Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » GPS modul és PIC
No ilyet kérek a húsvéti nyuszitól. és talán rá is teszem tudjam merre jár
pici, akkor azok a DIY leírások ilyen homemade GPS antennákról? néhány drótból és kb tejfölösdobozból. plö: panel antenna helix ant. piramisos Kérném szakvéleményezzétek. G,
GPS PNA készülékeket forgalmazok és szervizelek, tudom, hogy a gyári antennák között is elég nagy különbség van.
Lehet maszatolni otthoni alkatrészekből mint McGuyver De ha neked jobban tetszik az a 12x13 centis behangolatlan antenna, mint a 1x1 centis gyári (amit adok neked öccázé ), akkor használd azt, lehet azzal a Vegát is tudod fogni
A cél a wookiek és az endor lenne.
na wáwáwá! Te tán forgalmazol antennát "antennátalan" modulokhoz? :taps: A barkácsolás a legutolsó megoldás lenne, ha egyáltalán szóbajönne, és csak mert nem találtam kicsike antenna beszerzési lehetőséget. Szerintetek egy nyolcbites bináris kijelzés hogy mutatna sebességkijelzés gyanánt??
Vannak szabad moduljaim, és hozzá antennák...
Sebesség 8 bites binárisan elég gáz lenne SZERINTEM. Jópárszor elvonná a figyelmet, amig dekodolod fejben mennyi az annyi, hogy átlépted-e a határt a trafipax kameránál Inkább akkor ledsorossan... 7 szegmenses led? Esetleg 7 szegmenses, RGB ledből? Gyorsabban mész bepirosodik...
első ötletem nekem is a 7szegmenses volt, de az tól kézenfekvő lenne. Viszont RGB 7szermensesről még nem hallottam. Van ilyen?
Nincs, most találtam ki.
De miért ne? Bonyolultabb, de ha már nem akarsz "szokványost" csinálni...
Sok információ összegyűlt. Köszönöm. Most választottam egy modult. Ezt.
(Még nem rendeltem meg.) Ha jól tudom, ebben van antenna. De azt már el nem tudom képzelni a képek alapján, hogy én ezt hogy rakom nyákra? Ezenkívül nem értem még a pontos vezérlést. Először csak sz.géppel szeretném vezérelni. Ehhez milyen programot és milyen csatlakoztatást ajánlotok? Igy tömören ennyi. Esetleg még ha valaki tud jobb modult, ne tartsa magában...
Azt már eldöntötted, hogy 5V-ról vagy 3.6V-ról akarod vezérelni?
Nyákra nem fogod tudni forrasztani, ez nem olyan. Csatlakozója van 6 pólus: TTLTX,TTLRX,VCC,GND,RS232TX,RS232RX Ezekre kell csatlakoznod. PC vel úgy tudod kipróbálni, hogy: VCC-5V GND-0V soros portod RX-jére kötöd az RS232TX-et Elindítod a Hyper terminált 4800bauddal és nincs átvitelvezérlés. Ha jól csináltad automatikussan kapnod kell másodpercenként a GPS infókat. Ha panelre forraszthatót keresel, beállítható antennával olcsóbban, akkor keress meg priviben, nekem van ilyen.
Szerintem a PC és a modul közé kell egy szintillesztő mindenképpen. Nem hinném hogy a modulban benne van.
Olvasd el az adatlapot...
van TTL RX/TX és RS232 RX/TX
Még annyi, hogy 5V-ről akarom vezérelni.
Üdv,
én is vettem nemrég egy PMB 648-as modult. Ahogy nézem kb a tiéd adatlapja is ugyanaz. a kérdésem az lenne, hogy neked mi van a modulra írva, mert nekem nem ua a lábkiosztás sorrend az lapon és magán a modulon. Ja, és persze hogy állsz azóta a projecttel? Én is hasonlót szeretnék építeni és jól jönne kis információ... köszi, denisz
Sziasztok!
Egy GPS-t szeretnék készítteni PMB-648-as és PIC16F877A segítségével. Az adatokat pedig kiiratni LCD-re. A modul és a PIC közötti komunikációt a PIC TX és RX lábán keresztül szeretném megoldani. Ehhez kellene egy kis segítség. Előre is köszönöm
És mi a konkrét probléma?
PMB 3 és 4-es lábára ráadod a tápot. 1 és 2-es lábat rákötöd egy pic uartjára. (ha jól rémlik akkor 877-nél RC6 és RC7) A pic uartot beállítod 4800-ra és ott vannak az adatok. Ha leírod hol akadtál el akkor konkrétan is tudunk segíteni.
Azt nemtudom, hogy hova menti a pillanatnyilag érkező adatot. :S melyik regiszterbe ahonnan aztán vagy kiiratnám vagy átraknám előre lefoglalt regiszterekbe és ott kiválogatnám hogy mi kellene nekem az adott "mondatból" és mi nem.
köszi a segítséget
szisztok! hogyan a segítségeteket kérném. pic16f877a nál hogyan tudom beállítani a soros kommunikációt? és az érkező adat hova mentődik el? segítséget előre is köszönöm!
Halihó! Van nekem egy GPS modulom, ITT van az adatlapja. Adatlap szerint ez a beállítás: 8 data bits, no parity, 1 stop bit, Available Baud Rates 4800/9600/38400/57600/115200 bps(Default:9600)...
Miután a PIC-el buta adatokat vettem, ezért összekötöttem MAX3232 segítségével PC-vel és így is butaságokat kapok. A normál adat halmaz ilyesmi volna: $GPGGA,064951.000,2307.1256,N,12016.4438,E,1,8,0.95,39.9,M,17.8,M,,*65 A mellékletben csatoltam a log-ot, amit ehhez képest kaptam. Valakinek építő jellegű ötlete? Köszönöm!
Vagy nem jók a soros beállítások, vagy a GPS modul nem NMEA text adatokat küld, hanem bináris adatokat küld... van ilyen.
De ezek általában text formátumúak. Megnézetm adatlapot... USB-t próbáltad? Vicces a 66 műhold kezelése nincs is annyi és abból is kb 8 látszik max egyszerre...
Mint említettem az adatlap szerint NMEA kódokat küld, még a rendelés előtt meg kellett adnom, hogy melyik formátumot kérem alapbeállításban.
A HyperTerminal-t meg csak be tudom állítani, de egyébként kipróbáltam még a hét adatbites beállítást is.
Próbáld ki más sebességeken is, valószínüleg ott lesz a bibi. Nézd meg 19200-on is meg hasonlók.
Hali! Ki sem mertem próbálni, gondoltam ennyire azért nem oktondiak a Taiwaniak. 115200 baud-on megy... Egészen 57600-ig elmentem, aztán végül csak ki próbáltam ezt is... Köszi! Megnyugodtam.
Üdv.!
Vettem egy uBlox GPS-PS1E GPS vevő modult. A számítógépemmel szeretném összekötni. Megépítettem a MAX232 alapkapcsolását, ami üzemel 5V-ról is. A GPS vevő Tx lábát a 232 IN1 lábához, a PC RS232 Rx lábát au OUT1-hez kötöttem. Oszcilloszkóppal vizsgálva kap jelet a számítógép. Az u-Blox programja nem látja a GPS modult, alul a zöld csatlakozó csak villog. Elolvastam a manual-okat, abban villogásról nem írtak. A Hyper Terminal sem látja az adatokat. Az IC-t ez alapján kötöttem össze légszerelve: http://szilva.info/pic-sold/V3/V3_sch.png Annyi módosítással, hogy a T1-et és az R1-et használom. Mit sikerült elrontanom?
Biztos hogy R26-os poti 1.lábát C16-ra kell kötni ?
Ha a szkóp szerint van +- 5 voltnál nagyobb jel a PC bemenetén (és a testek is össze vannak kötve) szerintem csak a program oldalán lehet hiba.
Van olyan hogy com port beállítás azután átvitelvezérlés sebesség ... Próbálj a portra írni valamit annak meg kell jelennie a tx lábán a csatlakozónak. Ha ez megjelenik akkor legalább a port megvan.utána a többinek már mennie kellene.
Szia
Megnéztem a progit. Szobában tesztelve a GPS modulod csak kósza jeleket kap. Nekem se mutatott semmit, csak a kapcsolat villogot másodpercenként, ahogy a GPS "jelent" De külső antennával, amikor már van elég erős műholdjel, akkor beindul a program, bár kicsit követhetettlen. Szóval kell neki a jel. Esetleg probáld ki a programom, minden jelet kiír.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! A külső antennát kitettem az ablakba. Sajnos nem lett jobb a dolog. Van egy beépített Packet console. Ezt írja ki és folyamatosan jönnek az újabb hasonló üzenetek: ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 61, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 196, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 49, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 17, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 47, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 10, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 104, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 87, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 61, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 196, 'UNKNOWN' ??:??:?? UNKNOWN ???, Size 49, 'UNKNOWN'
12V-os a jel a PC bemenetén, a testek is össze vannak kötve.
Alapból 9600bit/s a gps vevő sebessége, én is annyit állítottam be a programban. A Hyper terminal is üres marad. Hogyan lehet a portra kiírni? Híper terminal-ba gépeljek be valami szöveget és a Tx Rx lábat kössem össze? Ezt már kipróbáltam, írtam be szöveget és néha kriksz krakszokat írt, néha semmit.
Ha a csatin magán (a számítógépen) összekötöd a TX-RX lábat akkor vissza kell kapnod amit kiküldesz, persze az átvitelvezérlést ki kell kapcsolni. Amedíg ez nincs meg addig hiába is kinlódsz a GPS szel. (esetleg a csatin még összekötheted a CTS-RTS t meg a DTR-DSR-RI t így talán a hiperterminál is megeszi -nullmodem csak egy csatival).Ezután a MAX 232 ki-bemenetét átkötve szintén látnod kell a kiküldött adatokat. ha ez is megvan akkor már csak jelszint (max-gps) illetve sebesség gondod lehet szerintem.
Az átvitelvezérlést hogyan kell kikapcsolni?
Úgy tudok küldeni soros porton ha a hyper terminal-ba begépelek valamit? Egyszer már csináltam ilyet egy FT232 chip-pel, de nem emlékszek pontosan hogy is volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |