Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Előbb a PCL projektet kéne 100%-ra begyakorolni, nem!?
De, csak most áll mert 2db nyamvadt ellenállat kéne bele amit roszul olvasott le az eladó a papírról és 220 helyett 22ohmos, erről meg csak érdeklődök mert jól néz ki és felfűteném hogy milyen
Én úgy szoktam bevásárolni, hogy minden értékből kérek 100-at. Aztán jönnek a kiemelt igények. 2 db 100 Ohm -osod sincs? Légy kreatív.
Van sokmindenem csak mind 0.6-os meg 0.25W-osak Nincs nagy alkatrészkészletem révén hogy 3 éve hogy elektronikával foglalatoskodom. De majd hétfőn bevásárolom.
10-10 darab 2k(2) 0,25W-os párhuzamosan kötve? Extrém, de jó. Amúgy a 200 ohm-hoz sem kel 100%-osan ragaszkodni. Nekem 330 az egyik, a másik meg egy 220+120 ohm-osból áll. Ezt építettem meg: Link Ezen vannak a mérési eredményeim is. Itt még hibát is követtem el, ami a mérésekkor derült ki.
Szia!!!
Azt szeretném megkérdezni, hogy amit írtál a hozzászolásban ill. csináltál egy csoves erolkodot, abban a kimenotrafonak az a datait letudnád nekem írni légyszives? Igen megteccett az otlet!!!
A múltidő jele a két "C" ???
függőlegesen lesznek,háromszög alakban úgy lesz hogy ECL-EM-ECC-EM-ECL a két ecl lesz a két sarkon,az ecc meg előre téve középre!
ezt rádiófrekvencián is csinálhatja a szolgáltató nem?(közvillre vonatkozólag)csak mert itt nem messze van egy trafóház és azon lóg ki egy antenna az ajtó felett és az gondolom ezen jel vételére van)bocs ha marhaságot kérdeztem!
Nem ismerhetem más áramszolgáltató viselt dolgait, de szerintem országosan jellemző a hálózatra ültetett vezérlés. Nálunk biztos, hogy így van, a rendszerrel naponta találkozom. A forróvíztárolódat biztos, hogy nem a trafóház antennája alapján vezérlik. Egyébként tervezik rádiós útra terelni a dolgokat, de ezt AM nagyadókkal szeretnék kisugároztatni (az ad országos lefedettséget). De ne OFF-oljunk tovább,ha lehet.
Szia!
Jani nem irigy srác, megadhatja a kimenője adatait, de: Egyrészt több különböző erősítőt épített már, másrészt fellelhetők az adatok itt, az oldalon is. Meg máshol is.
OK értettem
Ja és ez a méretezés ez csőfüggő, ugye???
Szia!
Én nemszeretk vitatkozni, sztem béketuro meber vagyok. Veled sem akarok kikezdeni, de a moderálast hadd meg szerintem a staffnak! Koszi!!
Persze, az csőtípustól függ. A PCL (ECL) 7k, az EL 5,2k, és így tobább....
Sziasztok
Tegnap voltam JZolinál, beszélgettük a csöves dolgokról, és ha már ott voltam megmértük a PCL86SE-t 5cm2 körüli TV kimenőkkel.(Primer 2 részes, szekunder egy.) A két kimenő kinézetre teljesen egyforma, a két primer Rdc-je eltér kissé, 230 és 270 Ohm. Az mérés közben kiderült, hogy az egyik 4, a másik 8Ohmra illeszt. A leadott teljesítmény illesztve 3,5W körüli, ezt mindkét csatorna tudja 100Hz-től felfelé, sőt az egyiknél még az 60Hz-es szinusz is szemre kifogástalan.A felső határfrekit nem mértem meg, de 20kHz-nél még nem láttam semmi torzulást a szinuszon, sem feszültségesést.
Embörek a PL500-as kapcsolásban ahol a kondinál csak az van hogy 100 az ugye piko? illetve a 10k-s potinak hány watt kell a 06-os elég 54V-ról menyit vesz fel a segédfesznek? Holnap megyek nagybevásárlok és ehez is megvenném az anyagot.
Bővebben: Link Idézet: Szerintem nano, csak lemaradt (nyomdahiba). Látom ez rossz ötlet köbzoli jobban vágja.„100 az ugye piko?” Idézet: Mondjuk mint az 5k-snak. „a 10k-s potinak hány watt kell”
Köszi, gondoltam hogy anyi csak hát mi van ha rosszul gondolom és elfüstöl a többinél is gondolta hogy piko de azok nem is lényegesek mert csak a végfok és a meghajtás lesz megcsinálva, a ECF rácsa elé egy 1M-100n-s becsatolás "oszt jóvan", EY88 sokba van? börzén?
Oks, Anódfeszkésleltetésnek akarom, de a PY 30V-os fűtése sajnos pont nemjó pedig abból van itthon kb 20db
Idézet: Ez a börzén is egy 1000 -ért megy , legutóbb átkutattam az egész börzét ezért mindösszesen 2 darabot találtam ? Tegyél bele PY88 -at az van dögivel ! az igen csak 200 forint. „EY88 sokba van? börzén?”
PY88-am van dögivel csak nem igazán tudom megoldani a fűtőfeszt:/ Ha valakinek kell iylen akkor adok EY88-ért sokat
Ha EY-t nem kapsz, használj helyette orosz 6D14P-t.
üdv: Müszi
Sziasztok! A DY806 az egyenirányítócső?
Nagyfesz egyenirányító, 16kV-os.
Hát ha minden kötél szakad lehetséges hogy úgy lesz de igyekszem Magyarra csinálni--> Tungsram a nyerő!
Mennyi áramot bír? Ahogy látom ez új cső. Elég tiszta, nem poros, a felirat nincs lekopva.
386113: Az orosz csövek sem rosszak ám. Igaz, én még a villanykörtéből is TUNGSRAM-ot használok.
0,15mA-t de a fűtése az 1.4V 550mA-el
Na... Hát ezzel nem egyenirányítok a PCL86 sztereó + EM84-nek.
Mondtam hogy nagyfeszegyenirányító és kb a 0-val egyenlő az értéke, a TV malomkerekén találsz ilyet, PCL86-hoz EZ80 vagy 81 a jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |