Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő probléma

Témaindító: proksa1, idő: Márc 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 85
(#) Moderátor hozzászólása Anubis126 hozzászólására (») Okt 9, 2006

Legközelebb használd a keresőt!!
(#) Stakypot válasza (») Okt 21, 2006 /

Helló
Mit szóltok az alábbi rajzhoz???
Hiányzik az elejéről még a diferenciálerősítő, és a negativ viszacsatolás!

er.JPG

(#) Stakypot válasza Stakypot hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

NA befejeztem!
Itt a teljes rajz!
Mi a véleménytetek?

er.JPG

(#) benito válasza (») Okt 22, 2006 /

Szia megint itt vagyok!
Most meg szeretném kérdezni hogy egy technics sa-dx-750 es erősíté rá lehet-e kötni úgy 4 hangfalat hogy a 2 front 8ohm és 150w a kettő surround pedig nem toom hány ohm és 140w(de talán az is 8 ohm)
Amúgy az erősítőre azt írták neten hogy 5-ször 80 watt és 6-16ohm
Előre is köszönöm
(#) szabi83 válasza Stakypot hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

nem jó..
(#) szabi83 válasza benito hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

rákötheted, centered nincs ?

üdv
(#) benito válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

most nincs
(#) Peti_85 válasza benito hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

Sziasztok!

Más téma!
Nem tudtam hova tegyem a kérdést, de! Az a helyzet hogy gitárerősítésre használok egy TL082-es előfokból és egy TDA7294-ből álló erősítőt! Működik meg minden csak iszonnyatossan búg! Mi a fenét tudnék vele csinálni!
Persze nincs bedobozolva, csak csak úgy hevernek a panelok egymás mellett összekötögetve.
Megcsináltam csillagpontosra, de így is nagyon (számomra) hangos. Főleg ha feltekerem a hangerőt: inkább a zúgás lesz hangosabb mint a gitár. Persze a gitár hangosabb, de ha az nem szól akkor királyul hallani az a bizonyos 50 Hz-es zúgást!
Mit leeht itt csinálni?
JAh azt hozzáteszem hogy a trafóm sima EI. Az szórhatja a hullámokat? De már kipróbáltam hogy jó messze tettem a trafót az erősítő részektől, meg vezetékektől de úgy is zúg!

Segítsetek!
Köszi.
Peti.
(#) Stakypot válasza Peti_85 hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

Helló!

Gerjed! Javaslom tegyél mindent NYÁK-ra!

De az is lehet a probléma hogy nincsen leföldelve!
Nem igazán elég csak a pufferek hidegpontjánál összekötögetni...
Le kell a hálózati dugaljon keresztül is földelni!!

Ha igy sem múlik el a búgás, akkor próbáld meg az analóg jel vezetékén az árnyékolóharisnyát, és a testet összekötni egy 100nF-os polarizálatlan, stiroflex, vagy kerámia kondin keresztül...

Ja és a TL082 őt cseréld ki, mert ez sztereó.
Tegyél bele helyette TL081-et!
Ez egy nagyon jó kis fet bemenetű cucc...

PEACE
(#) szabi83 válasza Peti_85 hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

előfok kapcsrajz hol van?
van bemenő ellenállása??
mutassad a kapcs rajzokat pls

üdv
(#) Peti_85 válasza Stakypot hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

Minden nyákon van!
3 nyákon: előfok, vég, és az egyenirányítás a kondikkal!
Hát ha leföldelem a hálózati földre akkor csak hangosabb... az nem jóó.
a gitár és az előfok és az előfok és vég között olyan kábel van hogy 1 ér + árnyék, ami maga a test! Tehát ahogy kell! De ezt a 100 nF-os kondisat madj kipróbálom.....
A TL082 2x van használna tehát mono marad az!!!
(#) Peti_85 válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

Ez az

De a hangszín szabályzást máshogy oldottam meg!
A bemenő ellenállás pedig érdekes mert nincs! Kivettem mert akkor halkabb lett..... (asszem, mert már rég volt...)
Jah és a diódák sincsenek benne, de az részletkérdés
Halisztok

Az r3 a bemeneti ellenállás, az semmit sem zavar ott ám! annak az a dolga, ha bevan kapcsolva a cucc és a gitárt nem dugodbe, akkor NE szedjen össze minden zajt a bemenet.!

ui: a negatív és a pozítív tápra tegyél egy 100nF-ot közvetlen a tl082 es lábaira.. (4 - gnd, másik 8 - gnd)

üdv

TE az 1 Megásról beszélsz?! Én az R1,R2-ellenállásokra gondoltam. Azok nincsenek ott!
Akkor növeljem a "bemeneti ellenállást" (1M)???

Vagy árnyékoljak le mindent lemezekkel? próbáltam eltakarni őket de nem jött be...
VAgy a trafót építsem be valami vaskalitkába?

külön-külön próbáltad a cuccost??
1-2 kép jól jönne

a bemeneti ellenállást 100k-val próbáld ki.

üdv

Jól van képeket most nem fogok csinálni! Madj holnap, de amúgy Te az R3-ra gondoltál igaz???
Azt cseréljem?
AMúgy már valahová felfotóztam az előfokot - meg nem mondom hová!

JAh azt én is hallottam hogy attól hogy gnd, attól nem ugyan az a két GND!

Én csak így próbáltam! Simán rátenni nem akartam a földre! De így sem jobb sőt!!!!
|
|
\/

p27-f3.gif

(#) benito válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 25, 2006 /

Szia!
Meg szeretném kérdezni, hogy szerinted egy 8 ohmos 20 wattos erősítő max hány wattot bír el 8 ohmon?
És egy 140 wattos 8 ohmos hangflhoz elég egy 8 ohmos 70 watos erősítő vagy ink 4 vagy 6 ohmos erősítő kéne???
(#) Dudus válasza benito hozzászólására (») Okt 25, 2006 /

egy erősítő, ami 8Ohm - on 20W - ot ad le, max 20W - ot fog leadni, mert erre méretezték.

Egy 8 Ohmos hangfalhoz olyan erősítőt kell tenni , melynek a kimenete 8Ohmos hangfalhoz van illesztve. Ha kisebb az erősítőhöz ajánlott impedancia, mint amit használsz, akkor nem fogod tudni kivenni a maximum teljesítményt és torzíthat is.

Miért akarsz variálni? Egyértelműen le van írva az adatlapján, hogy mire gyártották!
(#) pixels válasza Peti_85 hozzászólására (») Okt 25, 2006 /

Ha ugyanarról a tápról megy a cucc, akkor próbáld meg úgy, hogy az előfok és végfok között az árnyékolt kábel árnyékolását csak az egyik panelon kötöt be. Lehet, hogy ez okozza a földhurkot. (Láttam már gyári áramkörben is ilyen megoldást, valszin ez a testhurok elkerülése miatt van)
(#) roland8lsm válasza proksa1 hozzászólására (») Okt 29, 2006 /

Hello! Építettem egy 4 csatornás erősítőt és sztereo jelről szeretném meghajtani, próbálkozom vele de valamelyik erősítő mindig torzít, de nagyon. Külön külön ki lettek próbálva és úgy jól szólnak. Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni.
(#) proksa1 válasza roland8lsm hozzászólására (») Okt 29, 2006 /

Hídba kötötted? vagy 2 megy balról meg kettő a jobbról? a föld kábelekre kell ienkor figyelni, mert ha pl van 4 potmétered, alrol ugy osztod a jelet(sávonként hangerő), és pl az RCAnál is összekötöd a földet, meg a panelen is külön összevan akkor pl torzíthat, és szokott is.
(#) isamisa válasza roland8lsm hozzászólására (») Okt 29, 2006 /

Link, Kapcsolás, kép.

Ezek nélkül nehéz segíteni, Bár a föld kialakítása lehet hiba.
Isa
(#) Müszi hozzászólása Nov 1, 2006 /

Sziasztok!

A neten találtam egy érdekes kapcsit ami egy 90 W-os erősítőt ábrázol 2N3055-tel.
Az a kérdésem hogy szerintetek működne-e.
(mert elég olcsónak tűnik!)
Lehet aszimmetrikus tápról működtetni?

Köszi a válaszokat; aki segít azé a pont !
(#) Norberto válasza Müszi hozzászólására (») Nov 1, 2006 /

Asszimetrikus tápról biztos működni fog, hisz a rajzon nincs igény a negatív tápfeszültség bekötésére...

Kicsit hasonló a JLH erősítőhöz

Ha megépíted, akkor jó nagy hűtőbordára szereld a végtranyókat!
(#) Müszi válasza Norberto hozzászólására (») Nov 1, 2006 /

A 0,33 ómos ellenállatok hány W-osak legyenek?
(#) Norberto válasza Müszi hozzászólására (») Nov 1, 2006 /

10W-os legyen mind a 4 db!
(#) Stakypot válasza Norberto hozzászólására (») Nov 1, 2006 /

Helló

Elég oda 5 wattos is!
(#) Norbee válasza proksa1 hozzászólására (») Nov 3, 2006 /

Nekem is lenne egy problémám...
Remélem tud valaki segíteni!
Szóval:
Beszereztem egy Quad-405-öst, de mivel mono, ezért csinálni akarok egy másik oldalt is... Ezzel eddig nincs semmi problémám, viszont megvettem hozzá az alkatrészeket... Az IC-vel, a tranyókkal és a kondikkal nincs semmi baj, viszont az ellenállások kikészítenek! Hogy is mondjam... úgy látszik én már újabbakat vettem, mert első látásra színte egyik sem egyezik meg azzal ami az erősítőben van! Hogyan tudnám ezt a problémát megoldani? Esetleg van valami színkódfejtő progi? Vagy mérjem meg mindegyiket egyenként? Teljesen kivagyok! Kérem segítsetek!!! Előre is köszi!
(#) Sebi válasza Norbee hozzászólására (») Nov 3, 2006 /

Én sem szeretem őket...
(#) Norberto válasza Sebi hozzászólására (») Nov 3, 2006 /

Ez nem arra van kitalálva, hogy az ember szeresse őket

Egyszerűen csak egyszer meg kell tanulni a színek jelentését, és onnantól már te vagy a király...
Következő: »»   8 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem