Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hali mindenkinek!
Régebben töltögettem a youtuberól.. Most próbáltam volna de nem ment. :no: Szokott még valaki töltögetni? Valahogy lekódolták a letöltést? Vagy a program szórakozik velem? Üdv!
Ha nemtudsz letölteni egy módszer van!
Amikor betallózód a linket, és miközben lejátsza a videót, egyszerre jelzi is hogy hol tart a letöltése a videónak a háttérben. Amikor befejezte, ne navigálj el az oldalról, és a futtatás konzolba másold be ezt a parancsot:
Enter, és megtalálod, valamelyik mappában a letöltött *.elf videóállományt. Egyébként, feltöltés és letöltés is működik nekem.
Nállam meg az M$ hülyült, meg. Az iexplore a saját memóriacimére akar irni.
Eztán már nem kell folyókat elterelni, ha az egyik ország szivatni akarja a másikat, elég lesz "kicsavarni" az arra menő felhőket. Lesznek még ebből nemzetközi konfliktusok szerintem. :no:
Nem beszéve arról, hogyha a felhőket máshol "csavarják ki" az másutt nem okozna e szárazságot, vagy ott, ahol ennyire se esik, ott meg teljes aszályt.
Erre gondoltam én is.
Viszont ha ki lehet csavarni a felhőket, felmerül a kérdés: a nagy árvizeket okozó felhőszakadásokat nem lehet-e megelőzni a felhők olyan irányú befolyásolásával, hogy ne essen belőlük eső (egy ideig)?
Ez a "telítettségtől" is függ, és a széljárástól.
Ha a szél egyszerüen egy vízgyűjtő felé sodorja a felhőket, és azok telítettek, akkor semmit nem lehet tenni. Analógia: Szteroiddal lehet az ember teljesítőképességét, teljesítményét növelni. El is fog tudni emelni nehéz súlyokat, majd eljön az az idő, amikor az izmai többet birnak mint a csonjai, és elfognak törni. kicsit sarkos volt
Azért a vízgyűjtő terület nem úgy néz ki, hogy ki van rakva a felhőknek egy "Esni kötelező" tábla.
A felhők "lelki világát" nem ismerem, de simán el tudom képzelni, hogy a folyamat a másik irányba is befolyásolható.
Nemtudom ki használja a Skarsperskyt, de életem legjobb vírusírtója. Ami érdekes, amióta felraktam, azóta a winlogon.exe, tíz -tizenötször is meghívja a rundll32 alkalmazáskezelőjét. Másnál is sok rundll32.exe fut aki karsperskyt hazsnál? A problémám az, hogy ezek procezssek néha olyan "akívak", hogy képes megakasztani az egész rendszert. Így, most nem annyira "tevékeny",de így is 26 - 45% -ban használja ki a CPU -t.
Ami nem világos számomra: a kettő folyamat "fizikailag" nem függ össze. a rundll32 -őt a winlogon hívja meg, és a karspesky futásakor eléggé aktív, de rámutató processzt nem találtam. (?) Ráadásul karbantartom a rendszert, mert sok fölösleges adatom van, és egy részét átköltöztetem, csoportosítom, majd biztonsági másolatot készitek rólluk. Nem akarom, hogy pont adathúzogatás közben, vagy késleltetett íráskor áljon meg a gép, mert nem szertnék adatot veszíteni.
A levegőnek kell a párát fenn tartania. Ha a molekulák vízcseppé alakulnak, és elér egy bizonyos súlyt, akkor egyszerűen leesik.
Ha van egy zongora, amit molekuláira szedtek, a szél könnyen elfujja, de egyben sehogy sem. Érted mire akarok célozni, nem?
A kulcs magában nem a késleltetésben, hanem az intenzitás csökkentésében lessz. Olyan értelemben, hogy mielőtt meghízna a felhő, még korábban "megkönnyeztetnék" de csak annyirra, hogy ne ott okozzan árvízkárokat, és mire odaérne a veszélyeztetett térségbe, már csak egy átlagos esőként érkezne, kisebb hozammal.
Persze nem ez a nehéz feladat, hanem maga a jóslás. Nézz meg egy hiradót. Azt mondja hogy holnap esni fog, és hideg lessz. Erre meg süt a nap, és 35C fok van. Amíg nem tudják pontosan követni az időjárást, és megbecsülni, akkor ilyen módon sajnos lem lehet időben beavatkozni, persze az elképzelés az jó.
Értem. Utánaolvasva, az ezüst-jodid segíti a vízpára kicsapódását, így okoz esőt. De ha a felhőt fel lehetne melegíteni valahogy, az meg akadályozná a kicsapódást. Vagy ha a párát ritkítani lehetne.
#530284: Így van, pl. arról volt szó, hogy ma még nem fog esni.
Idézet: „...fel lehetne melegíteni...” Kérdés hogy, és mivel. Eleve örültség ez az egész. Sebaj, Köbükitől kérd el a meteoromutomotort, azzal nagyobb lessz a siker.
Találtam egy érdekes cikket.
Elég érdekes, hogy a Google szerverei ilyen gondoktól küzdenek. Még memóriából is mezei PC-be valót vesznek a gépekbe, ez elég érdekes. Link Memóriahibáktól szenvednek a Google szerverei
Az nem lehet, hogy az asztali PC-k megbízhatósága már-már szerver szinten mozog? Annó a suliban ideiglenesen, értsd hónapokig egy mezei asztali PC látta el a szerver szerepét a műhelyépületben. Semmigond nem volt. Nem is lehetett észrevenni, amikor üzembe helyezték a végleges szervert.
Nálunk a gimiben egy P2-es gép a honlap szervere a mai napig. A honlapnak úgysincs nagy látogatottsága, bőven elég ennyi is, de amikor már 50-en nézik egyszerre, akkor bizony belassul az is rendesen.
A HE-is PC-n megy, azaz PC-ken. Bővebben: Link
Idézet: „Az nem lehet, hogy az asztali PC-k megbízhatósága már-már szerver szinten mozog?” Nem! Ha szerver szinten mozognak akkor bizony majdnem egymilló forintba kerülne! Miért.: a mai gépek azért drágák, mert mindenből gyorsat akarnak a "hardkorr" emberkék Ezeke a gépek kifekszenek ha 100 IP -címmel kellene dolgoznia, különböző portokon, és közben adatot is kellenene transzportálni. Ez csak az egyik fele. A másik fele a rengeteg lemezelérés. Nem minden esetben a bekért adat betölséhe, hanem a sok semezelérés, ami agyonra terheli a rendszert. A SATA vezérlő az SCSI "olcsóbb változata, ezért gyors, és olcsó egyszerre. Az alaplapi RAID tömb vezérlő szoftveres, ezért a CPU -t terheli megincsak. Nincsen memóriaszintű hibajavítás (ECC) ami miatt akár egy egész műveletet lehet elölről kezdeni, ami így késedelmet okoz a kernelidőben. Mi van a szerverben: 2 erős CPU 2GB körüli DDR2 -es ECC memória Hardveres RAID vezérlő szerverkártya (maga a kártya dolgozza fel a RAID tömb vezérlését, a processzorra csak a cimzés szerepe jut, és a hálózati forgalom.) SATA merevlemez, 2, 3, n,... Esetleg ugyan ez csak SCSI merevlemezzel. (ez drágább) Idézet: „mezei asztali PC látta el a szerver szerepét a műhelyépületben” Ez azért lehetséges, még a mai napig is, mert a szerver, csak adminisztartív célokat lát el, illetve legfeljebb csak nyilvánartásra használták, és mondjuk a nyomatókat rajtuk osztják meg. Ehhez még add hozzá hogy 100megabitps áll rendelkezésre, amin szinte bármit át lehet préselni. A mezei pc -ket megmegértem, mert ha pár száz gép behal, azt nem érzi meg a "vvilág" mert többmilló gépből áll össze a kiglii és nem egy nagyszerverből. Ha a Google egy szerverből állna, az bizony, nem kevés lenne, mert úgy 4000Terrányis SCSI merevlemezt igényelne ennyi információ tárolására, és csak számold ki, egy 250GB -os SCSI merevlemez árával, és magáról a gépegységről, és kiegészítő perifériákról még nem is beszéltünk még. Switchek, hálózat kiépítése, egy terem, csatlakozási pontok, routerek, tűzfalag. Ami a legdárágább lenne maga a 30Gigabites optikai kábel kiépítése egy IX szerverhez, hogy mindeki elérhesse. Tehát egy 10milliárdos költség lenne.
Sziasztok!
Bocsánat, hogy közbevágok, de valaki tudna nekem segíteni? A csatolt képen a bal alsó résznél valaki berajzolja nekem pain-tel a látható éleket? Pl a négyzet nincs kihúzva, de az látható él. Előre is köszönöm a segítséget!
Amit Action kolléga csatolt az is úgy szerintem 500 számítógépet tud kiszolgálni zökkenőmentesen minimum. ( persze ez attól függ mit csinálunk )
A P2 -es gép már az első 10 felhasználó után "kibukott" volna szerverként.
Szerintem így jó a rajz ahogy van, a négyzet jó, a két csonkolt sarok is és a háromszög is. Én legalábbis felülről ezt "látom" de nagyon rég volt már rajzoktatás. De még a mérnököknek számtan milyen rég
Szerk: Úgy látom Norberto mester gyorsab volt.
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! Pont egyszerre válaszoltatok! Szerk.: Most már mind a hármótoknak!
Én is erre gondoltam, de mikor skiccben lerajzoltam olyan furcsa volt és nem vettem ki csak két oldalát a testnek... Most sem látom a felső és az alsó részénél, hogyan van, onnan nem hiányzik még vonal, amit én nem rajzoltam be? Szerk.2: Holnap is jövök szeritem egy csonkolt hengeres feladattal, csak addig megtudakolom, hogy kell kiszerkeszteni az ellipszist. Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Szerintem nem hiányzik semmi más vonal, vagy méretsegédvonal.
Már régen meglettem volna én is, csak az iexplore miatt, nemtudok se képet menteni, se feltölteni.
A háttértárról nem esik szó, pedig a mágneses tárolóeszközök sokkal gyakrabban hibáznak, mint a memóriachipek.
Mezei, asztali gépbe való memóriákból is sokféle van. A noname helyett érdemes márkás modult választani, a mai árak mellett ez párszáz Ft többletkiadást okoz. A márkás modulok kevésbé hajlamosak elromlani és egyes gyártók élettartam garanciát vállalnak termékeikre. Ampi: A SCSI meghajtók helyett ma a SAS névre hallgató technológiát használják.
Idézet: „A SCSI meghajtók helyett ma a SAS névre hallgató technológiát használják.” Igen tudom, csak nállam még az SCSI ragadt meg. Idézet: „A háttértárról nem esik szó, pedig a mágneses tárolóeszközök sokkal gyakrabban hibáznak, mint a memóriachipek.” A magas hőmérsékletre is érzékenyebb, ezért hűtik is rendesen őket. Egy médiaszerver, átalgos terhelés mellett 42C fok körül van. Legalább is a rackek előlapján ezt láttam.
Matyi az is! Tartalmaz FETecskéket is! Nem olyan sokat, csak pár milliót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |