Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   39 / 316
(#) magitor válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Hali, Nagyon Rawkos lett Szerintem pont jó így kopott felirattal, én tegnap festettem le egy chorus és egy real mctube2 est, majd ma teszek fel képet róla délután! És hogy muzsikál a kicsike?
(#) EcoPityu válasza magitor hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Köszi!

Idézet:
„És hogy muzsikál a kicsike?”

Lehet, hogy csak én vártam tőle többet, de nem túl nagy tartományban szabályoz... Ha a semmiből megpendítem jó erősen a húrt, akkor hallatszik a leszabályzás, tehát mint LIMITER tökéletes, de én a halk hangok erősítését jobban elviselném, és hosszabban! Én kis naív elképzeltem, hogy akkorát tud utánerősíteni, hogy még vagy fél percig ugyanolyan hangon peng a húr... Hát azért annyira nem... De ilyen kis cuccnak megfelel. Bekötöttem FuzzFace-3Legged Dog-DOD280-ECHO, na úgy már 20-30mp-ig csengett!

Azt az effektet analóg módon el lehet érni, hogy ilyen hegedűhöz hasonlóan tartsa a pendített hangot?
(#) karpi válasza csoka69 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

A hangszorokat egy "uzletbol vettem "{ ami mar nincs , ezeknek volt szerzodesuk a SAL-al is.Ugyanott volt Eminwence is de tobb mint dupla volt az ara ),
Most Eminence-t vagy egy Celestion Vintage-t akarok egy "combo"-hoz.Ez kb 100 Euro darabja.

Tegnap jatszottam egy koncerten az egyik haver Peavey-en nagyon jol szolt "Combo " mar elfelejtettem a tipus szamat/nevet valami speci jo draga.Ennek is egy nagyon jo" BlackWidow" volt a lelke.

Erosito kimeno teljesitmenyet lehetne hatarolni "de" problematikus . Egy nagyon jo megbizhato elektronika kellene hozza.A limitalas nagyon "nyogdecselve" szol egy gitaros nem ad konstans jelet , ha meg lekompresszorozza a jelet az egy nyoges az egesz.

Gitarerositobe az a plane hogy "overdrive" modba mukodik majdnem minden erosito resz igy nagy erzekenyseg , gyors a felfutas , "folyekony hangok" , kenyyelmes konnyu jatekmodot ad.Az overdrive ( tulvezerles) sok harmonikust ad az eredeti hanghoz.
ezert a hangzas tomorebb /szinesebb lessz.
Ehez meg egy jo starapabiro hangszoro kell ami kibirja kb az ersoito ketszeres erejet csucsokba .

A feszultseg limitalas a bemeneten az nem nagyon OK csak konstans jelnel mukodhet a dolog de ot is veszelyes ha a potmetert felcsavarod, tonkere mehet a hangszoro .

Idealis klubokhoz egy 30-50W-os(RMS vagy ahogy mondjak SinusPower ) erosito egy vagy ket 12"-os hangszoroval. Egy ilyen erositot jol kivezerelve kb 50-80 W teljesitmeny mehet a hangsszoroba.Ha a hangszorok nagy hatasfokuak ( SPL=100dB)
akkor nagyon hangossan szolnak es nyugodtan tulbombolik a dobost .
A hangszoro ki kell birja ezt az ero tobletet ami a jel nagyobb kitoltesi tenyezoje miatt jelenik meg.
A szinus jelelak csak egy szamitasi es meresi jelalak , a torzitatlan gitarkel nem szinuszos hanem tobb szinusz komponensbol all ossze , a erositest megnovelve tulvezerelik a tranzisztorokat/csoveket igy a jel formaja mer nem lessz "szinuszos" hanem hatarolt ,minnel nagyobb a tulvezerles annal inkabb kozelit a jelforma a negyszog jelehez.A negyszogjel nagyon sok paratlan szamu felhermonikust tartalmaz,Ezekbol lesz "kiszurve" a kivant hangszin" a szures milyensege es a torzitas aranya adja a kulombozo hangzasokat.

A "szinusz" tartomanyba adjak meg az erosito nevleges teljesitmenyet, ez a maximalissan negyszogesitett tartomanyba felmehet a duplajara mivel a jel mind nagyobb kitoltese miatt az aram atlagerteke megno .Vagyis nagyob atlag aram nagyobb erot ad le.
Ehez kell meg a jo tapegyseg ami nem hatarolja az aramfelvetelt az "overdrive" szakaszban.

Most kepzeld el mi tortenik egy pillanat alatt ha begerjed ( mikrofonia se Larsen efekt eseten )a te 400W-os erositod es egy pillanatra 800W-ot ad le egy kis 50W-os hangszorora .

A kb 50W-os terhelhetosegu hangszorokat manapsag ugy" hivjak" hogy 500W !De van meg roszabb arany is a kommersz hangfalaknal az elnevezes es a tenyleges terhelhetoseg kozott.

Pld a 3000W-os hazimosi erosito ami belefer mindenestol egy nylon zacskoba ami el se szakad amig haza viszed.

Az olcso gitarerosito gyarto cegek lesporoljak a tapegyseg es a hangszoro eme nagyobb terhelhetoseget kicsi meretu olcso trafokat hasznalnak ami meg jol melegszik is es olcsop kishatasfoku es terhelhetosegu hangszorokat amire rairjak hogy "millio watt"..A dragabb gitarerositok ettol a plusz beruhazastol a tapegyszeg es a hangszorot illetoen jobbak hangosabbak es ami lenyeges tartosabbak ( jobban birjak a nyuzast amit a gitarosok muvelnek veluk).
(#) magitor válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Húhú apukám de még hogy! Azt úgy lehet elérni, sőt még maga a húzás hangját is le lehet utánozni, úgy hogy hammer onnal fogod a hangot és a gityón pedig 0 hangerőről tekered felfele, addig ameddig jól esik. Amugy az enyém kitart olyan 60-90 másodpercig, viszont ez gitár és előeffekt függő nagyon, mert pl nekem mindig egy booster vagy hasonlóval indul az effektsor most pl a csöves kedvencem a real mctube II, és utánna jönneka dolgok! Így próbld meg.
(#) kocos hozzászólása Okt 27, 2009 /

Tube Driver :
kapcs.rajz EcoPityunak, meg másnak is

Millenium bypasst kapott, meg kék LED-et
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Jó lett ez ! Grat!

500k-s sötétellenállású fotoellenállást küldhetnél párat

A kapcsolásból a meg a "3 lábú kutyából" ( Alice In Chains ), ez valami sustainer lehet ?
(#) kocos hozzászólása Okt 27, 2009 /

hangminták
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Gitározást nem nézni
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

A felvételek vonalból készültek ESI MAYA 44 hangkártyával egy gagyi Epi. LP Spec II kínai tűzifa gitárral, és Amplitube 2 szimulált silver face fendert, és 2x12-es nyitott ládát Sm57 mikrofont
(#) hapro válasza kocos hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Közöm nincs a zenéléshez, de ezeknek nagyon tetszik a hangja. Főleg a TD crunch neck -nek.
Olvastam a legelejétől ezt a gitár torzítós topicot, és asszonynak mondtam is, hogy teljesen kedvet kaptam tőletek a gitározáshoz, pedig még a kottát sem ismerem, csak annyira, hogy do-re-mi-fa-szo :yes: meg olyan kiszámolósan tudom csak olvasni. Aztán majd ha sokra viszem, akkor ott fenn megemlítelek benneteket. ok?
Ja és nem mellékesen a torzító építéséhez is, de ugye annak nincs értelme addig míg nincs gitár, vagyis nincs mit torzítani vele.
(#) kocos válasza hapro hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Köszönöm szépen! Remélem a megrendelőnek is tetszik majd ! Én egyébként basszusgitáros vagyok, gitározni nem tudok, csak bénázok. Kottával ne törődj, én sem ismerem, de van két fülem, és ez a lényeg ! ( na jó F-kulcsban kibogozom azért a hangokat, de blattolni nem tudok , sajnos ... )
(#) magitor válasza kocos hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Ez olyan mint a szokol rádió... Bármeddig bírnám hallgatni, jó hangja van nagyon, Élőben lennék kíváncsi rá ládával de az más tészta persze.
Gitárjátékot nem nézni, hát én annó egy jobban sikerült buli után, ahová mentünk a karral, sikerült úgy jáccani fél órát, hogy dorp C ben volt a gitár, mert elötte otthon Rammsteint gyakorolgattam, ott meg sima E hangolással játszottunk, szép volt, nem értettem mért nem aza hang jön ki a gityóból amit fogtam
Kottázásról, nagyjábol vágom hogy E A D G H E a gitár hangolva meg tabaltúrát tudok olvasni, de inkább énis a fülemre hagyatkozok De jólenne szolfézst tanulni rájöttem
(#) hapro válasza magitor hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Drága ez a gitározós szakma? A gitárra értem a kérdést. Ezek a hozzászólások mind-mind bíztatnak engem.
(#) magitor válasza hapro hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Rettentetesen, bár elmondhatom nem drága gitárom van, egy már minőségnem mondható Aria xl-std 40 ropi volt újonnan japán, ez már a középsz@r kategória, legtöbbet dimarzio pickel szerelik szal megéri megvenni, a hangja jó, de ez egyén függő mert én pl a fender squireltől hányi van kedvem, pedig az is alacson árkategóriás, effektre meg költök és csak költök és csak költök, eddig amit vettem készen az a celestion hangszórómat, ami 30 centis, 15 ből megvolt plusz posta a dr tube oldalálól, viszont megéri, illetve egy EAG AE110 es csöves kis erölködöt, most is azt használom mert szobába elég. szal ha bele akarsz vágni, és jobb dolgot szeretnél, akkor kb 100 pénzben megáll, de akkor a szomszédok költöznek, mert gyakorlatilag megvan minden ami kell hozzá gityó, láda hangszóró erölködő. Aztán lehet költeni az effektekre XD

Az még nem is olyan veszélyes...szép lassan simán összeszedhető. Használt gitárokban érdemes gondolkodni?
(#) kocos válasza magitor hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Köszi, bár szerintem a szokol rádiónak nincs jó hangja, ezért nem értem a hasonlatot Igen ládával jobban szól. Self Made csöves kombó Single Ended 6L6 véggel, és egy Synacord AlNiCo hangszóróval. Na úgy sokkal dögösebb, benne van az a leírhatatlan "fíling", amit ez a felvétel nem tud hozni ... Jó lenne sokszor egy SM57, de most 30 ezret beruházni azért, hogy egy hónapban max egyszer rögzítek valamit ?
Nekem is van sok zeneelmélet könyvem is, van kifejezetten baszusra, meg jazzgitáriskola is ( ez a két dolog érdekel ), de lusta vagyok ... Egyébként én "vizuális" gitáros vagyok. A fejemben lévő dallamot eljátszom a fogólapon, ha "hallok" a fejemben valamit, akkor tudom hova kell nyúlni, illetve, ha "odanyúlok" valahova, tudom, hogy fog szólni, de, hogy az most E sus4/H vagy akármi, azt nem tudom perzse mindeek mellett elégsokszor "mellé megy" a dolog

Főleg azokban, legalább 10-20 évesekben, ezek beérett hangszerek, nem lehet velük gebasz
(#) hapro válasza kocos hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Ilyen jó régi gitárokat hol keressek a neten?
Érdemes aukciós piacterekkel próbálkozni ilyen hozzáértőnek mint én? Kérek tanácsot, hogy vásároljak, egy olcsó és működőképes megbízható gitárt szerinted? Akár privátban is.

írj nekem, és ha lesz időm válaszolok, elhalmozlak tanácsokkal, és linkekkel
(#) csoka69 válasza kocos hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Esetleg kapok én is ezekből a tanácsokból, és linkekből? (szólógitáros lennék)
(#) magitor hozzászólása Okt 27, 2009 /

Hamár itt járunk nyissunk új témát neki ha nincs! Beszéljük meg úgy mert fogadok a fél micsodámban hogy mindannyian más gitárra fogunk esküdni!

Ezek szerint ez is olyan akkor mint az ijjászat...itt sincs olyan, hogy "ez a jó". Itt is az van, hogy nekem ez van és nekem ez a jó. Miért? Csak, mert ez a jó (nekem)...Én is benne lennék ebben a témában, csak hát ez nem hobbielektronika, hanem ez már zenész fórumra való lenne, de talán egy beszélgetős témának elfogadnák.
(#) magitor hozzászólása Okt 27, 2009 /

Téma megnyitva! Bővebben: Link

Majd figyelek és kérdezek.
(#) csoka69 válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Az újonan nyitot, és már zárolt is topicban kérdeztél....

"Mikor jelentkezik a búgás? Állandóan búg, vagy csak akkor ha rádugod a gitárt?"

Szóval, ez elég fura, amikor bedugom a hálózatba, akkor egyből elkezd búgni, de alatta hallom a gitárhangot, de mély gtárhang nélkül... mintha egy kondit raktam volna a hangszóró elé + a búgó hang.

Most jön a java: amikor kihúzom a hálózatbol megszűnik a búgó hang, de amit játszok még mindig hallatszik....kb 60-70mp ig még tudok játszani így, aztán elhalkul, és kikapcsol...

Nincs sok pénzem, ezért azzal próbálkoznék, hogy megoldjam ezt a problémáját.
Érdemes vele szenvedni, vagy inkább hagyjam és építsek másikat?
vagy
A sulimban elmélet órán tantultunk a szűrőkröl.... ezzel a búgó szűrővel tudnék ügyeskedni? Azt hiszem ezt a tápegységekhez használják....(lapra írtam és nem találom) Jó lenne ha sikerülne....
(#) bourbonstreet válasza kocos hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Ebben a kapcsolásban egyet nem értek. A bemeneti leválasztófokozatnak túl sok értelme nincs. Zaj szempontjából viszont egyenesen hülyeség. Én azt a leválasztást inkább a végére tettem volna, hogy a következő áramkör ne terheljen be a hangszínszabályzónak. Mert oda viszont nagyon kellene. De javítsatok ki, ha hülyeséget beszélek.
(#) Bassmester válasza csoka69 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Mindenképpen +/-15V-os stabilizált tápot csinálj hozzá, 7815 és 7915 stabokból. Ha egy ilyet csinálsz, az tökéletes lesz. Ez szimpla AC-ból csinál (+/-) szimmetrikus DC-t. Két erősítőmben is ilyen táplálja az előfokot.
(#) csoka69 válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Nekem az oldalon lévő stabilizáló van... és rámérve tényleg 15V ot ad...

Akkor a táp adja a búgást?:O
Következő: »»   39 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem