Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
A következő lenne a kérdésem: Pár éve elromlott a vezetékes telefonunk, nem volt vonal. Nagy nehzen kiküldtek valami hapsikámat, aki némi mérés után elővett egy érdekes szerkezetet, amit végighuzott a vezetéken, és megmondta hogy hol van eltörve benne a vezeték. A szerkenyű kb úgy nézett ki mint egy jobb fajta digitális multiméter, csak a tetején volt még egy vastagabb kör alakú rész, ebbe tette bele a vezetéket. Az érdekelne hogy mi ennek a szerkezetnek a neve? Előre is thx a válaszokért. mhorph.
Valószínűleg fém kereső, csak az érzékelő része másabb, hogy a kissebb szakadást is megtalálja. Van egy pár téma ami ezzel foglalkozik.
Szerintem attól kicsit eltér. Valószínűleg mágneses teret érzékel. 1 hónapja nekem is nagy szükségem lett volna egy ilyenre. A nemrég vásárolt garázs mögött 15m árkot kellett kiásnom a 230V-os földkábelnek. Majréztam nagyon mert tudtam hogy a garázs szomszédok kábelei is ott futnak valahol. Megöltek volna ha belevágok valamelyikbe. Egyébként azt hiszem a Conrad-nál lehet ilyet venni.
Lakatfogós multiméter.
Bővebben: Link
Most látom. Azt írta hogy bele tette a vezetéket.
Nem hiszem, hogy lakatfogóval ki lehet mérni egy szakadás helyét. Mivel szakadt nem folyik semmi áram és nincs mit mérni.
Nem feltétlenül árammérésre gondoltam. Egy megfelelő lakatfogós multival szakadást is lehet keresni, lehet, hogy nem pont ezzel a típussal. A kérdező leírása ráillik a lakatfogóra, legfeljebb speciális típus lehet.
A telefon helyére nem tett semmi jelforrást? Ill nem telefonált a központba hogy valami jelet kössenek rá?
Ha igen akkor csak egy térerő mérőhöz hasonló valami lehetett ,ami adott frekire hangolva a kábel sugárzását méri.Bár audió kábelekhez mintha árulnának ilyet.
Üdv!
Ilyesmi volt amugy a szerkenytű, mint eza lakatfogós multiméter. A telefon helyére nem tett semmit, fel sem emelte a kagylót. És akkor azt mondjátok, h ennek valami spéci változata érzékelia szakadást? De amugy én is arra gondolok, h mágnesesen érzékelheti, mert hát a szakadás után 0 lesz és akkor az t a pontot kell megkeresni ahol 0-ra változik. Vagy nem ilyen egyszerű? |
Bejelentkezés
Hirdetés |