Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   107 / 1271
(#) patexati válasza norbi01 hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /
 
Forrasszd át őket és a húzd is le a panelt a képcsőről (óvatosan nem szabad feszegetni semelyik irányba mert elpattan az üveg) és nézd meg nem e korrodáltak a tüskék a csövön egy kis kontaktot fúj rá ha van! ha nem oldódik meg a probléma az alaplapon is ellenőrizd a forrasztásokat főleg a teljesítmény ellenállások,tranyók,fetek alatt (ezek melegszenek és rohadnak ki)!
(#) norbi01 válasza patexati hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /
 
Köszönöm, próbálkozok..
(#) norbi01 válasza patexati hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /
 
Próbálom kiépíteni az alaplapot a házból, És van egy vastag vezeték ami közvetlenül a képcsőbe megy bele és egy nagy fekete dobozból jön ) Ezt valahogy ki lehet húzni?! Vagy inkább hagyjam...
(#) Infinity77 válasza stefikeke hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /
 
Na ha minden igaz megvan a hiba. Elméletileg sorkimenős. Csak tudnám hogy azt honnan tudom meg. Kívűlről nem szikrázik.
(#) norbi01 válasza patexati hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /
 
Hát nem lett jobb. Átforrasztottam amit csak tudtam, de ugyanaz. Most amikor kikapcsolom, a kikapcsolás után pár másodpercel a képcső közepén megjelenik egy színes folt és elkezd villogni. Van esetleg még valami ötleted?
(#) Árpy hozzászólása Ápr 3, 2009 /
 
Helló! Van egy ilyen Samsung tévénk, de van egy kis gond vele.
Amikor csatornát váltunk, a váltás megtörténik, de ugyanaz megy azon a csatornán is, mint az előzőn. Tehát a tényleges átállás nem történik meg. Meg kell mozgatni a nyákját, hogy a kiválasztott csatornára átváltson. Tehát kontakthiba a gond.
Átforrasztottam már a tunert, a 64 lábú szépséget, meg még pár apróbb alkatrészt, de a kontakthiba továbbra is fent áll.
Van valami ötletetek, hogy merre keressem a hibát? Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) patexati válasza norbi01 hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
Akkor lehet,hogy képcsöves A "vastag kábel" mi a képcsőbe megy az a tv nagyfesz kábele és egy csavarhúzóval lehet a gumitappancs alatt "kiakasztani" de a csavarhúzóra rá kell kötni egy földelést (én a konnektorban a védővezető érintkezőjére szoktam) kötni egy vezetékkel mert amúgy fel van töltődve a képcső és marhanagyot tud ütni Sőt mikor rakod vissza akkor is ki kell sütni mert fog bent maradni kapacítás
(#) Árpy válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
Lehet, hogy a tuneren belül van kontakthiba? De úgy tűnik, hogy inkább a tv nyákján..
Merre lenne érdemes szerintetek keresgélni?
(korábban csatolt pdf tartalmaz kapcsolási rajzot hozzá, mivel service manual.)
Üdv!
(#) Árpy válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
A TV pontos sasszija: CZ21D83NSXXEH
Mivel a TDA9381-es processzor I2C-n keresztül kapcsolódik a tunerhez, így azon gondolkodom, hogy a csatornaváltás lehet, hogy a tuneren belül történik?
(A proci elvileg át is váltja a csatornát, mivel a csatorna száma módosul, de a kép és hang ugyanaz, csak panel megmozgatására vált át.)
(#) patexati válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Én a tuner tápját nézném meg (zenereket,elkóval)hogy azt megkapja e rendesen! Ha az jó akkor a hangolófeszre is rámérnék,hogy változik e a tuneren és mennék rajt visszafelé az áramkörben! Az is lehet,hogy a panelen van egy hajszálrepedés vagy az egyik ellenállás van megpattanva!
(#) Árpy válasza patexati hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Köszönöm a segítségedet, mindjárt rámérek.
A tuner IF és LNA lábai milyen célt szolgálnak, és milyen értékeket lehet rajtuk mérni?
Már azon gondolkodtam, hogy a tuner I2C-n keresztül is össze van kötve a procival, hogy a hangolás a tuneren belül történik? Vagy milyen adatok mehetnek I2C-n?
(#) patexati válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Lehet,hogy tuner lesz rosz A hangolás működik lehet fixállni rajat a csatornákat?
(#) Árpy válasza patexati hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Persze, müködik a hangolás, és a csatornák sem "ugrálnak" el. Ez inkább kontakhiba gyanús, vagy a tuneren belül, vagy a tv nyákja. De a tv nyákját már a környéken átforraszgattam, de attól még lehet, hogy egy vezetősáv megszakadt.
A tuneren az IF és LNA lábak mira valók?
Köszönöm az eddigi segítségedet,
Üdv, Arpy
(#) patexati válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Az if-en úgy látom egy rezonátor van 31,9MHz-en megy. Az LNA pedíg az AGC-hez tartozik szerintem! Nem tudom én sem pontosan!
(#) Árpy válasza patexati hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Megmértem a tuneren a feszeket, csak kissé nehézkes, mert döntve kell lennie a panelnek, és egyszer érintkezik, egyszer nem, szóval kapcsolgatni kell folyamatosan a csatornákat, és amikor a hibát produkálja, olyankor lehet mérni.
A 33v és az 5v azok megfelelőek, az AGC-n is látszik az erősítésszabályzás gyengébb jelű csatornánál. Van egy láb a tuneren, ami nincs bekötve, de 9V van hozzá írva a kapcsolási rajzon, de nem mértem rajta semmit.
(#) Árpy válasza patexati hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Neten utánanéztem, az LNA nagy valószínűséggel a Low Noise Amplifier rövidítése lehet. Már csak az IF a kérdéses.
(#) patexati válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Menet közbeni méréshez én rá szoktam forrasztani egy darab vezetéket azt úgy rákötöm a műszert így nem kell tartani nem csap meg nem csinálok véletlen zárlatot!
(#) Árpy válasza patexati hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Igen, erre én is gondoltam, de végülis ki tudtam mérni így. A GND-t rácsiptettem krokodilcsipesszel egy mérőtüskére kivezetett GND-re, aztán pedig mértem a nyák másik oldalán. De a forrasztásos módszer tényleg biztosabb, és biztonságosabb.
(#) Árpy válasza patexati hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
IF Intermediate Frequency-t jelent, szóval itt már egyik láb sem felelős a hangolófeszért. A hangolás szerintem ennél a tunernél már a tuneren belül történik, az adatot pedig I2C-n keresztül kapja. Tehát nagy valószínűséggel a tuneren belül lehet kontakhiba, vagy az SDA és SCL sávokon. Merjek belenézni a tunerbe?
(#) Árpy válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Belenéztem a tunerbe, egyik oldalon csak hangoló tekercsek vannak és egy kvarc, a másikon pedig egy SMD IC, és még jópár SMD alkatrész.
Nem tudom, hogy merre keresgéljek tovább.
(#) patexati válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
A tunerbe még nem győződtél meg róla,hogy rossz ne turkálj bele mert a tekercsek legkissebb változtatása állítása végleges lesz! Nem lehet komolyabb tudás és műszerezettség nélkűl visszaállítíni! Nincs esetleg egy másik samsungod megpróbálni egymás tunerjeit? Én azt szoktam igaz nálam van egy két "ittragadt" képcsüves abba n szoktam ilyesmiket tesztelni!
(#) stefikeke válasza BA hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
ha nem talalsz kuldj par jo kepet az alaplaprol es a komponensekrol . lehet hogy talalok legalabb egy hasonlot.
(#) stefikeke válasza Infinity77 hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
azert ha nem sikerul kuld el azokat a kepeket hatha ...
(#) stefikeke válasza norbi01 hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
szia . en a helyedben nem jatszanek a foldeles fele valo kisutessel . Ha nem jo a foldeles valami kiuthet a haztartasban vagy ha a te ellenalasod kissebb te vezeted le azt a par ezer voltot A kisutest a sajat FEMVAZAHOZ VEZESD- rovid vezetekkel-(a muszer eggyik drotjaval) ugy hogy a kezedet tarsd tavol a csupas reszektol es a kisuteskor csak az a kezed legyen a droton amellyel a szondahoz fogod tartani! A drot vagy teszter masik vege legyen minnel kozelebb ahhoz a szalhoz ami oszekoti a vazat kepernyo arnyekolassal .(hasznalj csiptetot-krokodilt- a vaznal) Amugy meg a feny villogasa elsosorban katod vagy racszarlatott jelez de meg ezek elott ellenorizni kell a G2,G3 esetleg G1 es G2 -tot is (ritka esetben a FIT dioda vagy gyakoribb a FIT aramot merseglo ellenalas leegese amit a szondaba szoktak beszerelni(ha van)) ha ezen feszultseg forrasok nem hibasak akkor 90% a kepcso. Es meg egy jo tanacs barilyen feszulteggel is dolgozol(50felet) nezd meg hogy min alsz es igyekezz elkerulni niden kezeKEN athalado levezetest ,mert ezekben az esetekben a legveszejesebb hogy a sziven athalad ugyes legy!
(#) Árpy válasza patexati hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Ebből a tv-ből csak egy van, nincs másik, amelyikből bele tudnám próbálni.
Szerintem hagyom egy kis ideig, míg lesz újra erőm vele foglalkozni.
Köszönöm minden segítségedet,
Üdv!
(#) norbi01 válasza stefikeke hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Szia. Köszönöm a jótanácsokat. De mi az a G2 G3, meg FIT dióda?? És hol találom őket és mit kellene mérnem rajtuk? Bocs hogy ilyenekkel fárasztalak, de nagyon nem akarom elvinni szervízbe mert kb80kg és nem fér be a kocsiba. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) skarlik válasza norbi01 hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /
 
Üdv.Ez valószinű képcsöves.Kivannak az ágyúk,A képcsőben a rács kivan nyúlva,ezért ingadozik a szín.Tudom mert enyém is ezt csinálta,ezek a képcsövek 10 év után halottak.Sokat csináltam már ilyetCseréld ki a képcsövet,és meglátod jólesz.Ez általában,68-70cm körül van.A tévéd meg azért kapcsol ki,mert néha a rács hozzá ér a ágyú testéhez zárlat keletkezi,és így letílt.Ha sokáig meneszteled,kivágja majd előbb utóbb az ícéket.Üdv.
(#) ImiDj hozzászólása Ápr 11, 2009 /
 
Nekem az lenne a problemam hogy bekapcsolom a tv-t pirosan vilagit a led es zoldon kellene ha bekapcsolt de csak valami vekony hangot halok impulzusszeruen meg pislan a piros led mintha nem lenne eleg energijaja bekepcsolni.Valaki tud valami tanacsot mi lehet kimenve benne?
(#) mizsei.robi hozzászólása Ápr 11, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy Junost 402b Tv(nk)
és a kép folyamatosan megy lefelé akármit állitok rajta.
Szerintetek mi lehet a baja?

(#) brejti hozzászólása Ápr 12, 2009 /
 
Sziasztok!

Nekem is van egy Alien TV-m azt hiszem CTV-5131 típusú. A hibája az, hogy miután bekapcsol, akkor csak kék-piros-zöld vízszíntes csík látható rajta a kép közepén. Én a függőleges eltérítésre hibájára gyanakszok , viszont kapcsolási rajz nélkül nem tudom hogy hol keressem.
Van esetleg valakinek valami leírás hozzá?

üdv brejti
Következő: »»   107 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem