Fórum témák
» Több friss téma |
Igen. Lehet hogy érdemes lenne az 1Kohmos után még egy 1µF-os kondit tenni. Ha meg túl halk lenne akkor én 2db. 4,7Kohmossal próbálkoznék.
Szia !
Sima potméter helyett használd a következő kapcsolást. Ez biztosítja, hogy ne recsegjen soha a hangerő. Nagyon finoman szabályozható az optocsatoló. Használtam ezt a megoldást merem ajánlani Üdv!
Hi
Köszi a segítséget,:wave: Az 1k megfelelő eredméményt hozott. Bár hétfön ikább veszek ellenállatokat azt megcsinálom 100k-ra, az a biztos... PCB: én nem azért használom az ellenálálás osztót mert racsegtek a potik. A jó hangot szerettem volna elérni. Nekem is az a tapasztalatom hogy a magassak szebben szolnak és a mélyek is életszeübbek ellenállásos osztóval mint egy szénréteg potival. bár nagyon egyszerü a kapcsolás egyel több berendezés a hang utjában. De egy próbát megér, nem fogok hamar itélkezni..
Ok most már csak azt áruld el hogy milyen optocsatolo ez a ET110A?
Mert sehol nem találok. Hol lehet ilyet venni?
Szívesen.
Ráadásul a potméterek szénréteg ellenállások tudtommal. Nagyobb a zajuk mint a fémréteg ellenállásoknak.
Szia !
Idézet: „A jó hangot szerettem volna elérni. Nekem is az a tapasztalatom hogy a magassak szebben szolnak és a mélyek is életszeübbek ellenállásos osztóval mint egy szénréteg potival.” Azt azért vedd figyelembe, hogy egyáltalán nincs a hang utjában a rajzom alapján semmilyen potméter. Ugyan is ha megfigyelted akkor látod hogy egy tranzisztor, Collector - Emmiter átvezetéssel szabályzod a hangerőt Idézet: „bár nagyon egyszerü a kapcsolás egyel több berendezés a hang utjában.” Nem több, pontosan annyi mint egy potméter Üdv!
Szia !
ET110B , hol lehet venni regionálisan nem tudom De elég bő a skála, amit erre lehet használni. Üdv!
Helló!
Kéne egy kis segítség, mert egy keverőt építek, aminek a bemenetei monók (mic,gitár...) de a keverőről sztereót kéne levenni, úgy hogy minden csatornának külön be tudjam állítani a helyét (jobb-bal). Egyszerűbben megfogalmazva balansz kéne minden csatira, de minél egyszerűbben. Az előfokozataim már megvannak, 4db, minden csatornához egy; és a keverő áramkör is. A kérdésem az, hogy be lehet -e így kötni egy potmétert, ahogy a mellékletben van. Köszi!
Szerintem így nem lesz balansz, mert nincs fesz osztás.
Így mindkét oldal ugyanolyan hangosan fog szólni, hiába csavargatod. Én sztereo potival csinálnám. Fontos, hogy keresztben kösd be a két potit.
helló!
Az lenne még a kérdésem, hogy míért lehet az hogy a potik elhúzzák egymást? semmi kapcsolat két különálló poti közt, csak a földjük közös, és ha az egyiket lehúzom, még mindíg hallom azt a csatornát is. csak akkor halkul le teljesen, ha a másikat is lehúzom. Üdv!
Rajzold le, így nem teljesen világos. A keverők "húzzák el" egymást, vagy amit én rajzoltam?
Engem érdekelne ez az optocsatolós dolog, de nem tudom milyen optocsatolót lehet még használnihozzá, esetleg 1 típusszám? 47K 22K és 100K poti helyébe szeretném
Okés, megnéztem és van, 134 Ft. Az a baj, hogy nincs időm megvenni + kirőóbálni, mert szerdáig megtervezem az áramkört, amibe nagyon kéne, és magukról a opto csatolókról nemis tudok sokat sajnos, meg persze arról, hogy nincs-e zajuk vagy vlm, mert neke mcsak azért kell, hogy minél tisztább hangminőséget kapjak. Hogy csináljam azt meg, hogy 1x 100k sztereo (hangerő) aztán 47k mono (balance) majd a kritikus a 22k-s sztereo poti, ami a hobbielektronikán megtalálható Sub szűrőhöz kell, mert oda mindenképpen 3 leágazásos poti kell, az optocsatoló megcsak kettős.
Sziasztok
A QUAD 405 elé mekkora poti illik, és lineáris vagy logaritmikus?Ezzekel a potikal mindig gondba vagyok.kösz
Gondolom a hangerőt akarod szabályozni. Ha igen, akkor logaritmikus és mondjuk 47k.
Szia
Igen a hangerőhőz kéne.Az baj ha 100 vagy 220Kohmost rakok valaki olyat mondot, hogy az a lényeg hogy az erősítőre kapcsolt jelforás kimeneti impedenciáját kell felüliszteni a potival.kösz
Jol tudom?
Idézet: „felüliszteni” Valaki ezt fordítsa le nekem MAGYAR nyelvre! Köszi!
Ez igaz, de általában ilyen helyen hangerőszabályzásra 47k körüli potikat használnak, ennél nagyobbat is lehet, kissebbet csak mértékkel. De szemrebbenés nélkül betehetsz 47k-t.
Idézet: „felüliszteni” Valaki ezt fordítsa le nekem MAGYAR nyelvre! Köszi!” A szövegkörnyezet alapján szerintem "illeszteni" akart lenni az a szó. Ez mind nyelvtanilag, mind szakmailag illik ide.
Bocs, elirtam.
Szerintem nem annyira nagyon rossz az a "feülillesztett" kifejezés. Szokták használni olyan esetekben, mikor egy kimeneti impedancia nem illesztett egy bemeneti impedanciához. (pl. erősítőknél, itt az erősítő bemeneti impedanciája általában lényegesen nagyobb a jelforrás kimeneti impedanciájánál.) Használatos az "alulillesztett" Kifejezés is fordított esetben és az "illesztett" kifejezés is illesztett esetben. Az "illesztett" kifejezést használják olyankor is, mikor impedancia szerint illesztetlen állapot az üzemszerű állapot ( pl. erősítőknél, ahol megfelelően kis torzításnál illesztettnek tekintjük a felülillesztett állapotot).
azt szeretném kérdezni hogy ha egy ventilátor sebességét akarom szabályozni potméterrel akkor hogy kell bekötni??
Ezt a kapcsolást meg lehet építeni bármilyen tranzisztoral?
Rá jöttem, hogy hülyeség amit írtam utolag...
És hol lehet venni? Ilyet vagy ehez hasonlót, mert a google a neve alapján nem találja... |
Bejelentkezés
Hirdetés |