Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fordulatszám jel létrehozása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tmiki3 hozzászólása Máj 11, 2009 /

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van,hogy zöldkártyás géphez szeretnék egy fordulatszám szabályzót készíteni.A lényeg az lenne,hogy egy 9 voltos elemről vagy valamilyen külső tápról elő tudjak állítani fordulatszám jelet amit potméterrel tudok szabályozni! Fordulatszám mérő van hozzá csak azt kellene valahogy átverni ne keljen az autót pörgetni! Igazábol olyan ötletem van,hogy két potméteren beállítom aza alpjárati a másikon az emelt fordulatszámot és egy gomb segítségével átkapcsolom! Szerintetek meg lehet valósítani?
Tehát ehez a témához várok ötleteket kapcsolási rajzokat!
Előre is köszönöm!
(#) bankimajki válasza tmiki3 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

szia nézegesd az 555-ös IC kapcsolásait, biztosan találsz olyat ami neked kell. Egy sima astabil multivibrátor+ egy kis teljesítményű végfok.
(#) burgdavid válasza tmiki3 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Szia!
Egy egyszerű 555 ös IC vel megoldható a dolog. A linkelt kapcsolásban a megfelelő tagokat cserélgetve tudod a frekit módosítani.
f=1/(0.7*(R1+(2*R2))*C1 (Hz)
Az ellenállások helyett tehetsz potmétert, azzal tudod finomszabályozni a frekit.
Egyhengeres motornál az 50Hz ,3000-res fordulatnak felel meg.

(#) 18david18 válasza tmiki3 hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Szia!

Ajánlom az alábbi linkeket:
Link 1
Link 2

(#) weszti hozzászólása Máj 12, 2009 /

milyen márkájú a zöldkártyás géped ? a cég ahol dolgozom ilyenekkel foglalkozik,lehet hogy tudok segíteni.
(#) tmiki3 hozzászólása Máj 13, 2009 /

A zöldkártyás gép az innova 2000,de van egy külön fordulatszám érzékelő közbe iktatva ami Brain Bee automotive MGT-300 tipusú! Ez egy kis sárga-fekete színű gép aminek az alján van három bemenet az egyik amivel össze van kötve a zöldkártyás gép a másik az olajhőmérséklet a középső pedig ahol a fordulatszámot veszi le vagy kopogás érzékelővel vagy gyujtókábel lakatfogóval! De nincs hozzá lakatfogó!
Láttam egy műhelybe olyan megoldást ahol a kopogás érzékelő két bemeneti csatlakozójára volt kötve a kis kütyü! Csak a srác nem árulta el,hogy csinálta. Valami ilyen megoldás kellene!
Előre is Köszönöm
(#) weszti válasza tmiki3 hozzászólására (») Máj 13, 2009 / 4

brain bee mgt 3000, azt ismerem.milyen csatlakozó van rajta ?a gyári brain csatlakozó megy be a zk gépbe? elméletileg tudok segíteni neked ilyen "mümotorba" amit a fordulatszám mérő helyébe kell bedognod.ha érdekell irj privátba
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem