Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   756 / 2208
(#) kocos válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 30, 2009
De figyu már ! Nem Neked van egy nagy tálca hiperszil vasad, meg Te tekersz kimenpket, meg minden , nem? vagy megint hülye vagyok?
(#) CIROKL válasza kocos hozzászólására (») Okt 30, 2009
Idézet:
„Nem Neked van egy nagy tálca hiperszil vasad”
Volt csak de azok mind pici méretűek voltak ! Ami azt illeti kimenő trafót már 20 éve nem tekertem , nekem sokkal egyszerűbb ha komoly hozzáértő Női kezekre bízom ! Az elkészitésssél nem is lenne gond ? Csak most ebben az esetben kellet jó nagy vasakat szereznem ami nem is volt olyan egyszerű , most már megvannak . nincs nagy igényem csupán egy GU50 PP-ét szeretnék ami 50 Watt körül muzsikál ? Az igazság az hogy ehhez megvannak az alkatrészeim és más csőre már nem igen szeretnék beruházni ? Ami eddig hiányzott már megvan , most csak egy jó kapcsolás még ami kell . Hozzá tartozik még egy fontos dolog , nem szeretnék kisérletezgetni különböző kapcsolás technikákkkal . Nálam az a nyerő ha van egy bevált okosság amit pillanatok alatt össze tudok lapátolni Nem szeretek szórakázni hetekig egy géppel !
(#) Müszi válasza ECL82 hozzászólására (») Okt 30, 2009
Örülök a sikerednek, üdv köreinkben
(#) CIROKL válasza kocos hozzászólására (») Okt 30, 2009
Idézet:
6N13Sz van a birtokomban”
Veszel hozzá másikat ? Vagy elcseréled velem valami jó dologra ! Pont most akarok egy ilyen szép csövet szerezni ? Már régen nézegettem de lassan eljön az idő hogy építsek egy füles erősítőt eme csővel 6N13SZ
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Okt 30, 2009
Most megint gondba vagyok, vettem egy parkettalakkot, hát erre ilyen csúnya dolgok vannak írva, mint: vizes diszperziós parketta és bútorlakk. Jó ez nekem ?
(#) CIROKL válasza sturbi hozzászólására (») Okt 30, 2009
Fára jó , mert vizes bázisú!
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Okt 30, 2009
Itt van ismét , régebben volt már itt .
(#) CHZ válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 30, 2009
Elküldtem a rajzokat .
(#) CIROKL válasza CHZ hozzászólására (») Okt 30, 2009
Köszi szépen ! Mennyi áramigénnyel számoljak ? Lehetséges hogy csöves eggyen irányitást tervezek neki ? Legalább is az anód fesznek .
Jobb ha nem fukarkodsz az árammal , de 300-400mA elegendő.
Akkor lemondok a csöves eggyenről ! Az sok olyan csövet hirtelen nem is tudok ? Vagy mi lenne ha csatornánként 1-1 cső lenne bent. / 5U4G / Ez 225 mili amp . Vagy felejtős és maradjak a Greatz -nél .
(#) Müszi válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 30, 2009
Szerény véleményem szerint, itt már nem valami egyszerű a csöves egyenirányítás, a nagy áramok miatt. Itt már én is Graetz-el csinálnám

De régen hallattam a hangomat...
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Okt 30, 2009
Miért nem egyszerű ? A gyári gépekben akkor mi a nagy helyzet , BEAG EAG stb ?
Több csővel párhuzamosan meg tudod oldani, persze....
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Okt 30, 2009
Nézd én nem ragaszkodom a csöves eggyenhez ! Sőtt mi több most már egészen biztos hogy nem is az lessz . Nálam a döntés az pillanatok alatt történik , lebeszéltél róla . Marad a Greatz , így egyszerűbb nem kell annyi csövet fűteni .
Én nem beszéltelek le Lacikém... :no:
Csövekkel is csinálhatod , de tudod jóval több AC-is szükséges hozzá . Nagyobb hál.trafó kell .
Igen ezzel tisztában vagyok , a hálózati trafóm az gyakorlatilag ugy is van megtekerve + 80 Volt . De semmi gond ha Greatz is lessz majd megoldom hogy eltünjön a + fesz.
(#) Doncso válasza Müszi hozzászólására (») Okt 30, 2009
Müszikém, ő az én fertőzöttem
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Okt 30, 2009
Szóval akkor Müszinek is bent van a keze a dologban. Végülis téged meg Ő fertőzött.
(#) sturbi válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 30, 2009
Akkor ebben ne nagyon fürdessem a hálózati trafómat ? mindegy, jó lesz jövőre parkettát lakkozni.
Van vagy 5 liter bitumenes valamim (bonobit H), mi lenne, ha abban főzögetnén kicsit a traffancsot .
Vágtam pár visszavonhatatlan lyukat a 6C33C-hez.
Hálótrafó kivezetésekkel az alja felé fordul, a kimenők emeletesen lesznek (így felszabadult jelentős terület), a 33-asokat is befúrtam. Minden trafó burkolt lesz, a GU 32 is "életvédelmi" burkolatot kap, ha lesz ez a cső (tetején kilyugatva, hogy az áthúzó meleg levegő távozhasson), a fekete burkolatok mumetall-ok, kivéve a GU 32-ét, az lemez, a nagy hálótrafóé 1,5 mm-es vaslemez valami régi nagy szg.ből.
Az ejtett trafó kivágások már nagymértékben rögzítik az elrendezést, úgyhogy kb. ilyen lesz a végleges verzió.
(#) sturbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 30, 2009
Kösz a tanácsot, akkor mégis megpróbálom. Egy napot akarom áztatani, hogy mindenhova beszívároghasson a lakk ahova csak tud, aztán egy hét szárításra gondoltam. Remélem lecsökken a zaj, mert különben a régi, kisebb teljesítményű trafóval kell összeraknom a cuccot.
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Okt 30, 2009
Sajnos ezt nem ismerem ... de bátyám azt mondta, hoyg lassan lassan minden festék vizes alapú lesz , mert ez az EU követelmény. Azt modnja nehezebb vele dolgozni, meg lassabban szárad ... Nyilván nem csapvíz bázisú, szóval nem hinném, hogy vezetne Próba cseresznye, modnjuk egy kisebb trafóval ...
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Okt 30, 2009
Oké, köszönöm ! Volt egy pár nap, amit "kihagytam", aztán csak felületesen olvastam vissza ..
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Okt 30, 2009
csatornánként 2-2 5u4, vagy 6c4sz.
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Okt 31, 2009
És 4db PY88 grécbe köve?
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Okt 31, 2009
Azért vigyázz vele , mert én már megjártam.
A menetek közül nem száradt ki teljesen , (biztos kevés ideig szárítottam ) és leégett a trafó . Bekapcsoltam , örültem , hogy nem zúg és kb . 15 perc és fortyogott füst kiséretében vége lett..
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 31, 2009
Felesleges teljesítmény pocséklás, fűtés, és nem utolsósorban életveszélyes, a nyitott erősítő ezzel kizárva ... Ráadásul négy külön, szigetelt fűtőtekercs kellene.. vagyis elég csak 3
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Okt 31, 2009
Miért életveszélyes? Az anódsapik miatt? Mondjuk egy rácsot lehetne rakni a PY-ok köré. Na mindegy, mert az a 4*9W már sok teljesítmény, ráadásul lehet, hogy emiatt nagyobb hálótrafó is kell.
(#) MrMarcee hozzászólása Okt 31, 2009
ECC85-nek megpróbáltam 12V AC-ról adni áramot előtét ellenállással. 15 Ohm 15 Wattos ellenállással 5,7V esik a fűtésre. De a 15W-s ellenállás is izzad rendesen... Mi a fenét kössek be neki, ami biztosan bírja a gyűrődést?
Következő: »»   756 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem