Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   35 / 244
(#) bensepeter hozzászólása Feb 27, 2009 /

Hali! Remélem tud nekem valaki segiteni! A következö problémákal küszködöm, van egy régebi tipusú erösitöm :Relastic STA-2000D nagyon klasz volt eddig, igazából kölcsön adtam és már így hozzták visza.
A következö proélmákat észleltem nem müködnek rajta a pálcika kivezérlés mérök, és nem szól az egyik oldala, tudnátok segíteni, vagy tanácsot adni hogy mi lehet a baja, ha végfok akkor azt hogy tudnám elenörizni hogy melyik esetleg müszerrel van rá lehetöség, és a kivezérlés mérök állapotát tudom-e müszerel elenörizni, és ha bármelyiket tudnám azt hogy kell végeznem, elörre is köszi! igazából nem sokat értek hozzá azért inkább infot kérek!
(#) lex85 válasza pl13 hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

T-S paramétereket nem szeretnék még mérni...
Talán megteszi majd egy Rutse ládában 5 húros basszusgitárhoz , kb. 66Hz a legmélyebb hang amit korrekten meg akarok szólaltatni, nem a -3dB-es határon. Itt a HE-n találtam jónéhány tervet.
Eddig 1 reflex dobozban volt , de nem voltam megelégedve vele. Még olvasgatom a fórumot építés előtt, hogy melyiket érdemes.

rutsche.pdf

(#) Pyte válasza lex85 hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Ez a rajz egy kicsit elvan rajzolja a G vel jelölt lap rosszul áll benne És még hiányzik belőle 2db terelő lapocska!
(#) lex85 válasza Pyte hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

köszönöm, majd keresem a hibákat!
(#) pl13 válasza Pyte hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Nem mintha sokat számítana.
(#) Pyte válasza pl13 hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Szerintem számít! Először kinyit utána beszűkül meg egyébként is ha azt nézzük a lapvégétől egy félkört kéne tudni rajzolni ha jó lenne a rajz!
(#) pl13 válasza Pyte hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

A hanghullámok kicsit másképp gondoják. Igazából a félkörösítés lenne a legrosszabb amit csak tehetsz, terelőlapokkal oldható meg jobban, de egy valódi tölcsérhez még mindig nem közelít az eredmény. Ezért írtam, hogy így sem jó igazán, meg úgy sem.
(#) lex85 válasza pl13 hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

az hogy ívelt a "tölcsér"-féleség a végén, gondolom a magasabb tartománynak nem tesz jót. Találtam jobb rajzokat, ill. ami már tényleg összehajtogatott tölcsér, ITT .
Ebbe viszont kezd túl nagy lenni a 15"-os hangszóró :vigyor2:

horn.jpg

(#) pl13 válasza lex85 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Előszöris, egy tölcsért nem lehet összehajtogatni (vagyis nem büntetlenül), másodszor ha megnézed a szájnyílást, akkor rájössz, hogy ezek nem tölcsérek, csak táguló TL-ek, és aszerint is viselkednek.

Íveléssel kapcs. meg az gond, hogy a hanghullám nem fordul be a kanyarban.
(#) CIROKL válasza pl13 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Ezt a dolgot nagyon jól látod ! Ez egy úgynevezett T hangfal .Egyébként nagyon szép és nagyon jó hangzással .
(#) pl13 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

És tele kiirthatatlan rezonanciákkal mélytartományban, a szoba berendezési tárgyai és az ablaküveg megmozgatására kiváló lehet. Bárki bárhogy nevezi, attól még az marad, ami, meg úgy is viselkedik.
(#) MPedro válasza lex85 hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Ha dobozokat keresel, nézz körül itt.

P.
(#) Andreas89 hozzászólása Márc 4, 2009 /

Üdv!
Ez a magas egy tölcsérrel mennyire jó? Értem milyen szép a hangja, mennyire hangos?
Köszönettel: Andreas89
(#) Mzolee hozzászólása Márc 5, 2009 /

Sziasztok!
Megbíztak a volt általános iskolámból, hogy írjak össze egy használható hangrendszert iskolai rendezvényekre. Probléma a keverővel lenne. Mégpedig az, hogy ami kapható a piacon - tolópotis - keverők azok túl sokat tudnak feleslegesen NEKIK!. Az iskolába nem lesz többé oktatástechnikus és igy a legtöbbet hozzáértő ember a suli egyik technika tanára lett, aki olyan szinten érti a dolgokat, hogy a jelenlegi AET-453-as keverőerősítőt hibásnak vélte. Ugyanis nem szólt és a suli 100V-os rendszerére van kötve, namost a 100V - 4-8 ohm kapcsoló a hangfal állásba volt. mindegy

Kérdés:
Van-e olyan keverő forgalomba ami:
- min. 3 max. 6 miki bemenet
- max. 2 nagyjelű (CD-nek) bemenet
- tolópotis hangrők
- csatornánként max! mély - magas forgópotik
és semmi más ketyere !

(mert ha egyszer elnyomják véletlenül egy műsor alatt, valami effekt vagy más gombot-potit vagy akármi akkor nem lehetek ott, hogy visszaállítsam)
(#) sound.man válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Ehhez mit szólsz?
(#) Bassmester válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Nézd meg ezt a Tapco-t. Ha 4 miki elég, akkor egy ilyen is jó lehet.
Bár a Castone szerintem jobb, mert van benne efekt és tolópotisak a csatornák.
(#) Mzolee válasza sound.man hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Nahát..
Istenemre, hogy énis kutakodtam a zaj.hu-n is, de nem akadt meg rajta a szemem.

Nagyon köszi!!

Meg EZT néztem ki nekik mikrofon gyanánt ( fontos a tárolódoboz! miatt)
(#) dbase válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Tapso jobb mert nem 1 sztereo bemenete van, hanem 4, lehet laptop mp3 lejátszót kötni még rá. Bár a himnusz sem lesz jobb ha sztereo, vagy monoba hallgatjuk
Amugy látszik az országban a csoroság, a végén a tanárok fognak takarítani is.
(#) Mzolee hozzászólása Márc 7, 2009 /

Még mindig itt vagyok egy kicsit
Egy két véleményt szeretnék tőletek, hogy melyik láda lenne jó a pár hozzászólásommal előtti iskolai rendszerhez?

- EZ a Somogyi (Nemtudom mit tudhat ennyiért 10"-os mélynél)
- vagy EZ a T.box (Itt viszont alig van info)
- netán EZ a Castone (Ez a legszimpatikusabb nekem)

Ja az árfekvés nem véletlen max. 20E/db sajna (válság van, stb.)
Köszi: Zoli
(#) norbbie válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Én castone-ra szavaznék.
(#) djyuri válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

HY

Az ár változás jogától kezdve mindent láttam már,hogy fent tartják,de hogy a:
"A műszaki adatok változtatásának jogát fenntartjuk! "
Ez azért új nekem Ez olyannak hangzik,hogy ha már megvetted,akkor eláruljuk,hogy nincs köze a paramétereknek
De legalább ők nyilvánosan vállalják

(de ettől függetlenül én is castone-ra szavaznék,csak a piezo lehet majd(talán) zavaró)
(#) Mzolee válasza djyuri hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Hát azért annyira nem vagyok szőrszálhasogató a paraméterek tekintetében 12" , papper-szél ebben az árkategóriában úgysem lesznek nagy különbségek az egyes termékek között.

Ja a másik: a fent linkelt piezos változat 18500 Ft netto, viszont 20000 Ft netto-ért dinamikus driverrel szerelik a tölcsért benne. Azt mondod megérné darabonként + 1800 Ft bruttó-ért ez a 'D'-változat?
(#) Mzolee válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Hmm
Ezis érdekes, köszi!
De ha már itt tartunk, mi lehet az a 7-8 kiló különbség a tömegében a Castone 19 kilójához képest?
(#) szabi83 válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

kínai ....r

itt Snowsea néven van
Snowsea - kínai cég

Hát :no: és itt csak 95dB az érzékenysége, érdekes..

A kérdésedre válaszolva, a castone MDF-et használ, ami nehéz faanyag, a pozdorja 18mm, 16mm.. ami kevésbé tömör ez által könnyebb.

(A castone, legalább magyar cucc )

HY

Ha azt a 3-at nézzük és lehetne drivert választani,akkor szerintem driveres castone.

Rossz biztos nem lehet,maximum más...De a sal-t biztos kihagynám....
Most tanultam meg T-S paramétereket mérni és nem kecsegtet sok jóval Annál még az mnc-t is jobbnak mutatta a mérés,de még csak 5hsz-t mértem ki.

Meg kell kérdeznem,hogy pl lesz-e limiter a rendszeretekben? Mert pl egy piezo-t sokkal nehezebb kilőni,mint egy drivert.... De én mindenképpen drivereznék,nekem igaz az MNC-től,de van két nagy driverem és egy ismerősömnek meg van két nagyobb piezoja,amit egyszer hallottam és továbbra is óckodok a hangjától
(#) Mzolee válasza djyuri hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Az erősítőt én "gyártom le" nekik ami egy ST151 alapú végfok lesz: Attila86 féle hővédelemel, koppanásgátlóval és egyenfesz figyelővel meg még a clip-LED és a két poti előre. Nos: limiter nemhiszem hogy lesz benne mert azzal még nemnagyon foglalkoztam.

Mindenről számla kell nekik - lévén hivatalos intézményről van szó; de ezt úgy oldjuk meg, hogy mazsolázgatok + a munkadíjamért még valamit az anyagáron felül a boltból, ahol veszem hozzá a cuccokat. Nos mielőtt még sokan megint csak hümmentenének: hogy vegyél nekik gyárit! meg enyém majd a felelősség a áramütés veszély miatt:

(mondjuk ez utóbbira nincs megfelelő érvem, de az előbbire igen):

1. van itthon: dobozom, panelom, trafóm, potim
2. szeretnék alkotni végre
3. nekik is jobb hogy 20 - 25E-vel kevesebb megy el a költségvetésből erre nekem is hogy az itthon lévő fölös cuccok árának beszámításából olyan cuccokat veszek ami kell.

Ok engem meggyőztél....én is most adtam el egy clubnak egy javított erősítőmet,és megbízok magam szakértelmében.

De ma pl egy limiter hiánya egy potenciálisan maxra kivezérelt rendszer esetén =öngyilkosság.

Főleg ott,ahol butákat engednek oda,csak mert rokona valakinek. Ha elejti valaki a mikrofont,akkor mi van? Láttam már olyan mikrofont,amihez olyan köztes erősítő van,hogy az ilyen óriási jel nem megy át,de az nem a 2 ft-os kategória. Viszont nem tudom külön lehet-e kapni.

Én azért erőltetnék egy limiter-t,ha nem piezo van a hangfalban....még,ha időben nem egyszerre,de tartós távon hiányozni fog.

Részemről ennyit tudtam

ÉV
jah meg ez az érintésvédelmi izé Banyek,ha én úgy lecsavarozom azt a dobozt,hogy a flex nem nyitja ki,akkor lehet akármilyen okostojás,azt nem rázza meg...az meg,hogy beledugja a csavarhúzót és közben nyalogatja,akkor küld hozzám és el is ásom a kertbe azt a kretént! hátha kinő valami értelmes a zsíragyából
(#) Mzolee válasza djyuri hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Hangosítás:

Itt a faluban '80-'90-ig az un. népművelő foglalkozású emberke (aki egyben a művház igazgatója is volt) csinálta a hangosítást (természetesen a korabeli magyar gyártmányú készülékekkel ládákkal mint mindenhol akkoriban. Felhalmozott kábelkötegeket, ládákat stb.

'90-től 2002-ig folyamatosan fejlesztette a rendszert 16 csat. Boss keverő, Technics deck, JVC CD player, effekt, erősítőnek 2x100-as QUAD, és ez mind egy rack-be.

Mikik terén egy-két olcsóbb árketegóriás Shure-al keztek, aztán egyre lejjebb ment a szinvonal. Vett rádiós dB gyártmányú VHF mikrofonokat is vevővel (ezek azóta szépen "elpárologtak ") Nyugdijbavonulása előtt nemsokkal vett egy mikroportot is.

Egy Opera aktív ládát szerzett be kb. '99-ben meg két db 300-as szélessávú passzív (12") láda volt már kb. '96-tól (nemtudom milyen gyármány).
Továbbá hangfal és miki állványok vannak még
Na a kábelek huh 8-asba csavarodott mind, ezmég haggyán, de hiányos szigszalagozott 6,3-as jack-ek, törött XLR-ek, kontaktos toldók ez a mikikábelek jelenlegi jellemzése...
A rendszer és az ürge szolgálta ki a sulit is rendezvényein. Ahogy teltek múltak az évek ő egyre jobban tojt a részletekre és egyre több dolgot bízott 7-8-adikos diákokra akik nagyrésze ugye érteni nem értett a cuccok kezeléséhez (főleg kábelek - hangfalak) de jó dumája volt.

Nem untatnálak a további részletekkel de mára csak 2-szer rosszabb lett, az ipse nyugdíjba ment és átadta az önkormányzat egy olyan embernek a művházat aki (mellesleg nő) be tudja otthon tenni a CD-t a a lejátszóba és mehet a szombat-esti móka.

Szóval a művház szakember nélkül maradt egy jelentősen elavult leromlott rendszerrel. Innentől el lehet képzelni egy rendezvényt a faluban manapság... Nekem fáj a szívem mert hozzájuk képest ! értek a hangosításhoz, de nincs jó dumám ezért hiába téptem a szám a polginak meg a jegyzőnek hogy ruházzon be legalább a rendszer fejlesztésébe, arról hogy szakembert erre a célra felvegyenek, höh majdnem hangosan röhögtek már.

Aki elolvasta és ha lesz nyáron HE találkozó akkor ott fizetek neki min. egy sört!

Limiter.. Hmm :nemtudom:
Gondolom ez olyan mint a dinamikakompresszor; van kapcsolás is hozzá és hogy hová kell kötni az erősítőn belül, talán közvetlenül a végfok elé. De ez ügyben céltémában érdeklődök majd! Ne itt fogok.
(#) djyuri válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Huh ezt így papírról olvastad be? Gyönyörű életrajz

A legnagyobb hiba (talán az én idegeimre nézve) a kontakthiba. Az önmagában felér a recsegés okozta károsodással és nem beszélve a 90%-os ciki helyzettel. De ettől még nem kell megijedni....rá kell szánni tízezret és venni dugókat és egy napig csak forrasztani Én,ha fater nem valami spécibb csatlakozóval ellátott keverőt vett volna a clubba,akkor biztos beforrasztottam volna az összes kábelt.

A limiter? Az egy olyan eszköz,amivel egy gyakorlati maximumot lehet beállítani a hangerőn. Tehát egy általad beállított értéknél,ha szinte a 220at kötöd be,akkor sem fog átengedni a beállított értéknél nagyobbat.
Némely eszköz kicsit négyszög jelesen oldja meg,hogy levágja a hullámok tetejét és egy áramkor meg négyszögeket letiltja és így megóvva,de van olyan készülék is,ami processorosan késleltet eleve és lehalkítja a jelet a beállított maximumra. Zalán ez a második az elterjedtebb...én mondjuk csak erről a kettőről hallottam.

Az elektrosok sokat olvasnak ne reklámozz sört
Következő: »»   35 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem