Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Szia !
Gondoltam megosztom tapasztalataim a márkával kapcsolatban, ugyan rsp-30 ast még nem használtam, mégcsak nem is láttam . Rsp-12 -essel volt/van (sajnos) dolgom. Nos kis hangosításra talán lehet használni, de gyenge minőség jellemzi a márkát (bár tény hogy olcsó), a hangfal teljesítményének csupán töredékével terheld mert könnyen leégethető. Amint láthatod rossz tapasztalataim vannak, ha ráér még a hangfal beruházás, és tudsz még egy kis pénzt összeszedni, inkább más kicsit drágább, és minőségibb márkát válassz (még a reflex is jobb). Hogy elkerülhesd az idegeskedést... Üdv.
Nekünk van egy pár RSP-15 -ösünk, ebben csak 1 db 15"-os mély van. Az általam épített 2x200-as erősítővel hajtjuk, még nem volt semmi baja. Nem túl érzékeny és a hangja sem olyan hú de jó, de az árát megérte.
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám hogy már másodszorra égtek le a hangfalaimban a magassugárzók, először kettő mnc dome volt benne az az öntvény, most meg kettő piezzo de egyik sem birta ki a bulikat. Valaki tudna ajánlani olcsó de jó magassugárzót úgy 5-6 ezer ft értékben ami megbízható és megállja a helyét discoban? Köszi előre is!
Egy a hangszóróhoz való hangváltó alapból, és utána limiter- din. kompr. h. ne vezéreld torzításba.
Sziasztok!
lenne egy kérdésem, nemrégen egy esküvői buliban voltam és a discósnak eléggé bő felszerelése volt, szemre csupa jó cucc, de hang idegesítően kemény, csattogó, süvítő magas, de tényleg szörnyű volt. Adtam neki én is saját zenét, amit ismerek és az is borzasztóan szólt, de nem úgy, mint amikor hibás valami, vagy klippbe hajtják. Különben is kicsi volt a terem és valami féle lábakon álló PA hangszórók szóltak, gondolom jó hatásfokkal. Egy Behringer volt a végfok, mi a véleményetek a hangjáról, lehet, hogy azzal volt a gond?
Bővebben: Link Erről mi a véleményetek? És ez a relés védelem ez mit is csinál a magassal? Ha torzít akkor lekapcsolja a magast vagy hogy van ez?
Ez elvileg 3,5kHz-től szól. Kérdés az, hogy milyen méllyel kellene összeváltani. Ez a relés magasvédő, egy beállított szint felett lekapcsolja a magassugárzót. Amikor azt hallod hogy a magas időnként elhallgat, akkor egy kicsit visszább kell venni a hangerőből.
Nem hinném hogy a végfokkal volt baj. A PA végek hangja között nincs túl nagy különbség, mindegyik normálisabb tipus használható, tudja amit tudnia kell. Szerintem meg volt hangszínezve a zene, vagy a hangsugárzók hangja lehetett kellemetlen számodra.
Mélyközépnek somogyi van bennük ami elvileg 3000hz-ig szól , tudom nem valami márka de szerintem középtartományra jók, a mély az pedig le van vágva crossoverrel.
Középre SAL?
Igen, szerintem középtartományban jó hangjuk van, mélynek pedig reflex van.
Pedig középen a legrosszabbak.
Hát mindegy akkor lehet rossz a fülem Majd lehet lecserélem két reflex r150re benne a közepeket de egyenlőre maradnak ezek. Akkor jó lenne az a magas hozzájuk?
Hát az APT-k igazából 5k fölött életképesek, esetleg 4 körül valami meredekebb szűrővel társítható, egy szélessávú mélyközéphez. A SAL-nak nem hinném, hogy tart 3000-ig is az átvitele, tehát ha életben akarod tartanai a magasakat, akkor lesz némi lyuk az átvitelben.
Szóval a hangszóró lehetett a bibi.
Egyébként a behri végfokok nem épp a hangjuk csodálatosságáról híresek!
És akkor itt a válasz miért is szólhatott rosszul
A tápon sok múlik az biztos.
Egyébként árkategóriától függetlenül sok tipusban van alulméretezett-túlgerjesztett toroid, ami aztán melegszik is rendesen. A másik csodás jellemzőjük még az épphogy csak határértékre méretezett Graetz híd (peresze 1 db) és a jóesetben 2x10.000µF-os pufferblokk. (röhej) A szabvány pedig, amit teljesíteniük kell, az meglehetősen engedékeny, a leg gyengébb darab is lazán túlteljesíti, de mindezek ellenére, szerencsémre legyen mondva, még nem találkoztam használhatatlan gyári végfokkal. Ha tudtok ilyet, akkor kiváncsi lennék rá Többek között ezért van az hogy sokan inkább építenek maguknak végfokot (köztük én is), minthogy egy elérhető árú készüléket vennének. Mondhatja nekem bárki, hogy 50-ért már "gyárit" kapok, olyan nekem nem kell.
Castone CPA-400
De visszatérve aki ért hozzá annak meg főleg kicsi rá az esély, hogy gyárit vegyen. Ha ráér az ember úgyis nekifog és ami a lényeg, hogy a saját keze munkája. És ezeknek lehet igazán tudni a határait
Milyen gürce van a CPA-400-nak? Egy ismerős készül ilyet venni használtan, 30-ért, ha nem tévedek. Ha valóban, indokoltan rossz vétel, akkor még nem késő hogy óvaintsem.
Nekem nem tetszik a Castone hangja. Ez csak magánvélemyén, de szerintem nagyon tompán szól.
Egyetlenegy de nagy hibája van: Borzasztóan magas gyilkos Megbízhatónak megbízható Van egy ezért is tudom. Hangra nem egy nagy durranás de árához képest jó. 30-at megér használtan de akkor jár jól ha a régifajta 400-ast veszi meg mert azok a legjobbak. Én több pénzt szánnék rá inkább és QSC-t vennék. Ezek nagyon bika végek és nagyon szép hangjuk is van.
Akkor jó lesz az neki :yes:
A QSC-ről már hallottam mindeféle szépet és jót, de az áruk is eléggé ott van az egekben. Kiváncsi lennék a kapcsolótápos Dynacord-okra. Úgy tudom, hogy más gyártó még nem nagyon dobott piacra hasonlót, csak full PWM végfokot, bár lehet hogy csak tájékozódnom kéne.
Azt hiszem a Garry-nek van PWM vége. Nyilván Powercube a neve.
Szerk.: Aha itt van jól emlékeztem. >>>> KATT <<<<
PWM véget már szinte boldog-boldogtalan gyárt, de "hagyományos" tranyós - kapcsolóüzemű tápos véget eddig csak a Dynacord palettáján láttam.
Szerintem ez is kapcsolóüzemű táppal rendelkezik az össz súlya 3,8 Kg
Bővebben: Link Ez szerintem tranyós kapcsi táppal. Azt mondják kristály tiszta hangja van és tudja amit ráírnak, mert lemérték. Belsejéről csatolok képet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |