Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozás

Témaindító: G-Lex, idő: Okt 24, 2005
Lapozás: OK   15 / 66
(#) Szamy válasza watt hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

azért valóban érdekes a stílusotok...erre a hangvételre jut energiátok, elmagyarázni kioktató jelleg nélkül, az már nem megy.szerintem nem kötelező válaszolni. de így igazán kár...
mért nem lehetett ezt már pár hsz-el előbb leírni, így éthetően "az általad kinézett IF "utasitás" nem a PIC mikrovezérlőnek szól, hanem a fordítónak, ennélfogva bitvizsgálatra nem használható.
"
ennyi kellett volna az illetőnek.ti is tettek fel hülye kérdéseket anno tanáraitoknak, ismerősöknek, biztos felemelő lehetett mikor így válaszoltak nektek is.
(#) icserny válasza Szamy hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Idézet:
„mért nem lehetett ezt már pár hsz-el előbb leírni, így éthetően”

Erre már többször felhívták a figyelmét előttem is, meg én is, mellesleg a Corvinka által belinkel lap címe is elmondja, ordítóan nagy betűvel. De hiába...
(#) Marty McFly válasza icserny hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Bocsi igazad van! Valóban 20 lábú, csak siettem és nagy hirtelenségbe valamiért 28 nak gondoltam! De végülis akkor is jó, csak kevesebb kijelzővel, vagy ha nem kell DP akkor csak 7 láb kell a szegmensekhez és még onnan is lehet nyerni plusz 1 lábat, de így már bonyolodik a progi!
(#) trudnai válasza vadassy hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Idézet:
„Vagyunk ketten akik a programon izzadunk majd és lenne még 1-2 ember aki az áramkörön. Tehát azt a részt, hogy hülye vagy és ne is kezdj hozzá azt szeretném átlépni.”

Figyi, mondd meg a hw-es szakembereknek, hogy kb X program memoria teruletre van szukseged, Y RAM es Z MIPS-re, hogy a programod futhasson. A tobbit rakjak ok ossze, valasszak ki a PIC-et, tervezzek meg hogy hogyan nezzen ki az aramkor a nyomogombokkal stb es definialjak neked ezeket. Kozben a programod logikajat es a nem hardver fuggo reszeit elkeszitheted.
(#) trudnai válasza watt hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Idézet:
„Ismén kimondom, NEM KELL MINDENKINEK EZZEL FOGLAKOZNIA! És nem kell mindenkinek feltétlenül segíteni! Nem is értem mit gondolnak itt egyesek, mik vagyunk mi, gépek? Bedobom kiköpi?”

Ezt a gondolatot meg had egeszitsem ki azzal, hogy barki megtanulhatja az atomfizikat megfelelo ido, energia es tanulasi kedv befektetesevel. Azonban ha meg nem tudja, akkor ne vallaljon be hataridore atomeromu tervezest mert lehet atombomba lesz belole de az is lehet csak egy sugarzo hulladek gyujtemeny...
(#) trudnai válasza Szamy hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Idézet:
„mért nem lehetett ezt már pár hsz-el előbb leírni, így éthetően "az általad kinézett IF "utasitás" nem a PIC mikrovezérlőnek szól, hanem a fordítónak, ennélfogva bitvizsgálatra nem használható.”

Leirtak par hozzaszolassal elobb... csak egyesek nem tudnak olvasni, de ismetles a tudas anyja:

Idézet:
„(#399882) watt válasza Corvinka hozzászólására
A belinkelt oldalon hatalmas betűkkel ott áll, hogy "Fordításvezérlő utasítások". Az is le van írva mire valók!
Megnézted az adatlapot és találtál ott IF-et?

Idézet:
„(#399887) MPi-c válasza Corvinka hozzászólására
Külön fejezet foglalkozik az adatlapban az utasításokkal, miért lenne képtelenség megtalálni? (Ráadásul a választott PIC adatlapja nem is túl vastag.)
A hivatkozott oldalon - ahogy watt is írta - ott van, hogy fordításvezérlő utasítások! Az is ott van, hogy ezt mire lehet használni. Miért nem olvasod el?”

Ezek utan meg mindig volt ertelmetlenkedes, tehat nyilvanvaloan az OP nem olvasta el a valaszokat, vagy ha nem ertette a valaszt nem azt irta, hogy "bocs, mit jelent az, hogy forditasvezerlo" hanem tovabb ertetlenkedik. Nem o az egyetlen fiatal aki egyszeruen nem tud olvasni vagy nem tudja ertelmezni azt ami le van irva. Biztos ha egy video jatek lenne vagy egy fantazia kartya akkor baromira tudna melyik pajzs mire valo es hogyan lehet kicselezni a szuper kanyar lezer tamadast, de egy ilyen egyszeru dolog megertesere olvasat alapjan mar nincs turelmuk a fiataloknak. Ezert volt a kibukkanas es tokletesen megertem es egyetertek watt-tal es MPi-c -vel.
(#) potyo válasza trudnai hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Szerintem azt tudja mindenki (több-kevesebb idő alatt) megtanulni, amit csak magolni kell. Ami kreativitást igényel, azt nem lehet megtanulni, ahhoz tehetség kell.
(#) watt válasza Szamy hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Én meg arra kérnélek, ha már ilyen jól meg tudod mondani mit kéne tennem, legalább írj magyarul!

A többiek nem melleseleg idézetekkel bizonyították, hogy én az első hozzászólásomban rávezettem volna a tagot, ha lenne hozzá sütnivalója. De nincs és szerintem nem is lesz. Ez nem egy könnyű dolog, nem képes rá mindenki, aki igen, érezze kiváltságosnak magát!
(#) watt válasza Marty McFly hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Szerintem nem szemrehányásként írta icserny, csak pontosított. Nem mellesleg amiket leírtál az rendben is van, csak pont az nem érti, akinek szántad! De erről már igazán nem tehetsz!
(#) Szamy válasza watt hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

ha elgépelésre gondolsz, azt te is elkövetsz...(pl: (#399785 - multilexelés). én meg amúgy sem ebben a stílusban írtam ide...egyébként pont csak azok álltak melléd akik ugyanúgy mint te , lehúzták a srácot. amúgy minden esetben, mikor valakinek kellemetlen a szitu, azonnal nyelvtani hibákat keres.tudom erre most az jön :neked ez nem kellemetlen.

#400511 - erre megint csak azt tudom mondani, ha nincs türelem, nem kell válaszolni. senki sincs rákényszerítve. de minden topicban van néhány ember, aki azt magáénak tekinti, és ha valaki nem ért még el az ő szintjére , azt kímeletlenül rendberakják. de ha az illető új topicot nyit "síkhülye kezdő vagyok segítsetek"akkor meg jön ugyenezektől az emberektől a felszólítás: ebbe meg abba a topicba írj.

ja és kedves watt, mégy egy dolog :

"Ez nem egy könnyű dolog, nem képes rá mindenki, aki igen, érezze kiváltságosnak magát!"
innen már csak egy lépés a vízenjárás, meg a kék vér.
(#) watt válasza Szamy hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Szépen lehülyézel mindenkit, aki a PIC témában évek óta segíti az arra érdemeseket(lásd PIC Miértek, és hasonló témák), és ezt pont te, aki beesel ide és 143 hozzászólás után osztod az észt! Ráadásul azt sem tudod mi a baj az írásoddal, de majd egy moderátor felvilágosít.
És nem mellesleg, te eddig csak romboltad a topicot, és olyan dolgokhoz szoltál hozzá, amihez semmi közöd.
(#) bbalazs_ válasza Szamy hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Neki sem kellett volna valaszolnia, foleg nem olyan verlazito stilusban. Manapsag divat lett, hogyha EN nem ertek valamit akkor TE vagy a hulye emiatt. Hat nem. Ha meg nem valaszolnak, (mert eleve akkora baromsag), akkormeg nyivakol, hogy nem segit neki senki...

Megmondtak neki, mi a baj. Nem ertette. Megmondtak ujra. Vagy nem ertette vagy el sem olvasta. Erre mondtak neki, hogy olvassa el. Erre o kezdett el vagdalkozni.

- A TV-be hova kell onteni a benzint?
....Nem segit senki!!!
-A TV arammal mukodik.
- Ertem, de hova ontsem?
-Ertsd mar meg, a TV arammal mukodik!
- Nem kell kiabalni! Nem talalok rajta lukat. Lecci, mondjatok meg hova ontsem!
stb, stb...

Elso felindulasomban en is fogalmaztam egy szep, foldbe dongolo levelet, de aztan megsem kuldtem el. Minek? Ugysem ertette volna meg, hanem puffog, hogy ot bantjak.

Nem is vizen jaras, csak mondjuk kezenallas.
(#) trudnai válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

bbalazs, ez a hasonlat nagyon jo! Amugy meg igy folytatodik:

- Lecci, mar pentek van es hetfore meg kell javitanom a TV-t, mert vizsgazom belole es mar csak annyi hianyzik, hogy rajojjek hol a benzin beonto nyilas!

(#) watt válasza trudnai hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Ezután pedig:
- Aki nem akar segíteni, csak cseszeget, az ne válaszoljon!

Kisvártatva:
- Látom itt senki nem akar segíteni, pedig azt hittem, hogy a fórum arról szól, hogy segítenek egymásnak az emberek! Hát hol tehetném fel a kérdéseimet, ha nem itt? Szóval nagyon megköszönném, ha valaki elmondaná végre, hogy hol van az a benzinbeöntő nyílás!
(#) Marty McFly válasza watt hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Tudom, nem vettem szemrehányásnak
(#) icserny válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

A lényeget kihagytad:
- Tudom, hogy mire való a benzin!
(#) trudnai válasza icserny hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Az a baj az RTFM magyar forditasa nagyon hosszu:

OEAAKD - Olvasd El Az A K..ulonleges Dokumentaciot

Lehet ezert nem kepesek ra egyesek mert elobb ezt a betuszot kellene tudni ertelmezni
(#) szilva válasza potyo hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Ott meg majd elír egy config (bocsánat: fuse) bitet, aztán nézi, hogy a vadiúj AVR miért nem akar szóba állni vele. Azt tényleg sokkal egyszerűbb lesz életre kelteni...
(#) szilva válasza Szamy hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Én már ehhez öreg vagyok, fel nem foghatom, hogy miért hiszi ma mindenki azt, hogy leül az internet elé, és egy óra múlva _bármilyen_ témából már professzorrá is vált. A lenti "viták" kérdezőiről is ilyen kép alault ki bennem.

Én ezt a "szakmát" (digitális technika, programozott mikroelektronika) olyan 28 évvel ezelőtt, általános iskola 7. osztályában kezdtem el tanulni, azért, mert érdekelt. Mindig voltak előttem következő "célok", hogy mit szeretnék majd megvalósítani, de akkoriban az ismeretet még papír alapú könyvekből, jegyzetekből szereztük, sőt, saját magunknak kellett kiizzadnunk a dolgokat, mert sok mindenben segítséget sem tudtunk kérni senkitől. Sosem volt olyan, aki helyettünk megcsinálta volna.

Nem tudom, miért olyan nehéz utánaolvasni a dolgoknak és csak azokat a kérdéseket feltenni, amik valamilyen oknál fogva nem világosak. Az olyan típusú kérdésekre, hogy "hogy kell megcsinálni PIC-kel az atomerőmű vezérlését?" csak komolytalan válaszokat lehet adni. Ha a kérdező meg azt sem érti, hogy miért "hülyézték le", akkor miről is beszélünk? Legalább az alapokat meg kellene tanulni valahonnan, hogy legyen egy közös nyelv, amit a kérdező és a válaszoló is megért, nemde?
(#) vadassy válasza icserny hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Nekem visszaigazolták az angol nyelvvizsgára jelentkezésem, csak azt írták a levélben, hogy english ... de hogy az mit jelent... Nos én sem vagyok gyakorlott fórumozó, és a válaszokkal meg vagyok elégedve és nem érzem eléggé "leugatva" magam. Azt hiszem icserny volt talán aki a leghasznosabb dolgokat írta. De a többiek is helyretettek és így van ez rendjén. Nos az atomreaktort ma még nem építjük meg. Nem célom olyan dolgot alkotni amihez nem értek, bár ez egy érdekes új világ számomra és most hogy felnyitottátok a szemem kicsit olvasgattam is nem hagytam magam hogy elhitessem magammal tudom mi az a multiplexelés pl. és ahogy kiegészítettetek, valamint ahogyan utána is olvastam rájöttem hogy az nagyjából a fele se volt amire gondoltam hogy az az... Mindezek után egyre biztosabb vagyok benne, hogy maradok annál ahol eddig is voltam. Azaz a hardware megmarad másnak enyém a sw. Azért lehet hogy majd boldogítalak itt benneteket még buta kérdéseimmel ezzel a projektel kapcsolatban. (Pl még nem írtam le azt sem, hogy mi is lenne ez, de azt majd holnap, mert most egy kicsit későn van már ehhez.)
(#) szilva válasza vadassy hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Félreértés ne essék, itt nem szándéka senkinek a másikat leugatni (legalábbis én nem így ismertem meg ezt a közösséget). Annak kifejezetten örülök, hogy érted a "helyre tevés"-t, mert akkor tényleg érdemben is tovább tudunk lépni. Látod, hogy ez nem a másik megbántásáról szól, hanem arról, hogy valami cél felé orientáljuk azt, aki nagyon el van tévedve, valami irányt tudjunk mutatni neki. A lépéseket viszont helyette nem tudjuk és nem is akarjuk mi megtenni.

Pár héttel ezelőtt írtam egy összefoglalást, hogy szerintem mikkel kell tisztában lenni ahhoz, hogy valaki sikeresen írhasson PIC-re programot (itt épp C-ről volt szó): Bővebben: Link.

Ha a munkát többen csináljátok, megosztva a feladatokat egymás között, akkor is tisztában kell lenni azzal, hogy melyik terület kié, abba mi tartozik bele, és legalább áttekintő jelleggel illik ismerni a másik ember feladatait is. Itt azért a hardver a szoftverrel van olyan szoros kapcsolatban még akár C programozás esetén is, ami szoros együttműködést kíván a "hardveres" és a "szoftveres" fejlesztő között.
(#) wangi hozzászólása Márc 22, 2009 /

Tiszteletem mindenkinek!
Segitséget kérek az ügyben hogy merre találhatnék
egy Proteus PIC18-as szimulátort.Sajnos van egy az
OshonSoft-tól de "bogaras".Elöre köszönöm.
(#) trudnai válasza wangi hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Idézet:
„Segitséget kérek az ügyben hogy merre találhatnék
egy Proteus PIC18-as szimulátort.Sajnos van egy az”

Labcenter Electronics
(#) novarobot válasza wangi hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Hali én is az OshonSoft szoftverét használom, a teljes verziót nincs vele semmi bajom.
(#) dzsasztin hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Üdv!
MPLAB IDE v8.30 szoftverrel PIC24FJ128GA010-t szeretnék programozni.szeretném ha valaki segítséget nyújtana irodalom, egyszerű példaprogramok formájában.Alap C ismeretekkel rendelkezek de szeretnék jobban belemerülni ebben a témában.
Köszi
(#) Szamy válasza watt hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

a kannán, leginkább... ha már vadászrepülőről, és ostobaságról van szó.... látod milyen könnyű provokálni... ?
(#) Szamy válasza watt hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

nem világosított fel a moderátor, pedig várom...
légyszíves idézd fel, kit és hol hülyéztem le, csak a pontosság kedvéért. köszönöm.
"És nem mellesleg, te eddig csak romboltad a topicot, és olyan dolgokhoz szoltál hozzá, amihez semmi közöd"

még jó ,hogy a te stílusod ideillő,és építő jellegű.
(#) Moderátor hozzászólása Szamy hozzászólására (») Ápr 4, 2009

Most azonnal kérem a sértegetést, vagdalkozást, vádaskodást befejezni, és mivel csak egyszer szoktam kérni, a továbbiakban a kakaskodóktól megvonom a szót.
Nem érdekel, ki mivel kezdte, hagyjátok abba, és kizárólag olyan hozzászólásokat akarok itt látni, amik a témához kapcsolódnak.
(#) icserny válasza dzsasztin hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

A ChipCAD-nél kapható új Kónya könyv és Lucio di Jasio: Programming 16-bit PIC microcontrollers in C: learning to fly the PIC 24 c.könyve is ezzel foglalkozik. Utóbbinak saját honlapja van, a books.google.com címen bele is olvashatsz, (más helyeken is megtalálható!).

Innen a mintaprogramokat letöltheted: link

Link javítva, tessék már azt a nyomorult LINK gombot használni...
-- kobold
(#) dzsasztin válasza icserny hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Köszönöm a segítséget!
Következő: »»   15 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem