Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Video8 kamera átalakítása megfigyelő kamerává
Témaindító: dezsi001, idő: Feb 22, 2009
Témakörök:
azt nem tudom hogy az a c556 az egyenlő a CLC556? mert akkor olyat rendelek.
En sem. Semmi adatot nem kaptam.
Valami remlik nekem, habar reakerestem a CLC 556 -ra de nem kaptam semit sem.
Egyszer beszeltem agy szervizessel es talan o ugy emlegette mind CLC556 (nezte a rajzot) amikor en C556-ot mondtam. Kaptal egy szerviz linket, hovd fel es kerdezd meg.
Helló. E-mailban megkérdeztem hogy az IC ugyanaz-e de még nem válaszoltak, hétvégén elkezdek vele kísérletezgetni de most az a probléma hogy ha áramot adok rá akkor az egész nem működik, eddig működött ment az autofokus most meg nem.
Üdv. Végül meglett a kimenet(beszéltem egy szervizessel) a fehér csatlakozón jön ki RGB formájában és úgy megy el egy elektronikáig ami átalakítja kompozittá, csak sajnos nem tudtam kipróbálni mert nem akar bekapcsolni a kamera(eddig ment). Köszönöm a segítséget végül is találtam választ a kérdésemre
Heló van egy régi saba cvc 65 tipusu szines kamerám jol müködik de ha a videó jelet a tv av bemenetére kötöm akor elkezd ugrálni a kép a tv-ben is és keresőn is ha kihuzom a tv-böl megint minden okés.Mi lehet a baj?
Másik Tv-vel is próbáltad?
Igen próbáltam két tv-el is vajon mi lehet a baja ötlet?
Alatalaban szinkronizacios hiba. Nezd meg, hogy a TV legye a kamera keprendszerere alitva (Pal , Secam).
Amennyiben igy sem mukodik akkor a TV szinkronjan kell egy kicsit alitani. Habar megzavar, hogy a nezokeben is ugrall a kep. A kamaraban is kell legyen egy kis trimmer poti amivel a szinkront tudod alittani.
dezsi001, semmi jo hirt nem irtal mostanaban.
Hát sajnos arra kell először rájönnöm hogy miért nem csinál semmit ha áramot adok neki. Eddig ment gyönyörűen az autófókusz most nem.
Heló nos igy csinál de észre vettem hogy ha a fehér egyensujt kézel álitom és lesötétitem elégé akkor megál a kép.Akkor csak a trimereken kéne vajon álitani egy kicsit?De melyken?videót/képet melékeltem nyilakal jelöltem a kamerán lévő potikat(melyek kivülröl is elérhetők)
Nem kivulrol kell alitani hanem belulrol.
Olvass vissza es nezd meg a nezoke kepcsovet meghajto IC koruli trimmereket. Egy kicsiket allitgatva elkepzelheto, hogy helyre jon a kep.
Valamit szejelhuzhattal nagy igyekeztedben!
Amikor ment akkor a nezokeben volt kep?
Köszi megpróbálom.
SONY - Video Camera Recorder Sevice manuals:
Bővebben: Link
A nézőkében nem volt kép. Eredetileg azért szettem szét hogy azt megcsináljam csak aztán jött ez a megfigyelőkamerás ötlet. A földelés számítana? Mert a ccd elektronikájának árnyékolólemezére ment egy földelővezeték ami a gép fémvázára csatlakozik.
A nezoke tok sotet vagy valami latszik (felvillanas, bolha stb)?
Megrortenhet az az eset,. hogy az optika rekesze le van zarva es igy a CCD nem kap fenyt. Ugy tudod megnezni egyszeruen, hogy a CCD leszeded az objektiv vegerol es a fenyfele tartva a kijelzo erzekeli.
A kereső teljes mértékben nem működik, tehát a számlálót se jeleníti meg meg a többi információt se.
A kereso lenyegeben teged nem erdekel.
Amennyiben a kamera resze mukodik akkor a nezokebe valamelyik csatlakozoba a video jel be kell , hogy menjen. Amennyiben van egy Tv-ed es van Video IN bemeneted, akkor onnan veszed a ket szalat a test szalat le a kamera testjere es a masikkal kitapogatod a video jelt a konnektikakban_ tehat azoban amelyik a kamera felol jon. Addig jatszadozol amig kepet kapsz valamelyik laban. Ebben az esetben a Tv veszi at a nezoke szerepet. Esetleg egy 0.22ukondin keresztul keresd a jelt. Amint megkaptad a video jelt onnatol mar a problemad meg van oldva. A zoom rendszer csak akkor mukodik ha a procija dolgozik.
Még nem kaptam szét de rajta vagyok.kicsit zsufolt a napirendem de jelentkezek ha sikerült vagy ha segitségre van szükségem.Nagyon köszönöm hogy ilyen segitőkész vagy!
Szivesen segitek.
Mind irtam volt lennebb, hogy en is kezdo vagyok a temaban. Adodott, hogy a kezembe kerult egy rossz kamera es jatszadoztam vele. Az azon szerzett tapasztalatbol valaszolok szerenyen. A kamera paneljat izsgald at egy nagyitoval. Altalaban az aluminium SMD elkok egy ido utan kifolynak. Ezeket szepen le kell banyaszni es helyukbe egy kismeretu hagyomanyost beforrasztani amennyiben a hely megengedi. Abba az esetben ha valamilyan ok miatt a kezettat nem tudod kiszedni akkor egy 4.5 V-os tappal a kidobo motor vegzodesere kell csatlakozni es kidobja a kazettat. Ha a szallagot befuzi es viszaengedi akkor a fej nem forog. Ebbe az esetben meg kell nezni a fejet meghajto IC koruli kondikat (ez volt az agyik kameranal) es lecserelni. Meg is indult, szepen be is vette, befuzte a kazettat. Ossze szerelem mukodo kepesre, minden mukodott csak nem volt kep. Erre persze elment a kedvem (addig meg sem indult). Le is tettem vagy ket napig. Gondoltam egyet, hogy nezzem meg a fejet. Termeszetesen a negy pasztilla kozul harom el volt torve es azert volt olyan deszinkronizalt kep a nezokeben. Ezt csak azert irtam, hogy a fejet elsokent nezd meg es annak allapotat, mert sok kellementelnsegtol ovod meg magad. A fej pucolasa sem nehez, a neten le van irva. Bővebben: Link A mai nap szejelszedtem egy Sony kamerat amely leesett. Minden mukodott csak nem volt kep. Erre szejelszdtem darabokra, megneztem minden alakreszt, semmit sem talaltam. Kozben a kijelzon ki irta, hogy 61:10 eloszor nem tudtam, hogy mit jelen de reajottem, hogy Error Cod lehet. Meg is kattam, hogy mit jelent : Zoom operations fault (Cannot initialize zoom lens.) Meg egyszer megneztem nident, semmit sem talaltam. A keszulek szepen lejatsza a szallagod, de amikor felvetelre teszem akkor nincs kep. Leszedem a CCD-et, nem latok semmi hibat. Egyszer csak veletlenul beleneztem az objektivba es latom, hogy nem latok rajta keresztul. A rekesz teljesen le van zarodva. Nem is tudtam (legalabb is eddig), hogy a kameraknal a rekesz teljesen le tud zarodni. Ki is banyaszom nagy nehezen az optikat. Be is hataroltam a rekeszt alito reszt, ki is szedtem, hat teljesen zarva volt. Meg nem tudom, hogy mi tortent vele. Egyelore nezegetem, hogy honna fogjak hozza. A lenyeg az, hogy kis turelemmel es sok netes keresessel meg lehet javitani a kamarat. Egy szaki kezeben ez egy par perc lenne a hiba felismerese es javitasa.
Heló pontositok ez egy régi 1981-ben gyártott kamera és a(felvevő ,akku külön van hozzá gondolom mert beépitve nincs) felvevő rész,táp,akku nincs meg tehát csak a csupasz kamera van meg amiböl egy soklábu csatlakozó jön ki nos én ezt levágtam és benne két szálon megy be a feszültség 2-szer 2 eres árnyékolt vezetéken jön ki a vidó/audó és még 2 szál van gondolom ezek vezérelhették a felvétel inditást leálitást. Vagy pont ez lenne a baj hogy,nincs meg a többi része és nem kompozit videó jel jön ki a kamerábol hanem valami egyéb és a felvevő rész alakitaná kompozittá?
Amikor tapot adsz neki a nezokeben van valami kep?
Ha benne van minden elektronika akkor csak kell mutasson valamit. Adj tapot neki es dugd be egy TV video bemenetere. keresgeltem a rajzat de nem jartam szerencsevel. Egy kamera: Bővebben: Link
Mutat is mikor csak táp van rajta tökéletes de mikor a videó jelet tv-re kötöm elkezd ugrálni a kép a tv-én és a keresőben is.De ha a fényerő szabályzót kézel állitom és nagyon leveszem a fényerőt (ilyenkor már nem szines a kép és nagyon sötét) akkor megál a tv-én is meg a kersőben is.
Nezd meg a fold szalad nincs e felszakadva!
Vagy a tap foldjet alkalmazd. Amikor nincs rendes foldeles akkor is szokott futkoraszni a kep.
Nagyon köszönöm a válaszodat igy már megjavult a kép .
Tied a pont.
Orvendek a sikerednek.
Ennyivel is tobbet tudunk. Remelem, hogy dezsi001 is sikerrel jar. |
Bejelentkezés
Hirdetés |