Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   738 / 3607
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Ez nem bicikli és nem is fürdőnadrág...
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Jaj, Peti.... ez a fájósabb poénok közül való volt
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Ez vagy valami, vagy megy valahová! Gőzöm nincs mi a SAS! A SCSI-t üzembe tudtam helyezni. A SAS-ról (agy)sejtésem sincs!
(#) bankimajki hozzászólása Okt 12, 2009 /

Nagyon boldog vagyok van szoftverem ehhez a kártyához: NI6034E (Így egy komplett laborom van szinte számítógépen, na ez aztán a fejlődés.)
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Idézet:
„Ez vagy valami, vagy megy valahová!”

A sas nem sűrűn gyalogol...

SAS = Serial Attached SCSI

Többet én sem tudok róla, nem követem a szerver üzletágat, de a Wikipedián van hozzá olvasnivaló.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Jóreggelt mindenkinek.

Matyi: Valakol el kell kezdeni.

Ami meglepő volt számomra:

-Tegnap nem jeletkeztem ki,
-Ma nyitom meg a hobbit, másik IP -ről, másik gépről, mert azon ahol eddig hobbiztam már, nem indul el az iexplore.
-Láss csodát ki sem jeletkeztem. (?)

Pedig elvileg, ha bezárom a böngészőt, és újra megnyitom, akkor elvileg már ki kellett hogy dobjon a rendszer, Frankye tájékoztatása zerint. blogom admin felülete így működik

Szép napot mindenkinek.
(#) djyuri hozzászólása Okt 13, 2009 /

Igazi greenpece csemege
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Most úgy látszik a soros kommunikáció lett a divat. Ahhoz képest, hogy körülbelül az ezredfordulóig a párhuzamos volt a jobb, gyorsabb... Mert ugye USB (Universal Serila Bus), SATA (Serial ATA), SAS... Nem értem ezt a paradigmaváltást! Ha olyan jó volt a soros kommunikáció, miért volt szükség párhuzamosra? Ezen kívül mi az az új találmány/szabvány/módszer/direktíva, ami jobbá tette a soros kommunikációt? Annyit tudok: már régen nem a bitbillegtetéses az elve. Az USB is fázisban eltolt módszert alkalmaz, szimmetrikus érpáron (azaz sokkal kevésbé zavarérzékeny).
(#) trudnai válasza trudnai hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Itt van a Halo 3 trailere. Ahogy mar emlitettem Magyarul megy a hirdetes mindenhol a vilagban!
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Miért a soros?

Egyszerű: Olcsóbb!

A SerialATA merevlemezek tulajdonképpen az SCSI merevlemezek olcsóbb változata.
(#) trudnai válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Sokat valtozott a technologia azota. Anno csak dragan volt elerheto megfelelo alkatresz a nagy frekvencias aramkorokhoz. Manapsag mar majdhogynem filleres tetelnek szamitanak. Ez nagyreszt a gyartasi technologia fejlodesenek koszonheto. Manapsag mar par MHz-es jelek nem szamitanak nagy kihivasnak, es a nagyobb, parszaz MHz ill GHz tartomany is olcson elerheto. A soros eleressel pedig vezetekeket lehet sporolni ami a helyigenyt is csokkenti meg a problemak szamat mint pl interferencia, szukseges kapcsoloelemek szamal stb.
(#) Hp41C válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Sziasztok!

Az idősebb korosztály még használta a soros illesztésű MFM és RLL merevlemezeket, amelyeknél a fejek soros jeleit, némi meghajtással, szalagkábelen vitték át az illesztő kártyára. A meghajtó áramkörök mérete, költsége miatt nem volt a lemezes egységbe beépítve. Ezután jött a ATA 8 bittel működő verziója az XT gépekhez. Ahogy az IBM AT elterjedt, a 16 bites változat lett az általános, de csak évekkel később szűnt meg a 8 bites kompatibilitás. (Érdekes az ATA 32 bites párhuzamos változata nem jelent meg. Vajon a csatlakozó mérete miatt?) Az SCSI párhuzamos felületű, általában 8, 16, de ritkábban 32 bites felülettel. A kérdés inkább a meghajtó áramkörök ára, a hozalozás megoldhatósága. Ugyanazt a soros kommunikációt használja az USB, a SATA, és az EPCI-is. Az utóbbinál már megjelentek a 2*, 4*,.. EPCI kártyák, melyen 2, 4,.. soros kapcsolat működik egyidőben. Ha még egy-két évet várunk, ez a soros kommunikáció már 16*, 32*, sőt 64* keresztmetszetű, azaz párhuzamos lesz megint. Aztán jön egy, az akkori viszonyokhoz mérve jóval gyorsabb, de jóval drágább meghajtókkal működő soros megoldás...
Es a kör kezdődik előlről megint...

Sziasztok

(#) DuMatyi válasza trudnai hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Értem, köszönöm!
Más: Bementem egy üzletbe, és egy reklámplakátról Gangsta Zolee (Már az ürge maga is egy vicc, kvázi önmaga paródiája!) "mosolyog" a következő szöveggel: "Zúzz be egyet, és érezd az igazi feelinget!" Elvileg egy energiaital reklámja lenne, de... Kit kellene az általános iskolába visszaküldeni, hisz nem okosabb, mint egy ötödikes? A feeling ugyebár érzést jelent, illetve én inkább hangulatnak fordítanám. Egyszerűen ez a szánalmas szlogen, és mondatszerkesztés. Magyartalan, ócska, szedett-vedett, sorolhatnám még. Egyáltalán mi az hoyg zúzz be?! Az igyál ba..eg ennél egy fokkal elfogadhatóbb lett volna...
(#) DuMatyi válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Köszönöm a logikus és kimerítő választ, ennyire nekem sosem állt volna össze a kép.
(#) mark.budai hozzászólása Okt 13, 2009 /

Na, végre itt vagyok. A konyhából kellett idehoznom a 220-at, mert a számítógépnél nincs villany. Pedig kismegszakító jó, lehet, hogy ez másik fázison van, és azon nincs villany. De ilyet, hogy a 3-ból pont azon nincs, ahol a számítógép van!
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Ez is olyan agyhalottaknak való reklám, mint a zorodat is tisztíccsa, meg a nó cukor maximum íz, stb. Szándékosan a 4 általános iskolát sem végzett valóságsó bámuló vásárló tömeg a célközönség.
(#) SALáta válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Hozzá kell tenni hogy a mai fiatalokat az oktatás szinte balkáni háborús szintűvé tételével akarják tönkretenni. Nem kell itt már gondolkodó réteg, majd lesz egy gép mellett majomként viselkedő piros/zöld gomb nyomogató ember?!
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Köszönöm!
Nem találom azt az állományt :no:
Te mivel töltögetsz?
Én Save2pc vel.. Eddig ment most errort ír a letöltés előtt..
Megpróbálok egy másikat feltenni..
(#) zoly15 hozzászólása Okt 13, 2009 /

Feltettem egy másik programot egy másik Save2pc-t de így sem működik :no:
(#) bankimajki hozzászólása Okt 13, 2009 /

Sziasztok tudtok valami megoldást arra hogy egy asztali gép PCI-os kártyáját hogyan köthetném össze a notimmal. Van PCIMCIA, USB, 1394-es portom. Valaki találkozott már valamelyik fajta átalakítóval?
(#) Szárnyas válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Próbáld meg a FlashGot nevű, firefox-ba beépülő progival. Bővebben: Link
(#) Georgee hozzászólása Okt 13, 2009 /

Ez most, hogy van? Lezárt témához azt hittem nem lehet hozzászólni.

kép.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Mindenben teljesen egyet kell értsek.

Kérdés ez meddig, "húzható". A végtelenségig nem lehet sorosportokat párhuzamosítani, mert növeli a bonyolultságát a rendszernek, és az illesztőprogramok / operációs rendszer radikális modosítását vonhaja magaután, hogy azzal eggyüt tudjon működni.

Arra vagyon kén kiváncsi, hogy hova tovább fejlődünk.
Elértük a réz alapú vezetőink felső frekvenciahatárát.
Nagyon sok alaplapon látni, hogy volt fejlesztés bőven rajta. A vezetősávokra gondolok, amik nem közvetlen mennek a Déli,- Észeki híd felé, majd a processzorhoz, és a memóriákhoz, ezzel is csak minimalizálva az "áthallást".

(#530679) zoly15 : YoutubeDownloadert használtam, illetve később egy online letöltőt, amit itt találsz.

(#530709) bankimajki: Ami neked kell. PCMCIA to PCI

Köszönöm!
Most olvastam ezt a szenny hsz-t (kék betű és szennyfalra hivatkozik)
Most töltöttem újra, látom a nevemen a kiemelést, hát mondhatom beijedtem rendesen

Üdv!
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Az csak véletlen volt, mert már hozzászoktam, ahhoz, hogy kézzel írogatom be a tagek -et.

Bocs az ijedségért.

Kérdés, hogy a lelekes fórumozónk, KDmesterünk HE szégyenfaljának, lehet e, jogi következményei e....

Egy off! Néztem a híreket az m1 -es TV -csatornán.
A következeőket hallom, mellé képen illusztrálva képen.

VIII. kerületben a hungária körúton holnap a rendőrség bizonyítási kisérletet fog tartani, ezért többször 10 - 10 percrekre le lessz zárva a Hungária Körút többször is. A feltorlódott autósokat...

Ezt érteni is szeretém, már pedig nemértem.

Szóval ez a valaki maga KD mester volt?
Nem, nincs semmi gond, csak egy fórumárs kérte a szégyenfal linkjét tőlem, megadtam és gondoltam hogy "húú honnan tudják hogy megadtam"
De ő se szennyezni akar hanem megmondja a véleményét..
(#) zenetom válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Nem értem miért kell ilyen dolgokat csinálni...
Áhh ezért (is) van ilyen helyzetbe MO. mindig ezek a belső viszályok, nemhogy egybefognánk, inkább viszályoskodunk
Nem akarok politizálni, de azért ez nem volt szép attól a bizonyos júzertől. Nem értem én sose az ilyeneket
(#) Georgee válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Kimennek ordítanak, hogy SÜN! és visszamennek.
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Az a baj Zoli15, hogy norberto -t, majd késöbb többes számban a többi moderátort is "fikázta", hogy szépen fogalmazzak.

Gyakorlatilag az anarhiára biztatott mindenkit, aki vagy némításban, vagy figyelmeztetésben részesült.
Nem csak a véleményét fejezte ki, ez volt a baj, és az a hü...e (-k) aki (-k) vevő (-k) rá, társul hozzá, és az "ilyen" (-ek) miatt nem látogatják azok fórumozók az oldalt, akiktől tényleg tanulhatna az ember!
Nekem csak ez a bajom.
(#) VIM hozzászólása Okt 13, 2009 /

Sziasztok!
Segítsen nekem valaki abban, hogy, hogyan is csináljátok azokat a képi fájlokat, amibe belerajzoltok, majd megjelenítitek a fórumon. Megmondom őszintén én csak a Paint-et használtam erre, de a kész képet elküldve olvashatatlan az egész. JPEG-ben mentem, átméretezem... Ctrl. és görgő az egéren sem javít a láthatóságon. Mit NEM csinálok? Azon túl, hogy balfék vagyok. Tanulni sosem késő. Segítsetek, hogy én is segíthessek akinek tudok.
Köszönettel:VIM
Következő: »»   738 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem