Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Egy 12V-ból 20V 10A-os kapcsolásra lenne szükségem ,ha valaki tud ilyet légyszi küldjön. előreis köszönöm !
12V honnan van és az min 200VA-es ?
jah meg mihez kell az se mind 1 inverter kell neked. üdv
kocsi akksiról kéne üzemelnie és egy lapihoz kell a 20V ami üzemszerüen 7A-rt vesz fel
140W-os laptop? Nem sok egy kicsit? Ezek olyan 3A körül szoktak enni, olyan tápot meg vehetsz 4 rugóért Nedisben. Nézd meg jobban, v mérd meg, nehéz elhinni, mert akkor mennyit tudott futni saját aksiról? Fél órát?
Sziasztok,
Árpix én tavaly nyáron voltam nyaralni. 3 hétre mentem és laptopot is vinnem kellett. Én is gondolkodtam mindenféle tápon, de aztán ugy oldottam meg, hogy a mototrom akkuját betettem az autó első ülései közé. Menet közben szivargyújtóról töltöttem, mikor laptophoz kellet 20-24V akkor sorbakötöttem az autó akkujával. Persze ez nem annyira elegáns megoldás, de nekem hibátlanul működött De nézz körül feszültség többszörözö kapcsolásoknál! Más: nem akarok új témát nyitni mert hasonló a problémám. Nekem autóba kellene földfüggetlen tápot létrehoznom. Van aki ért a trafó méretezéshez?? Mert olvastam itt mindenféle trafós témát a fórumban, de nekem nem akar összejönni igazán. Az ötletem a következő: astabillal előállítok 50% os négyszögjelet, majd 2 db NPN PNP párossal ellenütemben meghajtok egy pici trafót. A szekuneder körből 200 mA kellene kiszednem 5 és 30 V között. A négyszögjel frekije tetszőleges a legjobb lenne 20 kHz felett. Szóval egy konkrét trafóméretezésre lenne szükségem. Előre is köszi! Üdv mindenkinek!
Én is ezért kérdeztem rá, hogy mi az a lapi, mert laptopnak sok a 7A 20V-on. Egyébként autóban akarod tölteni az akksiját, vagy csak használni akarod kivett akksival a kocsiban? Mert ha nem akarod tölteni, akkor nincs szükség a 20V-ra, simán az aksira kötve (ahova a töltőt dugnád) is menni szoktak. Szerintem megér egy próbát.
hát igen nekem is soknak tűnt ,egy ismerősömé a lapi és megmérte ő mondta ,hogy ennyi.
lehet ,hogy szar az akku már és folyamatosan terheli a tápot . utána nézek a dolognak. köszönöm szépen az ötleteket !
Ezért kérdezem, hogy tölteni akarja autóban, vagy csak használni. Mondd neki, vegye ki az akksit, és úgy mérje meg a fogyasztást.
Én ezt a kapcsolást (a régi időkben) már mindenre használtam...Előnye, hogy nem kényes, szinte bármilyen (ismeretlen) vasra tekerve rezgőképes. Eredetileg 7107 lebegő táplálására készült, de ma már mokkacukor méretben kapható készen...
Az én laptopom is 20V 8A-es tápról megy!!!!
(Intel Pentium 2,8GHz Northwood, Ati M Radeon9600 128Mb...)
az én laptopom aszem kb 3-4 ampert fogyaszt. Még régebben akartam kocsiban használni és pont úgy gondoltam mint Potyo. hogy a számgépek 12 és 5 voltról mennek. az 5-öt a 12-ből csinálja a gép, de a tápegység azért ad le nagyobb feszt, mert ha tölti az akkukat akkor szükség van rá, hogy nem csökkenjen 12 alá. ezért én is csak úgy rákötöttem a kocsira és frankón ment....(akku nélkül) nagyon sokat nem használtam így, viszont mindenkinek a saját felelősége, hogy ha elszál valami....
Sziasztok!
Én nagyon kezdő vagyok ezért nézzétek el nekem a kérdést: Hogyan lehet kiszámolni hogy egy 12 voltos 17ah-s feltöltött akkumulátorról egy 50w-ot fogyasztó 12 voltos tv meddig működik? az is jó ha oktatási célból tudtok nekem linkeket javasolni. Előre is köszönök mindent.
A pontos értékeket számold ki, én most sietek, csak kb. értékeket írok.
Az 50W-os fogyasztó 50/12, kb. 4A áramot kíván. A 17Ah/4A, kb. 4 órát ad ki. Viszont az 17Ah-t az akksit 10 órás lemerítés mellett szokták tudni, tehát 17/10=1.7A terhelés mellett. Ha 4A-el terheled, akkor nem tudsz ennyi energiát kivenni belőle. Úgy 3 óra az, amire számíthatsz. Gondolom ólomakksiról van szó, arra vigyázz, hogy a feszültség semmilyen körülmények között ne essen 11V alá, de inkább 11.5-nél kapcsold le a fogyasztót.
4 óra meg egy pici ! mert I=P/U az 4.1A és 17/4.1 az is 4.1 mármint óra.
Nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát.
Szóljatok ha ne rondítsak bele a témába de még kérdeznék egyet. Ha mondjuk van ez az akksim amiről megy a tv az akksi használat közben lehet egyben tölteni is azt mondjuk pl egy napelemmel vagy az árt neki? továbbra is köszönöm a segítséget.
Ha a töltő feszültsége nem több a tévéd tápfeszénél,akkor minden szép, és jó.
viszont a töltő áramnak többnek kell lennie a TV áramfelvételénél mert különben nem töltődik az akksi .
értem és mondjuk azt a szélsőséges esetet csak hogy én is megértsem: ha mondjuk ugyanannyi a töltőáram mint amennyit a tv vesz fel akkor az akksi sem nem merül sem nem töltődik de ha mondjuk kisebb a töltőáram akkor meg lassabban merül. Jól gondolom?
hát úgy valahogy. De az volt a cél , hogy töltődjön az akku nem ?
persze csak én azt hittem hogy ha a töltőáram kisebb mint a fogyasztó áram akkor olyan mintha abszolút semmi nem töltené.
szóval vagy nagyobb árammal töltöd vagy akkor töltöd ha nem nézel TV-t.
értem és köszönöm.
És ha pofátlan lehetek akkor még egy kérdés de ténleg bocs érte: Azt szeretném kérdezni hogy egy olyan inverter ami 12v egyenáramot 230v váltóáramra alakít át mennyiből(forint) hozható ki és hogy függ e az áramerősségtől a készülék elkészítése vagy csak a feszültséget kell figyelembe venni. bocs ha hülyeséget kérdeztem nem nagyon értek hozzá de a téma érdekel.
a teljesítménytől mindenképpen függ az ára,
ha egy 230V 100W-os elég akkor ajánlom a "baji elektronika.hu oldalon a moduláramkörök3-at ,ott megkapod 1500 Ft ért + trafó és rajzot + nyákot is adnak hozzá csak össze kell raknod.
hogy kell leírni az internetcímet amit írtál?
ez a 100W ez a maximális teljesítmény?
á megtaláltam köszi.
de a másik kérdésem még él.
köszönöm a segítséget megtaláltam.
az a +trafó az mit jelent áá basszus olyan szar hog ykeveset értek hozzá de remélem ez hamar megváltozik. akkor elvileg egy egyszerű akksiból meg ebből tudok eszkábálni egy szünetmentest akár pc-hez is bár ahhoz nem mert a100-200watt az kevés.
a trafó mittomén + 1500 vagy ilyesmi, PC-hez kevés a párszáz watt oda min 4-500W kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |