Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   9 / 82
(#) patexati hozzászólása Jún 4, 2009 /

Sziasztok! Azt szeretném megtudni,hogy építettem egy ILYEN ] LPT soros égetőt külső táppal és ezt a géphez milyen hosszú nyomtatókábellel lehet max csatlakoztatni? Nekem egy 1,5 méteres áll most rendelkezésre (eredeti régi HP szkenneré)
(#) szilva válasza mazso1988 hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Ha jól emlékszem, a 2.60-as verziójú PICkit2 programtól kezdve van ilyen lehetőség. Sajnos csak a biteket látod, a jelentésüket nem, azt adatlapból kell kibányászni, de a kézi átállítgatás megoldható.
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 4, 2009 / 1

Erről részletesen írok az oldalamon. Legtöbb esetben 60cm-nél rövidebb oldja csak meg a problémát, függően a port minőségétől. A kábel lehet UTP vezetékből is, vagy szalagkábelből. A gyári hosszabbítók nem szoktak működni.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Kösz!

Még annyit szeretnék kérdezni,hogy a picet mikor kell az égetőbe rakni (álló gépnél vagy menet közben is bele lehet rakni az égetőbe) illetve a külső tápot mikor kell bekapcsolni?

Mivel én csak ICSP módon programozom, gondolom itt azt kérded, hogy egy foglalatos égetőbe mikor lehet beletenni a PIC-et? Ha igen, akkor a válasz az, hogy a gép és a tápok bekapcsolása és a PC program elindítása után, de a programozás megkezdése előtt.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jún 4, 2009 /

Ok! Pesze az égetőt azt mindenképp álló gépnél kell azt tudom! WinPick800-al akarom mert az tud magyarul is és abban láttam ilyet hogy "hardver ellenőrzése" ez mit takar mikor lehet futtatni pic nélkül vagy ha bent van! Többet most nem kérdezek csak nem akarok semmit elrontani elsőre

Nem lehet minden hardvert ellenőrizni. Egyébként PIC nélkül kell. A hardvert ne így ellenőrizd, hanem úgy, ahogy az oldalamon részletezem!

Hát összeraktam minden a rajz szerint van Bővebben: Link de valami nem jól van Ha a gép ki van kapcsolva de fesz alatt van és beleteszem a programozót a portba akkor világít az összes led! Ha elindítom a zöld elalszik és a mellette lévő piros néha vilan eggyet mikor tölt be a windows Ha elindult akkor is világít a két piros led folyamatosan a zöld nem a program nem talál hardvert Sajna nem tudom mi lehet a baj!
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 5, 2009 / 1

Beállítottad a programot az égetőhöz? (ha nem akkor teljesen normális, hogy a LED-ek égnek! A program, nem fog hardvert találni, de ezt már írtam!). Említettem, hogy erről részletes leírást találsz a honlapomon. A 7407-es IC-hez való beállításokat nézd. Csekkold végig a leírás szerint a dolgokat. Szükséged lesz egy multiméterre, gondolom van!

Azzal pedig ne törődj, hogy mit csinál az áramkör a win indulásakor. PIC-et nem szabad bennefelejteni, de ez általános kérdés minden égető esetében...
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Bocs de lehet ,hogy láma vagyok de hol van az oldaladon ez a leírás Az az igazság azért kínlódok ezzel az égetővel mert megépítettem a leírás szerint és nagyon frankó lett közvetlen a gépbe dugtam be! Ezzel szeretném felprogramozni a PIC18F2550-est a Szilva féle klónba mit most rakok össze mert megjött hozzá minden azzal talán egyszerűbb lesz a programozás Azonban ennek is kéne működni szerintem csak bánom már,hogy nem a te LPT-portos égetődet csináltam meg de ehhez volt cuccom
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 5, 2009 / 1

Elnézésedet kérem, mert volt egy vírus a TVN-en, ami az index állományomat megfertőzte és nem a jó indexet tettem fel, miután a vírusost töröltem. Módosítottam a kezdő oldalt, most már meg kell találd!

Most jöttem fel a műhelyből megmértem a táp ic-k 5,2 ill 13,1 v-ot adnak ki a tápon! Winpic 800 van a gépen abban beállítottam a LPT portot de mit kell még állítani?
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Megtaláltad a leírást?

Melyik az konkrétan mire te gondoltál? Linkeld be légyszi!

A legelső link az oldalamon.
(#) potyo válasza patexati hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Nincs olyan rettenet sok szöveg watt honlapján, ami van, azt pedig illene mind elolvasni. De szerintem konkrétan erre gondolt: Link
(#) patexati válasza potyo hozzászólására (») Jún 5, 2009 /

Ok! Ezt meg is találtam meg el is olvastam csak egy a bökkenő,hogy ugye a programot kell beállítani először és úgy indítom a gépet az égetővel de a program (WinPic800) nem jegyzi meg azokat a beállításokat amit kijelölök! (mindíg visszaugrik az alapra) ezt én már próbáltam de mindíg visszamegy a pipa a rögzitett beállításra Na ez miét van?

El kell menteni.
(#) patexati hozzászólása Jún 7, 2009 /

Sziasztok! Megint én vagyok! Sajna az istennek sem tudom felismertetni az égetőmet az LPT1 porton a gépemen (nyomtató megy így valószínű a port jó ,és másik vinyóról vista alól is próbáltam de ugyanaz) Szóval álló gépnél beleteszem az égetőmet az LPT portba (közvetlenül belemegy) ráadom a tápfeszt ekkor a Vdd és a Vpp feszültségek megvannak a többi lábon kb 0.1 V világít az mindhárom led. Elindítom a gépet a zöld elalszik és a Vdd feszültség eltűnik. Bebootolás közben néha villan egyet a zöld mellett lévő kis piros led is de ha elindul a windows akkor folyamatosan világít és a Vpp fesz 13V kint van a többi lábon 1,6 V feszt mérek. Elindítom a WinPic800 progit mit beállítottam Watt oldalán lévő leírás szerint a 7407 ic-hez de semmire nem reagál az égető bármit csinálok vele Hardver test futtatása esetén hardver nem válaszol hibaüzenet jön ki! Természetesen pic nincs csatlakoztatva mert még csak az élesztést szeretném ellenőrizni!
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 7, 2009 / 1

Idézet:
„Sajna az istennek sem tudom felismertetni az égetőmet az LPT1 porton a gépemen”

Írtam korábban, hogy nem lehet felismertetni minden égető hardvert.

A leírásod alapján úgy tűnik, hogy nem működik az LPT portod. Mérd meg, hogy amikor az adat és az órajel pipákat beteszed, akkor az LPT port megfelelő vonalain változik-e a feszültség. Ezt a nyákon meg tudod mérni.

Egyébként az egyáltalán nem érdekes, hogy bootolás közben mi történik. Talán annyi érdekes lehet, hogy a port vezetékein változik a fesz, mert különben nem villognának a LED-ek.

(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Nekiállok a te mini égetődnek és megpróbálok vele egy picet mit csinál! A tápfeszt adhatom neki a gép tápjáról vagy külön táp kell?
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Mérd meg az LPT portot, ahogy kértem, mert ha nem működik, akkor egyik égető sem fog működni! A beállításokat is meg kell tudd tenni ugyanúgy a WLPT-nél is, és az LPT porttól függően még több probléma jöhet elő. Én nem az égetőt tartom a hibának jelenleg!

Ha az adat és az órajel vezetéket letesztelted, egyben a másik két vonalat is nézd meg, a Vdd és a Vpp vezetékeket az LPT porton. Írd meg, ha nem érted mit kell mérni!

Köszi,hogy segítesz azért összedobtam a minit (kicsit önfejű vagyok) de nem próbáltam! A mérés eredménye a pot lábain a következő:
2=4,66V állandóan,
3=4,66V állandóan,
4=4,66V állandóan,
5=0.13V állandóan,
6=0.13V állandóan,
10=0,14V ha a Vdd pipa nincs bent,4,75V ha a pipa bent van! A külső táp mindegy,hogy ki vagy be van kapcsolva ugyanaz a mérési eredmény!

Az hogy állandóan, azt jelenti, hogy a csekkoló pipát ha bejelölöd, ha nem, nem változik a szint közben?

(#) watt válasza watt hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Próbáld meg a 11,12,13-as lábakat az LPT csatlakozón lekötni testre(25-ös és a többi test lábhoz). Ez meggátolja, hogy a windows elkezdjen hardvert keresni a porton. Nézd meg ezután az egyik lábat ami nem változott.

Csatolok egy LPT teszter progit, ezzel is nézd meg, hogy működik-e a portod. A programmal mérés nélkül is látszik a portokon a változás.

parmon.exe

melyik lehet piros a pöttyök közül?

A helyzet változatvan a földre van húzva a 11,12,13 láb de semmi változás

Nem az a lényeg, hogy melyik lehet piros, hanem az, hogy változik-e, amikor csekkolod a kimeneteket.

Ha a pöttyökre kattintasz, akkor a hozzá tartozó LPT kimenet is átvált, ha jó a portod! A piros magas(4,5V kb.), a zöld alacsony szintet jelez. Ezzel is letesztelheted a portot.

Újraindítottad a gépet a beavatkozás után?
Következő: »»   9 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem