Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC vs. T6963C alapú grafikus LCD
Nah!
Én voltam a f*sz. Tele raktam időzitésekkel és igy már szebben muzsikál a dolog. Még nem tökéletes, de dolgozok rajta. A kijelzőn még mindig nem látok semmit, de még egy párszor átnézem, hogy mit ronthattam el. Igy sokkal stabilabnak tünik a dolog (status mindig "bekapcsolva" jelzést ad vissza). A karakter vissza olvasása is jobb. szinte m indig ugyan azt kapom vissza amit elküldtem. Biztos, hogy ott van csak én nem látom.
Azért nem láttam semmit a kijelzőn mert az a bu*i kontraszt tejesen fel volt csavarva. Most már van egy csomó hangyám meg néha pár karakterem is.
Nálam is teljesen ugyanez a jelenség...egy zsáknyi mákszem, meg pár karakter...
Sziasztok!
Bocsánat a "késői" hozzászólásért, de szeretnék arcátlankodni! Szabadna közzétenni a működőképes forráskódot? Tudom nem illik, de szeretném magam megkímélni az általatok átélt kínlódástól! Előre is köszönöm!
A project csak dugdosos panelon valosúlt meg, de trevezem "végleges" formába önteni a dolgot.
Itt találsz némi forráskod részletet iletve tőbb példaprogit, leirást ami alapján el lehet indulni. Kész progi azért nincs mert nem készült el => kapocslási rajz sincs Remélem azért tudtam valmenyire segíteni. Üdv tomee
Hali!
Ha lehetséges nekem is elküldenétek a forráskódot? Lassan 3 hete sz..ok vele De meg sem nyikkan! Köszi Péter
Inkább felteszem ide a garfikus lcd-vel kapcsolatos dolgokat.
+ pár linket My T6963c Graphic LCD project. Graphic LCD project Aki a Lcd kijelzőkkel játszadozik (szenved) annak nagyon tudom ajánlani, hogy nézze meg, hogy a kontraszt (V0) nincs-e túlságosan eltekerve! Nekem 1 hónapomba került mire rájőttem, hogy a kontraszt nagyon el volt tekerve . Elösszőr Státusz regisztert próbáljatok olvasni róla. Sok sikert mindenkinek!
Jé, nekem pont ilyen Psion 5-ösöm van itthon
Mit is ír a cikkben? Hogy arról programozza a PIC-eket? Vagy mi?
Itt vannak a filék. Remélem most jól megy fel.
Total CMD-vel daraboltam fel.
Kösz Tomee a kódot.
Hasonlítási alapnak jó lesz. A web lapoddal mi van miért nem megy?? Péter
Nem tudom, hogy miért nem megy.
Az srv a tárhely szolgáltató és elég sokszor sz**ozik.
Üdv!
Jelentem működik a LCD-m! :yes: Kicsit még BUG-os a program de már azt látom amit kell!!! Péter
SOS electronic féle.
Mérete 240x128-as CCFL. Neked megy már a progi?? Péter
Régen foglalkoztam vele (akkor ment), de lassan ismét előtérbe kerül.
Nekem is CCFL, 240x128 és ráadásúl fekete.
Csak ezt a képet találtam róla mükődés közben.
De tud még inverzet is. (gondolom a tiéd is tud) Ez volt a legelső txt amit ki tudtm vele iratni normálisan.
Hol lehet venni ilyet?
Nekem kell egy ilyen csuda.
ChipCad-nél vettem és 20 pénzbe került.
Ha egyszer elkészűl akkor nagyon tuti lesz.
Tényleg nagyon jól néz ki! (Csak marha drága.)
Talán egyszer én is befektetek egy ilyenbe. Nagyon bonyolult meghajtani? (Egyelőre csak alfanumerikus LCD-kkel dolgoztam.) És ezek a nagy grafikus kijelzők működnek 4-bites módban?
Szerintem nem bonyolúlt.
Van neki txt és grafikus módja is. Én még nem találkoztam 4 bites grafikus kijelző megahjtással. De ha spi vagy i2c-n tolod neki akkor már egyből kevesebb i/o-t visz el a fő vezérlőtől, de ehhez kell csinálni egy külőn grafikus kijelző vezérlőt is.
Értem, köszi. Ha majd nagyon nem lesz mit csinálnom a pénzemmel, akkor majd kipróbálom.
Tomee!
Hogy tudom növelni a kijelző méretét mert csak 128 ig tudom irni 240 helyett???? Már mindent kipróbáltam de nem megy. Help plíz el tudod küldeni a forrásodat??ami a képen volt nem lemásolni akarom csak tanulni belőle
Meg van én voltam a láma!
igy hajnal 2 felé már nem jár az agyam. most a sor beállítással vagyok gondban. Össze vagyok zavarodva mert nem tudom melyik regisztert kell irkálni hogy az 5 sorra ugorjon a kurzor. Az adatlap szerint a "cursor set pointer" erre van de nekem semmit nem hajlandó csinálni. majd nappal folytatom hátha megálmodom a megoldást :yes:
Minzt már odébb is irtam nincs meg a kód. Elkezdtem vele foglalkozni és a kódon mindig változtattam valamit.
Valamivel mindig kibővittettem. Ez úgy nézet ki, hogy volt egy pic16f877 + 128Kbyte SRAM + eeprom + FTDI USB chip + a kijelző. És USB-n (soros porton) lehetett neki tolni a kiirandó dolgokat. Lehetett választani, hogy a Ramba vagy a kijelzőre irja a soros portos adatokat. A kijelző tartalmát le lehetett menteni Ramba + a ramból a kijelzőre irni. + volt rengeteg vezérlő byte is. De a végén valamit modósítottam mint hw és sw oldalon és onnantól meg se nyikkant a dolog. Itt fejeztem be az egész projectet.
Most én is itt tartok! (miért kellett át irni)
Hajnalban ment frankón de most se kép se hang! Csak a SW-n lett változtatva. Néha jó néha nem, de akkor sem jó helyre irja ki. Majd ha lesz több idő akkor meg csinálom tutira. Legalább azt tudom hogy jó a kijelző. Ha lesz majd fejlemény akkor méj jelentkezem. Péter
Hi!
Hogyan címezted az SRAM-ot? Meg ha ennyi mindent tudott, szerintem a legnehezebb rész az SRAM kezelése, meg a címek nyilvántartása, hogy mi hova van írva benne. Vagy a ram-ba mentés az úgy nézett ki, hogy elejétől kezdve teleírta a ramot, kiolvasásnál meg elejétől kilvasta? |
Bejelentkezés
Hirdetés |