Fórum témák
» Több friss téma |
Tranzisztoros stabilizátor, szinte ugyanolyan, mint amit kobold csatolt a #176047-es hozzászólásában.
A bemenő fesz honnan származik? Akkumulátor esetén minimális kapacitás kell,ha egyenirányitva van akkor 1000µF amperenként. A kimenetre10-100uF,érzékeny áramkörök táplálására a kisebb érték is elég.
Egy problémával fordulnék hozzátok.
Adva van egy kis atx-es táp, ami 12V-ról megy. Ez lenne az: Bővebben: Link Ez nem stabilizálja a 12V-os ágat, és ez sajnos baj, mert akkuról, töltőről, kocsiban akarom használni. Ezért kellene nekem egy olyan stabilizátor rajz, ami 8-16 V bemenő feszültségből pontosan 12V-ot ad ki és kb 5-6 A-rel lehet terhelni. Gondolom kell majd egy inverter, és abból stabilizálni a feszültséget. Az elképzelésem egy tl494-es inverter, olyan 15-16V ra dolgozna,(durván) és ebből stabilizálni a feszt 12V-ra.
Szia!
Ha már invertert csinálsz, csinálj Push-pull-t, visszacsatolással be lehet lőni stabil 12V-ra!
Találtam egy rajzot, a kérdésem, hogy szerintetek jó-e, vagy mit lenne érdemes módosítani rajta?
12V 10A táp ugyanaz egyszerűbben: táp
Érdemes ezt megépíteni?
Tud valaki ettől jobbat, biztonságosabbat? Nagyon fontos lenne, hogy még véletlenül sem mehetek 12,3V fölé, és 11,7V alá. Anyagilag nem lenne szerencsés.
Akkor, hogy kérdezzek is, milyen trafó lenne a legjobb ehhez?
Valamelyik etd, vagy ferritgyűrű? Közben találtam ezt az oldalt: Link Szerintem ez a forrás. Itt egy link, ahol képek vannak a megépített tápról: Link Itt úgylátom valamiféle ferrit gyűrű vagy ilyesmi van, nem trafó. Milyet kell vennem, mert most akarom megrendelni hozzá a szükséges alkarészeket, és nemtudom, hogy milyet vegyek. És még egy kérdés: A két tekercsnek kb milyen nagy ferritgyűrű kell?
Hali!
Lenne 2 kérdésem. 1. 12V 30W-os pákához hogy lehetne stab. 12V-ot előállítani? Adottak a következők: Trafó: Primer: 2x115 VAC Secunder: 2x18 VAC Teljesítmény: 35 VA Puffer: 2x4700 uF Kimenet: +-36 VDC 2. Hővédelmet hogy lehetne biztosítani a pákának? ui.: Bocs, ha rossz helyre írtam! Üdv.: Petya
Sziasztok!
stabil 12v szeretnék kocsiba a ledjeimhez. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban a hozzáértőkhöz. 1. LM2940-el csináltam viszont csak LM2940CT-12-est kaptam, aminek a doksijában az van, hogy 0-120c fok. Mit csinál ez az ic 0 fok alatt? (merthogy az is szokott lenni, plane mostansag, igy telen) Egyébként a motortérbe tudom csak rakni. (van belőle LM2940T-12, - ami ritka mint a feher hollo - ami -40 és 125c fokon üzemel. 2. az elmlitett ic 1A tud, valahol olvastam, hogy 250mA-ig nem szükséges rá hűtés. 60db smd led, menny aramot vehet fel? Tegyek rá bordát? Köszönöm szépen a segítséget!
Én is LM2940CT-12-est használok a kocsimban ugyszintén ledeket hajtok meg vele.Én az utastérben helyeztem el a biztisítéktábla mögé (nálam szerencsére igyszerű volt ide rakni) rögtön a bal és jobb oldali helyzetjelző áramkörére egyet-egyet.Oldalanként 20 ledem van.Hűtést egyből egy negatív test ad neki a karosszéria valamely fémvázán.Nyáron azért rendesen melegszik.Télen nem okozott a gondot a -19C sem , de bizosan sokat számít ,hogy az utastérben van. Ha nem tudod lemezhez felfogatni tegyél rá valami hűtést én azt javaslom.
a 7812-vel a baj, az, hogy 14-15v kell neki, hogy jol mukodjon (az meg nem mindig van).
sajnos egy agyonelektronikázott bmw-ről van szó, (a helyzetjelző helyére van téve ledes karika), így csak a lámpa mellől tudom levenni a 12v-t. mivel utastérről van szó, dobozba is kell szerelnem, a hő, a nedvesség/pára elől. nagyjából ennyi a környezet. Köszönöm a segitseget!
bocsánat előző hozzászólásomban az utastér helyett motorteret akartam irni.
Heló mindenkinek!
Olvastam olyat hogy 7812-es Ic-k összekötése lehetséges párhuzamba! Na de, hogy, mert mondtak olyat hogy ellenállás kell elé, mások meg azt mondták hogy nem kell elé semmi. Akkor most ez hogy van? A másik kérdésem hogy erősítőnél mikor bekapcsolja az ember hallani lehet halk zúgást (nekem jóval jobban lehet hallani) milyen és mekkora kapacitású kondival lehet valahogy leszűrni? A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogyan tudnék motorról stabil 12V-ot leszedni? Pontosabban milyen kapcsolásra lenne szükségem hozzá? Pontosan nem tudom mekkora áramra lenne szükségem de egy régebbi PDA töltését kellene megoldanom! Akkumulátor nincs a motoromban, csak annak a töltő tekercse! Elegendő lenne pár db 7812-öt párhuzamba kötnöm vagy azért nem ártana valami aprócska tápegység hozzá? A válaszokat elöre is köszönöm!
ha visszaolvastok, találtok egy jó pár megoldást a stabil DC12V-ra!
Megnézed a PDA-t mennyi áram kell neki, megnézed a kiválasztott kapcsolást, hogy mennyit bír és TÁ-DÁ! öröm-bódogtá Szerk: ahogy nézem egy átlag ASUS psa 100-150mA vesz fel... szóval egy LM2940es IC a megoldás
Elnézést kérek de nekem ezek a dolgok nagyon nem mennek, viszont szükségem lenne e stabilizátorra ami fix 12 vtud a kocsiba . van valaki aki elkészítené? természetesen térítés ellenében. kösz
Elmondod, hogy mihez kell fix 12V autóban?
Sziasztok
Egy 1szerü kérdést tennék fel : adott egy váltakozó feszü 12 voltos 5 amper terhelhetőségü trafó, egyenirányitás hány voltot és ampert kapok. Illetve hogy lehet kiszámolni Köszi Gyupi
Köszi a gyors választ , egy 12voltos hűtőládát szeretnék róla üzemeltetni kb 4 amper a felvétele
Elég drága volt nemtudom mi van benne de hűtöborda az van benne rendesen teteje kb 1/5 kiló, ez egy ezetil nevezetü hűtőláda . Ez van ráirva.
Odáig ok akkor hogy viseli el a kocsiban a 14,4 voltot?
Szia!
Nem kell izgulni, tegyél a trafóra egy 10A-es diódahidat és kész. Pufferkondi nem kell. Én itthon sokszor egy akkutöltőről üzemeltetem akár fél napig is.
Sziasztok köszönöm a segítségeteket megpróbálom
hátha jó lessz.
SZia Potyo! A tolatókamerához kell mert tulfeszre megfordítja a képet a fejegységen . Ha lecsökken a feszültség 12v-ra visszaáll a jó állapot.
Mekkora a fogyasztása a kamerának?
Mondjuk én utálom az ilyen cuccokat, amiket egy adott helyre terveznek, aztán meg hülyén viselkednek, ha oda beteszik...
hello! sajnos erre nincs adat sehol még a honlapjukon sem jvj ca 309 tipus szerintem 1-2w
van valakinek ötlete miért fagy le egy idő után a kocsiban az érintőképernyő a fejegységen?
Sziasztok!
Motorba szeretném a hátsó helyzetjelzőt és féklámpát ledessé tenni, de az a gond, hogy alapjáraton a mostani izzó villog, mert nem kap folyton 12V-ot. Hallottam egy úgynevezett pufferelésről, de nem igazán tudom mi is az és hogy lehetne megoldani. Másik gond: Lemértem, nagyobb fordulaton viszont 13V körül van a fesz, ezért kellene stabilizálni is 12V-ra. Nemtudom számít-e: A mostani izzó dupla szálas: 5W helyzetjelző és ha fékezek kigyullad a 21W-os szál is. Ezek helyére kb. 50-60 db erős fehér ledet raknék be. Remélem tudtok segíteni. Jó lenne ha valaki tudna egy kapcsolást küldeni esetleg nyáktervet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |