Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kösz a választ. Még egy kérdés: a feteknek a vezérlőfezsültsége külön trafó és egyenirányítással van megoldva, csak a fetek járnak róla, de hogyan kössek be egy zénert, a biztonság kedvéért? A fesz 9-12V 15V-os zénert gondoltam, vagy stab ict nem akarok használni.
Megnéztem a tranyó lábai jól vannak bekötve és a panel vezet ahol kell... NEm tudom mi lehet rossz
Fényképezd le jól láthatóan az áramkört és tedd fel a képeket, meg linkeld be a rajzokat. Jól látható legyen az alkatrészek bekötése. Akkor tudunk segíteni.
Köszi, így beszámozva tényleg ésszerűbb! Amit viszont még most sem értek, hogy az általad jelölt 2 és 5 lábakat miért köti össze szaggatott vonal? Azt Te nem kötötted össze... /Ez a szaggatás mit jelent? Vagy ez a sztereó poti jelzése és nem is kellett volna vele foglalkoznom? Hm, majdnem mindent összekötöttem /
Javítom a cuccost...
Megcsináltam. Topi áramkörét használtam. ŐŐ bocsi de csak ilyen minőségbe tudtam megcsinálni (Igen tudom olvastam a cikket a jobb képről de a webkamerát nem tudom stabilan tartani)
Ez sajna, nem segít... túl rosszak a képek, nem látszik a lényeg. A telód biztos fényképezős.. ha lehet állítani, válassz makrót és szöveg módot. (én tudok az enyémen, de nem minden teló tudja)
Természetesen szegényíteni szeretném a keveréket, de a neten talált öldal szerint nem vált be.Igaz ott egy Mondeorol volt szó, az enyém pedig fiesta, de a szonda ugyanaz, kimértem.Kérlek, ha van valami jó ötleted, légyszi segíts.
Hát a telefonom széttört De sikerült képeket csinálnom (marcot használva ) Remélem ezek átláthatóbbak
Igen az a szaggatott vonal azt jelzi, hogy a két ellenálláspálya kényszerkapcsolatban van egymással, mivel ha tekered a tengelyt, akkor mindkét ellenálláspályán változik az ellenállás egyszerre.
Magyarul röviden, össze van kötve a két pálya fizikailag.
A 1205-ös képen a bal oldali két ellenállásnál jól látható, hogy a led-del sorban 150 kOhm (barna, zöld, citromsárga) van, a másik, jobbra lévő a kisebb értékű ellenállás. Ha C-B-E a tranzisztorok lábkiosztása, akkor az ellenállások vannak felcserélve a kollektor és a bázis körben, ha nem, akkor nem jó az egész.
A 150 kOhm melletti ellenállásnak nem egyértelmű a színe. Az barna-fekete-piros (1 kOhm), vagy barna-fekete-narancs (10 kOhm)? Gondolom, a kék negatív vezeték direkt nincs bedugva a tranzisztorok emitterére...
Üdv MNX
Összedobok neked egy dúsító és egy szegényítő nyáktervet. Ha kész küldöm PM-ben. Üdv Leslie
Szevasz! A solomon pákának csábító az ára de sajnos csak forrasztó állomással működik. A fűtőbetétben van egy hőérzékelő és ez vezérli a hőfok szabályzó elektronikát.
Üdv: MNX
Kész van, felelősséget nem vállalok! De ahogy a pm ben eddig leírtad, hogy mennyire terhelted szegény szondát és az ECU-t, ezt észre sem fogja venni (terhelés szempontjából) A lambdaszonda max 29 μAmper-ral és 350 μWattal van terhelve. Elméletileg 1V nál 1,2 vagy 0,7 V ot tudsz csinálni. Poti jobra le dúsít, balra le szegényít. 12V tápfeszel csináltam. Ami most jutott eszembe, hogy 5V os fesz.stabilizátorral kellett volna. . Mind1 nézd át. Holnap megcsinálom a fesz.stab. al és átmérétezem az ellenállásokat. Mert így ha betölt a generátorod akkor 40% ot is szegényíthet az alap 20% helyett. :zavart2: ui.: Remélem tudtam segíteni. Csatoltam a nyák tervet csak ki kell marnod
sziasztok,
az "imént" vettem egy IC-s fejhallgató erősítőt a d-audiótól és egy tápot is hozzá. Nos a tápot össze is dobtam, de olyan kezdő vagyok, hogy elakadtam a dobozolásnál. a következő kérdések merültek fel: lehet egy dobozban a táp az erőlködővel? fém vagy műanyag doboz? ha fém, akkor a 220-felől földeljem-e? jelföld? mi az és hová kössem? Köszi Attila .
Üdv MNX
Kész van. Benne van a 12V os fesz.stab és egy kondi. Megvettem hozzá mindent, csak össze kell rakjam és tesztelnem. Üdv: Leslie Ha valaki hibát talál benne kérem szóljon, köszönöm! ui.: csatoltam a képeket
Üdv Slave557
Vannak erre cégek akik profin foncsoroznak. De mi a baja? Mert ha kopott akkor, kréta (morzsolt), puha rongy és simi simi. Bővebben: Link :google:
Szia! Igazán hibákat nem kerestem, mert van amit nem látok át. Ha a kapcsolási rajzát is feltennéd (a ki/be táp mi a közös pont..), ami alapján készítetted a nyákot, akkor érteném, hogy hogy gondolod. Sejtem de nem akarok rosszul ítélni. Ami viszont látatlanban is szemet szúr, az a nyákon nem eléggé optimálisan elhelyezett alkatrészek. Sőt, szerintem még kisebben is meglehet oldani, akár egyoldalasan is. Kétoldalas lehetne? (Bár én sem mindig rajongom, csak ha muszáj)
Sziasztok.
Szeretném megépíteni Vicsys által tervezett feledékeny ember óráját.kapcs. rajz Viszont annyiban szeretném módosítani a kapcsolást, hogy nem led kijelzőket használnék hanem orosz IV-9 numitronokat. Na most ha jól értelmeztem a 74LS164 adatlapját akkor a maximális kimeneti árama 8mA ennek az IC-nek. Ezért támadt, azaz ötletem, hogy közbeiktatok minden csőnek 1-1 ULN2003-at. Csak nem vagyok benne biztos, hogy így ez működne. Esetleg milyen egyszerű megoldás van még a problémámra. Előre is köszönöm a segítséget.
Nagyon szépen köszi a segítséget, valahogy megpróbálom összeszerkeszteni, bár ez nekem nem tudom foge sikerülni, ugyanis itt Erdélyben nem tudok egy üzletet sem ahol nyáklapot lehet venni, a maratásról nem is beszélve.De nagyon hálás vagyok és köszönöm a fáradozásod.
Üdv!
Action2K Ez 1 oldalas. Egy kicsit össze sűrítettem, így belefér egy műszerdobozba: 40x21x78mm. Ezt a típust szoktam venni, de a neten nem találom. Ez van ráírva: kódja: műszerdoboz 12024 származási hely: P.R.C. Itt vannak a kész tervek és a kapcsolási ábra is. A kapcsolási rajznál az uki a felső sor 2 db 10K-s ellenállás után van. MNX Ajánlom figyelmedbe: Bővebben: Link És ahonnan mindent megvehetsz: SOS electronic
Üdv Tama89
Az első hajnali ötletem a relé.
Üdv.
Hogy kell megépíteni egy ventillátor fordulatszámmérőt ami egy led, vagy lcd kijelzőn megjelenítí az rpm-et.?
Köszönöm köbzoli és steelbird a válaszaitokat
Előrébb jutottam ezzel az áramkörrel. Most mind a 2 led ég!! Csak az a baj hogy nem villog Van valakinek valami ötlete? :nemtudom:
Hello!
A következö dologba kérném a segitségeteket: Meg szeretném épiteni az oldalon található inverter kapcsolást. De azt szeretném hogy ne 500 watt legyen a teljesitménye hanem 700. Akkor elég-e a négy pár teljesitmény tranzisztort még kiegésziteni kettö párral? És hogy kell-e még elébbük valami komolyabb tranzisztor ami meghajta öket, vagy az a rész maradhat igy?
Szerintem elég csak megduplázni őket, a meghajtás változatlan. Viszont a trafó terhelhetőségét is meg kell duplázni. Talán majd Topi is olvassa a kérdésed, s ő pontosan megmondja, hogyan változtass rajta.
Köszönöm! Akkor a meghajtás maradhat, csak a telj. tranyóknál kell izmosabbá tenni valahogy... De hogy pontosabb legyek nem 700 wattos fogyasztó lenne rajta hanem a trafó lenne ekkora hozzá. Azt is én akarom megtekerni. És csak annyi tranzisztort raknák bele ami szükséges ehhez.
Idézet: Cipeltél már ilyeneket? Nekem van egy 1200VA-es. Majd 20 kiló „nem baj ha nagyobb a vas.” Egyébként tényleg nem baj ha nagyobb, kevésbé fog melegedni.
Hüha. Nagyon megkavartam a dolgokat. Nem volt szandékomba. Elnézest a félreértésért. A 700 wattra igényt tartok ha már megvan a trafó akkora. De az az 500 wattnak nem a duplája. Ha nem kell a tranyó duplája bele (ezért gondoltam még plussz két pár tranzisztorra és nem dupla annyira) akkor nem raknám bele csak ami elég ahhoz a 700 watthoz.
Sziasztok !
Van-e valamilyen módszer, lehetőség arra, hogy egy áramkörbe beforrasztott LM 324-et kimérjek ? 4 db van egy panelen és azt kellene eldönteni, hogy jó(k) vagy rossz(ak). Köszönöm előre is ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |