagy cél objektum legyen. Az azonos nevű forrás és cél objektumok állapot mindig egyszerre változik, mintha azonos vezeték lenne. Üdv.: mgabesz
Köszi!
Írtam egy Kódzár programot. Azt szerettem volna elérni, hogy adott 8 gomb. 4 gomb helyes sorrendben való lenyomására az RB.5 ös kimenet 1-es szintű legyen. Bármely rossz gomb esetén az egész logika resetelve legyen. Szerintem megoldottam, de kíváncsi vagyok a hozzáértő véleményetekre is! Előre is kösz! üdv: aderka
Abban tudnátok segíteni hogyan lehet ds1820-as szenzort Parsic-ban összeházasitani egy kontrollerrel?
Én mint nem hozzáértő,életképesnek találom az ötletet.A program jónak tünik szerintem.
Azóta 1 hibáját már észrevettem.. Ha 2X megnyomja valaki mondjuk az 1-est nem történik semmi, és így tovább az 1-4 számmal. Szóval olyasmit hoztam össze hogy számláló figyeli hányszor nyomod le a gombot, és ha 2X akkor az egészet reseteli. Most ami nem nagyon megy az az hogy alap helyzetben irja ki nekem, egy LCD-re hogy "Kérem a kódot" ha beirod a jó kombinációt akkor azt hogy "Kód elfogadva" Nemtudom megoldani azt hogy a Kérem a kódot szöveg törlődjön mikor a másik szöveget kiíratom.
üdv: aderka
Azt tudom erre mondani, mint más egyedi dologra, hogy meg kell írni ASM-ben a szenzort kezelő rutint és az INC szimbólummal be kell tenni a többi modul mellé, és egy bit-el egy közös pontot kell létrehozni a Parsic és az ASM rutin közt, erre tettem fel példát az I2C-s eszköz kezelése miatt a topic elején ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |