Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Csak a két érpárat kell összkötnöd.
A kábel azért 4 érpáros, mert több sazbványt "ölel fel" PL. nállam a falban van az UTP kábel, és benne viszem a bejövö telefon vonalat majd adok neki egy splittert, és a telefonokhoz menő vonalhoz, meg a másik érpárat használtam fel, így mind a 4 érpár ki van használva, és minden ponton lehet egyszerre telefon, vagy internet, és fővonal anélkül, hogy a modemet arréb kéne vonszolnom, vagy átkábeleznem a fél szobát, vagy lakást. ui.: a routerben összekelett hidalnom a maradék két érpárat, hogy mindenhová kijusson a delej.
OK. Ha jóltudom a többit 1000Mbit/sec nél használja. De a biztonság kedvéért megkérdeztem
Idézet: A korod meghatározásához nem állt rendelkezésemre elég információ, s ennek hiányában történt eme felmerülő kérdés megfogalmazása. „Amúgy nem a lányom,...”
Azt pontosan nemtudom. .... és, ha valaki erre mutató dokumentácival szolgálna, akkor ez nagyon érdekelne, mert a közeljövőben és még egy picivel rá szeretném Gbiterse cserélni a Mbites hálózatot, és nem lenne jó szétbombázni a hálózatom, ha ebben igazad van. Minőségi STP kábel van befűzve, ami csak annyit jelent hogy érpáronként árnyékolt, és az összes érpár is egyszerre le van árnyékolva. Ráadásul alacsony csillapítású. Nem egy olcsó mulatság.
Szerk.: ui.: a süketelésem mellett, valami eredményt sikerült produktumba, komponálni?
Én egyenes bekötésűvel néztem volna (=patch kábel). Habár a mai hálózati eszközök tudtommal többnyire auto-MDI-sek, azaz patch és crosslink kábellel is mennek.
Gigabites hálóhoz minimum Cat5e kábel kell, de egyes háklisabb eszközök ragaszkodnak a Cat6-hoz. (Bár lehet, csak azért, mert a Cat5e kábel, amivel néztem, nem volt egészen 5e-s.)
wikipédiáról:
A 10Base-T és 100Base-TX kábelek átvitelkor csak az 1, 2 (küldésre) és a 3, 6 (fogadásra) érpárokat alkalmazzák. 1000Base-TX szabványú átvitel esetén mind a 4 érpár részt vesz az adatátvitelben. Egy vezetéken maximum 125 Mb/s átviteli sebesség érhető el. A nagymennyiségű adat átvitelét ráadásul duplex módon valósítják meg. 1000Base-CX 2 pár STP 25 m Árnyékolt, sodrott érpár 1000Base-T 4 pár UTP 100 m Szabványos 5-ös kategóriájú UTP Link1 , Link2
Köszi az információt. Csak azért mondom, mert végül is az UTP CAT5 is ugyan az mint a STP különbség az, gogy az UTP árnyékolatlan. az FTP kábel csak egy köpennyel van árnyékolva, az STP meg már érpáronként is. Ráadásul ez alacsonyabb csillapítású, miőségi Deutschland kábel. Ipari környezetben használatos ez a kábel. Olyan vastag mint a koax.
Most esik le, hogy valószínűleg nem tudod a szabvány bekötéseket. Ez a neten rengeteg helyen fent van, de a patch kábel bekötését tudom fejből is:
1. fehér-narancs 2. narancs 3. fehér-zöld 4. kék 5. fehér-kék 6. zöld 7. fehér-barna 8. barna A kábel mindkét végén levő csatit így kell bekötni. A számozás úgy értendő, hogy a csatit az érinkezőkkel magad felé fordítod, és így balról-jobbra. És lehetőleg használj krimpelő fogót, mert a csavarhúzós kókányolás sok hiba forrása.
Húú, akkor egyenlőre erről le kell mondjak. Azért köszönöm az információt, ez jól jött.
Végül is párhzamosan kettő 20 -as cső megy a falban alul 40cm -es magaságban (szerelvény szinten). Egyik az erős áram, a másik meg a TV internet telefon. Két kábel megfér egymás melett. Idézet: „a csatit az érinkezőkkel magad felé fordítod” Talán egyértelműbb, ha így írom: az érintkezős végét magad felé fordítod úgy, hogy a csati "füle" felfelé nézzen.
Boldog ember, akinek ilyen jól tervezett háza van. Én már azon gondolkodom, hova lenne érdemes még csövezni a kisszoba esedékes felújításakor.
Köszönöm. Az a helyezt hogy nállunk 3 éve volt felujítva a lakásunk teljesen, így a fantáziámnak nem szabtam határt csak a pénztárcának, és hogy ne kelljen szétbombázni a lakást, ha ihlet álmokfutásom támad, ezért relative több cső kelült a falba mint amennyi valójában kéne, és azok is szerelvény magasságban vannak, hogy bármikor rombolás nélkül lehessen újra szerelni bármillen hálózatról legyen szó. Na meg elég esélytelen, hogy valagi képet fog szögelni 40cm magaságba, vagy radiátortartó konzolt. (tisztelet a Kanadai rendszerű moduláris radiátor, mert azok pont e mérett alatt van, de még csak nem is surolja a 40cm -ert. )
ui.: csatolok egy képet. Ezt a kábelt ebben a percben krimpeltem meg. Nemanyázni.
Pont igy van most de nem akar menni még kihúzott usb vel se...
"ha CD-re akarod kiírni akkor konvertálnod kell, és ilyenkor már mindenképpen veszít a minőségéből"
Nem. Példának okáért a Nero 9-es simmán írja az Audio CD-t a Flac kiterjesztésből...
Nem lehet hogy ez a konzol kábel kéne? Bár nemtudom mire jó nem is láttam még életemben ilyen bekötésüt.
Konzol-kábel szerelése: 1. - - - - - 8. 2. - - - - - 7. 3. - - - - - 6. 4. - - - - - 5. 5. - - - - - 4. 6. - - - - - 3. 7. - - - - - 2. 8. - - - - - 1. (Wikipediából másoltam)
Nincs mit!
A tecső meg bemondta az unalmast. Jó rendben, akkor: I'll be back!
De, ezt is írja:
Konzol (cross-over): Számítógép soros portja és router/switch konzol portja (DB-9 - RJ-45 átalakító) közötti átvitelhez.
Akkor nem... Nem olvastam végig csak a bekötéseket néztem. De hát akkor mi a baj Próbáltam crosslinkkel patch al is egyikkel se megy...
Patch al a szgép elkezte lekérni az IP t és utána abbahagyta.Aztán megint újrakezdte. A modem pedig nem is érzékelte
Talán túl hosszú a 10m neki?
A LAn sorban soha nem váltott át a down up ra.
A 10m az egyáltalán nem hosszú.
Tedd akövetkezőt: húzd ki az USB -t és úgy próbáld meg LAN -on benyomni az inputot. Valószínű úgy már válaszolni fog, és egyuttal begazolódik sajnos a gyanum, hogy a két portot egyszerre nemfogod tudni használni.
Kizárt, a szabvány szerint 100m-ig használható az UTP kábel jelismétlő nélkül. Lehet, hogy a két kábel összetoldásánál lesz a hiba.
Eddig zöld a sárgához sárga a zöldhöz volt kötve. Most zöld a zöldhöz sárga pár a sárgához van kötve a maradék kettő pár nincs bekötve.
Már próbáltam úgyse megy...
Hát én nemtudom. A kábeled jó? Lehet az egyik irányban szakadt az adatvonal és ezért nincsen szinkron. Mondjuk ezt a 16PC -t nemtudom hogy gondolja a felhasználói útmutató.
Mert ugye irja hogy két PC-t is használhatsz egyszerre, de maximum 16 -ot, utválasztón ( Routeren keresztül ) tömören. Nem vagyok fain angolból, ezért csak ennyit vettem ki belölle.
Még ezt a hsz. -megvárom, és utána megyek elfekvőbe, mert elfáradtam a mai naptól. :peace:
De akkor PC to PC bekötésben se ment volna gondolom...Ha jólemlékszem az eredeti kábelben nem voltak párba csavarva a vezetékek és sokkal tömörebbek voltak.
Idézet: „Jaj ezt nem a te beírásodra értettem” Én se értettem félre, csak úgy mellékesként leírtam a saját véleményemet a dologról. :yes: Idézet: „Már előre várom a * születik újabb adásait. Tudom, hogy azokra az estékre más programot kell keresnem.” Ez frappáns volt. Egyébként tegnap elég vicces kis dolgot láttam a HÉV-megállóban. Kb. 1 éve az Aquincum-i HÉV vonalán feltettek minden(?) megállóba LCD-s kijelzőket, amelyen a legfontosabb információk olvashatók. Pontos idő, menetrend, kiemelt információs sáv. Az utóbbin a következő kezdetű üzenet scroll-ozott folyamatosan: "Tályékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a 4-es és 6-os villamosok..... " |
Bejelentkezés
Hirdetés |