Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Egyenként forraszd ki a nagy tranyók nagy munkaellenállását. Amikor kék lesz a kép, akkor az az erősítő a kéké.
Sziasztok van egy B&O tv ém ami néha bekapcsol néha nem amikor nem kapcsol be a led zöldre vált aztán vissza pirosra, vagyis vissza lép standby ba. Nem tudjátok mi lehet a baja amugy a tv tipusa mx4000
Ez aztjelenti hogy a képcsöment el??Még ettöl hangnak kelene lennie!!
Nem,ez nem azt jelenti hogy a képcső a hibás.Ez azt jelenti hogy úgy tűnik,hogy nagyobb baj lett,mint ahogy indultál,de az elektronikájában.
Javaslok egy szakembert felkeresni vele, mielőtt megrázna az áram.
Mit jelent az hogy néha nem kapcsol be? Havonta 1-szer nem kapcsol be? Ha bekapcsol,akkor utána semmi gond?
Aha! Azzal fogom kezdeni, végül is a tekercsről az alaplapra csatlakozás után az egyik szálon az első (már tudom...van rajz ). Köszönöm mégegyszer!
Lehet proci hibája van?Más már nemjut eszembe! Volt hang,csak kép nemvolt,mostmár 1ik sincs más minden rendben!!
Rakd össze,irány szerelő.Addig másik tv-t kell nézni.
Helló!
Bocsi h most írok csak most sikerült megjavítani a csíkozódást a tv-ben (DAEWOO DMQ-20A1) meg most találtam rajzot hozzá, de a kép még mindig el van mozdulva egy kicsit fel és jobbra bekapcsoláskor (2-3 perc múlva nagyjából visszaáll a jó képre). Ilyenkor mi a teendő? teszek fel képet is
Na jó nemkinlodok vele tovább! Csak aggaszt nem tudtam-tuk megoldani,eddgieket is köszi.Maj kiderül mivolt vele. Sziasztok.
Sziasztok,
Samsung CK 5361 AT tipushoz keresek kapcsolási rajzot. sleve
Beírod a keresőbe hogy Samsung,azután a sasszi számot és kidob 4-5találatot pl.eserviceinfo.com.Külföldi free oldalakat keress ez ingyenes.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy Samsung CW-29Z306T típusú TV-m és nem akar bekapcsolni, szétszedtem és a biztosítéknak semmi baja, a 220-at megkapja, viszont a készenléti visszajelzés már nem világít és a gyújtótekercs halkan kattog. Hol és mit kellene mérnem hogy kiderítsem mi lehet a baja? Tudnátok segíteni, vagy felejtsem el és hívjak szerelőt?
Szia!
Azt nem tudom, hogy miért mászik el a kép, de a függőleges linearitást állítsd be, mert alul össze van a kép nyomva, felül meg megnyúlt.
szia
Naponta nem kapcsol be vagyis egyszer igen egyszer nem, valamikor egy egész nap nem kapcsol be. Ha bekapcsol akkor rendesen megy.
Szia!
Gyanús, hogy egy forrasztás engedett el. Vedd szemügyre a készüléked áramköri lapját a forrasztási oldalon.
szia
Köszönöm átnézem nekem is azt mondta egy szerelő ismerősöm is hogy egy ellenálás miatt tilt le.
Lehet bármi forrasztási hibás,ami melegszik működés közben. P.sorkimenő lábai is szeretnek KH-sak lenni.
Milyen gyújtótekercs? Arra gondolsz,amiből egy vastagabb vezeték megy a képcső felső része felé, és egy kerek alakú tappancs alakja van a csatlakozásnak?
A készenléti jelzés távszabályzóval kikapcsolt állapotban világít,de bekapcsolás után nem világít? Így tesz?
Igen, arra gondolok. Egy vastag vezetékkel csatlakozik egy tappancson keresztül a képcső felső részén.
Egyáltalán nem világít a visszajelzés. Kikapcsolt állapotban sem és nem reagál a távszabályozóra.
Nem találok forrasztási hibátm, de ahogy emlitettem ha bekapcsol akkor stabilan münködik vagyis menet közben nem kapcsol ki. Csak sokszor bekapcsolni nem hajlando.
Akkor halott a TV-d.
Temessük el. Na jó! Szóval akkor már a tápegység része is rossz.Van műszered? Merthogy sorba kellene menni mindenen. Kezdeni a a kapcsolón. Van amikor beég és megadja magát. Van-e 230V AC a kapcsoló után,ha bekapcsolod. Remélem annyira értesz a javításhoz,hogy nem rázatod meg magadat. Annyit azért nem ér a kísérlet.
Ez a hiba érdekes.Lehet hogy ha megtaláltad a hibát és kijavítottad,akkor mostmár mindig bekapcsol. Vagy most sem kapcsol be mindig?
A tápegység primer oldalán keress megnövekedett értékű (megnyúlt) ellenállást, vagy/és kapacitásvesztett elkót.
szia
Sajnos nem találok semmit ami hibás lenne most már be se kapcsol. Csak standby ba van.
Nem tudnál feltenni egy képet ennek a tv-nek a belvilágáról hogy be tudjuk azonosítani?
Helló. lehet hülyeséget mondok, de nekem dvd lejátszó csinált ilyet. A pufferkondi szállt el. Én is nehezen tudtam bekapcsolni, csak sokadik gombnyomásra, és aztután ment gond nélkül napokat.
Nem tudom tv-k nél lézetik e ilyen, úgyhogy elnézést ha hülyeség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |