Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   717 / 3602
(#) highand válasza lapose hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Ebben a hold dologban van valami. Hosszú évek óta megfigyeltem, hogy a saját párkapcsolataimban és akkor vagyok kevésbé toleráns, ha telihold van.

Viszont indokolatlanul érzékeny meg nagyobb eső előtt vagyok.
(#) highand válasza szamóca hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Én most jöttem rá, hogy azt sem tudom mi az a flac fájl. Tényleg az mitől jobb a többinél?
(#) szamóca válasza highand hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Veszteség mentes zenei információ tárolás.
Csak sajnos a Nero CD író program nem tudja konvertálni.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 3, 2009 /

Jóreggelt mindenkinek! :kalap:

Jó sok hsz. Jó sok hsz. keletkezett tegnap óta, egy kis időmbe beletelt mire végig olvastam. ( és mire ezt végig olvassátok... )

harpo, lapose: mind a ketten nagyon jól vázoltátok a témát, sajnos ennek "áldozata" és "tanuja" is vagyok.

Az a helyzet, hogy a gyerekkorom nem úgy alakult mint egy normális családnál, és még kifejezetten finom voltam. Ez miatt lettek nekem viselkedési problémáim. ( sajnos a mai napig is) Amikor eljött az idő, hogy iskolába kerüljek, akkor a pszihológus szerint, nekem egy speciális iskolába javasolt. Ezzel gyakorlatilag a végitlétemet írta alá, de ekkor még poronty fejjel mit sem fogtam fel ebből. Az iskola se volt nekem "furcsa" amikor oda jártam, mert elszigetelt voltam az "élettől". (nem volt öszehasonlítási alapom) Sok barátom sem volt, mert ahogy kimontam az iskola első betűjét, már nem is áltak velem szóba. Aztán később jöttem rá, igaz akkor nem foglalkoztatott a dolog annyira, csak feltünt, hogy más vagyok mit a többiek. Abban nyilvánult meg hogy színjeles voltam, és a többiek olyan változó körüliek. A msáodik meg a gondolkodás menet, beszéd, ingerek stb. Aztán egy idő után már rájöttem, hogy mi lessz belöllem, ha gyorsan nem teszek valamit. Gyerek lévén, ilyenkor szinte ez egyenlő a nullával. Amikor 5. osztályos lettem, könyöregtöem, hogy had menjek át másik iskolába stb. A szüleim igérték, hogy ha jó leszek, a jegyeim is stb.,... akkor igen. Nem így lett. Az osztályomban nem sokan voltunk 9 - és 13 fő között változott, de voltak közöttük súlyosan sérült egyéniségek is, ami csak ahhoz vezetett, hogy az osztály egyik fele akik többet tudnak huzzák a gyengébbeket, mert azok nemtudják ilyen ütem megtanulni a tantárgyakat, ugyan ez visszafelé kölcsönhatásszerűen, a jobbak haladnának, de a gyengébbek visszafogják. Mind ez a tanáron disszipálódik el. Sajnos ez miatt a sokrétüség miatt, a tanár nem tudja megtanitani gyerekeket amire kell. Ez abban nyilvánul meg, hogy az "okosabbik" lebutul, az aki meg speciális fogalkozást igényelne, az meg mégjobban nemtud a társadalomba beilleszkedni, és mégjobban kitaszított lessz, legjobb esetben egy szeretszolgálat társaságában kézműveskedhet stb.
Ez az "okosabbik lebutul" vonatkozna rám. Annyit tudok hogy nekem nem szabadottt volna abba az iskolába iratni, a pszihloógus tanácsa szerint. Fogalmam nincsen, hogy lehet összetéveszteni a zárkózottságot, bizalmatlanságot, stb. az értelmifogyatékossággal, vagy részleges értelmi fogyatékossággal. Mikor kikerültem az iskolából, egy "0" éreztem magam, aki tudja a szorzótáblát, összeadni, szorozni, és osztani tud, kivéve a törtekkel való műveleteket, na mdegy nem is folytatom tovább.
Ekkor Kerültem át Esztergomba egy, egy "normális" középsuliba. Megmdom ott nagyon leizzadtam ,mert ott egy év alatt kellett bepótolnom, a rendes nyolc olytászt. Az életbe nem hittem volna el, hogy 4 es lettem év végére. ( sajnos a csapnivaló matematikai tudásom miatt lettem négyes de simán megbukhattam volna, ha a matektanárom nem lett volna olyan rendes!) Ott elektronikát tanultam volna. Átjöttem Komáromba, mert abban az iskolában, sajnos a gyerekkromból "szerzett" viselkedésem, és azért mert az osztály "strébere" voltam, hamar célponttá váltam, ez persze komáromban sem maradt el, csak ott ez a "nagyon lájtos" verzió volt, amivel nem is törődtem.
Aztán ebben az iskolában sikerült lettem a villanyász szakmát.

Másik része a tanárok felöl: nagyon sok van aki csak pénztárcának tekinti az iskolát, és ingyenmukaerőnek a diákokat. Az ilyen emberek magas beosztásban ( igazgató, vagy aligazgató és tanár, vagy bármelyik verzió mixelve), akik csak vizet isznak, és bort prédikálnak. Csak azért küzdenek az iskoláér hogy a tanárok munkája megmaradjanak. Amit ha nem tenne meg akkor a saját "kényelmes' poziciója is elszánna, és mehetnak vizet terelni a Dunapartra. Amúgy tanárok között is megvannak az ilyen "téglák". Egyszerűen, a diák bemegy az órára, és 70-80% az van amit ő kakar, és elbeszélgetnek bármiről. Lehet ilyenkor a témaindító a tanár is, de a diák is. Mondjuk még ez az eset "jobb" mit Esztergomban, ott azok a tanárok, mindennapos veszélynek kivannak téve. Nem túlzok. Ott van pl a matematika tanár, akivel én jóban voltam. Fülét farkát öszehúzza, és a hátán, már a 30 darab papírgalacsint sem szedi le, csak óra után. stb. Volt már tanár kilógatva is az ablakon stb., és a diák nem lett kirugva, mert "véletlen" nem volt tudomása senkinek se az esetről.
Visszatérve Komáromhoz, ott a tanárok nagyrésze selejt. Csak egy párat tudnék említeni, és tisztelni, akik valóban tanítani akarnak.
Ebben a témában voltam személyes "tanu". Az a helyzet hogy amikor ebbe az iskolába kerültem, akkor gyakorlati orán, a fémipari alapképzés ( vagy mi) okattta. Nekem elsőre, -így arc alapján- egy kicsit megijedtem, de pár percel késöbb, más volt a véleményem. Egy elképesztően nagy koponya. Nagyon rendes, vicces, inteligens tanárral hozott össze akkor össze a sors. Gyakran bennmaradtam tanítás után, és nagyon sokat beszélgettem vele. Győrben a Szchényi Egyetemen tanult, azthiszem villamosmérnökként, majd valami villamos gépész -t tette le nem tudom pontosan. A neve Tóth Ferenc Csaba. Nemtudok, nálla jobb embert mondani, aki űberelni tudná őt! Valóban tanítani akart és mindenáron próbálta a diákokat tanítani. (szó szerint) A tanárok szemében, és az igazgatóság szemében ez már kevésbé volt jó szempont. Nagyon sok helyen betartottak neki. Az ok az, hogy a diákokat valóban okatni akrta, a diákokkal emberi kapcsolatot létesít, és az inteligenciájával, tart fegyelmet. Ahhoz hogy a diákokat oktani lehessen, ahhoz meg kell a munkadarab szerszám stb. Egyszerűen nem kapta meg. A hegezstő is, körzőt reszet. Miért? Mert azt nemtudja tönkretenni. Mindere az volt a válasz, hogy tönkreteszik, széttröik, szétbarmolják, ellopják. Ez akkor nem lenne igaz, ha a tanár az órán benn lenne, megtartaná rendesen az óráját, és nem a dohányzóban kávézna. cigizne, és olvasná a MAGYAR NEMZET c. folyóiratot! A többi tanárról ez nemmodtható ugyen ez el. Ha rajta is kapják a diákot, akkor is két okból nem tudják kivágni. 1: hol volt ilyenkor tanár? 2: az iskolának szüksége van pénzre. (ebből adódik hogy midnen analfabétájú embernek nevezett érvényes lakcím stb. igazolvánnyal ellátott genetikai hulladékot is felvesznek.) Aztán ez a helyzet kezdett elvadulni, és a Ferenc Csaba, inkább otthagyta az iskolát, mert ő ebből nem kért többet. Ráadásul az anyja is betegeskedett, szóval nem könyű neki se az élete. Eleinte nem is tanár akart lenni, hanem motorépítő, stb. ( megjegyzem nagyon ért a vasakhoz! Simán letudna fejből, egy blokkvázlatot rajzolni, az utolsó csapágygolyó átmérőjéig mindent)
A saját életét is oda adná masnak, ha ezzel egy életet megmenthetne.
Közben történt egy igazgató válzás is, és egy olyan ember került az igazgatóság körébe aki taniítani akart. A mai napig igazgató, de el van vakítva. A gyakorlati vezető, elméleti vezető stb. a téglák E téren. Ez miatt egy csomó információ nem jut el az igazgatónőhöz. Példaként egy dolog úgy zajlik le, hogy:
Benn vagyunk elméleti vagy gyakorlati okatáson. Ezt az épület az iskolától külön van 7Km választja el egymástól, de egy és ugyan azok. Benn vagyuj órán beszélgetés van. És csörömpöl ta telefon az épületért felelős "igazgatónak". Ez az ember vagy kihivja a tanrt, vagy közvetlen a tanárt hivják fel, hogy jön az igaztó stb. Ekkor normális rendben megy az oktatás, hirtelen röpdolgozat, és egy tonna megoldanó feladattal találjuk magunkat szemben.
Ez mind semmi. Amikor Csaba elment az iskolából, otthagyott egy levelet a jelenlegi igazgatónak. Érdeks módon csak egy évvel később borult ki a bili. Ugyan is a gyakorlati igazgató egy év után hivta csak fel őt, és fenyegette meg becsületsértési perrel stb. Az agyműködésem majdnem STOP hibát jelzett, mikor ezt hallottam. Annyi biztos, hogy ha erre adja a fejét az az illető nagyon megbánja, mert én rengeteg tarka jóminőségű viedót készítettem anno, hogy mi folyik abban az iskolában. Játszottam a 400V -al, 24V -al stb. 2x24V -os mágneskapcsolóra ráeresztettem, 400V -ot, és csak 20 másodperc mulva gyulladt ki stb.
Tudom semmi értelme nem lenne, mert ha ez a manőver az iskola bezárásháoz vezetne, akkor sem lenne jó. És a térségben tanuló diákokat szivtnám meg ezzel, ha értitek.

Ne haragudjatok, ez nagyon kikivánkozott belöllem. Modik, nyugodtan töröljétek ha úgy látjátok, hogy ez a hsz , nem ide való! Köszönöm, és elnézésetetek kérem, nem titeket szeretnélek vele terhelni, sak felkaptam a cukrot. Nem haragszom senkire.

ON
(#) highand válasza szamóca hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

No utána olvastam, itt találsz plugint a nerohoz.

flac plugin nerohoz
(#) levii válasza szamóca hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Szia!
Én a Flac frontend nevű progit ajánlom.
Egyszerű a kezelése, a FLAC, ogg, wav fájlokat tudja konvertálni.

Üdv!
(#) _ampervadasz_ válasza highand hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

A FLAC fáj egy veszteségmentes tömörítetlen formátumú algoritmus. Sokkal nagyobb mintavételezési, és Frekvencia "átfogása" ,van mint az auduónak. Tulajdonképpen az AUDIO "BIG" testvére.

Persze ehhez berendezés is kell. Tehát ha számítógépről játszod le, akkor az alaplapi hangkártyát felejtsd el. Ehhez már kitűnő minőségű, hangkártya, vagy lejátszó eszköz kell. Kábelek, erősítők, hangszórók. Ez a High-End kategórás emberek "formátuma".

Jvaslom a JetAudio -t. Kiváló kis program, mindent lejátszik amit kell. Amióta ez megvan nekem, nem is haszáltam többé a Winampot, média palyer, PowerDVD-t mert mindet egyesíti, és még egy + van benne, és a HD filmeket is szépe lejátsza. Ez egy igazi mindenes.
(#) highand válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Köszönöm
(#) szamóca válasza highand hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Köszönet érte!
(#) szamóca válasza levii hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Köszi levii!
(#) highand válasza Action2K hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Ezt a mondást ezennel ellopom. hehe
(#) zolee1209 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Idézet:
„Bár érzésem szerint maradt még benne bőven feszkó, azt biztos majd máson próbálja lecsapatni.”

Szerintem erre van megoldás! Zárjuk rövidre az egyik kimenetét az egyik bemenetével! :hamm: Nos, mit szóltok hozzá?
(#) levii válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Szerintem abból inkább gerjedés lesz
(#) _ampervadasz_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Az ötlet nem rossz, csak a rövidzárlati tranzienst, és felharmonikusait kéne megszűrni, hogy ne jussanak ki a hálózatra. Kezdődjön a licit egy, egy 1000KA -es zárlati megszakítóképeséggű biztosítéktol. Ki ajánl kevesebbet? Jajj elfelejtettem hogy ez nem a vatera$. :hide:
(#) zolee1209 válasza levii hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Akkor csökkenteni kell a visszacsatolást... Például... Vágjuk le a kimenetet, toldjuk meg ~1 méter levegőoszloppal, annak már elég nagy lenne az ellenállása, és úgy csatlakoztassuk a bemenetre!
(#) gg630504 válasza highand hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Celeb meghatározás.
(#) zenetom hozzászólása Okt 3, 2009 /

Hali!
Nem tudja valaki hogyan lehet a fehérvérsejteket jobban termelni? Ha jól tudom akkor ők felelősek azért hogy bekapják a bacikat (ezzel kinyirva magukat) és elpusztitják őket. Szóval arra gondoltam hogyha több van belőlük hamarabb meggyógyulok ebből a fránya náthából
(#) zolee1209 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

A kérdésre a válasz engem is érdekelne!
Ez a nyamvadt megfázás!
(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Hali Tomi!
Te még mindég beteg vagy?
Én már egy hete jól vagyok

(#) zenetom válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Hali!
Nem mindig, megint
(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Na ne már, már egyszer kijöttél belőle és vissza? áááá
(#) Georgee válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Mi tegnap este megoldottuk, haver levert 6*3 cl absintheot és semmi baja (én is, meg is szerettem) (belső fertőtlenítés)

SP_A0388.jpg

(#) zoly15 válasza Georgee hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Vegyi fertőtlenítés
Mi ég ott a kanálban?

Green fairy és kocka cukor (absinthe)
(#) zoly15 válasza Georgee hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Biztos.... :hide:
Most mennem kell mert jön 2m3 fa

A poén az, hogy 70 fokos, de nem lehet tőle becsiccsenteni. Ezt furcsáltuk a sokadik feles után, persze a multivitaminos házi víz (pálinka) a 3ik feles után már húzza az ember fejét.
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 3, 2009 / 4

Mint párszor már írásba öntöttem: én is kvázi-pedagógus leszek. Könyvtáros, de (elvileg) iskolai szakirányon. Mindent el fogok követni, hogy ne kelljen iskolai könyvtárba mennem. Nekem is kellett tanítási gyakorlatot tartani.

A mai gyerekek elsősorban a SZÜLŐK és a társadalom hibájából az általam elvárt alapvető szocializációs faktoroknak NEM felelnek meg, pedig igazán nem magas a léc. Idősebbel tisztelettel bezsélni, köszönni, viselkedni... Pedagógia órán egyszer parázs vita alakult ki, majd én dühömben csak annyit mondtam: Az az ember, akit nem szocializálnak, súlyosan reatardált lesz. Olyan, mint egy kis állatka! Az embert az állattól a szocializáció emelte ki. Konkrétan a majomtól elsősorban ez az igény különböztet meg. Ez - és sok más - a megnövekedett agytérfogatnak köszönhető. A csoportos együttlét a növekvő agytérfogattal együtt jelent meg! egy gyereket ha ingerszegény környezetben tartanak, ne adj' Isten nem tanul meg beszélni 5 éves koráig, akkor már sosem fog!

Tehát a mai gyerekek semmivel sem rosszabbak, mint Te, Action! Csupán nincsenek világos keretek között tartva (~minden meg van engedve nekik). Lassan már én vagyok a deviáns az elvárásaim miatt, de nem érdekel. Annyira konszolidált az elvrendszerem, hogy nem is tudom és nem is akarom lejjebb adni a mércét.

Volt könyvtáros nénivel az általános iskolából rendszeresen beszélek. Azt mondta: megfordult a kocka: egy osztályban 3-4 ember van, akivel lehet kezdeni valamit. A többiekkel nem, ráadásul terrorizálják a többiek azt a szerencsétlen hármat.

Lecke kérdése: Engem is sokat terrorizáltak, és voltam olyan "ganyé", hogy nem adtam ki a kezem közül a megoldást. Bezzeg, ha fizika óra volt, akkor megnőtt a népszerűségem! Mondtam neki: majd máskor meggondolod, hogyan viselkedsz velem. Nem gondolta meg... Persze az irigység miatt olaj volt a tűzre. Különösebben nem tartom magam jó képességűnek, nagyon nehéz a felfogásom, ezt a barátaim is megmondták. Nekem minimum 2-szer több időbe telik valamit megérteni, mint egy jó képességűnek. DE: nem sajnálom rá az időt.

Petinek: Ugyebár sokat beszéltünk a témáról privátban. Te kiemelkedtél a többi közül. Bámulatos élni akarással! DE 100 ból 99 nem!

Mindannyiunk adójából - a tiédből is - ezeket a (részben) önhibájukon kívül "selejtté" vált embereket el kell tartani sajnos! Megint más hibáját az én hátamon (is) verik le. Mindegy, hogy minek hívjuk, segélynek, támogatásnak, az csak definíciós kérdés. Ugyebár, aki nem tud kitölteni egy postai feladóvevényt, az bonyolultabb munkák elvégzésére sem lesz alkalmas, kiesik a munkaerőpiacról. Sajnálatos módon az ilyen a társadalom szélére, perifériára szorul. Hajléktalan, esetleg zsebmetsző lesz belőle, mert azért ennie (innia?) kell. Még mindig jobb megoldás az ilyent segélyezni, mint hogy közvetlenül a torkomnak szegezze a kést, és a havi 70.000 Ft-os tanári/könyvtárosi fizetésemet elvegye. Igen, egy diplomás, nyelvet beszélő ember annyit keres! Az az ember, aki kitermeli a jövő mérnökét, menedzserét. Utána meg pofán röhögi, és nem is tudja, mennyit köszönhet neki! Igen, a "csóró" tanárt. Gusztustalan és megalázó!

Ja, hogy szarkasztikus vagyok, és kimondom kertelés nélkül a gondolataimat? Vállalom! Ja, hogy nem vagyok emberséges? Dehogynem! Csak azzal vagyok lojális, aki nem tüskékkel közeledik felém. Minek legyek azokkal az "emberekkel", akik megtapostak? Ha egyszer valakit meggyűlölök, általában úgy marad, mivel nehezen utálom meg az embereket, nagy a pufferképességem - de ha betelik a pohár, akkor örökre. Kevés példa van rá, talán 5-6.

Gyakorlatom alatt a Kandó könyvtárába bejött egy szimpatikus (Képzeljétek, köszönt! És: a segítséget is megköszönte!) , nálam pár évvel fiatalabb srác. A Műegyetemről jött át, tehát nem lehet buta. Egy egyszerű kérvényt (Személytelen, spec. hivatalos nyelv) , hogy fogadják el a tárgyait, nem tudott megfogalmazni. Segítettem neki, majd azt mondta: lehet, hogy neki is ilyen pályára kellett volna mennie. Azt hiszem megkaptam életem első és talán legnagyobb elismerését. Szemben a "Jé, hát ezt tanítják?" meg "Maga biztos egész nap csak olvas", és "Majd ír pár jó könyvet, és jól megél belőle" megnyilvánulásokkal.

Minden tiszteletem azoké a tanároké, akik szívből és lelkesedésből tanítanak (egyelőre, amíg a pályán vannak). Szintén azoké a leendő kollégáké, akik közalkalmazottak, és éhbérért V A L Ó B A N dolgoznak, illetve az ország sorsát próbálják jobbá tenni, mások helyett.

A társadalom sajnos átalakult. Nagyszámú ember él városban. Szükségszerű, hogy a tágabb intim szférájuktól megfosztott emberek agresszívabbak is. Igen, az ember intim szférájához hozzátartozik a kert is! Talán ez az oka a fent vázolt jelenségnek?

Az a tapasztalatom, hogy a fórumra azok az emberek kerülnek, akik pozitív értelemben kilógnak a sorból. Azért nem találják a helyüket az osztályközösségekben (itt az ifjabbakra gondolok - neveket nem írok, akikről beszélek, pontosan tudják, hogy rájuk gondoltam. Kb. 5-6 ember), mert sokkal előbbre járnak a korosztályuk óvodás, infantilis viselkedésénél. Itt meghallgatásra lelnek.
Emellett valljuk be őszintén, maga a hobby tárgya már IQ-szűrő. Azaz: ide nem Mónikasó-n szocializálódott emberek járnak ( Ámbár gr89 kollégánál már próbálkoztak, természetesen sikertelenül - a honnan és milyen jogon szerezték meg a számomat kategória), mert ehhez a hobbihoz - akár alap szinten, akár felsőbb szinten műveli valaki - több sütnivaló kell az átlagnál. Mindez végzettségtől teljesen független (mármint az IQ kérdése)!

TV: én egy héten összesen maximum 2-3 órát nézek, nem többet. Méla undor fog el a csatornák és műsorok legtöbbjétől. Kivéve: Spektrum, NatGeo....

Nos ennyit kívántam - summázva - hozzá fűzni az elmúlt pár oldalhoz.
(#) sound.man válasza zenetom hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Lassan elfogy a betegség miatt az osztály, már a padtársaimnak is folyik az orra nekem meg még semmi bajom. Vehetnél rólam példát.
(#) szamóca válasza levii hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Sajna a frontend elérési útvonal hibára panaszkodott.
A nero plug in meg csak7-es verzió felett integrálható.
De kitartottam és
lőn!
Freeware és működik is. Akinek esetleg hasonló gondja lenne. Bár minőségileg romlik az eredetihez képest, de ez várható is volt.
(#) zenetom válasza sound.man hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Majd kicserélem az immunrendszerem
Következő: »»   717 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem