Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   33 / 211
(#) watt válasza dj-mike hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Ha másik PIC-et jól égeti, akkor az új PK2 paneljén van valami zárlat.
(#) san398 válasza watt hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

A Lomex-ben szoktam vásárolni ezért néztem ott helyettesítőt. Ezek szerint el kell ballagnom a HQ-ba.
Köszi a segítséget
(#) dj-mike válasza watt hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Na hi!
Az pickit2-mben a tekercs meg van barnulva. Nem tudom miért. Ettől lehet Vpp probléma?
Üdv!
(#) watt válasza dj-mike hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Ez probléma, de ennek az oka egy zárlat lehet, amit valamelyik áramköröd okozott korábban. Lehet, hogy valamelyik tranyó a Vpp körben tönkrement.

Szuper!
A gondom csak az, hogy perpillanat nincs itthon 680uH-s tekercsem. Tranyók úgynézem épek. Nem zárlatosak.
(#) watt válasza dj-mike hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Mivel nézted?

A tranyókat multiméterrel diódaállásban.
(#) tallerbator válasza szilva hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Szia!

Ezzel a hirdetéssel nem az volt a célom, hogy learassam a babérokat, vagy hogy sajátként mutassam be egyszerűen csak megláttam egy hirdetést vaterán, hogy majdnem egy gyári árán árulják ezt és ekkor jött az ötlet, hogy én is csináljak ilyet reális áron. Nem gondoltam, hogy probléma lenne belőle mivel már régóta fenn van vaterán az a hirdetés.
A hirdetést levettem és ezúton elnézést kérek a kellemetlenségekért.
(#) esanya hozzászólása Aug 25, 2009 /

Sziasztok!

Volna egy kicsit primitiv kerdesem. De nekem akkor is fontos... Van egy pickit2-esem+hozza a 16f887es demo kartyam. Szeretnek epiteni egy masik kartyat amivel mas pic MC-eket is tudnek programozni a pickit2-vel.

Rendeltem is egy fajta tuskesorbol a hestore-ban, de sikerult mast rendelni mint ami a demokartyan/pickit2-n van.

Segitseget kerek! Milyen tuskesort rendeljek a hestorebol?

http://www.hestore.hu/kat_336.html

A forumon talaltam egy utalast allitolag ez lenne a megfelelo:

http://www.ret.hu/Page.aspx?pageid=8&code=53-08-89&mfnb=1

de ezt nem talalom a hestore-ban... Melyik lehet ez?

kossz,
udv,
Sanyi
(#) mammut válasza esanya hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Na mármost, ami a kártyán van annak a két lábtengely közti távolság mekkora?
A HEStoreban csak 2,54mm-es és 2mm-es tüskesorral találkoztam, lehet, hogy akkor neked a 2mm-es fog kelleni!
2soros, 20 pólusú.
1soros, 20 pólusú.
(#) esanya válasza mammut hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Szia!

2,54mm a tavolsag. Ezt eltalaltam a rendelesemkor, csak a labak hosszat nem.

A kartyan 6mm hosszuk a labak amik belemennek a pickit2-be. En tul rovid labu tuskesort rendeltem, igy nem valami jo az erintkezese bedugas utan... Meg a vastagsaguk is kicsit kissebb...

Tehat a kerdes melyik tuskesornak van 6mm hosszu laba? Jo lenne meg az is ha az egyik oldalon 90fokban meg lennenek hajlitva a labak (ez latszodik a hestoreban, csak a hossz nem)...

koszonom,
udv,
Sanyi
(#) mammut válasza esanya hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

(#) icserny válasza esanya hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

A második link (a RET honlapján) biztosan nem jó, az eltérő lábtávolság miatt.Ez a jó méret, bár nem HESTORE...
(#) Stefan válasza esanya hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Szerintem menj be a lomexbe, vidd be a demo boardot és mond hogy olyat kérsz. Vedd meg a párját is, és akkor tudsz csinálni kábelt aminek mindkét végén tüskesor van. Kelleni fog próbapanelhez.
Üdv
(#) esanya válasza Stefan hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Koszonom mindenkinek! A lomexet meg a hqel.-t nem ismertem eddig... Valamelyiket megnezem ma...
(#) andie hozzászólása Aug 30, 2009 /

Üdv!

Volna egy problémám, ebben szeretném a segítségeket kérni: Megépítettem a PK2 klónt, működött is, felismerte a windows és a 2.61-es PICkit2 szoftver is. Érdekességképpen mikor illesztettem a PK2-t, két fájlt a windowsban módosított, én az régi verziókat hagytam meg. Mostpedig beleépítettem egy rádiós optikai egér és billentyűzet kommunikátor dobozába, feldugom a gépre és csak villog a piros led, a program pedig azt írja, hogy nincs PICkit2 operációs rendszer, a tools-ban letöltöm az égetőbe az új opot, belemegy, újraindítja és ugyanaz kezdődik előlről a program hiányától. A PIC egy kicsit melegszik az égetőben.

Hoppá, lehet, hogy nem is, hanem az egyik közvetlen mellette levő FET tűzforró, na akkor én azt hiszem meghalok, ha nem fog menni.

Megvan a probléma! A Q1-es FET gate-je lebegett a szabadban, na akkor ennek kapáltak, én meg PK2 nélkül maradok vagy 3 napig.
(#) andie hozzászólása Aug 30, 2009 /

Visszaforrastottam a gate lábat, de ugyanazt írja a program! Akkor ez a FET tuti tönkrement.
A BS170-est nem lehet valami más tranzisztorral helyettesíteni?
(#) szilva válasza andie hozzászólására (») Aug 30, 2009 / 1

A nyomógomb nincs véletlenül nyomva? Akkor szokott bootloader módban indulni, amit a piros LED lassú villogtatásával is tudat. A PIC-et mivel programoztad fel?

BS170: végső esetben lehet egy bipoláris tranzisztorral (pl. BC182) helyettesíteni, de ekkor a bázissal sorba kell kötni egy 1k-s ellenállást. Végülis megoldható, hogy a bázisvezetéket rövidre vágva az ellenállást közvetlenül a kivezetésbe forrasztod bele, így a panelon nem kell semmit csiszitolni. A lábkiosztást a használt tranyó adatlapjából ki kell lesni, a helyettesítés: G->B, S->E, D->C.
(#) bbatka válasza andie hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Tegnap frissítettem a gyári PICKIT2-ben a firmware-t. Elsőre nem sikerült. Piros LED villogott. Az általad is ismert hibaüzenet. Másodszorra sikerült. Próbáld meg ismét letölteni.
(#) AM2k hozzászólása Szept 8, 2009 /

Sziasztok,
Nincs vkinek egy jól használható beültetési rajza a watt féle pickit2 klónhoz? Amit kinyomtatok pcb-ből azon alig tudom eldönteni, hogy melyik top és melyik bottom oldal.
(#) watt válasza AM2k hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

A cikkhez csatolt nagy felbontású képek(az oldalamon is) nem segítenek?
(#) guliver83 hozzászólása Szept 8, 2009 /

Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy ez a kapcsolási rajz
való a 3V Pic programozására?

adapter.GIF

(#) AM2k válasza watt hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

De vmennyire igen. Olyant nem lehet cmakerben, hogy csak az alkatrészeket meg a padeket nyomtatom ki?
És ezt top-ra meg botom-ra. Ez lenne a legjobb, de én csak a layereket találtam benne. Eagle-ben van ilyen opció.
(#) mammut válasza szilva hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Szilva te isten vagy! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
A nyomógomb volt rossz az égetőben, ez miatt mindig oprendszer hibát írt!
(#) szilva válasza guliver83 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Végülis jónak kell lennie, igen. Én is hasonlóval próbáltam a 18F44J10-emet, akár azt is megépítheted. Bővebben: Link

A bajom az volt vele, hogy a PK2 mindig 5V-ot lát a kimeneten és emiatt néha "ugatott", de a programozás működött. Az adapter átállítható 2.5V-ra a jumper felhelyezésével, azt levéve 3.3V-os.
(#) watt válasza AM2k hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

De, lehet külön nyomtatni mindent, csak a printer options-ban ki kell venni azokat a pipákat, amit nem akarsz látni.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Szia! A klónod ha felismertetem vele az új generációs PIC-et akkor a feszültséget hozzáállítja a program vagy nekem kell majd? Csak kíváncsi vagyok rá mert még nincs 5V alatti PIC-em
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

A kezelési kézikönyvben is írják, hogy a PIC csatlakoztatása előtt(soha nem szabad rajtahagyni PIC-et a PICKit2-őn PC kikapcsolásakor ill. a bekapcsoláskor, vagy az USB-re csatlakozáskor, főleg 3,3V-os PIC-ek esetében!) ki kell választani a típus családot. Ezután mehet rá a PIC és egy újbóli kiválasztáskor már nem lehet probléma. Sajnos nem biztosítható, hogy ezen lépések nélkül ne kerüljön ki magasabb tápfesz. Viszont ezt nem nehéz megtenni...
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Ok! Rendben csak kérdeztem ép ezért mert én csatlakoztatom a klónt,indítom a programot,rádugom a PIC-et azt felismertetem akkor ennél kell feszt állítani mielütt rádugom és kész!
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Ha kiválasztod a megfelelő PIC csoportot a PIC csatlakoztatása előtt, akkor nem kell kézzel feszt állítani, beállítja a program a megfelelőt.
Következő: »»   33 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem