Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mint ember is tiszteletre méltó volt. Egyszer azt mondta, hogy ebben a sztárolt hamis világban amit a média kreált, Ő nem hajlandó részt venni, ezért senkinek nem nyilatkozott.
Nagy ember volt!
Valóban nagy ember volt a szó szerinti és átvitt értelemben is. Mint színész, nagyon szerettem, és megrázott a halálhíre. Pedig az utóbbi napokban már arról volt szó, hogy jobban van. Mind Ötvös Csöpiként, mind Sándor Mátyásként hatalmasat alakított, utóbbi film nekem is egyik nagy kedvencem. A Veszprémi Színházban láttam egy darabot, amit Ő rendezett, az is fergeteges volt. Nagy kár érte a magyar színitársadalmat az elvesztésével!
Gyakorlatilag sem akadályozza semmi.
Szamóca: Épp pár hónapja említettem, hogy a régi magyar filmek még igazi értéket képviselnek. Bővebben: Link
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Bár elektromos ügy mégsem teljesen az Szóval ma kicseréltek a falunkba vagy 20 oszlopot meg trafókat stb... Egész nap nem volt áram, mire hazajöttünk már volt, de furcsán sötét volt így is. A bojler már ment (nappalin 2Kw) Kikapcsoltam és megmértem a feszt (fogyasztásmérővel). 160V-ot mértem. Eddig 220V szokott lenni egy ősrégi villanyóránk van és állítólag ősköri vezetékek jönnek az oszlopról az óráig. Az EON szakemberei azt mondták telefonon, hogy szerintük belső elkötésről lehet szó, de szerintem csak át akarnak vágni, hogy a felelősséget elhárítsák. Azért ide írtam, mert lehet 1 órán belül itt lesznek nem igazán szeretném, ha átvernének. Van valami ötletetek? Belül semmit nem változtattunk tegnap még 220V volt, a trafókat ma cserélték (kb 300m-re vagyunk tőle. A szomszédban 250V van, de ők kaptak új villanyórát is. Előre is köszönöm.
Hoppá mit találtam... Bővebben: Link
Szerintem Ők kötöttek el valamit a trafónál. Még jó, hogy nem két fázist kaptál. Volt már ilyen is, hogy a nulla is fázis lett, és valamelyik fázis lett a nulla.
Szerintem a trafónál nem kötötték be a primer oldali nullát, vagy csillagba kötötték be a deltás trafót. Azért kíváncsi lennék mi a baj. Azon is röhögnék, ha egy 20kV-os hálózatra 30kV-ost raktak volna. Bár ahogy számolom, a 220/160, az ép 1,375 (gyök kettő mínusz a veszteség), tehát lehet akár az is, hogy 2 fázis megy a trafóba 3 helyett.
Szerintem az utakat kellene megjavítani, és akkor nemcsak üzemanyagot spórolnánk, hanem a törött lengőkarokat, kikopott gömbfejeket, roncsolódott gumiabroncsokat, deformálódó felniket, szétrázódó kasznikat... Soroljam?
Nem fogjátok elhinni, mi történt velem.kicseréltem a számítógép házát, meg a tápot is,tápház
a gépet összeraktam, megy minden, kikapcsolom, feldugom tölteni az mp4 et bedugdostam a maradék winchestert, elindítom...nem indul.kb 2 órán át mérgelődtem azon a vackon, amikor kiderült, hogy csak az mp4 zavart be neki. Valaki esteleg tudja, mi történt?Mért nem indul a windóz, ha bedugom az mp4 et?Egyébként az mp4 is csak egy gagyi anonymus valami akar lenni, eddíg ezen kívül semmi bajom vele.Ha úgy dugom be, hogy megy a gép, semi baj sincs.érdekes dolgok vannak.Egyébként csak nekem nem működik az msn?
Mert usb-ről akart bootolni Állítsd át a sorrendet a BIOS-ban!
Az azt igen.A windows ért hozzá, hogyan idegelje fel az embereket.
A Linux sem indult volna el! Akkor még csak a bios dos program fut ott akad el! Én speciel le szoktam tiltani az usb boot opciót a biosban!
Ilyet már hallottatok? Gépházcsere után feláll a régi win , és közli : Új hardver, számítógépház .
Egyébként honnan a f**ból "tudja" a gép, hogy az alaplapi tüskéket megtoldottuk pár cm dróttal meg csatlakozóval ?( lásd com2 (második soros port) 8 szál madzag+egy csati.
Így nem jártam még.De eléggé érdekesen adta elő a dolgot...ebben a gépben per pillanat se a reset gomb, se a bekapcsolásjelző led nincs bekötve.Ja és az előlapi hangcsatlakozásról ne is beszéljünk.egyébként kicseréltem a vga hűtőmet is, volt rajta egy 4 cm-es ventiléátor, visított mit aki nem normális.az miért van, hogy 2 db 1 gb os ramról nem indul a gép, de 1 db 1 gigás, meg egy darab 0,5 gigás ramról elindul?
ilyn a vga coolerem:Bővebben: Link
Még a DOS sem fut akkor, csak a BIOS! És igen, semmi köze ehhez a windows-nak. Kivételesen most nem ő a ludas.
A BIOS is egy DOS féleség vagy rosszul tudom?
Nemigazán...inkább olyan EEPROM féle
Igen egy epromban van maga a program és abból fut! És álltalában dosos a kezelőfelülete is!
Rosszul.
A BIOS az angol Basic Input / Output System kifejezés rövidítése, ami magyarul alapvető bemeneti / kimeneti rendszert jelent, és a számítógép szoftveres és hardveres része közötti interfész megvalósítására szolgál. Fizikailag az alaplapon lévő BIOS, az egyes bővítőkártyákon található BIOS és ezek eszközmeghajtói alkotják a számítógép BIOS-át. Ezek közül az alaplap BIOS-a a BIOS legfontosabb része, mert ez tartalmazza az alapvető konfigurációs beállításokat és hajtja végre a diagnosztikai ellenőrzéseket. A DOS rövidítés jelentése: Disk Operating System, azaz lemezek kezelésére képes operációs rendszer. Lehet helyette: GNU/Linux, OS/2, OS/360, Microsoft Windows, UNIX...
Nem úgy írtam,hogy DOS hanem féleség "hasonló" Természetesen tudom mi amúgy a DOS! Akkor hasonlítsuk inkább egy firmware-hoz! Végül is a BIOS az BIOS így a legegyszerűbb leírni
Idézet: „Egy videó a szenvedélyről, amit autóversenyzésnek neveznek, a Neoton 220 felett c. számára, egy betiltott világbajnoki széria képeivel.” Csak fanatikusoknak! Bővebben: Link
Brutális, főleg 3:30 után ahogy elgangol a nézők között. A nézők sem teljesen komplettek :eek2:
Egy kicsit durvább.. csak erősebb idegzetűeknek!
Bővebben: Link (Vajon miért tiltották be ezeket a versenyeket...?)
Kelkáposzta. Miket meg nem eszik az ember? Na jó csak vicc volt. Igaz kelkáposztát még nem főztem de magam is szeretem.
Én a múlt hétvégén bográcsban 7kg pontyból csináltam paprikást. Egy tv műsorban láttam a receptet. És Akkor eldöntöttem, hogy a születésnapomon ilyet főzök a vendégeimnek. Persze mondanom sem kell, hogy isteni finom lett, volt. :finom: recept 12. perctől. ugyan ez papíron. Jó étvágyat!
Szia Köbzoli!
Persze elképzelhető. A típusát nem tudom a szétszedettnek... Azt hogyan érted hogy indiai? A gyártási helye? Vagy a tervezése? Alkatrészei? És ezt miből látod, gondolod? Ezt csak azért kérdezem, hogy hasonló "éles" látásom legyen a dolgokra. Szerintem ezeket elvileg licence alapján gyártják. Elvileg ugyan annak kellene lennie. Tévedek?
Szép, jó napot mindenkinek!
Sziasztok!
Sziasztok! Kínlódom egy MIO P560 pda navigációval de nem tudom a windows mobilon hol lehet a magyar nyelvet beállítani rajt! Van bent egyáltalán? Resetelve volt ez a Sz.r
Szerintem utólag kell feltelpíteni. Ha szerencséd van, akkor a hozzá adott CD-n, vagy a gyártó honlapján megtalálod a programot.
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kis problémám... Szükségem lenne arra a dokumentumra, ami EZEN a linken található. Sajnos az oldal fizetős, 35 dolcsi 31 napra... Nekem ez egy adatlap miatt kicsit sok, s ráadásul azt sem tudom, tutira meg van a doksiban az, ami nekem kellene! Ha esetleg van köztetek valaki, akinek szüksége lenne erről az oldalról valamire, esetleg összedobhatnánk a költségeket... :pirul: Esetleg valaki már regisztrált oda? :pirul: De ha kölcsön tudtok adni egy 16 csatornás logikai analizátort, annak is örülnék! :vigyor3: Nyugi, nem vagyok akaratos, csupán a cél érdekében bármit! :hehe: |
Bejelentkezés
Hirdetés |