Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   100 / 274
(#) fazksg válasza sanyi01 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Szia!
Bocs, lehet, hogy átsiklottam valami felett, de miért szeretnél pontosan TS_PQ4_10 trafót venni? Tápnak megfelel minden olyan hálózati trafó, aminek a szekundere 12-30 V között van, és legalább 1,5-2 amperrel terhelhető.
Üdv: FazksG
(#) Mr_plojektol hozzászólása Márc 31, 2009 /

Találtam egy gyári rajzot.
(#) kokmate hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. A TDA2030-as IC-ben van rövidzár és túlmelegedés védelem?
(#) Lázár Péter hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Hy. Beleraktam a TDA2030 helyett a TDA2050-est. Príma semmi jele összeférhetetlenségnek Műkszik rendesen.
(#) fazksg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Szia!
Ezt kifejtenéd bővebben? Én egy elég kis hűtőbordára tettem, eléggé meleg is szobahangerőn (épp most néztem több óra zenehallgatás után), úgy voltam vele "ááá, úgyis van benne hővédeleeem!". Akkor kezdhetek félni?
(#) fazksg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Oké, csak ez egy afféle minimálkoncepció... Minimális méret, minimális költség... Ekkora borda volt raktáron/fért bele a dobozba...
Mi lenne, ha visszavennék a tápból? A trafóm tud 12/17/24 V-ot. Kisebb táppal, kevésbé melegebne? Bár, ha arra alapozok, hogy P=U*I2, akkor pont nem... Franc tudja, késő van.
(#) kokmate válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

oké én is csak azért kérdeztem mert a dobozba nem fért túl nagy borda
(#) kokmate válasza kokmate hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

na jó ma sikerült elfüstölni az egyik tda-mat. Véletlen rövidre zártam a hangfalkimenetet de csak egy pillanatra és egyből elkezdett füstölni a ház alatt az IC Tehát ennyit a rövidzár védelemről :no: Vagy nem tudom lehet selejtet fogtam ki
(#) punkkazy válasza kokmate hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Tapasztalat: a TDA2030 nem tűri a kimenet rövidzárját. Ha nem is füstöl el, akkor szerencséd van és a GND-Kimenet közötti tranyó hal meg, ami nem mutat tünetet, csak felveszi a nyugalmi áram felét és kussol. Se füst, se búgás semmi.
(#) Steven19 válasza kokmate hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Helló.Az összes nem lehet selejt. Azért mert ma már mindegyik csak ennyit bir nekem 4-ből 4 kimeneti rövidzár-ra azonnal tönkre ment volt olyan ami szó szerint szétrobbant, tehát már a minőség nem a régi.
(#) fazksg válasza Steven19 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Mondjuk 150-200 forintért ez sem rossz, nem is nagyon várhatunk többet... Arra ott vannak a drágább, "profibb" ic-k...
(#) Steven19 válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Helló. Én tavaly szereztem egy Sony TV-ből egy TDA7265-ös IC-t megjegyzem azt is hogy a MÉH telepről szereztem és az IC ma is működik . Abban is bizok hogy a kimeneti rövidzár elleni védelem működik is benne bár még nem próbáltam ki. De olyat már sikerült hogy szimmetrikus táplálás esetében a negativ pólus kicsúszot és a hangszórót nem lökte ki lehet ez ellen is van benne védelem?
(#) punkkazy válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

A Marshall is használt egyik szériájában TDA2030A-t, de azok az IC-k fullosak, nem holmi kínai gyártmány! Szóval ennyi pénzért ne várjunk komplett védelmet. Vigyázni kell és kész!
(#) kokmate válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

hát jah mostantól vigyázok tegnap ki is cseréltem benne és működik tovább
(#) DjPeat hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Sziasztok.
El kezdtem javítani egy 5.1 házimozi rendszert. Szét szettem mert nagyon büdös szaga volt és csak recsegett. Kibontottam a házból és azt vettem észre hogy a sub résznek a végfok ic-jénél a kondik fel vannak puklisodva. Az egyen irányító diódák meg vannak égve. A tda 2030a 3 és 5 össze kötő kerámia kondi szét égett. Mindent kicseréltem már ami rossz volt csak ezt a kerámia kondit nem tudom kicserélni mert nem tudom az értékét. Remélem ti tudtok nekem segíteni. Válaszotokat nagyon várom. Előre is köszönet mindenkinek.
Sziasztok.
(#) punkkazy válasza DjPeat hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Üdv!
Nem tudom milyen típusú a rendszer, nekem egy Trust 4000P van, amiben szintén TDA a szub. Szerintem az a kondi egy sima 100nF-os szűrőkondi lehet, hiszen a 3. láb a -Vs, az 5. láb pedig a +Vs. Próba, szerencse. Én a helyedben kimérném az IC-t is. Mondjuk ha öregek a kondik, akkor felpúposodhatnak és ők okozzák a galibát. De ha nem ők voltak, akkor vagy az IC, vagy valami más volt a ludas.
(#) kokmate válasza DjPeat hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Szia

Úgy érted hogy az a kerámia kondi szállt el ami összeköti a tda2030a 3mas és 5ös lábát?
(#) kokmate hozzászólása Ápr 9, 2009 /

jah jó mostmár értem
(#) DjPeat hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Sziasztok.
Kimértem az ic az jó. Legalább is azt mutatja.
Előre is köszönöm a segítségeteket meg probálom hát ha jó lesz.
Még egyszer köszönöm.
Sziasztok.
(#) neocska hozzászólása Ápr 14, 2009 /

Hello!
Az a kérdésem hogy ha növelem a végtranzisztorok számát akkor a teljesitmény is nö? sub erösitönek kellene
(#) punkkazy válasza neocska hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Hogy szeretnéd növelni? Ha újjabb fokozatként rakod, akkor persze hogy nő, de ajánlok én neked hasonló árú végfokot, ami FET-es és még jól is szól!
(#) neocska válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

csak annyi hogy kocsiba kellene..... de jöhet a rajz
(#) punkkazy válasza neocska hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Hát úgy lehet hogy necces lenne, de vannak autóba való nagyobb IC-k is. Talán az jobb is lenne, mint módosítani a kapcsirajzot (amihez nem értek )
Bővebben: Link
Ott lesz még pár végfok. Ha mégis tranyót akarsz bepakolni, akkor várj, hátha jön valaki aki ért is hozzá...
(#) neocska válasza punkkazy hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

az a baj hogy válogatos kinek kell gyártsak erösitöt....100W alatt nem nagyon akar.... gondoltam meglehet oldani valahogy... köszi a rajzokat
(#) fazksg válasza neocska hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

A VF2 csak akkor játszik, ha építesz hozzá egy kapcsolóüzemű tápot is, hogy megfelelő tápfeszültséget adjon neki. Ha ilyet nem tudsz/szeretnél építeni, akkor marad a TDA1562.
Beszerzés a lá natur
KIT formájában.
Ez (elvileg) megy 12 V-ról...
(#) sanyi01 hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Hi!

Kb 3 hete (198-adik oldal körül) volt erősítős problémám megoldva, tökéletesen működik. Azóta egy házibuliban is szerepelt. Akkor gondoltam h egy mikrofont és egy keverőt készítenék az erősítő mellé (2*TDA2030A). Találtam is egy jó kapcsolási rajzot: "12 csatornás zenekari keverő", Rádótechnika 1993/8, 377-oldaltól. A kapcs rajz elég jónak tűnik + kb 40-50Ft az ic.
Szeretném hogy az usb (számítógép vagy mp4) és a mikrofon jelét zavarmentesen keverje, és küldje a kis erősítőmre. A mikrofonnak kell 1 csatorna, az usb-nek 2 (egyik a bal-test, másik a jobb-test). A 379-edik oldalon található 2. ábra csak egy része a címben levő 12csatornás keverőbek, de nekem ez a 3 csatornás így jó lenne.
- Szerintetek az usb bal és jobb jelét így rá lehet-e kötni erre (1-1 csatornára), a kimeneten az nem fog változni (a bal bal marad, a jobb jobb marad).
- A kész keverőt egy dobozba lehet-e építeni a TDA2030A-s erősítővel?
(#) fazksg válasza sanyi01 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Szia!
Idézet:
„Szerintetek az usb bal és jobb jelét így rá lehet-e kötni erre (1-1 csatornára), a kimeneten az nem fog változni (a bal bal marad, a jobb jobb marad).”

Nem. Ha egy sztereo jelet (pl. ami kijön a számítógépből) keversz, akkor az onnantól mono lesz. használható lesz, de a térhatásnak annyi. Ahhoz, hogy megmaradjon sztereonak, meg kell dupláznod a keverőkapcsolást (mint ahogy ez a sztereo végerősítődnél is van!), és akkor megmarad a sztereo hatás. Ilyenkor potméterből sztereo kivitelt szoktak használni. (így potiból ugyanannyi kell, csak nem mono, hanem sztereo legyen mind). A mikrofon jelét (ami ugye mono), rákötheted azon a csatornán a jobb és bal oldalra is, és így bár nem lesz sztereo, de mindkét hangszórón szólni fog.
Idézet:
„A kész keverőt egy dobozba lehet-e építeni a TDA2030A-s erősítővel?”

Természetesen, semmi akadálya, csak a táplálását kell megoldanod, bár én nem tartom ezt praktikus dolognak.
Csak zárójelben kérdezem, hogy azt ugye tudod, hogy USB-n csak digitális formában tud jönni az audiójel, ezt keverőre nem kötheted, kell még közé egy A/D konverter, azaz egy egyszerű külső USB hangkártya, pl. ilyen..
(#) pixels válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Még azt is meg lehet játszani, hogy a keverő bemenetei monók, de kimenet sztereó, és potméterrel be lehetne állítani, hogy a monó bemenet milyen mértékben legyen rákeverve a kimeneti csatornákra. Ha csak 1 sztereó jelforrás van, akkor költséghatékonyabb ez a megoldás, mert a bemenetek hangerejéhez elég a monó potméter is, és a sztereó eszköz meg 2 csatornát használ.
(#) sanyi01 válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Hello

azt tudom, de ez az A/D konvertel még egy darabig nem nekem való. Akkor egyenlőre maradok egy külön kis hangfalnál a mikrofonhoz... (néhány wattos fölösleges hangszórókkal)
(#) laszloasandor hozzászólása Máj 3, 2009 /

Szevasztok!

Akarok készíteni egy 25w-os erösitőt,mert van 2 hangszorom,és az mp3-mat akarom hozzá kötni,de ha simán hozzákötöm,akkor alig szól.
Ehez kéne egy kapcsolási rajz, meg ha van akor egy nyákrajz is.

Várom a rajzokat,vagy a tippeket!
Következő: »»   100 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem