Fórum témák
» Több friss téma |
1. : A pákádhoz egyik sem jó, nem szabad hozzá használni semmilyen szabályozót!
A pákád hegye, és a beépített kapcsoló elintéz mindent. Csak 24V váltóról használd, lehetőleg +-1,5V-nál nagyobb eltérés ne legyen a tápfesznél, nem szereti. 2. : a tokban több műveleti erősítő van, azok amik nincsenek használva azokat jelölték (elég ritka, nem szokták jelölni). 3. : benne a nevében: erősítő 4. : a hőelem érzékelő fajta, hőmérsékletet feszültséggé alakít Nagyon röviden, és elnagyoltan ennyi. Ja! Ha megtanulod az "Elektrotechnikát" ezeket is tudni fogod.
előszöris meg szeretném köszönni gyors válaszodat!
amúgy nem ilyen a pákám, tervezem hogy veszek 1et, de akkor szabályzó nélkülit, és megépíteném a hőfokszabiját visszatérve a 2-es kérdéshez, nem értem a válaszodat, nézd meg léci az 1-es és a 2-es képeket, amiket csatoltam...én pl az 1-es képen arra a 2db IC-re gondoltam IC1b és IC1d nevűekre (középen fönt) vagy pl a 2-es képen is IC1b és IC1d néven szerepelnek plaszban az IC-k és azokis középen fent vannak, de nem ugyanaz a 2 kapcsolás tehát vajon miért/mivek vannak ott az IC-k??? és még 1 a műveleti erősítő mire jó, mit erősít??? előre is köszi
A rajzban 1 fekvő háromszög 3 lábbal = 1 műveleti erősítő (OPA = OPerational Amplifier).
Vanak olyan IC-k, amikben nem csak 1, hanem több OPA van 1 tokban. Ilyen a rajzon szereplő LM324-es típus is. Az IC1a, IC1c, stb. csak pozíció jelek, hogy lehessen róla beszélni úgy, mint most. Amit nem használnak, azt is lerarjolták (csak úgy...) kis X-szel a lábain. Hogy mire jó a OPA? Hát, ezt nem lehet röviden leírni. Pl. feszültséget erősíthetsz vele (pl. beadsz neki 1.34V-ot és kijön 9.68V), szűrőt lehet vele csinálni (pl. 30Hz alatti hangokat ne erősítsük), össze lehet hasonlítani két feszültséget és jelezni, ha egyik nagyobb, aztán oszcillátort is lehet vele csinálni, stb.
Heló
Vegyél egy JLT-02-es pákát. itt sokan olyanal csinálták ezt a szabályzót. A másodikat. Ha még kezdő vagy akkor böven elég lesz ez a páka. Küldök doksit ha kell amit Maserfox készitett. Nagyon kis profi szabályzót tudsz belőlle csinálni. Az IC tartalmaz 4 müveleti erőssítőt. De ez egy tokban van benne. nekünk eből csak kettő kell. a töbit nem kötjök sehova. De ha figyelmesen megnézed látod hogy a bemenetek meg vannak számozva. 14-ig. ebből levonhatod a következtetést hogy hogy ez egy 14 lábas IC. A müveleti erősitők pedig azért vannak megbetüzve hogy tudjuk melyik kell. A höelem pedig egy olyan fémcucc a páka végében ami kis feszt ad ki magábol. ez változik a hömérséklet hatására. Ez a fesz fogja szabályozni a müveleti erősitőn keresztül a triakkot. Azt zárja vagy nyitja attol függöen hogy kell e füteni a pákát vagy nem. Vagyis ha egy bizonyos hömérséklet kell akkor a triak kinyit a pákát felmelegiti az áram. Nö a jöelem feszültsége és ha eléri a beálított pontot akkor kikapcsolja a triakot. Ha viszahül a páka akkor a höelemnek a fesze leesik és az IC bekapcsolja a triakot. ujra felfüti. Igy játszik vele ameddig akarod. Nem egy drága kapcsolás, jól türte ha kicsit más triakot tettem bele is. mentem aludni. Isa szerkesztve: na megelöztek
köszi szépen, így már értem...
ja lehet előbb a JLT-02 -höz kéne csinálnom, majd utána max 1 weller-hez, ami nem magnastat, hanem sima hőfokszabályzó nélküli... van 1 kurvajó kapcsolásom, csak annyi a gáz még hogy u 106 bs IC kéne amit nem lehet kapni vagy ha igen akkoris ritka... vmivel sztem helyettesíteni lehetne...de mivel, vki nem tudna segíteni??? [link]http://www.tar.hu/sse/paka1.pdf[/link]
[off]küldtem neked doksit a szabályzóhoz. a JLT-02-es pákával szuperül megy...
Isa
Helló!
Az U106-os ic valami triakvezérlő lehet... Én is ilyenekkel probálkoztam, de már csak helyettesítő ic van, és nekem sehogy se működött az áramkör. ez is valam hasonló: forrasztóállomás Inkább azt építsd meg ami itt a fórumon van 2 "egyforma" kapcsolás, mert az nekem jó. (csak én egy optotriac-al vezéreltem a "nagy" triac-ot) Habár nekem teljesen másra kellett, és 230V-ot kapcsolgatok vele, de ha kell valakinek a panelrajz akkor szivesen átalakítom 24V-ra is. Kép: [pic]http://web.axelero.hu/vzoo/forum/circuit/hofokszab_01.jpg[/pic] Isamisa! nekem is elküldenéd azt a doc-ot!? Köszi!
sztem jobb lenne feltenni ide a fórumra, mint priviben küldözgetni, nem?
Üdv, Szetty
hello!
bocs hogy csak most írok, de nem nyitotta meg a válasz ablakot... húúú nagyon jó ez a forrasztóállomás... ezt fogom majd megcsinálni... k***a jó, és még a kijelzője is nagyon kira, még a °C-t is kijelzi, amúgy a °C-t énis így oldattoam volna meg, hogy direktbe rákötöm, hogy az a 4 szegmens+a pont mindig világítson... szal kössz :yes:
Mint azt már többször, több helyen kértem, kerüljétek a vulgáris szavak használatát. Egy darabig még kijavítom azokat, de ha elfogy a türelmem, az ilyeneket tartalmazó hozzászólásokat külön felszólítás nélkül törölni fogom!
Tessék végre mindenkinek tudomásul venni, hogy ez egy nyilávnos fórum, ahol vannak tiltott dolgok, ilyen például a káromkodás és a vulgáris szavak használata! Tessék mindenkinek betartani a netikettet!!!!
Hi szetty!
Azzal hogy ide feltegyük csak egy baj van, mégpedig hogy 3.5 mega. Amugy annyi hogy a belinkelt kapcsolásoz van nyák benne, anyaglista, meg féyképek hogy mi hogyan csináltuk meg... Na vzoole, bocs hogy még nem küldtem csak nem néztem fel pár napja, elfoglal a sulikezdés, sajna megy!
Húú, lehet hogy nekiesek és felrakom a honlapomra ha ennyi embernek tetszik....
Isa: Szerintem küldd el nekem mailben és felrakom. Esetleg kérd meg Topi-t hogy rakja fel a gyűjtemények közé
igen
sztem ez lenne a legjobb dolog előre is köszi mindenkinek. üdv, Szetty
Hali!
Milyen trafot hasznaltok a Fahrenheit allomashoz?? Es hol lehet Budapesten olyat kapni? Koszi!
Hi
Lehet venni olyan termisztort külön ami a welleres hőfokszabályzóban van? Vettem egy olcsó pákát és ahhoz akarok építeni szabályzót.
Nem lehet kapni olyan termisztort, mivel nem is termisztor!
Hanem a pákába gyárilag beleintegrált hőelem. Hő hatására feszültséget szolgáltat
Én a csatolt fájlban lévő termisztorra gondoltam. Csak az azért kérdeztem mert amit néztem termisztorokat neten azok mind csak 150 fokig bírják. Vagy ezek szerint van olyan is ami bírja a 300at is?
Milyen az az
Idézet: ? JLT-02, solomon? Abban van alapból (hőelem...) „olcsó páka”
Olcsó=1200Ft 220V/40W
Azt a pákát szerintem ne piszkáld meg.
Inkább vegyél egy JLT02-est, az se sokkal drágább, és elég korrekt páka, mondhatni profi. És van hozzá jól működő kapcsolási rajz itt a fórumban, és ha kell nyák rajzot is adok, habár az is van itt.
Szisztok. Szeretnék építeni ehhez a pákához
(csatolva, 24 V - 40 W) egy hőmérséklet-szabályzó egységet tápegységgel. A ti segítségeteket kérném! Köszi előre is :csikosgabi
Hi
Az nem 40Wattos hanem 48Wattpos. Ha kell elküldöm az amit MaSTeRFoXX készített... De lehete az lenne a legegyszerűbb ha valahonnan le lehetne tölteni... MaSTeRFoXX?? Küldem egy privit. Isa
Küzdök vele, nemsoká kész lesz. NYÁK teveket PDF-be rakom fel (mivel nem legális eagle-val csináltam)....
Kész van, le lehet tölteni
LINK A Projectek lapon van... Igaz most egy kicsit meg van gányolva az oldal, de most nem találtam meg a frontpage telepitőjét, majd kijavítom....
Köszönjük szépen!!
:worship:
kösszi szépen
Sziasztok!
Osram 105VA -es 12V-os halogénekhez készült elektronikus előtétet láttam 50W 24V-os weller pákához átalakítva. Igazából szimpatikusabb, mint egy 50W-os trafót cipelni a szervíztáskában. Szétszedésre sajnos nem volt lehetőságem, éppen ezért érdekellne a konkrét megvalósítás. (gondolom a kitöltési tényező a trükk) Várom a konkrét utánépíthető kapcsolásokat/átalakításokat Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |