Fórum témák
» Több friss téma |
Na leltem egy multiplexes kapcsolást. a stroboszkópos részt valaki megtervezni nekem? az a lényeg hogy az ic-től a jelet kapja és külön 12 volt hajtsa a ledeket (persze oda illő ellenállással). (Nem vagyok nagyon jártas az elektronikába, de nagyon érdekel
![]()
Működött a deluxével szóval az elképzelésem OK.
![]() most már csak a stroboszkópot kell megtervezni ![]() ![]() ![]()
Meg van a probléma
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idézet: Na erre nem mondok semmit „De végülis olcsóbb mint ha megvenném az xp-t.” ![]()
Most kivételesen zenetom mellé kell álljak.
hát igen. mibe nem kerül egy JOGTISZTA ÉRVÉNYES LICENSZEL RENDELKEZŐ XP.
![]() ![]() ![]() ![]() Idézet: „mondjuk igaz hogy az egyik legstabilabb rendszer amit a microsoft gyártott” Szerintem meg ne mondjuk ![]()
Nekem csak a gondok vannak az XP vel.
Nekem bajom nincs az XP-vel. ellentétben a vistával és a többivel (95-98-2000-milleneum-vista) mondjuk sose lesz olyan egyik oprendszer se mint a LINUX
![]()
nekem 1 évig működött az xp egyhuzamban formázás nélkül, akkor is vírus végett kellett újrarakni
Nekem sincs. A legtöbb programot XP alá írták (sajnos a vírusokat is), viszont hiába szidjuk így-úgy, mégis ezt használják a legtöbben (bár elég sokan állnak át mostanság a win7-re), nade tényleg ne offoljunk.
Na vége off-nak
![]() ![]()
Az 50db LED-et egyenként akarod vezérelni?
nem. 50db-ot egyszerre. engem nem is az lpt-s része izgat hanem az hogy leválasszam azt az 50db ledet és máshonnan adjak tápot mert az lpt édeskevés ennyi lednek
De ha már nekünk van 8 db adatvonalunk (van még plusszba 4 de ebbe nem akarok belemenni), akkor szerintem jobb lenne 8x6 db-ot villogtatni, és akkor így 8 "csoportot" tudsz külön-külön villogtatni, vagyis uyganaz mint a LEDshine, csak a tranyó után 6 db LED-et raksz és nem BC182-t, hanem valami izmosabb BD tranyót használsz
![]()
Hát most nézem meg jobban ezt a kapcsolást. az a +5v adná a ledeknek a tápfeszt?
Kell hozzá tranzisztor is! Ha erős fényű ledre gondolsz.
Valamiből fénynek is kell lenni
![]()
Attól függ mekkora feszű (ill. áramú a LED), bár szeritem ehhez már valami komolyabb táp (áramgenerátor?) kéne.
Egyet értek veled! Amugy szerintem kis fejszámolás, meg valamilyen izmosabb BD *** tipusú tranzisztor
![]()
sziasztok
lenne egy kérdésem... van ez a led shine progi, szeretnék ezzel meghajtani simán 8 ledet. meg van hozzá minden, annyi a gond hogy nekem nem volt már a gépembe integrálva LPT kártya így vettem egyet amit PCI slotba be is raktam. Viszont a program nem kezeli ezt a kártyát ahogy én észre vettem. Van a programnak egy Hardware Output gombja ott lehet kiválasztani a kimenetet, gondolom én ![]() ![]() most mi tévő legyek légyszi segítsetek! ezt írja ki az eszköz kezelő:
ha jól tudom, akkor a biosban kell megpiszálni a kártyát! Nem vagyok benne biztos.
Sziasztok
Én is építettem egy ilyet jól működik. ![]() Csak múltkor kiéget egy tranyó. :S ![]() Nem tudnátok megmondani hogy a usb->LPT átalakító működik-e? Kipróbálta már valaki? mert láttam 2800,- Csak ha nem működik akkor nem dobnám ki rá a pénzt. ![]() Meg azt szeretném megtudni hogy lehet kezelni ezt a winamp plugint.:S Valaki Képekben megtudja mutatni a lépéseket?:$ Meg hogy lehet pl Laptopra kötni ezt? (tudom van ilyen kártya amiből LPT jön ki csak az elég drága dolog) ![]() Mert szilveszterkor csak egy laptopról menne a zene és valahogy arra szeretném.:$ Sikerült már valakinek USB-re átalakítani ezt a ördögi masinát? ![]() Egy TIPP: Nemtudom hányan probálták már meg. ![]() Ha valaki kevesli a fényt akkor pl: alufóliával meglehet csinálni hogy tükrözze a fényt így sokkal erősebb lesz ![]() CSAK ÜGYELNI KELL HOGY EGYIK ALKATRÉSZHEZ SE ÉRJEN HOZZÁ!!! Elöre is köszi mindenkitől a válaszokat ![]()
Heló. Megépítettem a ledshine-t és szépen működik.
Most az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne 230voltos izzókat vezérelni a nyomtatóportról? Válaszokat köszöni ![]()
Leltem kapcsolást
![]() ![]() További szép napot
Hát nem tudom milyen kapcsolás az de szerintem meglehetne oldani egyszerüen hogy a ledek elé egy fényérzékelő diodát tennénk ami összevan kötve egy 230V égővel.
![]() ![]()
Helló!szerintem ő úgy gondolta hogy a fényérzékelő diodát beteszi a led mellé elé és ezáltal kapcsolja a 230as ágat...legalábbis szerintem!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |