Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   737 / 3607
(#) zoly15 hozzászólása Okt 12, 2009 /

Hali mindenkinek!
Régebben töltögettem a youtuberól..
Most próbáltam volna de nem ment. :no:
Szokott még valaki töltögetni? Valahogy lekódolták a letöltést?
Vagy a program szórakozik velem?

Üdv!
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Ha nemtudsz letölteni egy módszer van!

Amikor betallózód a linket, és miközben lejátsza a videót, egyszerre jelzi is hogy hol tart a letöltése a videónak a háttérben. Amikor befejezte, ne navigálj el az oldalról, és a futtatás konzolba másold be ezt a parancsot:

1. %userprofile%\Local Settings\Temporary Internet Files\

Enter, és megtalálod, valamelyik mappában a letöltött *.elf videóállományt.

Egyébként, feltöltés és letöltés is működik nekem.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 12, 2009 /

Nállam meg az M$ hülyült, meg. Az iexplore a saját memóriacimére akar irni.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Eztán már nem kell folyókat elterelni, ha az egyik ország szivatni akarja a másikat, elég lesz "kicsavarni" az arra menő felhőket. Lesznek még ebből nemzetközi konfliktusok szerintem. :no:
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Nem beszéve arról, hogyha a felhőket máshol "csavarják ki" az másutt nem okozna e szárazságot, vagy ott, ahol ennyire se esik, ott meg teljes aszályt.

Erre gondoltam én is.

Viszont ha ki lehet csavarni a felhőket, felmerül a kérdés: a nagy árvizeket okozó felhőszakadásokat nem lehet-e megelőzni a felhők olyan irányú befolyásolásával, hogy ne essen belőlük eső (egy ideig)?

Ez a "telítettségtől" is függ, és a széljárástól.
Ha a szél egyszerüen egy vízgyűjtő felé sodorja a felhőket, és azok telítettek, akkor semmit nem lehet tenni.
Analógia: Szteroiddal lehet az ember teljesítőképességét, teljesítményét növelni. El is fog tudni emelni nehéz súlyokat, majd eljön az az idő, amikor az izmai többet birnak mint a csonjai, és elfognak törni. kicsit sarkos volt

Azért a vízgyűjtő terület nem úgy néz ki, hogy ki van rakva a felhőknek egy "Esni kötelező" tábla.

A felhők "lelki világát" nem ismerem, de simán el tudom képzelni, hogy a folyamat a másik irányba is befolyásolható.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 12, 2009 /

Nemtudom ki használja a Skarsperskyt, de életem legjobb vírusírtója. Ami érdekes, amióta felraktam, azóta a winlogon.exe, tíz -tizenötször is meghívja a rundll32 alkalmazáskezelőjét. Másnál is sok rundll32.exe fut aki karsperskyt hazsnál? A problémám az, hogy ezek procezssek néha olyan "akívak", hogy képes megakasztani az egész rendszert. Így, most nem annyira "tevékeny",de így is 26 - 45% -ban használja ki a CPU -t.

Ami nem világos számomra: a kettő folyamat "fizikailag" nem függ össze. a rundll32 -őt a winlogon hívja meg, és a karspesky futásakor eléggé aktív, de rámutató processzt nem találtam. (?)

Ráadásul karbantartom a rendszert, mert sok fölösleges adatom van, és egy részét átköltöztetem, csoportosítom, majd biztonsági másolatot készitek rólluk. Nem akarom, hogy pont adathúzogatás közben, vagy késleltetett íráskor áljon meg a gép, mert nem szertnék adatot veszíteni.

A levegőnek kell a párát fenn tartania. Ha a molekulák vízcseppé alakulnak, és elér egy bizonyos súlyt, akkor egyszerűen leesik.

Ha van egy zongora, amit molekuláira szedtek, a szél könnyen elfujja, de egyben sehogy sem. Érted mire akarok célozni, nem?

A kulcs magában nem a késleltetésben, hanem az intenzitás csökkentésében lessz. Olyan értelemben, hogy mielőtt meghízna a felhő, még korábban "megkönnyeztetnék" de csak annyirra, hogy ne ott okozzan árvízkárokat, és mire odaérne a veszélyeztetett térségbe, már csak egy átlagos esőként érkezne, kisebb hozammal.

Persze nem ez a nehéz feladat, hanem maga a jóslás.
Nézz meg egy hiradót. Azt mondja hogy holnap esni fog, és hideg lessz. Erre meg süt a nap, és 35C fok van. Amíg nem tudják pontosan követni az időjárást, és megbecsülni, akkor ilyen módon sajnos lem lehet időben beavatkozni, persze az elképzelés az jó.

Értem. Utánaolvasva, az ezüst-jodid segíti a vízpára kicsapódását, így okoz esőt. De ha a felhőt fel lehetne melegíteni valahogy, az meg akadályozná a kicsapódást. Vagy ha a párát ritkítani lehetne.

#530284: Így van, pl. arról volt szó, hogy ma még nem fog esni.

Idézet:
„...fel lehetne melegíteni...”

Kérdés hogy, és mivel. Eleve örültség ez az egész.

Sebaj, Köbükitől kérd el a meteoromutomotort, azzal nagyobb lessz a siker.
(#) hadnagyakos hozzászólása Okt 12, 2009 /

Találtam egy érdekes cikket.
Elég érdekes, hogy a Google szerverei ilyen gondoktól küzdenek.
Még memóriából is mezei PC-be valót vesznek a gépekbe, ez elég érdekes.

Link Memóriahibáktól szenvednek a Google szerverei
(#) DuMatyi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Az nem lehet, hogy az asztali PC-k megbízhatósága már-már szerver szinten mozog? Annó a suliban ideiglenesen, értsd hónapokig egy mezei asztali PC látta el a szerver szerepét a műhelyépületben. Semmigond nem volt. Nem is lehetett észrevenni, amikor üzembe helyezték a végleges szervert.
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Nálunk a gimiben egy P2-es gép a honlap szervere a mai napig. A honlapnak úgysincs nagy látogatottsága, bőven elég ennyi is, de amikor már 50-en nézik egyszerre, akkor bizony belassul az is rendesen.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

A HE-is PC-n megy, azaz PC-ken. Bővebben: Link
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Idézet:
„Az nem lehet, hogy az asztali PC-k megbízhatósága már-már szerver szinten mozog?”

Nem!

Ha szerver szinten mozognak akkor bizony majdnem egymilló forintba kerülne!

Miért.: a mai gépek azért drágák, mert mindenből gyorsat akarnak a "hardkorr" emberkék

Ezeke a gépek kifekszenek ha 100 IP -címmel kellene dolgoznia, különböző portokon, és közben adatot is kellenene transzportálni. Ez csak az egyik fele. A másik fele a rengeteg lemezelérés. Nem minden esetben a bekért adat betölséhe, hanem a sok semezelérés, ami agyonra terheli a rendszert.
A SATA vezérlő az SCSI "olcsóbb változata, ezért gyors, és olcsó egyszerre.
Az alaplapi RAID tömb vezérlő szoftveres, ezért a CPU -t terheli megincsak.
Nincsen memóriaszintű hibajavítás (ECC) ami miatt akár egy egész műveletet lehet elölről kezdeni, ami így késedelmet okoz a kernelidőben.

Mi van a szerverben:

2 erős CPU
2GB körüli DDR2 -es ECC memória
Hardveres RAID vezérlő szerverkártya (maga a kártya dolgozza fel a RAID tömb vezérlését, a processzorra csak a cimzés szerepe jut, és a hálózati forgalom.)
SATA merevlemez, 2, 3, n,...
Esetleg ugyan ez csak SCSI merevlemezzel. (ez drágább)

Idézet:
„mezei asztali PC látta el a szerver szerepét a műhelyépületben”

Ez azért lehetséges, még a mai napig is, mert a szerver, csak adminisztartív célokat lát el, illetve legfeljebb csak nyilvánartásra használták, és mondjuk a nyomatókat rajtuk osztják meg.
Ehhez még add hozzá hogy 100megabitps áll rendelkezésre, amin szinte bármit át lehet préselni.

A mezei pc -ket megmegértem, mert ha pár száz gép behal, azt nem érzi meg a "vvilág" mert többmilló gépből áll össze a kiglii és nem egy nagyszerverből. Ha a Google egy szerverből állna, az bizony, nem kevés lenne, mert úgy 4000Terrányis SCSI merevlemezt igényelne ennyi információ tárolására, és csak számold ki, egy 250GB -os SCSI merevlemez árával, és magáról a gépegységről, és kiegészítő perifériákról még nem is beszéltünk még. Switchek, hálózat kiépítése, egy terem, csatlakozási pontok, routerek, tűzfalag.
Ami a legdárágább lenne maga a 30Gigabites optikai kábel kiépítése egy IX szerverhez, hogy mindeki elérhesse. Tehát egy 10milliárdos költség lenne.
(#) Szebence hozzászólása Okt 12, 2009 /

Sziasztok!

Bocsánat, hogy közbevágok, de valaki tudna nekem segíteni? A csatolt képen a bal alsó résznél valaki berajzolja nekem pain-tel a látható éleket? Pl a négyzet nincs kihúzva, de az látható él.

Előre is köszönöm a segítséget!

asd.JPG

Amit Action kolléga csatolt az is úgy szerintem 500 számítógépet tud kiszolgálni zökkenőmentesen minimum. ( persze ez attól függ mit csinálunk )

A P2 -es gép már az első 10 felhasználó után "kibukott" volna szerverként.
(#) Szárnyas válasza Szebence hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Szerintem így néz ki:

asd.JPG

(#) Norberto válasza Szebence hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Megoldás.
(#) SALáta válasza Szebence hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Szerintem így jó a rajz ahogy van, a négyzet jó, a két csonkolt sarok is és a háromszög is. Én legalábbis felülről ezt "látom" de nagyon rég volt már rajzoktatás. De még a mérnököknek számtan milyen rég

Szerk:
Úgy látom Norberto mester gyorsab volt.
(#) Szebence válasza Norberto hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! Pont egyszerre válaszoltatok! Szerk.: Most már mind a hármótoknak!

Én is erre gondoltam, de mikor skiccben lerajzoltam olyan furcsa volt és nem vettem ki csak két oldalát a testnek... Most sem látom a felső és az alsó részénél, hogyan van, onnan nem hiányzik még vonal, amit én nem rajzoltam be?

Szerk.2: Holnap is jövök szeritem egy csonkolt hengeres feladattal, csak addig megtudakolom, hogy kell kiszerkeszteni az ellipszist.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
(#) Norberto válasza Szebence hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Szerintem nem hiányzik semmi más vonal, vagy méretsegédvonal.
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Már régen meglettem volna én is, csak az iexplore miatt, nemtudok se képet menteni, se feltölteni.
(#) Stadi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

A háttértárról nem esik szó, pedig a mágneses tárolóeszközök sokkal gyakrabban hibáznak, mint a memóriachipek.

Mezei, asztali gépbe való memóriákból is sokféle van. A noname helyett érdemes márkás modult választani, a mai árak mellett ez párszáz Ft többletkiadást okoz. A márkás modulok kevésbé hajlamosak elromlani és egyes gyártók élettartam garanciát vállalnak termékeikre.

Ampi: A SCSI meghajtók helyett ma a SAS névre hallgató technológiát használják.

Idézet:
„A SCSI meghajtók helyett ma a SAS névre hallgató technológiát használják.”

Igen tudom, csak nállam még az SCSI ragadt meg.

Idézet:
„A háttértárról nem esik szó, pedig a mágneses tárolóeszközök sokkal gyakrabban hibáznak, mint a memóriachipek.”

A magas hőmérsékletre is érzékenyebb, ezért hűtik is rendesen őket. Egy médiaszerver, átalgos terhelés mellett 42C fok körül van. Legalább is a rackek előlapján ezt láttam.
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

SAS?,és mikor lesz a FECSKE? :hehe:

Matyi az is! Tartalmaz FETecskéket is! Nem olyan sokat, csak pár milliót.
Következő: »»   737 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem