Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rakéta
 
Témaindító: Gabesz, idő: Nov 12, 2005
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Gabesz hozzászólása Nov 12, 2005 /
 
Hello

Segítséget szeretnék kérni egy apró dologban. Egy filmet akarunk csinálni a haverokkal és egy jelentben fel kellene robbantani egy töltetet, ami egy lövéshez hasonlít. Ehez kérnék egy kis útmutatást. Hogy mit és hogyan kövesek el az elektronikába.
(#) magellan4 válasza Gabesz hozzászólására (») Nov 12, 2005 /
 
Petárda tudom már nem szabad de hát...
(#) Gabesz válasza magellan4 hozzászólására (») Nov 12, 2005 /
 
Köszi én is erre gondoltam, csak azt nem tudom megoldani hogy, hogyan hozzam müködésbe a töltetet. Egyik haverom azt mondja hogy egy égő körtéjével meg lehet csinálni. De én ebben nem vagyok annyira biztos más ötlet.
(#) NBalage válasza Gabesz hozzászólására (») Nov 12, 2005 /
 
Hali
Nekem az lenne hogy a töltetbe egy nagyon vékony drótot teszel akarom mondani dróttekercset aminek lehetőleg nagy az ellenállása. Aztán ezen ampereket viszel át... Ha nem olvad el akkor szívás van.
Bár a biztoíték is így müxik legjobb tudomásom szerint... Pl van 250 mAmperes is meg hasonlók. Szal annak elég egy negyed amper is hogy felforrósodjon.
A másik lehetőség lehet nagyfeszültség. Lásd:Sokkoló a gyüjtaményekben..
(#) sghc_Toma válasza Gabesz hozzászólására (») Nov 13, 2005 /
 
Hali! Én biztos vagyok benne, hogy meg lehet csinálni izzóval, mert már csináltam. Letöröd a búrát, úgy hogy az izzószál ne szakadjon, aztán már csak egy laposelem kell, meg egy nagy piros gomb
Mondjuk mi porrá tört gyufafejet robbantottunk így.
Másik módszer (ezt egy oktatófilmben láttam ált. isk-ban technika órán...). Veszel egy gyújtógyertyát(asszem így hívják), tudod, ami az autókban, motorokban van, az csinál egy szikrát, ezzel mondjuk acetont vagy benzint lehet robbantani. Arra találták ki .
(#) sghc_Toma válasza sghc_Toma hozzászólására (») Nov 13, 2005 /
 
Ja, és legyél nagyon óvatos, ha jó a folytás, meglepően nagyot tudnak durranni ezek a cuccok...
(#) deguss válasza sghc_Toma hozzászólására (») Nov 13, 2005 /
 
Milyen cuccot akarsz felrobbantani pontosan? Puskaporhoz szikra, és/vagy hő kell?
mert nem min1 hogy felrobban egyetlen szikrától, mind pl: egy üveg benzin, vagy melegíteni kell, vagyis tűz kell a robbanáshoz.
(#) sghc_Toma válasza deguss hozzászólására (») Nov 13, 2005 /
 
tényleg kéne tudni, mit akarsz pontosan; milyen jelenetben lenne a robbanás. most arra gondolok, hogy kellenek-e szép nagy lángok, vagy elég egy villanás, stb...
Ja, meg mekkora méretben kéne kivitelezni a dolgot???
(#) damatic válasza sghc_Toma hozzászólására (») Nov 13, 2005 /
 
Big bádá búúm - by Ötödik elem
(#) Gabesz válasza damatic hozzászólására (») Nov 14, 2005 /
 
köszi mindent

Akkor vázolnám. Az első amit szimulálni akarunk az egy olyan jelenet lenne ahol egy buszmegálló falát, golyók ütik át. A feladat adott. Én puskaporra gondoltam, eg tölcsér alakú formába lenne bele helyezve a töltet és ehhez szeretnék olyan elektronikai berendezést, ami képes a detónációt létrehozni.

A másik egy olyan jelenet lenne ahol lelönek valakit. Na már most, ehhez is szükségem lenne ötletekre mert meg kell hogy mondjam nem szívesen robbantok fel senkit. Végül is ehhez is csak az elektronikára lenne szükségem. Mert az alap ötlet már meg van csak ez az egy dolog az amit nem tudok kivitelezni.
előre is köszi az ötleteket
(#) bigguy válasza Gabesz hozzászólására (») Dec 5, 2005 /
 
Sztem úgy csináld meg, hogy egy 9v-s elemet meg egy trafót öszzekötsz egy záró nyomógombbal a trafó primer oldalára , akkor ha a nyomógombot lenyomod, majd elengeded, a szekunder oldalán lesz egy egész pici szikra.A trafónak én egy 9v/0,2A-os alkalmaztam (több adatot ne tudok róla, mert hangszóróból szedtem ki). Nemtom hogy a szikra meggyújtja e a puskaport, de ha megfogod a két kábelvéget, akkor megráz az áram.A kapcsolása kb így néz ki:
(#) bigguy válasza bigguy hozzászólására (») Dec 5, 2005 /
 
------||-------
| 9v o L nyomógomb
| o |
UUUUUUUUUUUUUUU primer
---------------
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘ szekunder
| |
------- ------
szikraköz
(#) Lucifer válasza bigguy hozzászólására (») Dec 6, 2005 /
 
Nézz szét itt
Csak óvatosan!
(#) Inhouse válasza Gabesz hozzászólására (») Dec 7, 2005 /
 
Kisfeszültségű izzó búráját bereszeled tűreszelővel, bele a por állagú cucc (salétromos porcukor), szigszalag, 2 vezeték ráforraszt és kész. Kell hozzá egy akku, vagy megfelelő feszültségű elem. A nehezebb kérdés a robbanóanyag és annak haszálata. Megfelelő képzettség nélkül csak messziről, de hogy embert is felszerelni...hát, ezt nagyon gondold át!

Üdv
Inhouse
(#) cyber válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 26, 2006 /
 
jó ez az oldal
(#) Sploc hozzászólása Okt 28, 2007 /
 
Lehet kicsit későn szólok de én is izzóval csinálnám, NAGYON ÓVATOSAN letöröd a petárda u.n. mérgét, és helyére rakétáról leszedett kanócot teszel arra az izzót amit előtte becsavarsz egy rongyba és rávágsz kalapáccsal,(hogy az üveg ne menjen mindenfele) rá egy 9V elemet (szerintem izzónak elég egy zsebtelep izzo ami 4,5 V-os) oda a petárdához és pillanatokon belül BAAAAANG!!!
(#) Macsek71 válasza Gabesz hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Nem elektronika, de mi annak idején úgy készítettünk gyutacsot(elektromosan indítható szúrólángot). Gyufa fejére rátekertünk 2 menet 0.00x vastag "drótot" ezt meghosszabbítottuk kivánt hosszúságban 1mm2 vezetékkel. 12 V akksira rákötve pillanatokon belül gyújt.

Pontos időzítéshez nem alkalmas, de benzinbomba indításához (2-5 s nem számított) tökéletes volt
(#) ensium hozzászólása Okt 28, 2007 /
 
A puskapor nem rossz ötlet. Szikrára is robban. És emberre is felszerelheted . A rózsapatronra gondolok a szemeket műanyagostul. Gyújtónak meg én egy gyujtóból kiszedett szikra akármiből csinálnám Nemtudom ennek a pontos nevét, talán HALL? Foggalamam sincs a lényeg, hogy elektromos gyújtókban ilyen van. Vezetékkel meg meg tudod hosszabbítani, bár az nemtudom, hogy mködne-e de valószínőleg igen, lenne a hosszabbított vezeték végén is szikra.
(#) lgyk hozzászólása Okt 28, 2007 /
 
PT V/II. kategóriában kapható legálisan izzógyújtó, kb. 100-150 Ft-db. Ennyi pénzért szerintem nem érdemes házibarkács gyújtókkal szórakozni.

Idézet:
„És emberre is felszerelheted . A rózsapatronra gondolok a szemeket műanyagostul.”


Emberre

1.) illegális
2.) szabálytalan

bármilyen pirotechnikai anyagot "szerelni". Ezt hagyjuk meg a kaszkadőröknek, ők úgyis fogyóeszközök.

A rózsapatron pedig nem lőport, hanem frikcióelegyet tartalmaz, ami ütésre (is) robban a lőporral ellentétben. A lőporral ellentétben a kezelésbiztossága gyakorlatilag 0.
(#) ensium válasza lgyk hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Gyakorlatilag gondoltam. Mivel a normális nem kínai, nem gagyi, rózsapatron főleg ruhán keresztül nem tesz nagy kárt benned.. Legalábbis nekem nem ezek a tapasztalataim... Bár ez még mindig nem jó, mert az emberből szikra nem nagyon pattan ki ha golyó találja el, maximum Arniból de gondolom nem vele akarnak forgatni. A buszmegálló falára viszont tökéletes.
(#) lgyk válasza ensium hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Idézet:
„Bár ez még mindig nem jó, mert az emberből szikra nem nagyon pattan ki ha golyó találja el, maximum Arniból de gondolom nem vele akarnak forgatni.”


Igen, embernél elég egy műszálas pulóver...

Megnyugtatásképp: a "durrogó" cuccok ~100%-a kínából származik. És ilyenkor nem feltétlenül egyenlő a gagyi a kínaival, ők már akkor csináltak tűzijátékot, amikor Európában még pánikszerűen menekült mindenki, aki tüzet látott.
(#) ensium válasza lgyk hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Kínai alatt a 100-as boltokat, vagy a kínai bevásárló üzleteket értem..

Szeretsz kötözködni..
(#) Peti_85 válasza lgyk hozzászólására (») Okt 29, 2007 /
 
Egyébként ha a gyufa fejére rávágsz a kalapáccsal akkor az is durran (persze nem minden fajta gyufa, és nem 100 %-os) Tehát pl 10-ből 8 biztos hogy elcsattan!!! :yes:
Egyébként én mikor annó puskaporos mini-bombát csináltam, akkor úgy gyújtotuk be, hogy vékony drótból tekertem pár menetet egy tűre, lehúztam róla, lett egy "izzószálam", amit beizzítva, meggyújtotta a puskaport. Az elektromos szikra felejtős, ide hő kell, vagy izzó felület.
(#) geribass válasza Gabesz hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
Van egy jó megoldás, mivel itt mndenki petárdárol meg lámpárol beszél,én különc leszek, van egy módszer... (A gyújtó gyertya az egy kalap ?!%"+/" ugyanis ahoz feszültség is kell) van egy olan módszer hogy fogsz egy nagy vödör vizet és bele raksz egy flakont (0,5 a legjobb) és bele rakod a vödörbe úgy hog a szál lefele legyen és ne legyen benne levegő csak víz. Na most akkor elkezded a nagy varázs trükköt fogsz egy olyan erő forrást amely egyenirányu áramot ad, bele teszed az üvegbe a negatív kivezetést, ott hidrogén fog termelődni (elektrolízis=a víz bontása elektromos árammal) ami könnyebb a levegőnél és igen reakcióképes cucc. Na most figyeled az üveget és ha színültig lessz gázzal akkor rácsavarod a spéci kupakot amit előzőleg úgy készitettél elő hogy van benne egy égő aminek nincs búrája de égő szálla van, ami úgy helyezkedik el a kupakban egy lukban hogy nem hagyja kiszökni a gázt(pl.: szilikonnal kinyomod) Éppen ott jársz hogy tele van a flakon H2 vel gyosrsan rácsavarod a kupakot úgy hogy minél kevesebb víz legyen benne, össze csavartad a flakont foglalatoba helyezed az égőt és egy kis kábel eg az égőnél nagyobb kapacitással bíró energia forrás (mert akkor nagyobb hőt ad le) és amikor úg gondolod itt az ideje megnomod a gombot és jön a nagy "boom". Mindenki boldog, lehet mindenki él, majdnem minde végtagod megvan annyira azért nem veszélyes de jóféle ha jól meg van csinálva.
(#) bitorlo válasza geribass hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
Ha tudnád mekkora orbitális túlbonyolított baromágot írtál.
Idézet:
„bele teszed az üvegbe a negatív kivezetést, ott hidrogén fog termelődni”


Aha,elektromos árammal való vízbontás olyan lassú folyamat,hogy megőszülsz mire kellő mennyiségű H2-őt kapsz.
Van ennél sokkal hatékonyabb módszer is hidrogén fejlesztésére.
Nézz utána.
(#) pittyu válasza Gabesz hozzászólására (») Dec 12, 2008 /
 
Szia . Lehetőleg ne akarjál otthon lőport gyártani. Én ezt úgy csináltam meg , hogy vettem pirotechnikai boltban szabadforgalmú "sorozatlövőt " Már nememlékszem mi a neve, de vagy száz pici petárda van összekötve egy csomagban és ha meggyújtod mint egy géppuska úgy szól. Ezt simán lehet darabolni ahány lövést akarsz. A gyújtást szekasz szál darabbal PL.: hajszáritóból bontott: ki lehet kisérletezni ,feltekerni a gyújtózsinórra. Ez áramforrás függő.Hálózat használata TILOS. Csak akksi vagy elem.!!!!
(#) The_W hozzászólása Dec 12, 2008 /
 
Nem elektromos megoldás, de gázriasztó fegyver + torkolati tűzijáték- foglalat ?
Legálisan kapható bármelyik fegyverboltban, engedély nem kell, betöltött 18 év csak.

Üdv: W
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem