Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kontakt detektor
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mhorpheus hozzászólása Jún 1, 2009 /
 
Üdv!

A következő lenne a kérdésem: Pár éve elromlott a vezetékes telefonunk, nem volt vonal. Nagy nehzen kiküldtek valami hapsikámat, aki némi mérés után elővett egy érdekes szerkezetet, amit végighuzott a vezetéken, és megmondta hogy hol van eltörve benne a vezeték. A szerkenyű kb úgy nézett ki mint egy jobb fajta digitális multiméter, csak a tetején volt még egy vastagabb kör alakú rész, ebbe tette bele a vezetéket. Az érdekelne hogy mi ennek a szerkezetnek a neve?

Előre is thx a válaszokért.
mhorph.
(#) Georgee válasza mhorpheus hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Valószínűleg fém kereső, csak az érzékelő része másabb, hogy a kissebb szakadást is megtalálja. Van egy pár téma ami ezzel foglalkozik.
(#) bbatka válasza Georgee hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Szerintem attól kicsit eltér. Valószínűleg mágneses teret érzékel. 1 hónapja nekem is nagy szükségem lett volna egy ilyenre. A nemrég vásárolt garázs mögött 15m árkot kellett kiásnom a 230V-os földkábelnek. Majréztam nagyon mert tudtam hogy a garázs szomszédok kábelei is ott futnak valahol. Megöltek volna ha belevágok valamelyikbe. Egyébként azt hiszem a Conrad-nál lehet ilyet venni.
(#) vizor válasza mhorpheus hozzászólására (») Jún 1, 2009 / 4
 
Lakatfogós multiméter.
Bővebben: Link
(#) bbatka válasza vizor hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Most látom. Azt írta hogy bele tette a vezetéket.
(#) brato válasza vizor hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Nem hiszem, hogy lakatfogóval ki lehet mérni egy szakadás helyét. Mivel szakadt nem folyik semmi áram és nincs mit mérni.
(#) vizor válasza brato hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Nem feltétlenül árammérésre gondoltam. Egy megfelelő lakatfogós multival szakadást is lehet keresni, lehet, hogy nem pont ezzel a típussal. A kérdező leírása ráillik a lakatfogóra, legfeljebb speciális típus lehet.
(#) proba válasza mhorpheus hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
A telefon helyére nem tett semmi jelforrást? Ill nem telefonált a központba hogy valami jelet kössenek rá?
Ha igen akkor csak egy térerő mérőhöz hasonló valami lehetett ,ami adott frekire hangolva a kábel sugárzását méri.Bár audió kábelekhez mintha árulnának ilyet.
(#) mhorpheus válasza proba hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Üdv!

Ilyesmi volt amugy a szerkenytű, mint eza lakatfogós multiméter.
A telefon helyére nem tett semmit, fel sem emelte a kagylót. És akkor azt mondjátok, h ennek valami spéci változata érzékelia szakadást?
De amugy én is arra gondolok, h mágnesesen érzékelheti, mert hát a szakadás után 0 lesz és akkor az t a pontot kell megkeresni ahol 0-ra változik. Vagy nem ilyen egyszerű?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem