Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED Shine discofény

Témaindító: hayabusa, idő: Dec 15, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 9
(#) peppejoe hozzászólása Okt 27, 2009 /

Na leltem egy multiplexes kapcsolást. a stroboszkópos részt valaki megtervezni nekem? az a lényeg hogy az ic-től a jelet kapja és külön 12 volt hajtsa a ledeket (persze oda illő ellenállással). (Nem vagyok nagyon jártas az elektronikába, de nagyon érdekel)

Hogy miért csak másodikra sikerül minden

Működött a deluxével szóval az elképzelésem OK.
most már csak a stroboszkópot kell megtervezni
(#) mangusta hozzászólása Okt 27, 2009 /

Meg van a probléma Elvittem a gépet egy pc-s csávóhoz és azt mondta hogy nem kompatibilis a viszta az egész rendszerrel... úgy hogy olyan megoldással csináltam meg mint a ledes srtoboszkópom hogy rá van kötve az erősítőmre és basszusra villog.Sajnos így nem olyan mit az eredeti hogy külön külön villannak fel a ledek,hanem egyszerre. De végülis olcsóbb mint ha megvenném az xp-t. Köszönet a segítségekért:peppejoe,georgee,és zenetomnak
(#) zenetom válasza mangusta hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Idézet:
„De végülis olcsóbb mint ha megvenném az xp-t.”
Na erre nem mondok semmit
(#) Georgee válasza zenetom hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Most kivételesen zenetom mellé kell álljak.
(#) peppejoe válasza Georgee hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

hát igen. mibe nem kerül egy JOGTISZTA ÉRVÉNYES LICENSZEL RENDELKEZŐ XP. mondjuk igaz hogy az egyik legstabilabb rendszer amit a microsoft gyártott. De ne offoljunk tovább
(#) zenetom válasza peppejoe hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Idézet:
„mondjuk igaz hogy az egyik legstabilabb rendszer amit a microsoft gyártott”

Szerintem meg ne mondjuk
(#) Georgee válasza peppejoe hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Nekem csak a gondok vannak az XP vel.
(#) peppejoe válasza zenetom hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Nekem bajom nincs az XP-vel. ellentétben a vistával és a többivel (95-98-2000-milleneum-vista) mondjuk sose lesz olyan egyik oprendszer se mint a LINUX
(#) peppejoe válasza peppejoe hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

nekem 1 évig működött az xp egyhuzamban formázás nélkül, akkor is vírus végett kellett újrarakni
(#) zenetom válasza peppejoe hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Nekem sincs. A legtöbb programot XP alá írták (sajnos a vírusokat is), viszont hiába szidjuk így-úgy, mégis ezt használják a legtöbben (bár elég sokan állnak át mostanság a win7-re), nade tényleg ne offoljunk.
(#) peppejoe hozzászólása Okt 31, 2009 /

Na vége off-nak szóval hogy lehetne megcsinálni azt hogy: lptről vezérlek 50db ledet ami máshonnan kap feszt ami 12volt hogy én mennyit gondolkodtam ezen a mondaton

Az 50db LED-et egyenként akarod vezérelni?
(#) peppejoe hozzászólása Okt 31, 2009 /

nem. 50db-ot egyszerre. engem nem is az lpt-s része izgat hanem az hogy leválasszam azt az 50db ledet és máshonnan adjak tápot mert az lpt édeskevés ennyi lednek

De ha már nekünk van 8 db adatvonalunk (van még plusszba 4 de ebbe nem akarok belemenni), akkor szerintem jobb lenne 8x6 db-ot villogtatni, és akkor így 8 "csoportot" tudsz külön-külön villogtatni, vagyis uyganaz mint a LEDshine, csak a tranyó után 6 db LED-et raksz és nem BC182-t, hanem valami izmosabb BD tranyót használsz
(#) peppejoe válasza zenetom hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Hát most nézem meg jobban ezt a kapcsolást. az a +5v adná a ledeknek a tápfeszt?

32led.gif

(#) Georgee válasza peppejoe hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Kell hozzá tranzisztor is! Ha erős fényű ledre gondolsz.
(#) peppejoe válasza Georgee hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Valamiből fénynek is kell lenni Konkréten ha power ledet akarok hozzárakni (1w) akkor mi kell hozzá? milyen tranzisztor? egyáltalán van ami ekkora teljesítményt elbír?
(#) zenetom válasza peppejoe hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Attól függ mekkora feszű (ill. áramú a LED), bár szeritem ehhez már valami komolyabb táp (áramgenerátor?) kéne.
(#) Georgee válasza zenetom hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Egyet értek veled! Amugy szerintem kis fejszámolás, meg valamilyen izmosabb BD *** tipusú tranzisztor
(#) raiman hozzászólása Nov 3, 2009 /

sziasztok
lenne egy kérdésem...
van ez a led shine progi, szeretnék ezzel meghajtani simán 8 ledet. meg van hozzá minden, annyi a gond hogy nekem nem volt már a gépembe integrálva LPT kártya így vettem egyet amit PCI slotba be is raktam. Viszont a program nem kezeli ezt a kártyát ahogy én észre vettem.
Van a programnak egy Hardware Output gombja ott lehet kiválasztani a kimenetet, gondolom én , de ami nekem van kártya ahhoz nincs DLO
most mi tévő legyek légyszi segítsetek!
ezt írja ki az eszköz kezelő:
(#) Georgee válasza raiman hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

ha jól tudom, akkor a biosban kell megpiszálni a kártyát! Nem vagyok benne biztos.
(#) Tomka007 hozzászólása Nov 5, 2009 /

Sziasztok
Én is építettem egy ilyet jól működik.
Csak múltkor kiéget egy tranyó. :S

Nem tudnátok megmondani hogy a usb->LPT átalakító működik-e? Kipróbálta már valaki?
mert láttam 2800,-
Csak ha nem működik akkor nem dobnám ki rá a pénzt.
Meg azt szeretném megtudni hogy lehet kezelni ezt a winamp plugint.:S
Valaki Képekben megtudja mutatni a lépéseket?:$
Meg hogy lehet pl Laptopra kötni ezt?
(tudom van ilyen kártya amiből LPT jön ki csak az elég drága dolog)
Mert szilveszterkor csak egy laptopról menne a zene és valahogy arra szeretném.:$

Sikerült már valakinek USB-re átalakítani ezt a ördögi masinát?

Egy TIPP:
Nemtudom hányan probálták már meg.
Ha valaki kevesli a fényt akkor pl: alufóliával meglehet csinálni hogy tükrözze a fényt így sokkal erősebb lesz
CSAK ÜGYELNI KELL HOGY EGYIK ALKATRÉSZHEZ SE ÉRJEN HOZZÁ!!!

Elöre is köszi mindenkitől a válaszokat
(#) peppejoe hozzászólása Nov 27, 2009 /

Heló. Megépítettem a ledshine-t és szépen működik.
Most az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne 230voltos izzókat vezérelni a nyomtatóportról?
Válaszokat köszönieter
(#) peppejoe válasza peppejoe hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Leltem kapcsolást Ráadásul itt a HE-n. 220voltos vezérlés topikba. Szünetben ha lesz időm meg is építem
További szép napot
(#) cucu26 hozzászólása Dec 22, 2009 /

Helló megépítettem még1x a ledshine de a bc182es tranyok már nem akartam valami szépen muzsikálni 15.3 voltot adtam a ledeknek és már átengedtek Nincs már minőségük sem De helyette használtam bc337-es tranyot és igy müködikVideóbol tök jóó trafót lehet kivenni sok kivezetésseltovábbi jóóó építést
(#) Tomka007 hozzászólása Jan 11, 2010 /

Hát nem tudom milyen kapcsolás az de szerintem meglehetne oldani egyszerüen hogy a ledek elé egy fényérzékelő diodát tennénk ami összevan kötve egy 230V égővel. SzerinteteK?
(#) Georgee válasza Tomka007 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Nem értem pontosan mire gondolsz!
(#) cucu26 válasza Georgee hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Helló!szerintem ő úgy gondolta hogy a fényérzékelő diodát beteszi a led mellé elé és ezáltal kapcsolja a 230as ágat...legalábbis szerintem!
Következő: »»   6 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem