Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én a rajzokat GIF-be szoktam menteni. Úgy jó lesz.
Nem. Valamit a Paint-ben nem csinálok jól. Méretezést? Kijelölést? Bármiben mentem, megjelenítve rossz!
Elóször is, ha valami webes eseményt látsz, azt PrintCsreen gombbal letudod fénykéepzni. Ezt a Paintba illeszted, és valami.BMP néven mented el a biztonság kedvéért. Belerajzolsz mindent amit kell. Elmented, még mindig a valami.BMP -be. Amikor megvagy, akkor elmented más néven, és jpg -ben mented el. A méret ne izgasson, amikor hozáadod a képet, állítsd be a formázást.
Jelen esetben, amikor te előre formázod a méretet Paintban, amikor egy kijelölt területet elkezdesz átméretezni, például "összenyomsz" egy képet, hogy az elférjen. Ronda lessz, mert a paint mechanizmusa olyan, amikor kisebbítesz egy képet, akkor minden Xn -dik pixelt "veszi figyelembe" a többi törlődik, és a "figyelmbe vett" pixelekből rakja össze az új kisebb képet. Amikor ugyan azt akarod vissza nagyítani, akkor meg az ürességek is ott lesznek, pöttyös, ordenáré lessz a kép. Ezért javaslom neked, a VSO image resizer programot, amivel, már előre letudod konvertálni a többezer pixeles felbontású képet, a kivánt képméretre, majd utána azt szerkezted, és mented jpg formátumban. Nagyon jó, program. A blogomba is azzal formázom csoportosan a képeket.
Idézet: „Tudom már mi lesz a gond, a paint-ot megnyitva, mekkora a fehér területed” Jogos. Ezt még nem is mondtam. Oké naa! Halgatok a bölcsebbre. megj.: kép ->attribútumok alatt megtudod adni a kép méretét. Ilyenkor, nem nyomja össze képet, csak levágja az aktuális méretűre, ezzel eltüntetve e fehér részeket.
Nicsak, valakinek megváltozott a nickje
Nem a bölcsesség a döntő ( :crazya: ), hanem a tapasztalat!
Jó jó, az is igaz. Van még mit fejlödnöm.
Látom elkezdted a szőnyegbombázást.
Szia!
Hát a gördítősáv az egyharmadán van csak. Szét lehetne valahogy húzni a képet? Lehet, hogy ez paint egy butított verzió?
Most megyek, eszek, mert még a kutyám se evett, míg én itt hemzsegek.
Azt kell, hogy mondjam, olyan nincs, hogy rézvezető felső határfrekvenciája. Esetleg GHz-es tartományban önálló rezonáns elemekként fogunk fel mindent. Abban a tartományban, ami még messze van. A chipeknél gondot okoz a további méretcsökkentés, mivel a relativisztikus hatások miatt a vezetősáv szélességét nem lehet tovább csökkenteni (Összemérhető lesz az elektronok hullámhosszával, de chipen belül!). A jövő mindenképp az optikai alapokon működő számítógépeké szerintem.
Idézet: „A jövő mindenképp az optikai alapokon működő számítógépeké szerintem.” És billentyűzet helyett csak fölé tesszük a kezünk. Bővebben: Link
Valamilyen mértékben a vezető szál is tekercs, és van induktivitása kapacitása. A kapacitás, és az indiuktivitás együttese, egy "virtuális szűrőt" képez.
Ezért van az, hogy nem lehet növelni az adatsebességet egy vezetőn a végtelenségig., és bizony megnöveli a költségeket is, lásd ata 133Mhz -es kábelét. Az optiaki szálnál meg van az az ügyes megoldás, hogy a fény különböző sprektumaiba modulálják az adatot. A megfelelő hullámhosszúságú lézerdióda, és fototranzisztor modulálja / demodulálja a jelet. Így lehet 10Terreabájtos adatátvitelt is alkalmazni, csak legyen az adó / vevő számítógépes gerinchálózat, ami ezt kitudja használni. Amúgy az adott Chipeken belül sem egyenesek a vezetősávok. Hullámosak, vagy ide - oda cikáznak, attól függ, hogy az adott lapkán mennyi hely van.
Nem. A mai oktatás már a jövőnek képez. Minden gépen csak egy zöld gomb lesz és egy piros.
Úristen! Mi lessz a szintévesztőkkel, és a vakokkal?
Nem vicces....
Kezdve ott hogy nincs tisztességes matematika és nyelvoktatás. Az ismerőseim nagy része ezekkel küzd. Ez nem lehet véletlen. Ha nem tudsz nyelveket, nem tudod elhagyni az országot.
Ne haragudj, nem úgy értettem. Nem akartam volna ezzel senkit megbántani. Az én látásom sem tökéletes, és műtéten is átesett már.
Jó, akkor legyen az egyik kerek, a másik meg szögletes. Próbáljunk a lényegre koncentrálni...
Különben úgy 50 év múlva szerintem már elérhető lesz széles körben a gondolatvezérlés kiforrott válozata és akkor a mozgássérültekkel sem lesz gond.
Persze nem vicces, de van olyan nem színtévesztő akinek a fülén be az infó a másikon ki, persze nem a szinek, bár ábrákkal is van jelölve. Dolgoztam ilyennel is már, nem kellemes dolog a hasonló kaliberű munkatárs aki nem fogja fel amit a másik mond kb vagy 10 x.
Mivel nem túl sokat használtam ezt a progit, persze, hogy nem a megfelelő menübe mentem bele. Én balfék, nem a "megnyitás" opciót, hanem a "fájl beillesztését" kattintottam. Persze, hogy az előbbinél kiszürkült a szabadon maradt rész. A többi már megoldható lesz.
Köszi, hogy rávezettél Zoli Bácsi!
Ne bácsizd le, mert utálja! :hehe: Azt is ha emlékeztetik a korára, mert akkor szembesülnie kell vele, hogy tényleg bácsi
Ez két olyan tárgy, amihez állítólag érzék is kell. Nekem jó matektanáraim voltak, a középiskolával bezárólag szerettem is a tárgyat, azóta meg úgy vagyok vele, hogy ilyen (egyetemi) mélységben sosem fogom használni a matekot.
A nyelv meg egy olyan dolog, hogy a suliban úgyis csak az alapokat fogod megtanulni, jobbára a nyelvtant. A szókincsedet mindenképp saját magadnak kell bővíteni, azzal, hogy sokat olvasol (és itt mindegy, hogy számítógépes játékot, könyvet, vagy egy film feliratát szótárazod ki). Ha van anyanyelvű tanárod, akkor hallhatod az eredeti kiejtést. De ha nincs lehetőséged kimenni külföldre, élesben fejleszteni a tudásod, akkor maradnak az olyan módszerek, mint filmnézés idegen nyelven és felirattal, ha jól megy, akkor már felirat nélkül. Itt fontos, hogy könnyen érthetően beszéljenek a filmen, mert úgy hamar sikerélményed lesz. Csak azt akartam kihozni ebből, hogy a matekhoz tényleg kellenek a jó tanárok is, a nyelvvel meg mindenkinek javarészt egyénileg kell megküzdenie.
Helló!
Vagy egy gépem, amit eddig egy másik monitorral használtam, de a mostani nem támogatja azt a felbontást ,amit a régivel használtam, így amikor bekapcsolom és betölt az XP, akkor nem mutat a monitor semmit. Hogy tudnám így átállítani valami normális felbontásra? Vagy esetleg csökkentett módban valahogy?
VGA módban való indításra van lehetőség, a másik hogy a régi monitort egy időre visszateszed és a felbontást kissebbre veszed.
Sajnos a régi monitor már nincs meg. Ha vga módban indítom, akkor ott át tudom állítani?
Régen ugyan ez volt nekem is a hibajelenség, amikor a 14" -os IBM CRT monitoromat lecseréltem egy 20" -os BenQ CRT -re.
Csökkentett módban eltávolítottam a videokátya illesztőprogramját, majd rendesen újraindítottam a gépet, és feltelepítettem ujra. Ezután már jó lett.
Valami büntető ügyhöz kapcsolódó esemény történhetett a körúton, amire a résztvevők nem egyformán emlékeznek. Ilyen esetben a rendőrség lehetőség szerint a legjobban igyekszink az eseményt a helyszínen rekonstruálni.
Azért nevezik bizonyítási kísérletnek, mert ha sikerül az eredeti helyszínen, az eredeti következményeket megismételni, az később bizonyítékként fog az eljárásban szerepelni. Tehát lényegében útólag hozzák létre, ha tudják, a bizonyítékot, ha nincsen eredeti.
Köszönöm az információt. Elsőre, olyan furcsán hangzott az egész, mert életemben halottam előszőr ilyet a hiradóban.
Szerencse, hogy a VESA DDC szabvány már régóta létezik. Dehát miért is kellene aszerint gyártani az eszközöket? Hadd szívjon a júzer.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |