Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Guberáltam ma 1000Ft ért egy cisco pix-506e tűzfal és titkosítót. De sajnos a tápja nincsen meg, ATX-s táppal tudom hajtani? Igényelt táp 12V 5V -12V. 5 Bemeneti tápfesztű van rajta így.
Szia Szerintem mennie kell.Egyedül a -12v kérdéses evvel lehetnek gondok. A pc tápok 0.5-1 A tudnak a -12v-os ágon.
100mA ra lenne szüksége csak. De -12 és a + részét hova kötöm?
Mert a lábak így vannak kiosztva 1-5: 1.:+12 2.:GND 3.:+5 4.:+5 5.:GND 6.:-12 http://www.jpelectron.com/sample/Electronics/PC-%20Power%20-%20PIX506E.gif
Annak nincs + része. A test közös ahoz képest van +5,+12 és-12v .(Valószinüleg az 5V a fő tápja itt azért van két tüske az áramfelvétel miatt.)
Hali!
Így kell bekötnöd: + 12V --> Sárga - 12V --> Kék Gnd --> Fekete + 5V --> Piros Ha ezt így bekötöd jó lesz... A szimmetrikus táp fesz az a GND-től van + és - polaritású. Képzeld ezt úgy el hogy, ha fogsz két ceruza elemet, majd sorba kötöd. Akkor ha ahol találkozik a sorba kötésnél a + és a - ott van a GND. Ha oda csatlakoztatod a mérőműászered - ját akkor az elem egyik végén + 1.5V ot fogsz mérni a másik végén - 1.5V ot mérsz. Remélem így érthető. Üdv!
Helló
ATX-es tápoknál csak a +5 és a +12 szinszabványát tartják be! Az a kék lehet akármi! Akár még Power-On is ahogy már volt rá példa egy-két gagyin. Csak egy tuti van a csatlakozó kiosztása.
Hali!
Köszönöm hogy figyelmeztettél! Ezt nem is tudtam
Megoldottam, átkötöttem egy tápot, kivágtam a felesleges vezeték köteget és a fontosabb szálakat vittem csak ki belőle
Megtaláltam a -12V -t is a kék vezeték +12V ami a -12V -t adja az a sárga vezeték. Nagyon cool! Működik!
Nem irtad véletlen el? Kék -12v, sárga +12v?
Rámértem direkt mind a 2 re. És jól van. A szálakat nem cseréltem fel.
Ez valami elég régi pc táp 65W -s csak.
Tehát müködik ez a lényeg!
Most igy a kép alapján az nem ATX hanem AT ott van eltérés a szinekben bőven...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |