Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Hát nem tudom,hogy jó helyen teszem e fel a kérdésem de megpróbálom itt. Mi az automatika és az automatizálás? Suliba kellene de eddig szinte nem találtam róla semmit. Esetleg valakinek valami ötlete?
Szia! Röviden és tömören: Az automatizálás az a szakágazat, ami megtervezi legyártja, elkészíti az automatikai rendszert.
Amúgy meg regényeket lehetne írni témáról.
Az én véleményem az hogy az automatizálás egy tevékenységet jelent, pl. megépítik hogy valami valamikor bekapcsol, ezt fejlesztik, tehát az automatika kialakításával eltöltött munka. Az automatika, az pedig maga a szerkezet, vagy legalábbis az elv ahogy megvalósul valaminek a gép által vezérelt működése. Tehát egy gép (és ember, vagy csak gép) által működtetett valami. Én ezt így gondolom
Köszönöm a segítségeteket.Ez jó lesz
Egy fontos dolog, tudom hogy tilos kéregetni, de ez fontos. Megvan valakinek a Sunshinegsm nevű programm? Ha igen akkor elküldené nekem emailben. Nekem is megven csak otthol, és 1 hét múlva leszek otthol, pedig most kellene
Láttam az egyetlen hozzászólását, de nem tudom miért pont a HE?
A múltkor, a találkozó előtt is több, mint 1 hónapja nem volt fenn, utána itt volt, most megint nincs... Lehet, nincs ideje..
Sziasztok
Egy kis segítség kellene. Bedöglött a pákám. Egyáltalán nem tapasztalok semmiféle melegedést. Kipróbáltam egy másik 24v AC trafóval, de ott is ugyanezt tapasztaltam. Feszültség tuti volt, mert rá is mértem. Lehet kezdeni vele valamit? Mellékeltem képet a pákáról Előre is köszönöm a segítséget.
Helló!
Szerintem kicsit rossz helyre írtál. Szerintem vagy a fűtőszál szakadt meg, vagy a kapcsoló része. Több lehetőség nincs is. Ja de!!! Még a vezeték is lehet rossz. Amúgy kár érte. Jó kis weller páka. Nekem otthon fekszik egy majdnem új és várja további sorsát. trafó kellene hozzá, csak épp nem akad 24V-os, vagy ha van, az hatalmas méretű.
Üdv, és jóestét mindenkinek.
Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, mert a sors úgy gondolta hogy engem most szívatni fog. Elnézést, azért szeretnék mindenkitől kérni, mert idáig húztam a windoz$-om "kiadását" , és amikor a feltöltés végre valahára készen is lenne, erre megszakad. Nem azért szakadt meg mert instabil lett volna a kapcsolat, hanem azért mert ahová feltöltöttem ( egyébkén1 81% járt a feltöltés ) megsérült a RAID tömb. Ráadásul nem tükrözve volt, hanem egyesítve, hogy nagyobb kiszolgálási sebességet lehessen elérni. Tényleg senki ne haragudjon, nemtudom hogyan tovább, majd feltöltöm az $ad$datra$ darabolva, és mailben leközlöm hogyan lehet kijátszani a korlátot. Űberegyszerű. A legékebb ember is megcsinálja simán. Piszok mérges vagyok. Ráadásul más problémák is felmerültek (ami nem idetartozik), ami miatt sajnos mindentől elment a kedvem egy időre... Jóéjt mindenkinek, és mégegyzser elnézést kérek.
Nyugodj meg. Inkább az interjúról mesélj.
Így van, az fontosabb!
Ezzel meg ne idegeld Magad, majd felteszed akárhova. (Az említett tárhely tényleg egyszerűen "kijátszható"... )
Melyik az az "említett" tárhely? (ez egy láma kérdés, de nem tudom)
Sziasztok!
Tudtok mutatni nekem valami progit amivel felirat fájlt egyszerűen rá tudok égetni egy AVI fájlra? Már annyit keresgéltem hogy az nem igaz.... Minenhol csak az a fránya Virtualdub, de az nekem total error címszó alatt kilép és, nagyából ennyi amit csinál köszönöm
Köszi
Azt olvastam amit írt, és azért kérdeztem. Ezt a tárhelyet még nem próbáltam, de akkor nem is fogom. A data hu tárhelyet használom, vagy a rapidot. Ampi engem érdekel azért hogy lehet ezt kijátszást megcsinálni?
Nekem már csak a toroid szekunderét lell megtekerni, meg a szabályozópanelt megépíteni, dobozolni (PC táp van kilátásban) és meg is van.
Nekem Vanessa Mae zenéjét hallgatva eléggé kettős érzésem van. Egyrészt a hegedűjáték vitán felül gyönyörű, másrészt viszont ez a popos "tüc-tüc" aláfestés annyira középszerű, hogy teljesen széttöri az összhatást. Egy idő után úgy tűnik, mintha két külön zenét hallgatnék, ami nem illik össze. Valami fantáziadúsabb modern aláfestés nagyon fel tudná dobni Vanessa számait és egybegyúrná a két stílust.
Tudom, megint metál, de itt egy érdekes Vivaldi-feldolgozás.
Ebben igazad van itt tényleg eléggé csak alágyúrt a zene, és nem összekomponált, mint itt, ahol a "tuc-tuc" is akusztikus. Ha metál a kedvenced, akkor a metálhoz közelálló bár ez épp lassú szám: Scorpions & Vanessa Mae-Still Loving You (Live Tatarata 96)
Tiszta jó tegnap vettem egy HG-300-as elektromos helikoptert. Még vannak hibái, de kijavítom és jöhet a móka. Amúgy ez egy német gép. De most csalódtam a német precizitásban. A távja belseje olyan, mint egy kínai cucc
Már ők is ott tömeggyártatnak.
Este szembesültem egy problémával, ami persze visszavezethető a feledékenységemhez. Nevezetesen az volt a gond, hogy nem emlékeztem az egyik szervernek a statikusan kapott IP címére. Tud valaki olyant, ami a tulajdonos adataiból megmondja az IP címet? Most itt nem a callcenteres szép hangú leányzóra gondolok. Inkább a "Whoe Is" fordítottjára. Persze a domain-ból visszatudom, de ezen az IP-n nem csücsül domain Ez a WAN IP cím lenne. Bár ahogy most az IP-t visszaforgattam, egy amsterdami címhez köti
No mindegy, tanulság: Ne légy feledékeny!
Mondja ezt egy 60 felé közeledő őszes úr... :whistle:
A tapasztalat, Matyi, a tapasztalat beszél belőle. :hehe:
(Meg már belőlem is... )
Tudom-tudom, fel is írtam, de hova tettem?
Amúgy már megint kicsit hiányoltalak. Viszont llaci56-ról senki semmit nem tud? Én vele találkoztam először innen a fórumrol, aztán mentünk börzézni. Pár hónapja mintha valaki említette volna, hogy sokat úton van, jól emlékszem? A jövő hétvégén mennénk egy családi kirándulásra. Tud valaki jó kis sétálós, de kicsit vadregényes, két pici gyerkőcnek is leküzdhető, nem unalmas kirándulóhelyet. No persze valahol itt Esztergomtól nem oly mesze. A Pilis ezen részét már eléggé bejártuk, s azért ez kicsit inkább hegymászósabb, teljesítménytúrásabb. Pl Rám-szakadék, Nagy Gete, Holdvilág-árok Bár a távolabbi (kocsival 1-2 óra) célok sem olyan kivitelezhetetlenek.
Elképzelem a következő szituációt: Zoli készülődik reggel: Hol vannak azok a kis fehér bogyók, nem jut eszembe a neve.. C..Ca... Cavinton. Mit is akartam még? toll, papír :hehe: Húúú, mit fogok kapni ezért én este
A viccet félre téve: Én is igyekszem mindig tollat és papírt hordani magamnál, nem nehéz, mert még tanulok mivel ha eszembe jut valami jó ötlet, és akkor és ott nem írom le azonnal, elfelejtem, és lehet, hogy amikor megvalósításra kerül a sor, nem fog eszembe jutni egy közel olyan jó sem. Igaz ez minden rövid információra (Könyvcím, szerző, telefonszám, időpont, útvonal, stb. Tehát ez nem korral jár. Vagy én vagyok koravén?
Sziasztok!
Nem tudom tudjatok-e, hogy a Halo 3 hirdetese az Angol es az Ir televizio csatornakon Magyarul megy! Bambulom a TV-t, jon a hirdetes, es tegnap este lusta voltam bokni egyet a kapcsolon, es a Halo 3 hirdetest vetitik. Hirdetes vegen kialtottam fel, hogy jeee, mintha azt mondta volna az a katona, hogy "Díszsortúz". Teljesen azt hittem halucinalok, vagy 3x vissz tekertem, hogy biztos?! Aztan ma rakerestem: Idézet: „Halo 3 ODST the video game is due to be released on September 22nd 2009, but on September 4th, as apart of a massive advertising campaign, the live-action (as supposed to entirely computer generated) trailer was released on Internet. The Trailer was shot in Hungary, and the language is Hungarian, although apparently supposed to represent Russian for fictional purposes.” Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |