Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Nem tudom hogy mi ez ami a linken van, de mintha Protelhez lenne.
A BMP-s "importálásról" pedig itt írtam anno: Bővebben: Hozzászólás
A linkelt oldalon maga a Protel tölthető le, egész pontosan, a 10 évvel ezelőtti verziójának a trial változata. Szóval azzal sokra nem megyünk
Bocs elnéztem ,ez jó lesz....Bővebben: Link
Szerintem erre is igaz amit írtam a fentebb linkelt hozzászólásban.
slo képet be tudsz importálni, de az nem lesz pcb rajz, csak egy háttér amit ha akarsz át tudsz rajzolni kézzel.
Akkor lesz a képről egy használható pcb rajzod.
Az lehet viszont, hogy Protelhez lehet így konvertálni.
Linkek a protelhez való konvertereket mutatja. Semmi Eagle :no:
Nem gyártatni akarok ,magam nyomtatom ki !
Arra meg jó ,csináltam már vele....
De akkor meg minek Eagle-be "importálni"? Akkor inkább Photoshop, vagy valamilyen más képszerkesztő program. Mert hogy ugyan azt fogod látni.
Sziasztok! 4.11-es Eagle-t használok. A következő a kérdésem: Hogyan lehet berajzolni a nyáklapon az áthidalásokat (nem tudom a becsületes megnevezését), azokat, ahol vékony huzallal áthidalják a NyÁK-ot, hogy ne keresztezze egymást a két vezeték. Ja és még valami: Mi a neve ennek magyarul és angolul is?
Miközben huzalozol, válaszd ki a "bottom" réteget. Így a felső oldalon huzaloz tovább és ha kattintasz valahova a nyákterven akkor automatikusan odatesz egy via-t.
Annál az egyszerű oknál fogva ,mert rajzolnék még hozzá
A NYÁK tervező programok általában CAD programok, az Eagle is ilyen. A CAD programok vektoros fájlokkal dolgoznak több rétegen. A BMP viszont pixeles, raszteres, a PDF tud vektoros is lenni, de csak egyetlen réteget (fóliát) használ. Szerinted ezeket hogyan lehet többrétegű vektoros adatra bontani néhány lényeges adat hiányában? Sokszor az is gond, hogy az egyik vektoros CAD programban készült adatokat egy másik vektoros CAD programba lehessen maradéktalanul konvertálni.
Amit Attila írt: Idézet: „A BMP-s "importálásról" pedig itt írtam anno:” az pedig úgy van, ahogy akkor leírta. Ha adatokat adatvesztéssel konvertálsz egy másik formátumba, visszakonvertálni az eredeti formátumba nem lehet úgy, hogy a már elveszett adatok is visszakerüljenek. Ha mégis tudsz rá módot, szerintem sokunkat érdekelne. Idézet: „Miközben huzalozol, válaszd ki a "bottom" réteget. Így a felső oldalon huzaloz tovább” Hol van fent, hol van lent
Attila !
Van e valami megoldás az Eagle-ben arra ,hogy ne nekem keljen az ellenállásoknak (+egyébnek) méreteznem a pad távolságot (VIA-kal) ,hanem pl. ki tudok választani előre beágyazottakat ? Nem tudom egyértelmű e ,amit kérdeztem .......de már meg is találtam ,bocs.....
Én is kérdeznék:
Tud-e valaki leírást arról, hogyan lehet ULP-ket készíteni?
Vagy pl. azt hogy tudom megcsinálni ,hogy "telifölt" -et csináljon ahova csak lehet ?
A kereső használata sokat segít ám!
Például LM324-et így kell keresni: LM324* Nagyon sokszor le lett írva hogy hogyan kell lerakni teliföldet. A polygon ikonra kattints, majd rajzold körbe a befuttatandó részt. Ez után ha a polygon keretére kattintasz a "Name" gomb kiválasztása után, akkor beírhatod hogy melyik fóliaszakasz potenciálján legyen a telifólia. Ez után rá kell nyomni a "Ratsnest" gombra.
Nem akarok rosszat mondani úgy,hogy inkább képet mutatok
Amint látod ott van nekem és *-al írtam a nevét.
Köszi ,de nekem mást ír
Akkor vagy nincs hozzáadva a használtakhoz az a lib.fájl, vagy hiányzik az a *.lib ami az LM324 -et tartalmazza.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |