Fórum témák
» Több friss téma |
Hello.
Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy tölthető ledes lámpát (poton 500ft) és attól tartok, hogy az aksi nem birja majd sokáig a gyors töltést. Szét is szereltem. Van benne egy noname akku 4,5V és 0,6A azaz 600mA Ha nem tévedek Ezen túl még egy kondenzátor(ezt irja rajta: ic MSR1.0K 250 H) van benne még 2 dióda meg 2db ellenállás. Az egyik ellenállás a kondenzátor két lába közé kötve. Régebben is voltak ehhez hasonló lámpáim amik max fél évet bírtak ki. Azután nem tartották meg az áramot. Azt gondoltam, hogy rakok egy db 100 ohm 1-2W ellenállást az akku elé és így kialakítom a normál töltést. Csak kellene egy kijelző ami akkor jelez, ha tele van az akku. Tudnátok egyet rajzolni? Esetleg egy zéner dióda+ellenálás+led Vagy valami egyszerű. Nem vagyok profi. Még haladó sem csak egy kíváncsi kezdő Kösz a segítséget. Jah és bocs az új témáért, de nem találtam a számomra megfelelőt csak hasonlót és ahhoz 2006ban szóltak hozzá utóljára
szia asszem ez így még mindíg pontatlan jó lenne tudni hogy Li-Po (nem hiszem) Li-ion (nem hiszem) Ni-Cd vagy Ni-Mh akksiról van szó bár sztem 4 db sorbakapcsolt Ni-Cd az a legolcsóbb de sőt inkább csak 3 cella, mert 4 db-nál min 4.8 V-nak kellene lenni üresen te 4.6 V-ot írtál ami inkább 3 cella túltöltve, mert max. 1,5 V- ami kell egy Ni-Cd akksinak (inkább 1.45V) ha kell asszem ma építek neked egy ilyen kapcsit. Töltő is legyen, vagy csak jelző?
szia azt hiszem ez így még mindíg pontatlan jó lenne tudni hogy Li-Po (nem hiszem) Li-ion (nem hiszem) Ni-Cd vagy Ni-Mh akksiról van szó bár szerintem 4 db sorbakapcsolt Ni-Cd az a legolcsóbb, de sőt inkább csak 3 cella, mert 4 db-nál min 4.8 V-nak kellene lenni üresen te 4.6 V-ot írtál ami inkább 3 cella túltöltve, mert max. 1,5 V- ami kell egy Ni-Cd akksinak (inkább 1.45V) ha kell azt hiszem ma építek neked egy ilyen kapcsolást. Töltő is legyen, vagy csak jelző?
(Ezt azért írtam újból mert kaptam egy msn szlenges figyelmeztetést, nem tudtam hogy nem szabad elnézést)
itt is a töltő kapcsija pofon egyszerű 200Ft-ból kijön, a jelzőkapcsit lehet csak hétfőn rakom fel, mert tanulni kell és nincs kedvem vele bíbelődni de ez tuti működik nekem is van ilyen töltőm.
Igazság szerint egyáltalán nem tudom, mivel nem ir rajta semmit sem csak a dobozon irja hogy 3.6V , 4V ,0,6A
De mikor a müszerrel lemérem akkor 4.15Vot mutat terhelésnél 4.8at. És ez a gyári töltés. Még csak egyszer dugtam be akkor is csak pár s ra ellenőrizni. Ja és az egész kb 5*2*3cmes. kis fekete valami. a töltő része is a lámpábam van elhelyezve azokból az alkatrészekből amit korábban irtam. Szoal nem sok hely áll rendelkezésre. Ha tudsz jobb töltést rajzolni, vagy csak kijelzést akkor azt megköszönném.
És akkor ezt a kis kapcsit az aksi meg a kondi kozé rakom nem?
Jah és honnan tudtad kiszámolni, hogy akkor ott 9V van?
De mikor a müszerrel lemérem akkor 4.15Vot mutat terhelésnél 4.8at.
ezt nem értem terhelésnél nő a fesz. ? de ha az van írva a dobozra hogy 3.6V akkor 3 cella van benne, és mi nem jó ebben a töltőben amit feltettem? nincs ekkora tápfesz vagy mi? ha az akkor egyszerűen kell egy nagyobb adapter és kész.
És akkor ezt a kis kapcsit az aksi meg a kondi kozé rakom nem?
Jah és honnan tudtad kiszámolni, hogy akkor ott 9V van? ezt nem jól értetted oda kell a tápfesz (7-34V) a föld pedig a tápfesz --- pontja , ez a kapcsolás így áramgenerátorként működik
az akksit pedig az R" ellenállás helyére kötöd a - at a földre (ez a tápegységed mínusza) a + at az IC 2-es lábára (COM)
bocs R2
Én igasság szerint abból a kis kondenzátoros megoldásból szeretném kialakítani a dolgot mivel nem akarok külön adaptert venni hozzá.
Ezért nem értettelek meg először. Bocsesz. Akkor csak a kijelző kellene. Majd a többit valahogy megoldom.
Igen ezt a részt értem.
Így elég egyszerű, de nekem nincs hozzá adapterom. Szoal nem járható út.
ittvan painttal kijavítva hogy értsd
akkor már csak annyi marad hogy kb 1 1W-os ellenállást sorbakötsz az akkuval, és ezzel korlátozod a max töltőáramot, de ez így nem teljesen szabályos, amúgy sztem ha csak 500Ft-os az a láma nem éri meg küszködni vele 1 év után veszel bele egy 1000mAh.s akkut és kész na ennyi
Igazad van, de máshol is szeretném alkalmazni a kijelző részt.
És akkor, ha már itt megcsinálom sikeresen, átméretezve tudom alkalmazni a további kíváncsiságom kielégítésére. Más és más töltés kijelzőt építenék csak még egy egyszerűt sem tudok öszedobni. :no: Ehhez kellene segítség. Ha hétfőre meglesz ahogy írtad akkor örök hálám.
akkor még egy kérdés mennyire lehet bonyolítani? lehet nagyon egyszerűen vagy egy kicsit pontosabb (de bonyolultabb nem sokkal)
minnél egyszerűbb annál jobb, mivel nem vagyok túl ügyes pákás
De ha nem túl bonyolult akkor bevállalok mindent. Vagy, ha tudsz többet is felrakni akkor annak ugranák neki ami nekem megoldható. Pl: egy pofon egyszerű meg egy komolyabb. Amit tudok itthon csinálni: cinezni alapfokon, nyákot maratni, meg pár alkatrészről tudom, hogy micsoda. Jah és a soklábú icket nem vállalom be, mert biztosan összefolyna a cin a lábak közt
itt egy alap kapcsolás tranzisztor az mindegy hogy milyen csak NPN-es legyen és működjön egy kezdő egy ilyen kapcsolással is el tud szórakozni ezt már fejlesztgetheted amúgy van valami tervező programod?
amúgy írj priviben és segítek csak most megyek mert tanulok holnap ZH hello
Leszedtem vagy 5 faltát, de egyiket sem tudtam mire használni.
Okés.
és kösz. Jah és én ebből azt veszem ki hogy ojan erősen világit a led amenyire televan az akku. De ez csak az én elme szüleményem
Segítsen valaki!!!!!!!!!Én ezt az akksitöltött építettem meghttp://www.hobbycnc.hu/AkkuMan/AkkuM.htm sajnos pechemre miután minden elkészült gondoltam beleégetem a pic-be a hát ez sajnos kudarba fulladt mert ezt írta ki az égetőprogi(verify failed at address 0000h!)gondolom ezen a címen híbás a program ehez kérem a segítséget ha tud valaki pic-et programozni és megtudná mondani,hogy mi benne a hiba nagyon örülnék neki,mert beleőltem 1 kisebb összeget és van 1 panelom tele alkatrésszel ami használhatatlan.
Az a hiba csak azt jelenti, hogy már az első címen sem az a tartalom égetődött be, aminek kéne.
Milyen égetővel égeted?
Baji elektronikába vettem elméletileg propic 2 csak azt nem értem az miért van,hogy itt az oldalról megépítettem a(feledékeny emberek óráját)ua a pic vezérli 16f628a és ha annak a hex-ét égetem akkor semmi hiba,de viszont ha az akkutöltöét akkor van nem lehet a hex-ben a hiba????
Ez az égető alapjaiban jó. Ha működött, akkor nem szabadna vele baj lenni. Az égető nem tudja, hogy a hex jól működik-e, azt minden kérdés nélkül be kéne égetnie, és utana visszaellenőriznie. Próbálj valami hibát keresni az ICSP összekötésben, ill. próbáld úgy égetni, hogy közben megadod az áramkörnek az 5V-ot.
ok megpróbálom,de arra mi lehet a magyarázat,hogy a másik hex-et gond nélkül beleégeti és ki is olvassa hiba nélkül??
igen ugyan az a pic semmi mást nem csinálok csak törlöm az elözőt és beleégetem a másikat és semmi hibát nemjelez és hibátlanul működik.Ezért nem értem az egészet.
Hello!
A lámpát sürgősen szereld össze. A töltése kondenzátoros áramkorlátozású, ami azt jelenti hogy töltés közben a lámpa minden részén rajta van a hálózati feszültség. A soros kondi és elenállás korlátozza a töltő áramot. A kondival párhuzamos ellenállás a töltő kikapcsolása után a kondi kisütését végzi. Az általad beépítendő ellenállás már benntvan az áramkörben, a kondival sorba. Mindenféle kisérletezés, átalakítás ÉLETVESZÉLYES. Javaslom hogy a lámpát mint veszélyes hulladékot sürgősen semmisítsd meg!!! Ha ezt nem teszed meg, a te élettartamod sem éri el a fél évet. Máskor ne vegyél ilyen gagyi kínai piaci életveszélyes szart. Ha olcsót akarsz, akkor vegyél a Lidl, vagy a Penny időnkénti kínálatából. Nekem is onnan van egy lámpám, amit már több mit egy éve használok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |