Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tekertem egy egy 2*10VAC tekercses trafót. A mellékelt rajz szerint csináltam hozzá egy kapcsolást és egyen irányitva terhelés nélkül 27.5 v jön ki,ha rákötök két 12v/50w halogén izzót akkor 17 .7V . mit csináltam rosszul? ![]()
Teljes egyetértésem.
Nagyobb kapacitású pufferkondit használj. Az 1000µF nagyon kevés ekkora teljesítményhez.
jaj azt elfelejtettem írni hogy 6800µF/50v kondikat használok.
csak nem értem ezt a nagy feszültség esést.
A diodákon is tud esni.
Kösd az AC oldalra a lámpákat és váltakozó áramon nézd meg a feszültségesést. Ha itt is nagyon esik a feszkó, akkor a trafó a gyenge.
megcsináltam a nyákot és semmi se változott, ugyanúgy zúg mint az állat és nagyon-nagyon melegszik az IC!
Mellékelek rajzot, az alkatrésznél annyi változott hogy egy 22Kohmos ellenállás helyet 21,5Kohmos, van és a két 1000mikros/50V helyett 1000/63V-os. Minden más megegyezik. Ha valakinek van működő kapcsolása ezzel az ICvel amit lehetőleg megépített azt szívesen megnézném!
Én ezt építettem meg.Nálam minden rendben van ezzel a kapcsolással.
mér mértem váltó is esik 2 voltot... ilyenkor mi van
![]()
az nem gond, mert mindig esik a fesz egy kicsit max 3V
Az Erősítőmnél 1,5V-ot esett ![]()
amikor tekertem a trafót a progi azt irta hogy 110 W a vége a trafónak és most 2 db 50 W-os izzóval tesztelem és majdnem a maxon van a trafó. mit gondoltok sok ez a 2 volt váltóban?
Akkor 18 volt terhelve és üresen 20?
üresen 20.0V 100w-al terhelve 18.1V
Ez még normál feszültségesés. Próbáld növelni a puffereket. Szerintem kevés a 6800 uF.
lehet, hogy félre értettél de sztem én irtam rosszul, váltakozó feszültségnél esik 2V-ot. mé a egyenirányitva és pufferelve nem próbáltam...
Idézet: „Sziasztok! Tekertem egy egy 2*10VAC tekercses trafót. A mellékelt rajz szerint csináltam hozzá egy kapcsolást és egyen irányitva terhelés nélkül 27.5 v jön ki,ha rákötök két 12v/50w halogén izzót akkor 17 .7V . mit csináltam rosszul?” Én erre gondoltam az előbb. Az egyenáramú oldalra keveslem a 6800µF-ot. Itt nagyobb feszültségesést mértél, mint az AC oldalon.
egyenlőre ez volt itthon holnap rendelem meg az erősítőhöz ami kell és akkor azt is fogok
![]()
megcsináltam a nyákot és semmi se változott, ugyanúgy zúg mint az állat és nagyon-nagyon melegszik az IC!
Mellékelek rajzot, az alkatrésznél annyi változott hogy egy 22Kohmos ellenállás helyet 21,5Kohmos, van és a két 1000mikros/50V helyett 1000/63V-os. Minden más megegyezik. Ha valakinek van működő kapcsolása ezzel az ICvel amit lehetőleg megépített azt szívesen megnézném!
Elég egyszer is leírnod, így is mindenki elolvassa.
Tedd fel a táp rajzodat , és a huzalozást is. Esetleg egy fotó is jöhet. Egyébként biztosan jó a megépített áramkör. Az ic szigetelve van felszerelve a bordára? Nippel + csillám alátét?
Próbálgattam még a trafót de nem jutottam semmire
![]() ![]()
Kb 1.4 el kell szorozni az AC feszt , hogy megkapjuk a várható DC-t.
Tehát 35/1,4= 25 VAC
Nekem akkor búgott így, amikor a 680 Ohm helyett 68 Ohm volt benne. Sajnos rosszat küldtek, amikor rendeltem, és beépítésnél nem mértem meg. Gyorsan kiderült a turpisság. Valamilyen túlvezérlés lehet nálad is.
Hello, na úgy látom pont aktuális a téma a következő erősítő tervemhez. A csatolt erősítőt szeretném megépíteni, ez elvileg 150W-ot garantál +-35Vról. én egy +-35V-os 500W-os trafóról hajtanám, előtte 2×47 000µF-os pufferrel. Mi a véleményetek erről a kapcsolásról? már biztos volt ez kérdés a témába, de bocsi nem volt kedvem végigolvasni midnen hozzászólást, talán majd 1×. Ja és készítettem hozzá nyáktervet is, még elég kezdő vagyok, esetleg át lehet nézni, lehet hogy van benne hiba, de lehet hogy jól jön 1-2 embernek.
Nem tudom, ez mennyit segít rajtad, de parancsolj, egy működő verzió. Szerintem pont ugyanaz az MPedro féle cucc.
Ez szerintem egy sima hidalt verzió. Ehhez van bevált nyákterv,az Mpedro féle .
1x200W Teljes doksi van hozzá ,amit le is tölthetsz innét, és nagy szerencsére ő is idejár fórumozni. ![]() A rajz eagle? Mert akkor van egy kis bibi. Az akatrész oldalra szoktam pirossal rajzolni. Az alsó oldalra kékkel. Mondjuk már rég használtam , lehet ,hogy tévedek.
Dejóóó! Szuper hogy van hozzá nyákterv, ha tudom nem bénázok vele ennyit
![]() ![]()
Az átkötések miatt biztosan nem fog zúgni.
![]()
Igen, ez az enyém
![]() P.
Szia csatolj egy képet amin látszik a táp és egyéb csatik bekötése. Jó lenne ha a forrasztás és a beültetés oldal is látszana.
Nekem a következők miatt búgott (nekem van hangfal védő áramkör is). 1. Nem kötöttem be a hangfalvédő "modulra" a földet ekkor iszonyatosan elkezdett búgni, de lakapcsolt a védelem. 2. Földhurkot csináltam a bemeneti jel földjével (nem annyira búgott mint 1.). 3. Volt egy eset amikor elszállt az - (minusz) táp biztosítéka mert csak 1 Amperes volt. Ekkor nem tudom hogy búgott-e mert rögtön lekapcsolt a védelem. Kérdés hogy ugyanazzal az IC vel próbálod-e mint múltkor, mert ha igan lehet hogy a korábbi nyákod volt zárlatos és megölted az IC-t. Ekkor jó nyákkal sem fog szólni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |