Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   745 / 3607
(#) szamóca válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

A profitorientáltság mindenek előtt!
(#) SALáta válasza szamóca hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Eljön még Huxley Aldonus Szép új világa is.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 15, 2009 /

Egy kicsit off leszek, ha nem gond.

Nem lehet valahogy megoldani, hogy routeren keresztül, belehessen többszörösen csatlakozni az internetre?
Amíg minden gép a swicbe volt dugva, létrehoztam a varázslóval a kapcsolatot minden egyes gépen, majd mindegyikknél bejelentkeztem, és egyszerre tudtam tölteni a rapidról.
Most ez úgy van, hogy a router bejelentkezik az internetre, és a router oszt ki minden gépnek IP-t, és minden gép egy és ugyan azon Ip-t használ, így a rapidról egyszerre egy géppel tudok letölteni.

Van valami megoldás erre?
(#) zenetom hozzászólása Okt 15, 2009 /

Csinosítottam....

szerk.: előzmény: Bővebben: Link

Cursor.zip

(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Elnézést, ez bugos, csatolva a javított verzió
Jajj nekem a sok felesleges hozzászólás miatt :hide:

Cursor.zip

(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Így már tényleg jó.

Amúgy mióta kezdtél meg ismerkedni a programozással?
(#) WaRL0 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Bocsanat de megkerdezhetnem hogy ez mi ? Mert hiaba pipalom ki vagy be vagy akarmi azt a kockat nem tortennik semmise
(#) Istike88 válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Vidd az egeret a képernyő szélére, amikor be van pipálva, és próbáld meg tovább vinni!
(#) mark.budai válasza zenetom hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Jó kis program!
(#) WaRL0 válasza Istike88 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Koszi
(#) DuMatyi válasza sándor hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Az ok: sarokban lehessen tartani, ne lépj be a szakszervezetbe, ne ugrálj, dolgozz épp annyiért, amennyiből kitermeled az utódjaidat, akik szintén modern rabszolgák lesznek... Kőkemény vadkapitalizmus felé fejlődünk vissza (18. század: 13 éves gyerekek 10-12 órát dolgoztak a bányában. Se nyugdíj, se egészségügy. Ezt mind egy Marx és egy Engels nevű ember "robbantotta" ki, miután lázadást szítottak a munkások között.) az álszocializmus után. Aki gondolja olvasson vissza a történelemkönyvekben, és az egyéb ajánlott irodalomban. Nem muszáj velem egyet érteni, én nagyon szerettem a történelmet.

Tehát: mindenkit sakkban tartani! Ez a lényeg. Az senkit sem érdekel, hogy csak a szenvedő alanynak egy diploma ha költségtérítéses (Évi 105 eFt plusz kolesz, kaja, stb...), minimum 1 millió Ft. Ezért cserébe havi 80 nettó, HA felvesznek. A saját szakmámról beszélek. Ja persze nyelvtudás, naprakészség, miegymás, mint a versenyszférában, csupán fele annyiért! JA és a közszférában sincs 8 órás munkaidő. Maradsz, amíg meg nem csinálod!
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Üdv. mindenkinnek. :kalap:

Au, hogy én mit nem találtam! Google Chrome OPERÁCIÓS RENDSZER
(#) moltam válasza zenetom hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Milyen nyelven irtad?
(#) moltam hozzászólása Okt 16, 2009 /

Egy ilyen frekimérő hogy néz ki működés közben?

DSC01167.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza moltam hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Ha delpivel irta, akkor pascal, de ezt nem mondom biztosra.
(#) DuMatyi válasza moltam hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Ez egy rezgőnyelves frekvenciamérő. Ugye ha egy húrt megpendítesz, akkor bizonyos frekvenciájú hangot hallasz. HA megfelezed, magasabb hangot. Azaz minden mechanikai rendszernek van egy saját frekvenciája, amin rezegni képes. Elektronikai analógiája a rezgőkör. Nomármost ez itt egy sor rezgő nyelv, mint a szájharmonikában. Mind 50 Hz közeli frekvenciára, de megaqdott értékre van behangolva. Mágnesezhető, és egy elektromágnes előtt van. Az fog legjobban rezegni, amelyiknek az önfrekvenciája megegyezik az elektromágnest tápláló áram frekvenciájával. Ennek lesz a legnagyobb kitérése, és azt a frekvenciát olvasod le, ami alá van írva.
(#) moltam válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Kössz.
(#) Action2K hozzászólása Okt 16, 2009 /

Tessék mondani, szabad cikizni? Bővebben: Link
(#) moltam hozzászólása Okt 16, 2009 /

UTP kábelen RX- és TX- t lehet közösiteni?

Nem. Egyénként miért akarod közösíteni?
(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Mert egy LTP portról vezérelt cross/patch relés átkapcsolót akartam csinálni. Igy most szereznem kell + 2 relét.

Értem. Gondolom akkor ezekszerint egy váltóérintkezős reléid vannak.
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Most ahogy nézem elég lesz 2 changeover relé is.
(#) DuMatyi válasza moltam hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

A hamlinnek vannak kis DIL tokozású reed reléi. Akkora, mint egy DIL 14 tok, de annál magasabb kicsit. Nem tudom, van e benne váltóérintkezős.
Elsősorban arra használják, hogy NF/HF alacsony jelszinteket kapcsolgassanak. Ekkor nem kell kivinni az előlapig meg vissza a vonali jelet, négyszögjel vátásánál felettébb hasznos. Hasonló funkciót tölt be az analóg bemenetválasztó IC, de ebben már kapcsoló fetek vannak.
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 16, 2009 /

Helló!
Múltkor írtam, hogy egy régebbi gép, egy másik monitorra kötve nem megy, vagyis a monitor nem ad képet, csak bootoláskor és amikor töltődik befelé a win. Utána csak villog a monitoron a led, mint amikor készenlétben van. VGA módban megy, de ahogy feljebb veszem a felbontást, akár 800X600-ra egyből teleszemeteli a monitort szmájlival és újraindul. Most raktam újra az XP-t, de változatlan a helyzet.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Vírus? esetleg...
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Ó Matyi. Az utolsó mondatot is olvasd el. :yes:
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Öhömmm... Mit jelent az, hoyg teleszemeteli szmájlival? Vannak olyan cseles vírusok, amelyek a winchester használaton kívüli részére mentik magukat. Nem lehet elérni sem vírus írtóval, sem semmivel! Csakis a rájuk írt vírusírtóval!
(#) bankimajki hozzászólása Okt 16, 2009 /

Most jöttem a HVG állásbörzéről, csalódottan, de jó kedvvel. Jó nap volt ez a mai :yes:
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Egyszer teleírja DOS-os vigyorgó szmájlival, máskor P betűkkel, de csak ha felbontást állítok. Érdekes lenne, ha vírus lenne rajta, mert sok éven keresztül áll a gép, most meg amióta nálam van, netet még nem látott, csak az Xp volt ráhúzva és kész. De az előbb kb 10 perc monitorvillogás után bejött a kép 640X480-as 4 bites felbontásban és kiírt pár hibaüzenetet. Ekkor én leszedtem a drivert, akkor simán elindult a gép, de szintén csak 640-es felbontásban. Ahogy felrakok egy drivert, egyből bedöglik és villog a monitor. A másik monitorral ,ami az lcd tv-m volt azzal simán ment, de mivel azt felvittem Debrecenbe, a gép meg itt maradt, most erre a monitorra kellene rákötni. Először azt hittem ,hogy csak azért rossz, mert ott szélesvásznú felbontáson volt ,ez meg nem tudja azt a felbontást, de újratelepítés után is ugyanaz a hiba.
Következő: »»   745 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem