Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   667 / 2208
(#) CIROKL válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 19, 2009
Szép az erősítőd ! gratulációm hozzá , viszont kérdezném hogy ezt egy meglévő láncban alkalmazod majd ? Ugyanis nem látok rajta semmi potméter féleséget ammi arra utalna hogy önálló élete legyen ? Így SÉ-ben a 807 az mit tud , és a hangja az szerinted milyen ? A belvilágról is kérhetnék egy fotot .
(#) lpcollector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2009
Köszönöm, Tőletek vettem a dobozolási ötleteket is...
(#) lpcollector válasza punkkazy hozzászólására (») Aug 19, 2009
Valóban úgy lett volna szimmetrikus, de erre nem figyeltem...
Azt próbáltam elérni, hogy mindkét G807 a szebbik "arcát" mutassa felém. Legközelebb majd erre is gondot fordítok.
(#) lpcollector válasza kocos hozzászólására (») Aug 19, 2009
Köszi Neked is. Az én fülemnek nem egy unalmas hangú cső és erő is van benne. Progresszív rockra és jazzre nagyon jónak találom, komoly zenén picit hiányzik belőle az EL84SE finomsága (levegőssége), de ahhoz meg érzékenyebb dobozok kellenének.
Talán majd a 6C33C SE visz mindent
(#) rhesus23 válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 19, 2009
Gratulálok! Ez eddig az egyik legszebb erősítő amit itt a topicban láttam!
(#) Gafly válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 19, 2009
Valami "átvezetőt" az anódkábelhez nem akarsz tenni?
(#) lpcollector válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 19, 2009
Jól esik az elismerés attól aki nagy dobozoló hírében áll.
Valóban ez csak egy végfok, elötte egy félvezetős Hiraga MC és egy csöves Hiraga RIAA áll, ez utóbbinak a kimenetén van megoldva a hangerő szabályozás.
Deszkamodell állapotban mértem, akkor szemre torzítatlanul 8,2Veff-et tudott 8 ohmon. Ez picivel több mint 8W. ( A hangjáról már írtam az elöbb Kócosnak válaszolva. )
A belvilág alig változott a festést megelőző próbaállapot óta, de majd a hétvégén tervezek több képet is készíteni és felteszem majd a képtárba, mert nem terhelném vele itt az oldalt.
(#) lpcollector válasza rhesus23 hozzászólására (») Aug 19, 2009
Köszönöm Neked is, de azért ez messze áll a legszebbektől...
A rendelkezésemre álló eszközökkel és az elérhető technológiákkal ilyenre futotta.
(#) lpcollector válasza Gafly hozzászólására (») Aug 19, 2009
Gondoltam rá magam is, és jó ötletet is láttam hozzá a neten, de ez a cső ebben a beállításban úgy ontja a meleget , hogy inkább nem akadályoznám a hőáramlást.
(#) l48 válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 19, 2009
Gratulálok a minöségi munkádhoz. Talán még az idén én is befejezem ugyanezen erősitőt. Ez a szép munka nekem is ad egy kis lökést,
(#) lpcollector válasza l48 hozzászólására (») Aug 19, 2009
Köszönöm! Egyszer itt a topikon Veled "vitáztam" arról kell e több mint az EL84SE 3W-ja egy koncertélményhez... Így született ez a G807SE a maga 8W-jával, és lassan hozzáfogok a 6C33C SE-hez is. (Az EL84SE-t még össze kell huzaloznom, de már az is a dobozában van. )
Azért sajnálom, hogy az EL84 ből nem jön ki több SE-ben, vagy hogy nincs hozzá érzékenyebb hangdobozom, mert nagyon megtetszett a hangja...
Igen emlékszem. Csak nagyon csendben jegyzem meg, hogy most készülök felemelni a jelenleg 40w -nyi hálózati áramfelvételt megduplázni esetleg megháromszorozni,hogy végre úgy szóljon egy fejhallgató erősitő ahogy szeretném. De épp most csináltam ellenpéldát is, egy hybrid-et. Ez csak 14w.Ne szóljatok meg érte egy ismerősöm gyermekéé lesz, azért ez a design.
(#) mark.budai válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 19, 2009
Nagyon szép lett!
(#) CIROKL válasza l48 hozzászólására (») Aug 19, 2009
Idézet:
„Ne szóljatok meg érte egy ismerősöm gyermekéé lesz, azért ez a design.”
De megszóllak ezért nagyon is ! Hisz ez nagyon ötletes megoldás ehhez is csak gratulálni tudok , nekem nagyon is tetszik ! a belvilágról tudni lehetne valamit ?
(#) lpcollector válasza l48 hozzászólására (») Aug 19, 2009
Ha nem használja csak lecsukja a fedelét és elteszi a fiókba az iPod-ja mellé
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 19, 2009
Nagyon szép lett !
Festését is jól megoldottad .
Kíváncsian várom a következőt , az kb, dupla teljesítményt fog produkálni.
Sajnos az füllel éppen csak érzékelhető különbség lesz , de nagyobb dinamikai beütéseknél érezhető többletet fog hozni .
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Aug 19, 2009
Köszönönet Neked és Sturbinak is a kapcsolásért.
Ha beválik az alapozás, a fedőfestés és a lakkozás, akkor megmaradok ennél a technológiánál.
(Nem is írtam, hogy a "hivátásos" autófestő-fényező még a szórógittet is kihagyta... )
(#) l48 válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 19, 2009
Köszönöm! Az alap egy kinai kis fadoboz. Sajnos a minősége nem túl jó de nem volt választási lehetőség mivel ez az egy darab volt. Egy P4 brutális hütőbordára van felépitve. A hütőborda kilóg a dobozból kb 10mm a doboz alján kivágott ablakon. Erre a megoldásra szükség is volt mert a készülék 1-2 órai üzem után eléri a 40 fokot de azt nem haladja túl.Ezt
Ezt épitettem meg minimális átalakitásal. A 12AU7 verziót. Az este készitek képet a "belsőről"
Ha itt le szabad irni, nekem meglepő módon jó hangú. Hasonló megfontolásból csak ajánlani tudom mert viszonylag gyorsan megépithető szép ajándékot készithetünk. Arról nem is beszélve, hogy a minőségi zenehallgatásra ösztönözzük az ajándékozottat és környezetét.
(#) l48 válasza l48 hozzászólására (») Aug 19, 2009
ezt

link javitva
(#) CHZ válasza l48 hozzászólására (») Aug 19, 2009
Nagyon szépen összehoztad .
A doboz teljesen jó választás volt.
Mekkora impedanciával terhelhető ?
Gondolom a táp már nem fért el a dobozban .
(#) l48 válasza CHZ hozzászólására (») Aug 19, 2009
A rendelkezésemre álló 5 db füles 32-43-60-100-300 Ohmosak.
A szubjektiv véleményem a sennheiser HD 600.
De ez az öt fejhallgató szinte mindegyik egy más világ.Nekem még a 43 ohmos saját dobozolású és kábelezésű is elfogadható volt.
Mivel ajándék lesz biztonsági megfontolásból egy gyári kapcsoló üzemű 24v tápról müködtetem és azt is adom hozzá. Megjegyzem, hogy készitettem egy másik tápot is hiprszil trafó, stabtáp, komoly szürés de nem hallottam érzékelhető különbséget. A kivitel pedig a gyári táp mellett szól és a lelkiismeretem is.
Ez volt a célom és ezért van az összes csatlakozás a felső lapon. Csak áramtalanitva lehet összecsukni. Akkor viszont megbújik a könyvespolcon biztonságosan.
Ebből arra következtetek , hogy kisebb impedanciákat azért ez sem szereti , ott már nincs olyan jó hangja .?
Ez igy van. Akkor egy igazán autentikus véleményt szeretnék töled, hogy kezdjek gondolkodni a kimenőtrafós füleserősitőben.
(#) Moszkvai válasza sturbi hozzászólására (») Aug 19, 2009
Köszönöm szépen a segítséget! Ha módomban van beszerzek a másik csőből. Veled beszéltük, hogy melyik verzió lenne jobb az ECC83 vagy a 6H9C.Majd most elválik mert mind a kettőt tervemben van megépíteni.
De előtte begyűjtöm az infókat meg hagyom egy kicsit had forrjon ki a fejemben a végleges verzió.
(#) Moszkvai válasza lpcollector hozzászólására (») Aug 19, 2009
Nagyon szép lett! Tetszik a színek harmóniája is.
Sok ilyet még!
(#) lpcollector válasza Moszkvai hozzászólására (») Aug 19, 2009
Köszi!
Ezen felbuzdulva amíg nem tudok nekiállni a 6C33C SE-nek szétszedem a HIRAGA RIAA-t és kétfelé dobozolva hasonló módon csinálok neki új házat.
Most egy rettentő unalmas fekete RACK méretű dobozban van, és tőle külön a trafó...
Kimenőt azért megpróbálnám elkerülni , mivel viszonylag kis teljesítmény elegendő egy fejhallgató meghajtásához . Megfelelő csövekkel és kapcsolással összehozható alacsony imp. terhelésre is , igaz kicsit bonyolultabb megoldással . Persze egy jó trafóval egyszerűbben megoldható .
(#) bence121 hozzászólása Aug 19, 2009
Sziasztok! Egy BEAG APX 100-as működő csöves erősítő mennyit ér?
Igyekszem elkerülni. Láttam otl kapcsolásokat ahol a csővek duplázva, triplázva, nyolcszorozva vannak. Befektetésnek sem rossz, most, hogy az ingatlan ilyen gyenge a piacon
Következő: »»   667 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem