Fórum témák
» Több friss téma |
cső
Segítséget szeretnék kérni drimmer ügyben aminek 230v-os lámpákat kell szabályozni és minél nagyobb legyen max 6kW de ennél kisebb is jöhet sőt jöjjön is. Előre is köszi
találtam egy kapcsolást csak nem tudom hogy jó vagy nem mert a 230v nem épp gyerekjáték főleg ha nincs FI-relé .katt rá
ezt valaki építette már meg? Ja ha estleg lenne nagyobb még mindig jöhet
Van egy-két dolog rajta. pl. szerintem a 100nf kondi 630V-os legyen, a diódák meg 1000V-sak. 1n4006, 1n4007
ja bocs a helyesírásért. nem lehetne-e kibővíteni esetleg a teljesítményt több párhuzamosan kapcsolt triackal? mert ígyelég egyszerű lenne a nagy teljesítményt elérni. És még annyit hogy a zavarszűrőt nekem kell megépíteni vagy azt készen megvehetem? amúgy kösz a segítséget!!!
Hello!
Én ezt az áramkört többször is megépítettem, tökéletesen működik! A terhelhetősége a triaktól függ! Nem árt kiegészíteni egy hálózati zavarszűrővel is! üdv
NA de van 25A-es triak ami állandó jelleg lenne terhelve aműgy nekem is fényvezérlőhöz kell kihangosításhoz
Én ebből egy 4csatornás "fénypult"-ot készítettem, 4db 500Wos reflektort kötöttem rá, és ezzel lehetett állítani a fényerejüket, és beraktam elé egy nyomógombot is, hogy ha megnyomtam, akkor max fényerővel világított a lámpa! Nem értettem pontosan, hogy Neked mire is kell!
Csatolok egy képet, hogy hogy is nézett ez ki nálam! Meg akartam csinálni digitálisra, hogy ne legyen olyan veszélyes, meg programokat is gondoltam bele, hogy váltogassa, hogy melyik világítson, melyik ne, meg hogy átmegy egyikből a másikra, mármint hogy az egyik elhalványodik, a másik felerősödik, és ezt PICel lehetne megoldani, de sajnos még távol áll tőlem. :szomoru1:
jah, ez még nem az a változat, amiben sávonként van nyomógomb, arról sajnos nincs képem, az előző az 1es változat, ezen csak a főáramkörön van egy nyomógomb, a sávokon csak kapcsoló.
hát itt az lenne a feledat hogy egy dimmer kb 25A-tudjon szabájozni mert 5db 1000W lámpa lenne egy ilyen csatornán. De én arra gondoltam hogy a triak legyen több párhuzamosan hogy elbírja a 25A-es terhelést
Azt sajnos nem tudom, hogy hogyan tudod megcsinálni, de akora áramot egyáltalán elbír az elektromos hálózat?
az villamos hálóat legyen a legkevesebb mert az nem az én dolgom meg amúgyis egy komoly kihangosításnál ahol a hangtechnika 10-15kw ott csak akad annyi áram.
25A-es triac beszerezhető. Hangosítással való együttélésnél, a zavarszűrés költsége akár többszöröse is lehet a szabályzónak.
ezekről a zavarszőrőkről tudsz még valamit mondani (mit tartalamz beszerzés...) Amúgy találtam 600V40A-es triakot durván egy 1000HUF.
én ezekről a hálózati szűrőkről szeretnék kérdezni hogy hogyan és miszerint méretezik?
Már korábban nyitottam forumot de kis szerencsével és most ujra bróbálok nyitni egyet.
Egy nagyon nagy teljesítményű fényerőszabályzó kéne AC230v-ra kb 6000W-kéne minél olcsóbban
nem tudod megoldani, hogy eloszd a 6KW-ot?
Szerintem egy kisebb teljesítményű fényerőszabályzót kellene feltuningolni. Több triacot párhuzamosan kapcsolva kellene ugyanarról a gyújtó áramkörről üzemeltetmi. 6KW nem is olyan nagy teljesítmény , szerintem találsz olyan triacot ami egymagában tudja ezt. Szerintem ez nem probléma.
G-Lex megosztásos ill. bbatka ötleténél nekem sincs értelmesebb...
De azt tudod, ugye, hogy az áramszolgáltatók háztartásonként ill. felhasználónként x kW teljesítményt engednek fázishasítással felhasználni. Meg normák vannak az induktív felhasználók mértékére, mindenre szabályokat szabnak ki. Most nem azt mondom, hogy ha pl. 6000W teljesítményű reflektorokat fázishasítással hajtasz meg, holnap itt van az eon ellenőr, és számlát állít ki, csak gondoltam, legyetek tisztában vele. Szabad megtudni mihez lesz? Valami bazi nagy diszkólámpa?
Több triacot párhuzamosan kapcsolni nem lehet, mert nem tudod garantálni a pontossan azonos időben való gyújtásukat!
De lehet venni 50, 100 A-es sőtt még nagyobb triakot, csak a megfelelő gyújtóáramot(és egy kicsit komolyabb nagyfrekis szűrést) kell neki adni. Induktív terhelésnél tovább kell tartani a gyújtóáramot, hogy ki tudjon alakulni a terhelésen a megfelelő tartóáram.
Párhuzamos kapcsolásnál valóban gond lehet ha nem egyszerre gyújtanak. Mivel neked 5db. fogyasztód van , ezért elég ha csak a gate-jüket közösíted ! Tehát 5 kisebb teljesítményű triacot használj.
igen lemondtam a párhuzamos triakról. Már csak a szűrőről kéne valamit tudnom mert itt úgy hallotam komoly szavarok keletkeznek. Amit szűrni kell!!!
Nagyon nagyon megköszönné ha segítenétek mert nagyo nagyon fontos
Szűrőt vegyél készen. Nem érdemes vele babrálni. Másrészt meg biztos kibírja az igénybevételt egy gyári. Nézz körül a környező alkatrész boltokban. Biztosan találsz olyat is ami nem drága. Talán tudok segíteni abban is ha mégis magad akarod megépíteni. Rengeteg könyvem van.
Ez a dimmer (mert az a neve) szabadtéri rendezvény kihangosításon lesz a színpadok tetején található szines reflektorokhoz lesz fényerőszabályzó
Jól záró műanyag dobozba kell majd építeni. A párakicsapódás miatt. Esetleg a dobozba még valami nedvesség felszívó is kell majd.
amúgy iskolába szakkörön annyiba segítettek hogy az elején linkeltembe 1 kacsolást amiben van egy szűrő két 30uH tekercs ellenállás kondi. Az a lényeg hogy állítólag egy toroid magra kell feltekernem annyit 1.5 derótból hogy 30uh legyen. Ha nem így van szóljatok lehet életet ment
érdekelne hogy ezt hogyan érted ezt a fázishasításos korlátot ez pontosan mit jelent és ez miért van?amúgy DÉMÁSZ a szolgáltatónk
Amúgy szabadtéren lesz ahol gondolom az ilyet engedélyezik. De azért nagyon érdekellnek ezek a korlátok |
Bejelentkezés
Hirdetés |