Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
De figyu már ! Nem Neked van egy nagy tálca hiperszil vasad, meg Te tekersz kimenpket, meg minden , nem? vagy megint hülye vagyok?
Idézet: Volt csak de azok mind pici méretűek voltak ! Ami azt illeti kimenő trafót már 20 éve nem tekertem , nekem sokkal egyszerűbb ha komoly hozzáértő Női kezekre bízom ! Az elkészitésssél nem is lenne gond ? Csak most ebben az esetben kellet jó nagy vasakat szereznem ami nem is volt olyan egyszerű , most már megvannak . nincs nagy igényem csupán egy GU50 PP-ét szeretnék ami 50 Watt körül muzsikál ? Az igazság az hogy ehhez megvannak az alkatrészeim és más csőre már nem igen szeretnék beruházni ? Ami eddig hiányzott már megvan , most csak egy jó kapcsolás még ami kell . Hozzá tartozik még egy fontos dolog , nem szeretnék kisérletezgetni különböző kapcsolás technikákkkal . Nálam az a nyerő ha van egy bevált okosság amit pillanatok alatt össze tudok lapátolni Nem szeretek szórakázni hetekig egy géppel ! „Nem Neked van egy nagy tálca hiperszil vasad”
Most megint gondba vagyok, vettem egy parkettalakkot, hát erre ilyen csúnya dolgok vannak írva, mint: vizes diszperziós parketta és bútorlakk. Jó ez nekem ?
Itt van ismét , régebben volt már itt .
Köszi szépen ! Mennyi áramigénnyel számoljak ? Lehetséges hogy csöves eggyen irányitást tervezek neki ? Legalább is az anód fesznek .
Jobb ha nem fukarkodsz az árammal , de 300-400mA elegendő.
Akkor lemondok a csöves eggyenről ! Az sok olyan csövet hirtelen nem is tudok ? Vagy mi lenne ha csatornánként 1-1 cső lenne bent. / 5U4G / Ez 225 mili amp . Vagy felejtős és maradjak a Greatz -nél .
Szerény véleményem szerint, itt már nem valami egyszerű a csöves egyenirányítás, a nagy áramok miatt. Itt már én is Graetz-el csinálnám
De régen hallattam a hangomat...
Miért nem egyszerű ? A gyári gépekben akkor mi a nagy helyzet , BEAG EAG stb ?
Több csővel párhuzamosan meg tudod oldani, persze....
Nézd én nem ragaszkodom a csöves eggyenhez ! Sőtt mi több most már egészen biztos hogy nem is az lessz . Nálam a döntés az pillanatok alatt történik , lebeszéltél róla . Marad a Greatz , így egyszerűbb nem kell annyi csövet fűteni .
Csövekkel is csinálhatod , de tudod jóval több AC-is szükséges hozzá . Nagyobb hál.trafó kell .
Igen ezzel tisztában vagyok , a hálózati trafóm az gyakorlatilag ugy is van megtekerve + 80 Volt . De semmi gond ha Greatz is lessz majd megoldom hogy eltünjön a + fesz.
Szóval akkor Müszinek is bent van a keze a dologban. Végülis téged meg Ő fertőzött.
Akkor ebben ne nagyon fürdessem a hálózati trafómat ? mindegy, jó lesz jövőre parkettát lakkozni.
Van vagy 5 liter bitumenes valamim (bonobit H), mi lenne, ha abban főzögetnén kicsit a traffancsot . Vágtam pár visszavonhatatlan lyukat a 6C33C-hez. Hálótrafó kivezetésekkel az alja felé fordul, a kimenők emeletesen lesznek (így felszabadult jelentős terület), a 33-asokat is befúrtam. Minden trafó burkolt lesz, a GU 32 is "életvédelmi" burkolatot kap, ha lesz ez a cső (tetején kilyugatva, hogy az áthúzó meleg levegő távozhasson), a fekete burkolatok mumetall-ok, kivéve a GU 32-ét, az lemez, a nagy hálótrafóé 1,5 mm-es vaslemez valami régi nagy szg.ből. Az ejtett trafó kivágások már nagymértékben rögzítik az elrendezést, úgyhogy kb. ilyen lesz a végleges verzió.
Kösz a tanácsot, akkor mégis megpróbálom. Egy napot akarom áztatani, hogy mindenhova beszívároghasson a lakk ahova csak tud, aztán egy hét szárításra gondoltam. Remélem lecsökken a zaj, mert különben a régi, kisebb teljesítményű trafóval kell összeraknom a cuccot.
Sajnos ezt nem ismerem ... de bátyám azt mondta, hoyg lassan lassan minden festék vizes alapú lesz , mert ez az EU követelmény. Azt modnja nehezebb vele dolgozni, meg lassabban szárad ... Nyilván nem csapvíz bázisú, szóval nem hinném, hogy vezetne Próba cseresznye, modnjuk egy kisebb trafóval ...
Oké, köszönöm ! Volt egy pár nap, amit "kihagytam", aztán csak felületesen olvastam vissza ..
És 4db PY88 grécbe köve?
Azért vigyázz vele , mert én már megjártam.
A menetek közül nem száradt ki teljesen , (biztos kevés ideig szárítottam ) és leégett a trafó . Bekapcsoltam , örültem , hogy nem zúg és kb . 15 perc és fortyogott füst kiséretében vége lett..
Felesleges teljesítmény pocséklás, fűtés, és nem utolsósorban életveszélyes, a nyitott erősítő ezzel kizárva ... Ráadásul négy külön, szigetelt fűtőtekercs kellene.. vagyis elég csak 3
Miért életveszélyes? Az anódsapik miatt? Mondjuk egy rácsot lehetne rakni a PY-ok köré. Na mindegy, mert az a 4*9W már sok teljesítmény, ráadásul lehet, hogy emiatt nagyobb hálótrafó is kell.
ECC85-nek megpróbáltam 12V AC-ról adni áramot előtét ellenállással. 15 Ohm 15 Wattos ellenállással 5,7V esik a fűtésre. De a 15W-s ellenállás is izzad rendesen... Mi a fenét kössek be neki, ami biztosan bírja a gyűrődést?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |