Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   733 / 3607
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

A T- szolgáltató DNS szervereivel volt gond, már ahogy én tapasztaltam. Épp ügyfélnél voltam, de szerencsére nem kellett a net.

Ha más szolgáltatónál is gond volt, akkor viszont magasabb szinten lehetett a bibi, és ezt az alsóbbak csak örökölték.
(#) titi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Az időtájt nálam is rosszalkodott, de azt hittem nálam van a gond mert nemrég már egyszer vacakolt a netem, állandóan kidobált. Akkor betoltam a gépbe egy PCI-os hálókártyát, mert úgy tűnt, hogy az alaplapival van valami gubanc. (Bár eléggé kétségeim vannak.)
Először vírusra gyanakodtam, de nem talált semmit. Aztán egy üres partícióra friss rendszer, csak net, na ott is folyton kidobott. Az öcsém laptopját rákötve viszont nem volt gond, így kizárásos alapon maradt az alaplapi vezérlő. De még mindig nem tiszta, hogy miért csinálta azt, hogy kapcsolódott, de amikor egy lapot próbáltam megnyitni, akkor meg azonnal kidobott, de időnkét meg ment pár percig. Viszont a helyi kapcsolatra egyébként azt írja, hogy nincs, vagy korlátozott. Ha meg letiltom a helyi kapcsolatot, akkor meg rögtön bontja a netet.
Na mindegy...nem értek én ehhez, a lényeg, hogy most jó.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

A leírás alapján azt hiszem, ő tényleg megérdemelné, hogy a chopperes álma valóra váljon.

Valamelyik adón van az a műsor, hogy pár laza arc kimegy a helyi MÉH telepre, és a sok limlomból összebarkácsolnak valamit. Pl. ez egy tök jó műsor. Nem tudom, milyen chopperre vágyik, de így olcsón ki lehetne hozni.

Tegnap az ELTÉn az operációkutatás előadója (kb. 35 és 40 közötti emberke, nehéz megállapítani a pontos korát, mert a borosta öregít) bejött tanítani úgy, hogy nem volt hangja. Először fel sem tűnt, mert késtem, és a tábla lemásolása lekötött, meg amúgy sem szokta faltól falig végigbeszélni az órát. Mondjuk kicsit gyanús volt a sok összekötő szöveg a táblán. Aztán amikor a felírt mondatokat kopogtatta a krétával, már leesett a tantusz. Szóval eddig is tök normálisnak tűnt, de ezzel kiérdemelte a tiszteletemet.
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Valamit vagy szívvel-lélekkel csinálsz, vagy sehogy sem! Másképp nem éri meg.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Idézet:
„leírás alapján azt hiszem, ő tényleg megérdemelné, hogy a chopperes álma valóra váljon.”

Ha annyival mehetnék, amennyiszer én ezt ő neki kivántam, akkor gyorsabb lennék a fénynél.

Idézet:
„nem tudom, milyen chopperre vágyik, de így olcsón ki lehetne hozni.”

Pontosan nekem sem jut eszembe, de azt hiszem a 350 jawa, és a czetka az ami neki nettszett.

A történet amit írtál, nem semmi. Tényleg megédemli a tiszteletet.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Nállam valósággal megörült az internet.

Folyton elvesztek a szálak, FTP megörült, torrent meghalt, időtúllépés egy tonnával. Már azt hittem a frissen javított modemem az oka mindennek, mert az ujracsatlakozás után úgy fél perce megjavult, majd újra meggajdult a rendszer.
(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Nálam nincs semmi gond. NYÍRKOM os netem van.
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Ezt a tanárokra érted? Azt hiszem, Te is írtad, milyen csapnivaló az oktatás. Szóval egyes tanároknak mégis megéri silány munkát végezni és ez valószínűleg nem is zavarja őket.

Ampi: Pl. ez?
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Úgy általában. Amit csinál az ember, azt lelkesedéssel tegye. Ha nem, az meglátszik, és ráragad a többi emberre. A szájhúzógatós, fintorgós, "miért pont én" attitűddel rendelkező kollégáktól még az életkedvem is elmegy.
(#) _ampervadasz_ válasza titi hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Idézet:
„a helyi kapcsolatra egyébként azt írja, hogy nincs, vagy korlátozott”

Ez azért van mert a számítógép nem csatlakozik a helyi hálózaton semmilyen DHCP szerverhez, ami automatikusan kiosztaná az IP címet. Állítsd be a 1.2.3.4 -re az Ip -t és máris nem fog "anyázni".

A PCI -s hálókártyával is kidobott? Írtad az alaplapival állandóan,- de az öcséd gépével nem dobott ki az internet.

Szerintem nem vírus okozza. Ugyan azt a kábelt használtad? Jumbo Frame és hasonló gyorsító baromságok kivannak kapcsolva? Gondolom te is DSL modemmel csatlakozol. Próbáltad Pach, és crosslink kábelell is? (A hálózati kártyának elvileg automatikusan inicializálni kéne a kábel típusát.)

Amikor egy számítógépet javítottam úgy 2 kéve -valami p4 -es "cerkás" netezős gép volt. Az olyat csinált, hogy "periodikusan" csatlakozott egyfolytában. Kiírta hogy kábel bedugva, kábel nincsen bedugva. Persze így netezni sem lehetett, aztán kiderült, hogy a modemen keresztül egy feszültség lökés megsütötte az alaplapi intengrált hálózati kártyát. Pontosabban egy kerámia kondenzátor szét volt repedve, közvetlenül a hálózati csatoló impulzustranszformátor után. A kis kondenzátor kicserélése után működött, majd két hónap múlva ismét, ugyan az a hibajelenség. Ekkor egy UPS ből kioperált RJ11 vonalvédelmet kiszedtem, és ráoperáltam két RJ11 -es csatlakozót. ( akkor már nem volt a penelen) Azóta nincsen probléma. Nagy ritkán 300V -os csúcsfeszültség is mgejelenik ezeken a kábeleken. Főleg akkor, ha 3 - 5km -es távolságban villámlik, és a gerjesztett mágneses tér hatására indukálódik egy kis delej, ami akár 600V -is elérhet. Az meg már automatikusan kinyirja a modemet, és azt is ami utána van.
(#) _ampervadasz_ válasza moltam hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Húúúú! Már a hajam téptem mi lehet a probléma. Azt hittem, hogy a modemem, vagy a routerem idegbajoskodik, és szerencsére nem.
Alig tudtam egy oldalt megnyitni. Folyton időtúllépéssel meghalt, vagy alig alig, de betöltött. Semmi nem működött úgy ahogy kellett.
A rapidot meg egyáltalán nemtudtam elérni.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Nem kell izgulni itt látható, hogy mennyire leakadtak a serverek. Azt nem tudom miért.

BIX.png

(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Ezt a grafikont, hol lehet nyomon követni?

Gondolom valahol szereték, vagy karban tartották a hálózatot, és valamelyik optikai kábelhez is hozzáértek.
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Én már tudom is, mi volt az oka.

A bácsi először rálépett, majd ráült a kábelekre...

bixen_ul.jpg

(#) titi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Hali!
Az nem zavar, hogy panaszkodik a helyi hálóra, mert bejelölöm, hogy ne értesítsen róla.
A PCI-os kártyával minden ok, azzal nem dobál ki, tehát valószínű tényleg az alaplapi vezérlővel van valami.
A kábel is ugyanaz, és igen, D-Link-es DSL modem.
Egyik nap még minden ok, másnap meg egy idő után elkezdett kidobálni, volt hogy ment 5 percet, volt, hogy fél órát is. Ekkor hívtam a szolgálgatót és indítottam egy alapos víruskeresést. Aztán pár napig nem voltam itthon, és amikor újra ide kerültem egy idő után megint elkezdett szórakozni. Aztán a végén már épp hogy bejelentkeztem, már ki is dobott. Na akkor jött az, hogy friss XP-n próba, de ott is kidobált. Így maradt a PCI-os kártya próbája. Azóta így megy. Most nem nagyon lesz időm kibontani a gépet, de most, hogy írtad, majd alaposan szemügyre veszem a lapot.
Köszi!
(#) mammut válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Ezt most te firkantottad oda paitban, vagy csak úgy Copy-Paste-ztad? Ilyen jól rajzolsz?

Már megtaláltam.

Szerintem éves karbantartás lehetett az egyik szerverparknál. Ilyenkor lekapcsolódnak a hálózatról, és az UPS állomás látja el a szerverparkot árammal. Ilyenkor korlátozzák, az átmenő forgalmat, és egy részét teljesen leállítják a szervereknek ilyenkor. Csak a létfontosságú kiszolgálás megy. Ekkor két ember szekrényenként (egyszerre) nekiesik és meghúzza a csavarokat. Ez egy eléggé kockázatos művelet, mert a bypass miatt vissztápláls is van a "helyi" hálózatba, tehát egy villáskulcs, vagy egy imbusz kész okozni egy kis katasztrófát. Kapkodással, bármikor bekövetkezhet, és sietni kell, mert nem inegyen energiával mennek a szerverek.

Volt már részem ilyesmiben.

A képeken egy UPS terem van.
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Kicsit átalakítottam, mondjuk így.

De keresni kellett a megfelelő képet + méretezni + összegyalulni a 2 képet + még a sok másodperces utómunkálatok Paint-ben

Amúgy, ha akarnék, ilyen egyszerű rajzot biztos bármikor firkantok, de keresni egyszerűbb volt + átdolgozni.
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Ez marhajó!
(#) _ampervadasz_ válasza titi hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Szivesen. Annyit mondok, hogy gyorsan nézz utána egy rossz UPS -nek, amiből a vonalvédelmet kitudod fabrikálni.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Látom megtaláltad a ludast, igen az MT állt le, de rendesen, 20Gigás hálózat, az ország 1/3-át adja.

Ahogy itt írtam, szerintem ez történhetett.

Megtaláltam az igazi okát a "globális" leállásnak!

Az UPC hálózatában állt be valami, ami így a telecomot, és a többi szolgáltatót, részben, de magával rántotta.

Ami feltünt nekem a telecomnál az a szünet utáni kis kihasználtság, majd hirtelen megemelkedett szávszélesség. De meg lett a gyanusított.

BIX.JPG

(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Lelőttek egy UPC műholdat.
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Öhöm! A UPC a Ses Astra vállalaton csücsül, tőle bérli a műhódot. De nem sokáig, mert jövőre lejár a szerződés, és költözünk a Thor 6-ra a Telenor-hoz. Ja még ne keressétek a Thor 6-ot az égen, majd csak novemberben lesz fellőve.

Ilyeneket honnan tudsz?

Csak ilyen "piti" dolgokat tudok. Példul, hogy az adatkicserélő központban (BIX) ilyen Cisco 6509 switch -ek dolgoznak. ( kettő középső, a hátsó sorban ) Az adatlapja szerint eléggé kis fogyasztásúak, csak 6kW -ot eszik.

Cisco.JPG

(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 9, 2009 /

Akkor jóéjt mindenkinek, és tartós adatcsomag kapcsolatot kivánok a BIX el! Ha nem lenne, akkor jóval hoszabb útvonalon érnénk el egymást itt a fórumon.
(#) googa hozzászólása Okt 9, 2009 /

Hali! Most ezt a szégyent nézzétek meg. Oda van írva, hogy mozgáskorlátozott utalványt beszámítanak. Ja, itt a Link
(#) Action2K válasza googa hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Nem úgy gondolta, hogy további +10% kedvezmény?
Következő: »»   733 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem